Názor na individuálny projekt

Ahojte, vytvorili sme si s manželkou takýto projekt. Ak máte nejaké postrehy ako ho vylepšiť, píšte.Hlavný vchod je orientovaný na juh. Vedľa kúpelne na severe je technická miestnosť s východom na pozemok. Ďakujeme za každý názor.
Odpovedať
@zdenkapeto je to jeden zo standardnych domov, ktorych je uz velmi vela a vzdy ide len o minimalnu upravu. Pozitivne hodnotim clenenie domu na dennu a nocnu cast. Pouvazoval by som nad oddelenim tychto casti aj dverami, aby sa hluk z dennej casti priamo nesiril do nocnej. Dan za pridane dvere bude tmava chodba, co by sa dalo riesit sklom v dvernom kridle. Dobre je, ze su pokope kupelne, technicka miestnost a kuchyna. Orientacia domu tiez ok. Chyba v dome samostatne wc. Pohral by som sa s kueplnou, je dost natesno wc, dvere, sprcha a v strede vela volneho priestoru. Naco a ako casto chcete vyuzivat prechod z technickej miestnosti na zahradu? Dom nie je podorysne velmi velky, da sa ist na zahradu hlavnym schodom, pripadne dverami na terasu. Ak bude v tech. miestnosti technologia domu a vsetok mozny neporiadok, tak ten prechod nevidim ako obrovke plus. K tomu este prenasanie topanok od jedneho vchodu k druhemu a pod. Terasa bude vyuzivat juh, juho-zapad, zapad, ako planujete riesit zastresenie/tienenie terasy? Stol v kuchyni by som otocil o 90stupnov, takto len zbytocne opticky predlzuje chodbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) ja by som v kuchyni dala linku do Lka, nechala pod oknom časť a druhu na ľavu stranu, do stredu vam vojde aj ostrov :) ten sa vzdy zijde. Stol si troska posunte smerom ku kuchyni.. Obyvka je fajn, dajte si este vitrinu k jedalenskemu stolu a komodu na chodbu k stene za jedalenskym stolom. Aby aj nabytku bolo co najviac... Vanu pod okno si nemyslim ze je šťastny napad, lebo neotvoris normalne okno. Radsej si dajte na ľavu stenu vanu za nu wc otocene do priestoru, oproti nech ostane umyvadlo ako je, alebo vam mozno vojde este do rohu sprchovy. V druhej miestnosti ostane len wc a male umyvadielko. Inac fajn :) nie?
Odpovedať
@spiderhst Dakujem za nazor,co sa tyka oddelenia nocnej zony od dennej,nechame asi volne,vzdusne...Samostatne wc by bolo fajn, len neviem,kde ho dat a tretie wc je uz asi luxus...S kupelnou sa este pohrame...A co sa tyka vychodu z technickej-chceme kotol na pevne palivo,takze nechceme nosit drevo cez cely dom a za domom(sever) bude drevo aj ulozene.A terasa bude na zapad- strechu planujeme sedlovu,predlzenu o cca 3 metre. A stôl(nabytok) to je riesenie len teraz narychlo,takze to sa budem venovat tomu neskvor. :-) :-) :-)
Odpovedať
@reni1512 Dakujem za nazor,kuchynsku linku nechcem nejaku velku,pretoze velka bude komora a napracem tam vela veci :-) ;-) .Co sa tyka nabytku,to som zatial velmi neriesila ,budem sa tomu este blizsie venovat ale dakujem za super tipy.A vana v kupelni nebude pod oknom(presne kvoli tomu,co pises) ale rozmyslame nad rohovou na lavej strane...V programe,co sme projekt kreslili nemaju v ponuke rohovu vanu :-( :-| :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenkapeto Pekný.... Milý.... :-) Ale inak súhlasím aj s pripomienkami predrečníkov. K čomu mám ja pripomienky okrem vyššie spomenutého je to kuchynské okno na sever. Už kúpeľňa s oknom na sever je na hrane, čo sa týka zvýšeného nebezpečenstva tvorby plesní. Ja by som istotne kuchyňu privetrával od západu, resp. AJ od západu, ak idete západnú strechu predlžovať a bojíte sa, že bude málo svetla. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?