Názor na projekt - bungalovu

Ahojte, potrebujeme poradiť. Čo vravíte na náš návrh od projektanta ? Niektoré miestnosti nám prídu zbytočne veľké, pôvodný plán bol bungalov max. 16x14m aj kvôli pozemku. Vstup je zo západnej strany Ďakujeme za každú radu a návrh na zmenu
Odpovedať
Na moj vkus by som vymenila technicku za WC pre navstevy a do letnej kuchyne dala technicku. Ak ti nevadia navstevy v tvojom wc, niet co vytknut.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako projekt fajn, za mňa kuchyňa veľmi roztahana, drez veľmi ďaleko od chladničky, navyše zbytočne zahatene okno. Pracovná doska čistá pod ním je praktickejšia. Riad umyvas menej ako pracuješ na doske. Klasický postup chladnička, vyberieš potraviny, umyjes, varis je v tejto kuchyni maratón.
Odpovedať
Profilova fotka
Idea je to fajn, ale tie izby mi prídu urobené bez ľadu a skladu ... Dve veľké a jedna malá.... Máte už dve deti? Ktorému doprajete veľkú a ktorému mensiu izbu??? Ja mám 3 deti a všetky majú rovnako veľké izby, aby si nezavideli a nehnevali sa. Inak pri tej letnej kuchyni mi chýba wc samostatné, nech uz návšteva nemusí chodiť po celom dome. To mne napríklad vždy vadilo, že keď sme mali párty či grilovacku sa mi spacirovali ľudia po celom dome. Teraz mám letnú kuchyňu dole v suteréne hneď vedľa terasy a máme tam i wc a je to super všetko na mieste. Inak projektant má problém s číslami 16*14m predsa nie je 10*14 .... Či ste sa nakoniec rozhodli pripojiť garáž k domu a tým sa zväčšil?
Odpovedať
@jarko7 takže garáž a letná kuchyňa na juh? Mne tu veľa vecí nesedí - chodenie do nočnej časti cez celú obývačku, - veľkosť izieb, - len 1 kúpeľňa v nočnej časti (druhé wc je fakt ďaleko), - kuchyňa je príliš veľká (5 metrov od drezu k špajzi), - z kuchyne na terasu je ďaleko, - z letnej kuchyne je na terasu ešte ďalej, - z garáže nie je prechod do zádveria, - orientácia domu (hlavne orientácia denného priestoru len na jednu svetovú stranu) ...
Odpovedať
Profilova fotka
@jarko7 Za mňa je to teda dosť bieda, a nie len tými veľkosťami miestností, keď je detská izba väčšia ako obývačka je logické že to nieje najlepšie vyriešené, alebo zádverie o veľkosti panelákovej izby ale nie len to. Celá tá súkromná časť je prístupná nejakou tmavou chodbou s maximálne strešným okienkom, v podstate v dome nieje samostatné WC, jedna kúpeľna v tak veľkom dome sa tiež už dnes moc nenosí, to umývadlo v technickej nerátam neviem kto by si tam išiel umyť zuby ráno, zato sú v dome dve kuchyne aj keď tá druhá divne prístupná len z vonku alebo cez garáž. Dom je dosť veľký teda aj rozpočet bude primeraný asi sa neoplatilo šetriť na architektovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarko7 mne sa celkom rozlozenie paci avsak ta letna kuchyna mi pride dost daleko od terasy. ako je jasne, ze nie je to neviem kolko ale skor by som to uz dala niekde blizsie.
Odpovedať
@martosko Privitala by som aj ja dvekupelne, jednu na zaciatku domu, pri vchode a druhu s tej sukromnej, nocnej casti. Pride mi to potrebne v dnesnych casoch. Najma ked viem ako to byva u nas, ze jak sa nahaname, kto kedy bude v kupelni :-D
Odpovedať
@jarko7 Ja by som tam zmenil všetko. Veľkú časť domu zaberajú zbytočnosti, sú tam zlé technológie... Vyzerá to ako práca čerstvého absolventa :-) Najpr treba zverejniť nákres pozemku alebo linku na katastralnu mapu https://zbgis.skgeodesy.sk, plus svoje požiadavky, predstavy, finančné možnost, lokalitu... Treba to všetko prediskutovať, až potom sa kreslí dom.
Odpovedať
My máme podobný projekt, môžeš pozrieť v mojom albume, no je rozmerovo menší http://www.modrastrecha.sk/blog/mirev... V toto vasom by som rozdelila veľkú špajzu na polovicu a tam urobila samostatne wc. Ten šatník zo spálne je podľa mňa zbytočný, buď by som dala dvere satnika z chodby alebo tam urobila rodičovskú kúpeľňu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?