Názor na pôdorys bungalovu

Ahojte, zaujímal by ma Váš názor na náš pôdorys bungalovu. Orientácia domu - vchod máme sever. Terasa juh alebo Vchod - západ Terasa - východ Ďakujem krásne za každú radu
Odpovedať
@tinas91 Ahoj, celé zle :-) Ešte veľa verzií nakreslíš kým to bude také ako ti to navrhne študovaný človek. Napríklad: - veľký dom, malé izby, veľa chodieb, chýba sklad, technická alebo práčovňa - prehodil by som záchod a špajzu - garáž má význam pre drahé autá ktoré sa kradnú, alebo pre autoopravára
Odpovedať
@lupask technicka je, velky neni, izby cca 13m stacia, garaz je ten tvoj sklad co si chcel. Za mna radsej zrkadlovo nech je obyvacka s oknom na zapad, za tym zubom to je takto o nicom.
Odpovedať
@sysell Zastavaných 160 m2 a v tom 3 spálničky po 13 m2 ti pripadá ako efektívne riešenie? 3 miestnosti nemajú okná. Tam je zle asi všetko. Ešte aj okno zasahuje do skriniek nad linkou. Ok, technickú som si nevšimol.
Odpovedať
@tinas91 zadverie oddelit, garaz oddelit, lebo inak Ti vyfukove plyny skoncia v obyvacke, zvysok neriesim
Odpovedať
ja to tragicky nevidim, ale vchod do Izby 1 by som urcite posunula do chodby ako ostatne izby, aby bola v kludovej zone. v predsieni mas tym padom aj viac miesta na skrine/sedenie, pripadne si mozes zvacsit ja spajzu, ak je to ziadane. a osobne by som prehodila wc pri v chode s technickou a tym padom aj oddelila vchod od zbytku domu nejakymi posuvnymi dverami do puzdra. a vchod z garaze do nocnej casti domu nie je prave najlepsie riesenie. bud garaz zrusit, alebo dom trochu roztiahnut a na prechod pouzit nejaku medzimiestnost.
Odpovedať
Urobila by som zrkadlovy obraz, aby bola obyvacka viac presvetlena. Zrusila by som prechod z garaze do domu. Zrusila by som spajzu. Radsje by som potiahla vysoke potravinove skrine. Radsej by somspravila aspon pidi satnik pri vstupe, ten by som vymenila ale s WC,a by malo okno.Mozno by som po zrkadlovom otoceni este pridala okno do kuchyne na zapadnu stranu. Rozmiestnenie obyvacky a kuchyne je skoro ako u mna, a mam tam okno na Z aj na J, keby ho tam nemam na Z, citila by som sa stiesnene. Mozno by som este skusila niekam presunut to WC (pozdlzne na miesto terajsej spajze. Nevznikol by ti tym padom zbytocny roh v kuchynskej linke. A vznikol by vstup s dostatkom uloznych priestorov. Za mna velkost izieb akurat. Garaz mi pride zbytocna. Radsej vonku poriadny pristresok a ten "drahy" priestor vyuzit lepsie.
Odpovedať
@compra Zrkadlový obraz, to akože terasa smerom k ceste? omg Niektoré veci nemôžu byť v skrinkách, napríklad mech zemiakov.
Odpovedať
@tinas91 auto má v dome vyhradených 21,6m2.Dve detské izby majú vyhradenych dokopy 26m2.To znamená že auto má v rodinnom dome toľko priestoru ako vaše dve deti dohromady 😁Na to si odpovedz sama.Detská izba s dverami umiestnenymi v zádverí?Zlá volba.Záchod v strede domu bez okna?Zla volba.Nechaj to na človeka čo sa tomu rozumie.Odkial prišiel tento trend mat v dome garáž.Dôsledok lacných hypoték?
Odpovedať
Ja zase nechapem, ze niekto garaz nema :-). Ved nechajte nech sa ludia slobodne rozhodnu, Pre niekoho (ako napr. pre nas) je garaz dolezita a bola jednym z faktorov, preco menime byt za dom. A robime ju vacsiu, aby sluzila aj na uskladnenie vsetkeho mozneho (lyze, box na auto, v zime na zimovanie kvetov, majstrovanie atd.....). Chapem, ze niektori ludia tuto potrebu nemaju, ale preco hned odsudzovat. @tinas91 V tomto konkrétnom pripade je garaz v dome zle umiestnena, hlavne jej vstup do domu. To chce preorganizovat podorys a ak chcete chodit suchou nohou rovno do auta, tak by mal byt jej vstup z technickej, alebo zo vstupnej casti domu.
Odpovedať
Vždy, keď čítam o tom, ako niekto porovnáva auto s deťmi (metráž garáže vs detské izby), tak otváram ústa v nemom úžase. To predsa nie je o uprednostňovaní hnuteľného majetku pred deťmi, ale je to čisto o proporciách - auto je niekoľkonásobne väčšie ako deti a porovnávať ich mi príde rovnako scestné, ako si auto nedám do kabelky, napriek tomu že si tam dám mobil alebo kľúče =-) A odkiaľ prišiel trend mať garáž v dome? Odkedy máme autá x-) Nie je to žiadna novinka posledného desaťročia x-) @tinas91 K položenej otázke - radšej vchod sever, terasa juh. Ale tiež mám pripomienky k samotnému pôdorysu, aj prepojeniu garáže s domom, ako už napísali diskutujúci vyššie.
Odpovedať
@yasna Vo mojom okolí sú nové domy s garážou, ale ľudia v nich neparkujú. Nechce sa im stále vyberať auto z garáže, keď idú do práce, do škôlky, na nákup, alebo k doktorovi. Parkujú pred domom na ceste alebo na trávniku. Z garáže je zbytočne veľký sklad. Za lepšie investované peniaze považujem poriadne parkovisko pred domom pre viac áut. Dnes majú autá obaja manželia, návšteva, dospelé deti, môže prísť dodávka s materiálom. Plot sa vynechápred domom, a dá sa po stranách domu. Sklad stačí menší, možno doň dať kotol, akumulačnú nádrž, prípojku vody, vzduchotechniku, vodáreň, alebo práčku a šnúry na sušenie prádla, ak máte odpor k sušičkám. Garáže mali zmysel pred pol storočím, kedy autá boli drahé, preto bolo len 1 v rodine, na daždi hrdzaveli, používali sa málo, práca bola v každej dedine. Dnes je situácia opačná. Autá majú dobrú ochranu proti korózii a preto môžu byť stále von, používajú sa často, v rodine je ich viac, atď.
Odpovedať
@yasna Je normálne ked má auto viac miesta pod strechou ako deti???Čo maš bugatti chiron?😂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lupask Prosím, ešte raz si prečítaj, čo som napísala a na čo som reagovala :-) Bolo to na porovnávanie auta s deťmi ! O tom, či garáž áno alebo nie, sa mi baviť veľmi nechce, pretože to je rovnako subjektívne ako debata o tom, či spojená obývačka s kuchyňou alebo zvlášť - je to o individuálnych preferenciách. @frantisekdobrota A je vari auto proporčne menšie ako človek, aby malo menej miesta?
Odpovedať
@yasna Niektoré autá sa dajú dať aj do kabelky :D https://www.mojevideo.sk/video/a32/au...
Odpovedať
@frantisekdobrota Čo na tom nie je normálne?? Poznáš niekoho, kto má samostatné detské izby 24m2 a garáž 12-15m2?? Na jednu izbu je pre jedno ale kľudne aj pre dve deti 12-13m2 úplne v pohode priestor. Však tam stačí posteľ, písací stôl a nejaké odkladacie priestory. A auto o dĺžke cca 4m a šírke 2m nedáš do 12m2 garáže... To podobnou logikou aj záchod by som mal mať väčší ako garáž, lebo na záchode strávim každý deň aspoň 10min a v garáži len 3min, kým vyberiem auto...
Odpovedať
@expeeert Na Slovensku zvyknú mať detské izby 12 - 16 m2, rodičovská spálňa 16 - 20 m2. V činžiakoch sú menšie miestnosti, v domoch väčšie. Je príjemné mať veľký priestor. Do detskej izby 24 m2 vojdú 2 postele, 2 skrine alebo polička na hračky, 2 počítačové stolíky, v strede koberec na hranie.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinas91 dobry vecer to ste si kreslili sami tento podorys ?
Odpovedať
@13kovi13 https://familyhouse.sk/dom/emma/emma-...
Odpovedať
@tinas91 Dobrých projektantov nájdeš cez Google. Nepotrebuješ hľadať tu. Hľadaj v blízkom okolí, aby si mohla osobne konzultovať. To platí o všetkých profesiách. Je dobré mať niečo ako svoj stavebný dozor, človeka čo sa rozumie všetkému čo má kontrolovať a má záujem ti pomôcť. Inak budú mať všetci snahu ťa oklamať.
Odpovedať
@tinas91 Preboha, to je katalógový projekt? Všimol som si akožeodborníkov na tomto fóre, ale asi už dnes nie je záruka na nič. Treba všetko kontrolovať, treba sa pýtať aj prečo, nie len čo, pretože niektoré rady sú vyslovene nebezpečné (teraz ma napadlo tu propagované spojenie uzemnenia v strede domu, brrr). Je kopa ľudí čo si sami navrhli a postavili dom, oslov nejakého, bude ti vedieť poradiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinas91 mozno by som to este hentak upravil pride mi to praktickejsie ale na vasom mieste by som sa pozrel po uplne inom projekte kde nesusedi detska izba s garazou vlastne takom aby ziadna spalna nesusedila s garazou :) a nevidim tam nosnu priecku co znamena len vaznikovy krov.
Odpovedať
@tinas9 Dom sa navrhuje ako celok. Pre konkrétny pozemok, s ohľadom na okolie a duch miesta, podľa požiadaviek a možností majiteľa. Návrh dispozície je niečo iné ako projekt, môže sa platiť zvášť, obyvkle stojí pár tisíc eur. Návrh preieha tak, že si projektant pozrie pozemok a pozisťuje potrebné informácie, potom si niekam sadnete a podiskutujete. Projektant nakreslí niekoľko variant, vy si vyberáte a pripomienkujete. Návrh sa prekresľuje dokial nie ste spokojní, necháte si čas na rozmyslenie. Môže to trvať pár týždňov až mesiacov. Navrhovať dom akokoľvek inak je pracnejšie, dlhšie a vznikne menej kvalitný návrh. Preto pomocou tejto diskusie nenavrhnete dobrý dom. Nie je tu priestor ani čas aby vám ľudia všetko vysvetlili, trvalo by roky kým sa to naučíte navrhnúť to sami.
Odpovedať
Profilova fotka
@lupask Milý radkopp, píšš síce pekne akurát s týmto výrokom moc nekorešponduje tvoj prvý komentár ktorý začína slovami " Ahoj, celé zle ". Tak sa na to vykašli a už si choď založiť to vlastné fórum o ktorom tu už pár rokov snívaš, lebo s tohoto ťa aj tak zachvíľu zmažú.
Odpovedať
@martosko Uviedol som príklady vylepšení, nič som nenavrhoval. Nemôžem za to že nerozumieš písanému textu, ty akožeodborník.
Odpovedať
martina.bungalov@gmail.com @13kovi13 Ak by si mal náhodou chvíľku času mohol by si mi poslať a poradiť vhodnejšie riešený projekt. Diky moc @lupask Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A čo takéto niečo?
Odpovedať
@carolinka Prvý návrh vyzerá dobre, až na pár vecí ako väčšie izby, prehodiť kuchynskú a obývačkovú stranu... Predpokladám že je to inšpirácia.
Odpovedať
@tinas91 Je velmi vela projektov, musi si najst co sa tebe paci, toto neni az taky zly aj ked to co pisu ma zmysel, to wc rasdej s oknom, zadverie uzatvorit, vstuo do severnej izby radsej z hora atd.. Su aj projakty kde sa ide z garaze do technickej potom do domu, tuej to priamo do chodby, da sa s tym zit ale da sa to spravit aj inteligentnejsie. Pisal som ze to treba zrkadlovo zprava dolava - vertikalne. Mas tam striesku nad terasov, okno na juh ale slnko zapada v tete az na severozapade, uz od obeda tam bude tma a vecer ked prides domov bude na terase tma a neutulne - musi to byt na zapad. Tak isto pri takejto orientacii by bolo v tej izbe malo svetla podla mna, Ta severna izba taka oddelena sa mi moc nepaci ak tam ma byt decko ale to je vsetko indivdualne, co sa nepaci mne moze sa pacit tebe..
Odpovedať
Nechcel by som spať za stenou, kde štartuje auto. Asi by som dostal infarkt.
Odpovedať
@frantisekdobrota ,,auto má v dome vyhradených 21,6m2.Dve detské izby majú vyhradenych dokopy 26m2.To znamená že auto má v rodinnom dome toľko priestoru ako vaše dve deti dohromady" Ja mám garáž 34 m2 a spalňu 13,5 m2 Podľa teba mám sa cítiť menejcenný? To máš fakt húpe názory.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?