Názor na projekt cim viac tym lepsie :D

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som počuť názor skúsenejších na to ako chcem stavať nas dom. Vybrali sme si katalógový projekt nakolko mi z hladiska pôdorysu vyhovovalo úplne všetko, avšak viac-menej pre kontrolu som si naštudovala nejaké základy aby som vedela či mi dom vyhovuje aj konštrukčne. Chceli by sme teda stavat na základovej doske, jednoduchý obdĺžnikový bungalov 10x 13 bez nosných priečok z KM Beta Sendwix + isover greywall20. Máme dilemu so strechou/stropom.. mne by sa pozdávala montovana strecha, drevený strop a sadrokartónové podhľad, nakolko nechceme ani neplanujeme zobytnit podkrovie, ale muž sa prikláňa ku klasickému stropu a streche... Rada by som aj ušetrila peniaze a zároveň aj na energie.. chcela by som sa poradiť čo si o tom stropné/streche kto myslí, je lepšie mať viac nazorov a podľa toho sa rozhodovať.ak mi poradí niekto skúsený vudem vdacna Poznámka.NIE SOM stavbár a poznatky som získavala len samostudiom,
Odpovedať
Profilova fotka
@doruska20 bungalowy nie sú projekty do prostredia Štiavnických vrchov, gray je ešte ai po extrémnom zlacnení oveľa drahší ako účinnejší, pozrite sa po podkrovnom domčeku.Domy bez stropu majú oveľa menšiu úinnosť izolácie ako sa deklaruje výpočtom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ďakujem za reakciu.. čo sa týka charakteru stavby, nestaviame v stiavnici ale v prievidzi a pozemok je súčasť novej jednopodlaznej zástavby, takže do poschodaka nepôjdeme aj keď nemám nič proti poschodovym domom :) k tým eps sa trošku rozpiste ked budete mať čas, ja sa nevyznám, vidím len čísla :) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@doruska20 Ja mám individuálny projekt - realizovaný v okr. Prievidza. Architekt mi nakreslil najskôr keramický strop (ak budú chcieť deti hore izbu), ale ja som šiel do dreveného pochôdzneho záklopu s izoláciou 40 cm minerálnej vlny a sadrokartónový podhľad. Tak som to chcel a nebanujem... Na povale sušíme teraz v lete huby... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mame betonovy strop na prízemnom dome. (Nosníky plus ytong tvárnice zaliate betonom). Pôvodne bol plán zateplit iba strechu. Prva zima ukázala že treba zateplit aj strop. Dala som dorobit zateplenie plus pochodznu drevenu podlahu na povale (neplánujeme zobytnit) a zzlepšil sa podstatne komfort bývania a znížili náklady na vykurovanie. Zateplená strecha zas poskytla fajn podmienky na uskladnenie sezónnych potrieb (šport) a kvetov. Povala nepremrza a strešné okno kvety vítajú. Nechceli sme sdk stropy preto sme svojho času volili toto riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem vazeni za vase odpovede :) začíname práve uvažovať aj o rovnej streche,uz sme tak zmätení... Uvidíme tam sa to pohne... Chceli by sme NED takže uvidím kam to nakoniec povedie, lebo financie u nás hrajú tiež veľký faktor asi ako u väčšiny..čo sa týka stropu, tak pri neobytnom nevyuzivanom podkroví ni príde nezmysel monoliticky strop s nadrobenym krovom, to už radšej rovná strecha a čo dáme za krov a skridle to dat za poriadnu rovnú strechu... Alebo potom krov, ale to nebudeme môcť stavať z vapennocementovej tvárnice (kmb, kalk...)... Sme s toho jeleni... Ale aj tak dikes :)
Odpovedať
Profilova fotka
@doruska20 vidis odpovedala si si, je to financny nezmysel robit strop aj krov..samozrejme ze betonovy strop je lepsi aj kvoli statike (stuzenie stavby)
Odpovedať
@doruska20 Preco nie je mozne stavat z VPC a mat zaroven krov?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser môžeš stavať z vpc a mať krov to sme sa nepochopili, ale napr.kalksandstein neodporúča dávať na murivo pomurnice a strechu..ale kvôli statike riešiť pevnú stropný konštrukciu..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?