Názor na projekt

Dobrý den zaujmali by ma Vaše postrehy a pripomienky k nášmu projektu. Ideme cestou k pasívnemu domu čo sa izolacie tyka presne čísla ešte nemame lebo projektanti su ešte neni hotovy. Zaujmalo by ma hlavne kurenie ? Mame predstavu TUV riešit tep.čerpadlom s bojlerom. A kurenie čerp. vzduch-vzduch teda teplovzdušne kurenie a na stenu ešte krbovú vložku ako doplnkove kurenie. Malo by to stačit ake su Vaše prakticke skusenosti ? Ďakujem velmi pekne za každý nazor :-)
Odpovedať
ak pasívny dom, tak žiadne kúrenie rozhodne nie krb to bude diera do domu , pozri si tu je veľa staviteľov pasívu, dosť sa tu prezentujú @mio23,@ blacksr a mnoho ďalších
Odpovedať
@skriatok3333 skus sa na to pozriet takto: zrataj si vysku investicie do vsetkych technologii (vratane toho krbu a komina), ktore si vymenovala a k tomu este pripocitaj investiciu do nadstandardne hrubej izolacie (predpokladam, ze ked sa to projektuje ako PD, tak to cislo bude urcite nad 25cm izolacie na fasade + podlaha a strecha)..no a potom si skus vypocitat, na kolko rokov dopredu si v tom cisle predplacas energie potrebne na vykurovanie a pripravu TUV..dom neurobis pasivnym tym, ze do neho natrepes technologie za 10 a viac tisic EUR.. ako pise @duzu, na MS je dost ludi, ktory uz toto vsetko maju za sebou..skus ich oslovit a uvidis, ze sa to da aj inak a za menej penazi.
Odpovedať
Ak to myslite s pasivnym domom vazne, tak tu garaz treba dat prec, lebo vam tade bude unikat hodne tepla prec. Pultova strecha by bola lepsia na zvladnutie vsetkych detailov..
Odpovedať
ak chces garaz tak sakra jo dobre garazove dvere. mas dve moznosti. 1. ak pasivak oslov autorizovaneho projektanta ktory vie to robit a zaplat si poriadny projekt aby to bolo ok a (cest vynimkam) nie tu tych pseudo stavitelov co vedia co je nizkoenergeticky dom len preto, ze tam nad...u izolaciu a vyrataju tabulkove hodnoty bez vysledneho preratania na to co kazdeho zaujima a to ci sa to oplati a za kolko rokov a prevadzkove nakladu a pod 2.vykasli sa na nizkoeneregticky pasivny a optimalne zatepli s dobrou izolaciou stropu a okien. dobru krbovu vlozku, samozrejme rozvod vzduchotechniky do kazdej miestanosti. porovnaj cenu a aj cenu prevadzky , udrzby a pripadnej vymeny po skonceni zaruky technologie vs palivo a mas to. tu na streche je par dobrych porjektantov co to vedia ale POZOR je tu dost kecalkov a pisalkov co sa len chvascu. ale domcek na dany teren velmi dobry
Odpovedať
Dakujem za pripomienky a postrehy ;-)
Odpovedať
@skriatok3333 ake mate siroke schodisko?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?