Nazor na podorys -bungalov 94m

Dobry vecer, chcela by som Vas poprosit o nazor na podorys.Foto zasielam nizsie.Dakujem.
Odpovedať

Odpovedať
@marypies Pekná dispozícia. Spálne by nemali byť väčšie?
Odpovedať
Na prvý pohľad to pripomína ARD projekt, resp. Promiprojekt ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre koľko osôb? Ako staré sú deti? Akú stavbu ešte plánujete na pozemku? Ako bude riešený krov? Strašne malá chodba. Chýba špajza. Technická medzi izbami v závislosti od kúrenia môže byť hlučná.
Odpovedať
@wyrky 4 osoby z toho 2 deti vek 2 a 6.Planujeme este zahradny domcek.Kurenie bude asi elektricke cize v technickej moze byt aj spajza.
Odpovedať
@sgi320 toto je style 223 od MFPRO😉
Odpovedať
Profilova fotka
mne by vadila taka dispozicia v obyvacke ziadne sukromie , a podobny problem som uvadzal teraz pri jednom projekte, a to je akustika, vsetky izby susedia s hlucnimi miestnostami, technicka miestnost, a kupelne
Odpovedať
@marypies nie je to zle.zalezi od uhla pohladu. Pre niekoho velmi roztrusene izby a pre niekoho zase dobre riesene kvoli sukromiu v izbach. Chybala by mi tam spajza,ale ak nie ste skreckovia,zaobidete sa aj s technickou,zeby tam bol maly regal na take spajzove veci. Dom bude krasny,presvetleny. Ale aj tak sa mi zda priestor v strede domu nevyuzity. A ak budete mat tepelne cerpadlo,budete ho pocut v izbach. Kamarat ma takto technicku medzi izbami a rusi ho v noci ten monotonny zvuk.
Odpovedať
@marypies je to dom kde každý trávi život vo svojej izbe, dom nemá aktívnu a pasívnu (nočnú) časť (neviem či to bol zámer). WCko 1.10 sotva niekedy niekto využije keďže je za dvomi dverami. Taktiež tanečný parket pred krbom iné využitie asi mať nebude. Vezmi fixu a vyfarbi si komunikačný priestor, prídeš na to že štvrtinu domu ti tvorí jalový priestor (jedine ak ste zberateľmi obrazov, tak je to fajn), na necelých 100m2 je to dosť neefektívna stavba, predstav si že máš o jednu miestnosť navyše alebo jej plochu môžeš pridať deťom a ešte ti ostane na špajzu. V dome, hlavne v centrálnej časti bude tma, ale to tiež závisí od orientácie. umiestnenie na pozemku ani orientácia nie je známa, takže k dispozícii sa nedá vyjadriť. Neber to, že v tomto dome sa nedá žiť, ľudia žijú aj v horších domoch.
Odpovedať
mne sa nepaci to, ze to neni predelene, ze je to vsetko akoby na kope, ze ani v izbe sukromie a ani v obyvacke :/
Odpovedať
@marypies ten otvoreny priestor je fajn, ale spalna sa mi zda velmi mala, a asi by som ju nechcel hned vedla obyvacky resp. podla nakresu priam v obyvacke :/ ale inak fajn, spajzu nemate, ale podla komentov teda v technickej... neviem ci to je dobre ak do spajze budu chodit aj deti... teda momentalne len to vacsie, kupelna ok velkost, ale dal by som ju pri spalnu... a tech. miestnost plus spajza pri kuchynu aby to tak nerusilo izby...
Odpovedať
@marypies Mě se líbí jak je to otevřené. Jen při tomto rozložení místností bych měl problém s orientací ke světovým stranám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marypies vramci 11x11m a pri poziadavke 4 izieb sa toho vela navymyslat neda, pokial Vam to takto vyhovuje, je to ok, z mojho pohladu je tam naozaj "hluchy priestor" pred krbom, a zaroven poloha kupelne je mimo spalne, co je trosku mimo "ergonomie", ale zit sa v tom da ;-) detske izby pod 12 stvorcov, to je tak na postel, skrinu a stol (ako je aj naznacene), nedelne vyklepavanie sniclov v kuchyni "sprijemni" manzelovi sledovanie futbalu ;-) tolko komentar, ale ako som uz pisal, zit sa v tom da
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno ak by ste posunuli krb viac do obyvacky ...vznikol by za krbol priestor kde by sa pohybovali ludia spalna-kupelna. Vznikol by tam sice vacsi priestor ale dal by sa vyplnit napr satnikovou skrinou. Tetnto projekt sa tu objavil podla mna us viac krat a stale sa u neho opakuje to iste 1. vymenit kupelnu za technicku 2. nestastne rieseny otvoreny priestor ( manzelova panska navsteva aa ty zo/do sprchy a podobne situacie)
Odpovedať
mame pozemok siroky 15 m a dlhy 33 m, z boku domu nemozu byt okna tak toto je asi jediny bungalov ktory sme nasli ze by tam pasoval.Dali sme si v minulosti vytvorit aj individualny projekt ale ten dopadol viac nez zle.
Odpovedať
Vidím že sa stavajú čoraz menšie a menšie domy, táto výmery podobne ako 4 izb byt. je na dom málo. To priplatenie za nárast plochy aspon do 125m2 nie je nejako fiančne drmatické ale komfort bývania citeľný, no ono to je škoda keď sa už stavia dom so všetkou tou parádou. Ale chápem že možno ten pristor ľudia nevyžadujú resp. majú striknte ohraničený rozpočet. Minule tu už ktosi riešil nadstavbu na bungalov lebo zistil že nemá miesto......
Odpovedať
Profilova fotka
@marypies Za mna fajn, preco nie, izby su trosku mensie, ale sak ak vam to vyhovuje tak to mozte mat aj mensie, kazdy si da taku aku chce velkost, my mame o dost vacsie izby, ale potom mame ukratene inde :)
Odpovedať
@marypies Mne vadia male izby, kupelka na opacnej strane ako je spalna a technicka miestnost medzi izbami, dost neprakticke za mna, dal by som si navrh prerobit, ale ak to vam takto vyhovuje tak si to tak nechajte :)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je obyvacia izba neprakticky velka. v strede domu taky nevyuzitelny velky priestor, lebo su tam vsade dvere a nic sa ani ku stenam neda dat, ani na steny. Obyvacka s kuchynou je fajn, ale ta dispozicia, mne nesedi. zasa mozno je vyhoda, ze ten krb je v strede a dokuri do kazdej izby? podlahova plocha je v pohode (my mame 96m zastavanu plochu), ale treba to rozumne vyuzit.
Odpovedať
@marypies podľa mňa je to v princípe fajn. Stenu pri vchode by som určite zarovnala a rozmyslela si to WC vo vchode. Priestor pred krbom bude super na hranie pre deti. Ale pozorne si prejdite pôdorys s presnými rozmermi izieb a skúste si v nich poukladať nábytok, aby sa nestalo že pre pár centimetrov nebudete vedieť využiť vzniknutý priestor. A inak nechápem ako to že na 15 metrov široký pozemok vám architekt nenavrhol pekný bungalov, takú klasiku cca 8x16m. Či také ste nechceli?
Odpovedať
Profilova fotka
11x11 metrov podorys, co sa tyka funkcnosti, vyuzitia priestoru a designu sa da riesit lepsie, ale kedze Vy ste investor tak Vase zazite sposoby a poziadavky prenasate do objektu v ktorom budete travit svoj cas, takze z tohto hladiska sa neda odpovedat ci je to v poriadku, alebo nie. Moj subjektivny nazor je, ze mi tam apsentuje zonovanie (nocna-denna cast), kozub je mimo diania takze nevytvara atmosferu aj ked na to potencial ma (co sa tyka vykurovania aj tak rozlozenie potreby vykurovania nieje simetricke a jednou zonov naviac sa to da kompenzovat nehladiac na to ze casom deti odydtu co opat budeme mat za nasledok zvysenie asimetrickosti potreby vykurovania a cim je clovek starsi sa ako zdroj tepla bude menej a menaj vyuzivat). Ta stredna cast je podla mna malo viuzity priestor a teda ubera na hodnote ostatnych izieb (deti sa predsa budu hrat viac a viac v izbach von atd, plus je tam kozub hned vedla, co tiez nieje vhodne hlavne ked nevidite z kuchyne ani na deti ani na kozub a v konecnom dvosledku si viete umiestnit docastny asi tak max pri momentalnej situacii 3 roky kutik na hranie v ramci obyvacky. Ak by sa kozub hodil na stenu vedla obyvackovej izby kuchynsky stol sa hodil do toho priestoru, na tej stene by bola nejaka zaujimava dekoracie a na mieste kde mate teraz stvol by sa spravil pult trocha zdvyhnuty a rozsireny o moznost sedenia na ranajky a podobne tak by to cele davalo vacsi zmysel a vytvoril priestor aj na dodatocnu potravinovu skrinku. Ale to je len neaky mensi vstup do momentalneho podorysu, kedze ako som poznamenal podorys o takychto rozmeroch sa da urcite riesit lesie. Namargo poznamky, ze individualny navrh zle dopadol, tak to je zvycajne vysledok zleho vyberu architekta, ak to riesil architek, alebo mozno nefunkcnej spoluprace, lebo v zasade: architekt Vam vie prisposobyt navrh katalogovemu domu zo zretelom na Vase poziadavky, prostredie a tep-fyz vlastnosti, ale katalogovemu domu sa prisposobujete vy, kedze je ich obmedzeny pocet.
Odpovedať
Za mna uplne zbytocne nevyuzity a prazdny stred domu, na ukor izieb
Odpovedať
Profilova fotka
@marypies celkom komplikovane za mna, stred domu mi pride velmi prazdny, a celkovo tie dve strany na mna posobia moc zlozito, neviem je to pre mna rusive :)
Odpovedať
v strede domu tanc platz a etske izby malicke. spanie vedla TM? ani za nic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?