Názor na projekt RD

Profilova fotka
Rada by som Vás poprosila o názor na môj projekt. Čo by ste zmenili ? Mne sa moc nepozdáva ten pohľad z predu :-(
Odpovedať
rozvhrnutie priestorov a ich velkost mate super vymyslene, v podstate by som (asi po prvykrat za dlhu dobu) ani nevedela nic vytknut, alebo navrhnut inak. jedine, s cim by som sa na vasom mieste este pohrala su velkosti okien, najma to schodisko sa mi nepozdava. a chyba mi okno v spodnej kupelni. nie kvoli smradu ci vlhosti (ak planujete rekuperaciu), ale skor kvoli dennemu svetlu. takze mozno by pomohol aj svetlik zo strany schodiska. co sa tyka toho celneho pohladu, podla mna je to ok, ono to ten nakres trochu skresluje kvoli tomu prestreseniu a obkladu. mozno aj to tretie okno by si zasluzilo ist az po zem, ale neviem ake tam mate plany (ci tam bude sedilia alebo skrinky v obyvacke).
Odpovedať
Profilova fotka
@samika Mne sa viac nepozdáva tá zadná strana kde sú okná zo schodiska, čo sa týka prednej strany dom je široký a nízky možno by mu pomohla strecha z väčším sklonom.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko to by mozno vizualne pomohlo, ale bud by to ubralo uz tak zmenseny priestor v izbach (uz teraz sa mi zda, ze kazda izba bude mat ciastocne sikmu jednu stenu tam, kde su nakreslene skrine) alebo zrejme nie uplne nezanedbatelne zvysilo naklady, pretoze by cela stavba musela byt vyssia.
Odpovedať
Profilova fotka
@samika ten predny pohlad vyzera divne hlavne preto, ze su detaily nakreslene vyrazne hrubsou ciarou ako silueta. V reali to bude normalny dom - pokial to nejak neprezenies s kriklavymi farbami :) Plus na 5 izbovy dom (kde nejak predpokladam ,ze budete byvat viaceri, ako dvaja) tam mate zalostne malo ulozneho priestoru. Chcelo by to nejaky satniko-sklad aj hore, pripadne fakt zdvihnut strechu a urobit povalu, hoci aj nie pochodznu.
Odpovedať
@maslenka47 malo ulozneho priestoru? preco si to myslis? nemaju sice samostatny satnik, ale veci ako uteraky, postelna bielizen, cistiace prostriedky, vysavac a spol. sa na poschodi v pohode zmestia do práčovne. v kazdej izbe je velka vstavana skrina a dost miesta na dalsie ulozne riesenia ako komdy a spol. na prizemi je pri vchode samostatna miestnost a aj vstavana skrina v nike priamo v predsieni. a dokonca aj priestor pod schodiskom sa da vyuzit ako odkladaci priestr, ak si tam vybuduju pricku a daju dvere. a vsetky ostatne velke rarohy sa daju dat aj do zahradneho domceka ci garaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 @martosko @maslenka47 Ďakujem za postrehy. Čo sa týka spodnej kúpeľne, tam okno určite nedostaneme, lebo sme tam vo svahu. Možno ten svetlík navrhnem projektantovi, to by mohol byť fajn nápad. To okno z obývačky bolo pôvodne po zem, ale rozmýšľam nad sedíliou, prípadne nejakými skrinkami. Tá zadná strana domu sa ani mne nepáči. Čo by ste navrhli ? Možno dať len jedno dlhšie okno, také ako je na tej izbe vedľa schodiska ? A v tej izbe by som zase asi dala širšie okno. Výška stien v podkrový je momentálne 180 cm. A vzhľadom na veľkosť izieb, myslím že by to malo byť dosť. Alebo sa mýlim ? Čo sa týka úložného priestoru v izbách : chcela by som ešte posunúť dvere smerom ku schodisku na tej úzkej izbe vpravo a spraviť tam šatník (na štýl akoby špajza :-) ) prístupný z oboch izieb. Čo vy na to ?
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 tak ako píše @kkl82 šatník pri vchode by mal slúžiť na kabáty, topánky , vysávač, vianočné ozdoby....a podobné rárohy. Tak snáď sa tam vpraceme ;-) Ešte by ma zaujímal váš názor na východ na terasu z kuchyne : nechať ho alebo zmeniť na okno ?
Odpovedať
@samika Ahoj, k Tvojej otázke z posledného príspevku: Východ na terasu z kuchyne určite nechať! Oceníš to pri každej oslave, grilovačke, či akomkoľvek posedení vonku, pri ktorom sa podáva jedlo. Do kuchyne budeš behať každú chvíľu, bolo by nešikovné obchádzať to cez obývačku.
Odpovedať
Profilova fotka
@h2 vďaka :-) ja som tiež toho názoru, len určitý členovia rodiny v tom výhodu nevidia, len oni nebudú behať z kuchyne na terasu s taniermi... :-D
Odpovedať
@samika Skús ich nejako presvedčiť, ja to tak mám a neviem si to vynachváliť, v lete jedávame skoro stále na terase. Moja švagriná má terasu ďalej od domu, z kuchyne musí ísť dokonca po schodíkoch a mala toho behania plné zuby, takže si dala na terasu skriňu, v ktorej má riady a vedľa má dokonca chladničku, ale behá aj tak, riady treba aj umyť atď. Určite odporúčam dvere priamo z kuchyne.
Odpovedať
ja si zas myslim, ze vychod z kuchyne je v tomto pripade zbytocny ;) ved najblizsie dvere su tam pri jedalenskom stole, v podstate z druhej strany varnej zony. dvere na terasu z kuchyne su tu zbytocne. ja by som ich tam ponechala len ako presklenie bez akehokolvek otvarania. a jedalensky stol sa da aj posunut, co si v reale myslim, ze aj tak posuniete viac do priestoru kvoli pohodlnemu barovemu sedeniu. a otvaranie terasovych dveri prehodit naopak. a co sa toho schodika tyka, ano, rovnake okno ako zo spalne by tam vyzeralo super. tiez sa zamysli, ci je nutne aby bolo otvarave, ci to niekedy vyuzijes. umyt sa da aj zvonku, kedze bude na urovni vonkajsieho terenu. a krizovo pocas horucich letnych noci nim asi tiez prevetravat nebudes, kedze by to asi nebolo moc bezpecne. plus to tretie okno z hornej kupelne, tiez ho daj na rovnaku sirku ako to spalnove, len, samozrejme, kratsie. ja by som si na tej strane vedela predstavit aj tri rovnake okna, no pri tom kupelnovom by si uz musela riesit nejake mliecne sklo alebo nater.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 S tou strechou som to myslel tak že by sa zmenil len sklon čiže by sa zdvihol akurát hrebeň strechy, to by nebola až taká zmena @samika Čo sa týka zadnej strany tak by som pouvažoval že by som použil okná rovnako orientované alebo ležaté alebo na výšku nie aj jedny aj druhé a ešte plus jedno štvorcové, skúsil by som obdĺžnikové okná na stojato a kludne by mohli mať rôzne rozmery, Ešte jedna vec pri pohľade z boku ani to prestrešenie terasy tomu domu moc nepomáha chcelo by to nejak elegantnejšie preriešiť, možno pozrieť nejaké inšpirácie na internete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kkl82 nad otváravým oknom na schodisku vôbec neuvažujem, dám projektantovi prerobiť tie okná ;-)
Odpovedať
@samika Pôdorys domu premyslene navrhnutý. Páči sa mi a nie je tu tuším čo vytknúť :-) Terasa spredu bude ok, keď to urobíte. To tretie okno by som ja osobne však určite potiahla až po zem. A s najväčšou pravdepodobnosťou, blížiacou sa istote, by som potiahla prekrytie terasy cez celú južnú stranu x-) Premysli si ešte trochu aj tie ostatné okná. Priveľa rôznych typov na mňa. Dvojité, jednoduché, vodorovné, zvislé, obdĺžnikové, štvorcové... Trošku harakiri, akoby bez štýlu. Východ z kuchyne by som v tomto prípade určite nechala, lebo cez ten druhý východ na terasu je to už veľmi naokolo ;-)
Odpovedať
Vychod z kuchyne urcite nechaj, bar tam mas uplne zbytocne,ved tam hned mas jedalen, skor tam daj vodu, lebo vsetko prenasat horuce hrnce plne vody a. Cestovin vsetko co oplachnes umyjes ked chces spinavu varesku hodit do drezu...... Nejaky kumbal by sa tam hodil, prilby,vianocne ozdoby, vysavac, rozne veci co kupis vo velkom,kufre,tasky,matarce z terasy, nejaky ten gril...nebudes davat do zahradneho domceka,ten naplnis zahradnymi vecami. Napriklad hnojiva krhly,hadice nesmu zmrznut,aj tie treba dat aspon do garaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za postrehy, dám urobiť ešte nejaké zmeny a uvidím čo to spraví.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?