Názor na náš projekt domu

Ahojte, radi by sme počuli vaše názory na projekt nášho domu. Garážova brana chytá sever, terasa juh. TM je priechodzia z jednej strany do domu a z druhej do garáže. V garáži su okrem brany aj ďalšie dvere von - Chceli sme ešte ďalší "špinavý" vchod do domu, taký, aby sme nemuseli stále otvarat a zatvárať branu, keď si napr. z garaže budeme chcieť vytiahnuť náradie, kosačku.... alebo keď prídeme z vonku špinaví, tak aby sme nevstupovali do domu cez hlavný vchod alebo obývačku...Ďakujeme za prínosné reakcie a postrehy :-)
Odpovedať
1
2
tá prvá fotka, je pôvodný projekt, a ten druhý už upravený a aktuálny 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Super. Paci sa mi vyhlad z kuchyne ku vchodu i dostatocne velky priestor na velky jed.stol. Vchod do garaze i druhymi dvermi je vyborny.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ,ze velmi dobry.Páči sa mi dobre oddelena denna a nočna časť,výhľad z kuchyne na ulicu,dvojgaraž ,jedno wc s oknom hned pri vchode,atď... mne by ešte možna chýbala krytá terasa ,ale zas ak bude v plane altánok tak v pohodee ;-)
Odpovedať
Rozmyslali sme nad zastresenou terasou ale vzhladom na to, ze po lavej strane ma sused dlhy uzky dom na hranici sme prisli k zaveru, ze by sme malu v obyvacke dost tmu co by bola velka skoda. Terasa bude kryta ale nie tazkou srechou, skor nieco lahsie co by nam tam neuberalo prilis svetlo ale samozrejme plnilo ucel :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hm..................., plechovky maju najvacsiu ïzbu"..hm....... ak mas miesto, tak by som ich dal inam a podumal..... :)
Odpovedať
@zuzka3210 terasu a obývaciu izbu nebudete tieniť? v lete si ju neužijete. Ale vy budete asi patriť k horným 10000, keď si dovolíte vybudovať príbytok pre autá za trojnásobnú hodnotu ako garáž.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka3210 ahoj, kedze sa chystame stavat druhy dom (ale ani nie kvoli tomu, ze som nespokojna s terajsim, ale byvame na velmi hlucnej ulici :-S :-| , tak aktualne riesim co by som pri novom dome zmenila... Spojena kuchyna a obyvacka...uprimne ja uz by som to takto nerobila. V obyvacke mam neustale vone z varenia, hluk ak pustim digestor... Nastastie v pripade tvojho domu by sa toto dalo vyriesit jednou prieckou a posuvnymi dverami. Orientacia kuchyne na vchod do domu...nuz uprimne nieviem naco je toto dobre, lebo tuto funkciu ti splni elektronicky vratnik s obrazom (a v dnesnej dobe to stoji minimum). Ja chcem mat novu kuchynu v dome orientovanu do zahrady, aby som videla na deti (mam relativne male deti) a teraz mi vadi, ze ked sa hraju v zahrade tak nevidim co sa tam deje. Kedze su este male, tak radsej som pri nich ako v tom case varim a to ma obcas obmedzuje. Terasa - podla mna je dobre ak vies ist z terasy do kuchyne. Neviem ci preferujete sedenie na terase, my ano a casto mi vadi, ze musim ist cez jednu izbu kym sa dostanem do kuchyne a veci vlacim hore dole. Ak by si nechala kuchynu takto ako mas, tak si urcite nezabudni vyviest pitnu vodu na terasu, aby si tam v pripade potreby vedela umyt nejake veci, pustit vodu a pod. Na druhej strane si myslim, ze architekt by ti vedel aj v tomto projekte sikovne vymenit obyvacku z kuchynou. Inac je podla mna projekt velmi dobry, paci sa mi to oddelenie nocnej a denne casti, mas tam aj technicku miestnost, druhu toaletu (na terajsom dome mame dobre to,ze toaleta je pri druhom vchode a tak opat nemusime behat cez cely dom.) To mas aj ty, pri hlavnom vchode co je dobre. Neviem ake velke su tie dve izby co tam mas, ale ak su mensie tak by som ich este o cca 70 cm predlzila, aby som si tam vedela dat rolldor plus dve komodity. Ak mas izbu velku napr. 3x3 tak je to male. Podla mna takych 5x4 az 5x5 je dobre. Ak mas v plane mat jedno dieta v jednej izbe, tak ti mensia izba staci, lebo tam das menej veci, ale stale tam musis dat postel, stolik, dve dvojkridlove skine su ideal...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka3210 mne sa paci tento projekt....ale ten podorys mi celkom vyhovuje a splna to moje poziadavky. My este uvazujeme,ze namiesto garaze urobime 4 izbu a neplanujeme robit poschodie. Namiesto tych schodov chcem dat satnik (ten mi na terajsom dome velmi chyba). Tiez riesim ci garaz sucast domu, alebo zvlast... Urcite ked ho budem mat urobeny zo zmenami tak tiez poprosim ludi o pripomienky...mozno aj teraz, lebo viac hlav viac rozumu :-D ;-) http://www.projektydomov.com/projekty...
Odpovedať
Na dvojgaraz ste nezabudli, riesite druhe ''spinave'' vchodove dvere ale kupelnu mate len jednu. Neviem kolko deti mate alebo chcete mat ale pre 4 clenu rodinu co predpokladam ze ste na ten pocet izieb, je jedna kupelna malo, tot moj nazor.
Odpovedať
Tie dvere z garaze do zahrady su zbytocne. Garaz je mala, kosacku a ine veci das do zahradeho domceka nakoniec a do garaze aspon lyze a bicykle. Aj okno by som zvazila,skodaa penazi /ak potrebujete setrit/ Samotna gar.brana bude vetrat az az. A na stenach ziskas miesto na regale. Tiez som za kuchynu z vyhladom a aj vychodom do zahrady,na terasu, cez tu obyvacku a jedalen sa bude zle chodit s vecami a v lete tu cestu urobis hlavne cez vikend aj 60x. Velmi chvalim satnik pri vstupe, za mna jedna z naj veci co sme dali do druheho domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka3210 Pekný. Dobrý. Vymyslený. Jediné, čo mi (trochu) nevonia, je tá integrovaná garáž. Ale nepoznáme pôdorysy parcely, takže ťažko radiť, že či nestačilo predsadiť 2-prístrešok, prekrytý napr. lexanom... Obývačka pre 2 plechové stroje je zbytočným mrhaním peňazí... 8-)
Odpovedať
@jano2007 suhlasim,treba este jednu kupelnu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Od garaze sa nedaj odhovorit :). Mozno drahe, ale to je tiez rozdiel voci panelaku rano sadnut do sucheho auta v zime, nerozpaleneho v lete. Navyse do garaze uskladnis ako pises vsetko mozne. A ak je mozne prejst suchou nohou priamo do domu...parada. Nam nevysla garaz integrovat do domu a lutujem toho. Neskor sme ju postavili, ale zas neporiadok po dvore, tiez nevysla lacno...Ale aj pristresok sa este bude robit. Aut pribuda... K poctu kupelni.. Jedna kupelna staci iste, dolezite su dve wc ;) a tie mas. Vyhlad z kuchyne je super a vidis vlastne i do zahrady. Mam to podobne a povazujem to za jedno najlepsich rieseni.
Odpovedať
@jankazb Jedna kupelna nestaci! ja mam doma 3 zeny, urcite to pochopite ste zena.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb po 2 rokoch byvania otvorene prehlasujem, ze garaz je absolutna zbytocnost :), mam len pristresok, do domu sa dostanem aj tak suchou nohou, okna som este neskrabal, 1x v poriadnej metelice som musel trosku snehu dat dole metlou. Co som bol v garazach inych ludi, tak sa tam aj tak dalo uskladnit velke prdlajs, lebo tam stale zavadzalo auto. A vo vacsine pripadov tam ludia nemali auto, ale uskladneny bordel, auto sa uz nespratalo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb suhlas...ja pocuvam nazor ludi co maju takuto garaz a vsetci si pochvaluju. Preto mam v plane ju tiez postavit a urcite budem robit dvojgaraz @zuzka3210 Prepojenie z domom je podla mna prakticke... @jano2007 Ak mas 2 toalety podla mna ti jedna kupelna staci...(ak nechces stavat velky dom) Dolezite je, aby boli tie 2 toalety zvlast a sucast kupelne. To tu @zuzka3210 ma a podla mna je to postacujuce. Ja mam v plane urobit v druhom dome velky sprchovy kut (bez vane) a potom je tento problem vyrieseny. V kupelni mam dvojumyvadlo a to tiez staci. Kedze ja potrebujem aj stvrtu izbu (casto mame nasvstevy, chodi skvorka a pod.) ja riesim, ze tato izba bude samostatna a bude mat aj kupelku...takze budu dve. Aj v terajsom dome mam dve kupelne, ale druhu vyuzivame menej, skor len kvoli toalete...Mame ju skor kvoli tym navstevam....
Odpovedať
ja sa pripojim k tej garazi ... mam garaz a pred nou pristresok ... po dvoch rokoch byvania a parkovania som zatial parkoval len pod pristreskom, nakolko v garazi bolo vsetko ostatne :), okna som este neskrabal, pri dazdi som nezmokol, takze to staci .... btw, mne sa najviac paci, ked niekto postavi garaz za 20tis E a zaparkuje v nej fabiu ...
Odpovedať
@maroz19 je jedno ake auto kto ma, tu ide o pohodlie. Naco stavat pristresok ku garazi? To je uplna zbytocnost.
Odpovedať
@zuzka3210 susedia naokolo maju auta stale pred dvojgarazou, niektori dokonca az pred branou :-D
Odpovedať
@peto99 lebo ludia su lenivi zaparkovat do garaze, cakat kym sa brana otvori a zatvori. Predsa 'setria cas'.. Ja to nechapem, pre mna - ked dom tak urcite s garazou, ale pocitat, aby sa do nej vliezlo nielen auto, ale aj nejaky ten bicykel, kolesa atd. Pristresok je fajn (lepsie ako parkovat uplne vonku), ale garaz podla mna nenahradi
Odpovedať
@han27 garaz ano, ale samostatnu, montovanu, aby nestala viac ako nove auto. Dat navyse 30000 za dvojgaraz, ubrat si obytnu plochu v dome, riesit izolovanie, temperovanie, vetranie, a kupovat drahu garazovu branu, si mozu dovolit bohaci. Smrtelnici potrebuju peniaze minat s rozumom. Garaz v dome je zbytocnost. Dokonca aj na malom pozemku sa da postavit oddelene hned pri dome, bez vyssie spominanych starosti, za ovela nizsiu cenu.
Odpovedať
:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska V princípe: 1 m2 domu Ťa vyjde na cca 900 €. 36 m2 integrovanej garáže Ťa teda vyjde cca na cca 32.400 €. Nezdá sa Ti to veľa...? Mne áno. Normálny (kvalitný, nie búda!) prístrešok pre 2 autá aj vydláždením, ktorý Ti skryje 2 autá pred slnkom, dažďom a snehom (námrazou), musíš zvládnuť, aj keby si nechcela, do 10.000 €. Treba k tomu ešte niečo....? ;-)
Odpovedať
@lenka_21 No sama mas dve kupelne a radis zuzke3210 len jednu, a pocet kupelni si myslim ze priamo nezavisi od metraze domu ale od toho kolko osob ho PRAVIDELNE vyuziva. Ja nevravim ze kupelna znamena automaticky mat vanu, ja mam tiez len jednu vanu, pri spalni mame s manzelkou oddelene wc a sprchovaci kut, a ak bude mat zuzka3210 na navsteve castejsie svokru ako napr. ja :-( tak urcite nech ma kupelne dve. Ja beriem kupelnu ako osobny ak chces intimny priestor, nie aby mi tam svokrusa alebo navsteva behala ak u nas nocuje.
Odpovedať
@atlaska a ked mas auta 2 a viac?, ja dajme tomu by som garaz postavil ale nie na ukor metraze domu, garaz vedla vchodu 4m priestor ten zastesit a hotovo ked nechcem zaparkovat v garazi necham auto pod pristreskom, samozrejme ak je na toto vsetko miesto na pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 Ja planujem dom so 4 izbami a ta jedna je pre navstevu a prave svokru a pod. Kedze moja rodina byva dalej, tak ked pridu je to vzdy a dlhsie a svokra chodi aj na 1-2 mesiace, lebo mi pomaha s detmi. Vtedy je dobre, ze ma svoje sukromie. V novom dome co budem stavat to mame tak vyriesenie, ze jedna izba bude samostatnejsia a bude mat pristup do druhej kupelne. Ked tam nikto nebude, tak ju planujeme vyuzivat ako pracovnu - moj mm vacsinou pracuje z domu. Ak by som vsak stavala 3 izbovy dom a potrebovala by som urobit kompromis na miestnostiach tak vedela by som obetovat jednu kupelnu a hlavnu by som dala napr. 3x3 3x4 - 2 sprchove kuty, 2 umyvadla. Urcite by som nerobila kompromis na toaletach a mala 2 zvlast, plus jedna dostupna zo zahrady. Ja by som namiesto kupelne radsej urobila satnik. Samozrejme podla mna idealny dom su 2 kupelne, 2 samostatne wecka, technicka miestnost, samostatny satnik pre kazdu izbu, spajza/komora ku kuchyni plus kuchyna, obyvacka a slusna vstupna chodba... Ale keby som mala ustupovat, tak pre mna by kupelna bol mozny ustupok...a to sme teraz 5 clenna rodina ;-) :-N No chapem, ze kazdy ma svoje preferencie :-)
Odpovedať
@lenka_21 vsak suhlasim s tebou ale v pocte kupelni nie. Navrhujes radsej jednu vacsiu kupelnu ako dve mensie, 2 sprchove kuty? takze v jednom svokra v druhom zat sucasne alebo ako si to myslel?, sak dajme potom aj 2 zachody dokopy a hotovo vsetci sa tam budu stretavat, potom urobme mensiu kuchynu s obyvackou. mne to zmysel nedava co radis alebo by si urobila keby si .....
Odpovedať
@leonardom dom mam pre SVOJE pohodlie. Ked si tu garaz navrhli asi nato maju peniaze,inak by ju nedavali. Viem porovnat auto v zime rano z garaze a zpod pristresku. Nie dakujem. O vlaceni lyzi,lyziarok do auta viem tiez svoje. Pre mna je garaz nutna v dome. Takze ak to pozemok dovoluje a maju nato nech si ju daju. Tiez sa nechcem tlacit rano s 15-20rocnymi deckami v jednej kupelni,preto maju rodicia svoju a deti svoju.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj mam garaz, vyuzivam ju stale,pre mna super vec. Je fakt ze je v nej vselico...ale niekde to byt musi ;). @jano2007 tiez sme doma obcas tri zeny a nevidime problem v jednej kupelni. Nechodime sa sprchovat vsetci naraz. A zuby si umyt dvaja pri dvoch umyvadlach vieme umyt Licenie pri velkom zrkadle zvladame vsetky tri ;) Je to vsetko o zvykoch v rodine, moznostiach...
Odpovedať
@jankazb a na chlapov v dome ste zase zabudli
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?