Nazor na podorys bungalovu

Ahojte, chcela by som vas poprosit o nazory na tento podorys bungalovu. Vstup je z vychodu (z tej strany mame suseda), spalna je na sever (zo severnej strany je rodicovsky dom, kde je iba kuchyncke okno a kupelna + je vzdialeny 7m od ich domu), detske su na zapad, kde ma sused iba kolnicku na drevo, obyvacka na juh, terasa juho zapad, a potom uz len zahrada az k pristupovej ceste, ktora je vyvysena a su tam stromy, takze na cestu nevidno, (cesta je malo frekventovana, chodia tam iba domaci - par susedov). Rozmer domu je 14x13. Krb mame v podoryse zatial zakresleny, ale nie sme este uplne rozhotnuti, ci bude. Samostatne wc nechceme. Spajza bude skor iba taka velka skrina s polickami, aby som mala kde dat aku tu zavaraninu, zemiaky, cibulu atd. Spacia casta je oddelena zasuvnymi dverami, planujeme ich mat otvorenem,v pripade, ze bude treba sa zatvoria a odhlucni sa zpalna od kuchyno obyvacky. Za akekolvek pripomienky, postrehy a rady vopred dakujem.
Odpovedať
@lucyz87 Toto uz snad neni pravda, pol Slovenska su ludia zda sa "architekti". To si takto chcete ublizit? Celej Vasej rodine?Naprojektovanie domu neni sranda, a slepe crevo si ani doktor sam sebe neoperuje. Preco sa nezverite skutocnemu architektovi? Tento vyplod sa ani neda komentovat. Sorry.
Odpovedať
@lucyz87 uffff..... Na plac 14x13 metra mi pidu tie izby velmi malinke.... Ja mam 9x13 a teda izby mam vacsie... aj ked je pravda, ze garaz v dome nebude... Preco samostatne WC nie? Aky dovod? Takto dve kupelne zapracu vela miesta... Vstup rovnod o kuchyne tiez nieje nastastnejsie riesenie.... Tiez sme si sami navrhovali dispoziciu...
Odpovedať
Profilova fotka
Spalna s detskymi mi rozmerovo pridu moc male, len 11m2 ak dobre vidim :) .....a co sa tyka spalni aj z jednej strany mas stenu susediacu s kupelnou, kde je umyvadlo aj z druhej strany mas kustok steny kde je kupelna a tam asi sprchovy... Co tak spalnu umiestnit na vychod? A ta garaz na JV nie je trosku na skodu???? Neda sa ti umiestnit niekde inde?..... A este co ma tak trosicku rusi je ta kuchyna, prve co vidis ked vstupis do domu je kuchyn. linka a jedalensky stol.....Neviem, moozno niekomu sa tento styl paci a ja som asi staromodna :D .... aaaaaale myslienka oddelenia dennej a nocnej casti domu sa mi paci :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 Nechcem nikoho uraziť, ale takto si "projektovali" svoje domy ľudia v Podpoľaní, kde som 30 rokov chalupárčil. Teda aby som bol presný, nechcem uraziť tých milých ľudí, na ktorých rád spomínam, ale bol to rovnaký nekoncepčný nesystém, ako máš na nákrese aj Ty. V tom najlepšom úmysle nastvárali také nedomyslenosti, až hrôza. Horár v našej doline mal na to krásny výraz: neučený lekár - hotový kat. Tým je povedané všetko. Na jednej strane je chvályhodné, že sa zaujímaš aj o orientáciu na svetové strany apod., ale radím obrátiť sa na odborníka. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež som to chcela okomentovať, lebo sa rada špáram v dispozíciach a hľadám vhodné úpravy, ale toto je celé zle, navrhujem isť popozerat hotové projekty bungalovov v projekčných firmách a nájsť niečo čo akotak vyhovuje rozložením a svetovými stranami a popripade to ešte doupraviť vlastnými zmenami, ale toto čo si navrhla sa mi nepači. Vjazd do garáže vedľa vstupu na terasu z obyvačky ? ked uz tak urobit vstup na terasu v tom rohu kde je obyvačka a kuchyna. Komora by mala byt pri fasade a odvetrana. Detské zby su fakt hrozne maličké. Naproti tomu sa plytva veľkym šatnikom pri rodičovskej spálni a dvoma veľkými kupelňami, hoci vidím že tú druhú máš poňatú aj ako práčovňu. Kotolňu máš kde ? vidim v garáži boiler, tak sa označuje zohrievanie vody, ale čím budeš kúriť ? kde bude komín? krb si dala na stenu z garážou, tam by mohol byť aj komín na odvod z kotla. Alebo budeš mať kondenzačný kotol s vývodom cez fasádu ? Inak okná sa nekreslia tak ako ich kreslíš, pretože sa neotvárajú smerom von ale dnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom a kde konkrétne v Podpolani si navrhujú domy ľudia sami? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@luctom V okrese Detva...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tak nuž, nezarobi sa tu najviac, väčšinou napr v Piesti A lazoch si každý stavia ako sa dá čo najviac svojpomocne...ale tak väčšina ľudí určite v posledných rokoch rieši projekty zakúpené alebo s pánom projektantom...alespoň čo tak vnímam ;) každopádne. .nie je nič horšie ako nemoc si postaviť dom taký aký človek chce, keď sedí na meste niekto kto nadiktuje človeku akú farbu strechy má mať, hlavne že celá Detva paneláky sú ako lwntilkovo každá farba otrasne iná. ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?