Názor na indiviálny projekt

Dobrý deň prajem, chcel by som sa Vás opýtať na názor na tento projekt, čo by ste na nom dodali ubrali alebo zmenili. dakujem za vsetky postrehy. ;-)
Odpovedať
1
2
kaslala by som na vanu /uz je jedna hore/ a dala by som dvere zo satnika do kupelne rodicov a aj wc. v kuchyni je zbytocny tancplatz - dala by som si spajzku.
Odpovedať
neviem - schody bez prirodzeného svetla... - hore velka chodba - členené jak svina - kopec kamerlíkov, chodieb a chodbičiek - proporčne tá garáž... kde tam dáš kočík, bicykel, kosačku, bazén a húpačku atd..? - ako štýlovka na machrovanie ok... - ako praktické bývanie by som hladal ďalej ja som stara škola a ako hovorí palo habera u mna nie..., ale verím tomu, že dalších 100 ludi povie ano
Odpovedať
@atlaska v kuchyni je spajzka v rohu ;-) @tvojaritka na schodoch bude okno zo severnej strany medzi poschodiami, a tych chodieb nieje tak vela a niesu velke, a nato ze ide o 20m dlzku s garazou tak niesu dlhe..garaz je pre auto nie pre ine veci, nato bude zahradny domcek. kocik sa zaparkuje aj do technickej alebo pod schody.. co sa taky clenitosti v podstate ide o dva obdlzniky ostatne iba priecky ;-)
Odpovedať
kde je kopec kamrlikov? jedna technicka dole a jeden sklad hore. a velka chodba hore? da tam jednu peknu komodu a hotovo. Nic horsie ako ked clovek vyjde z izby a je hned na schodoch. Schody presvetli svetlovodom,alebo stresnym oknom. su tam dve rovne chodby dole a hore,ty mas dom bezchodbovy? @tvojaritka
Odpovedať
potom oukej.... len 20 metrov panebože to je betónu a železa... držím palce
Odpovedať
@atlaska nie je to oukej.. už sme si vysvetlili...
Odpovedať
@predajcaeco urob ju vacsiu-vyzera ako rohova skrinka, miesta mas dost a mozes do nej dat aj pekaren na chleba, krajac,hriankovac,mrzak........budes mat cistejsiu kuchynu bez kopy spotrebicov na linke.
Odpovedať
@tvojaritka co nieje OK?
Odpovedať
Profilova fotka
@predajcaeco Ja síce nie som stará škola ale u mňa tiež nie ved celý stred domu okolo schodiska sa nedá na nič použiť a tá úzka a dlhá komora hore mi príde že tam je lebo to tak vyšlo a na čo bude sa uvidí nieje to dobre riešené stačí sa pozrieť na veľkosť rodičovskej spálne a veľkosť hornej kúpelne ved sú skoro rovnako veľké. Ale musím pochváliť dosť veľké zádverie.
Odpovedať
@atlaska spajzka je akurat ;-) co tak nevojde pojde do skrine ktora bude v kuchyni skoro po celej stene od chladnicky. @tvojaritka tak beton a zelezo ide do kazdeho domu a 20m je aj s garazou. doma bez garaze ma 15x11m a to je normalne si myslim. druhe poschodie nebude cele cize betonova platna len nad obytnu cast cca 100m2 a to je tiez normalny rozmer o dvojposchodových domoch. Vedel by som vymysliet aj lepsi projekt ale pozemok mam sirku 16m dlzka 60m. cize dom som musel riesit do sirky 11,5m od suseda 1,5m a k druhemu susedovi mi ostane 3m to mam na prejazd autom ked budem nadohou potrebovat (napr. ked donesu drevu alebo nieco podobne)
Odpovedať
@martosko hore nieje uzka a dlha komora ved ma sirku 2m tak to nieje velmi uzke a tento priestor sluzi na uskladnenie roznych veci ako napr. lyze, vianocny stromcek, a ine veci ktore sa pouzivaju iba sezonne. a chodby su potrebne a este som nevidel ziadnu ktora sa da pouzit aj na nieco ine ako je prejst po nej ;-) nechcel som dosiahnut to aby som isiel hore cez obyvacku alebo inu miestnost chcem mat vsetko priestorovo oddelene.
Odpovedať
Profilova fotka
@predajcaeco Nuž ak to tebe vyhovuje tak si sa ani na názor ostatných nemusel pýtať keď si nedáš poradiť ale platiť to budeš ty tak si urob ako chceš a ak je tá horná skladovacia miestnosť široká dva metre tak je dlhá aspoň 4 to mi príde divná proporcia a nosiť všetky sezóne veci hore schodmi je celkom nepraktické račej by som mal taký sklad dole a ešte jeden ekonomický aspekt nebolo by lepšie urobiť menšie spodné poschodie a nad ním druhé poschodie na celej ploche ušetrilo by sa na základoch a schodisko hore tam už aj tak je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska nie, je to ok...
Odpovedať
to nieje spajzka to je skrina s blbymi dverami.
Odpovedať
@ tak ja viem co som chcel na prizemi cize aj by som mile rad urobil poschodie na celej ploche ale to by mi to nevyhovovalo. Chcem mat dole technicku, splanu,WC, kupelnu, kuchynu, obycku+jedalen, a garaz.nechcem mat spalnu na poschodi a na stare kolena preklinat ze preco musim chodit po schodoch. A ten sklad hore je preto takych rozmerov aby vyplnil priestor hore. Horne poschodie este nieje definitivne. Ani tu kupelnu som hore nechcel mat taku velku ale budem sa to snazit este vymysliet. najdolezitejsie je pre mna teraz prizemie. Nechcem dom silou mocou kvoli tomu aby som mal aj za cenu ze bude maly teraz byvame v byte 130m2 . A ci dam peniaze na zaklady alebo do stropu tak ti je jedno este si myslim ze strop stoji viac kedze tak ide viac zeleza + prenajom debnenia.
Odpovedať
@atlaska do spajze nieje klasicke dvere. Ked su zatvorene vyzera to ako kuch. linka. Cize falosna spajza ;-)
Odpovedať
to je mi jasne s tymi dverami, nemyslela som klasiky so zarubnou,len ta sikmina je zla, taka ala 90te roky. mas tam zbytocne volny priestor v kuchyni a ziadnu spajzu,keby bola kuchyna mala OK,ale naco ti je ten plac volny?
Odpovedať
@atlaska nevedel som tu spajzu inak umiestnit aby bola vacsia a aby mala okno a aby mi nejako netrcala v kuchyni a aby bola zarovno. Co sa tyka toho volneho placu je to cca 2,5 x 2,5. ale kuchyna sa moze kludne stiahnut zo sirky 3,5m na 3m a zmensi sa to dispozicne sa nic neznemi.
Odpovedať
Profilova fotka
@predajcaeco K tej špajzy je široká ako linka to je 600x600 mm kde tam chceš napchať police a ešte aj okno kľudne to vymeň za potravinovú skrinku.
Odpovedať
@predajcaeco tá špajzka je fakt hnus....urob ju väčšiu, zober projekt a daj si urobiť vizualizáciu kuchyne už teraz a nech ti pekne krásne ten roh špajzky v tak obrovskej kuchyni zapracuju do kuchyne už teraz...budeš zírať ako krasne to môže dopadnuť, ked sa chce..a gazdinka sa aspon nenachodí......ja som mala kedysi velku kuchynu-teraz mám na dva kroky a nemenila by som........ty sa tu pýtaš na púrojekt a potom vysvetľuješ a obhajuješ, prečo to nemôže byť ináč....tak sa nepýtaj, ked si presvedčený, že ten prvý a tvoj návrh je dobrý... 8-)
Odpovedať
@martosko ja si uvedomujej ze je to mala spajza, ale neprisiel som na iny napad ako ju vymysliet v tej kuchyni tak aby mala okno a aby nezavadzala. Kludne mi mozete napisat ako by ste to riesili ja si necham poradit ;-)
Odpovedať
ako tam chces dat plne skrine a ten bar.pult? stolicka pri stene bude mat vyhlad do vysokej skrine? cela kuchyna je zle navrhnuta. velka je dost aj na spajzku aj na bar.
Odpovedať
@atlaska @staronova @martosko viem ze ta spajza je mala. takze nejaky konstruktivny napad ako to pekne zmenit aby aj vlk bol plny aj koza cela ? :-) s pohladu kuchyne ja si uvedomujem ze spajza je mala uz to nemusite pisat :-D
Odpovedať
ja nie som architekt, ale za 1. kuchyna je zbytočne velká.....možno by som odstrihla cez celú stenu 1 metrový slížik /ja mám momentálne široku 1 meter komoru-regále 45cm/....a zabudovala dvere do špajzky do linky....čiže kuchyna sa zmenší a treba dotvoriť pracovne plochy linky, alebo aj ked ich priznáš a linka bude akoby z dvoch častí....linku stiahni až k terasovým dverám....niečo podobné....
Odpovedať
@staronova povodne som chcel kuchynu 3x3m to ako vyzera je nasledkom ze nechcem robit odskoky pri murovani obvodovych stien a kopani zakladov. Linka ako je len hruby nacrt islo mi hlavne o podorys ako taky a hlavne dispozicne riesenia jednotlivych casti domu.
Odpovedať
nerozumieme sa
Odpovedať
@staronova už som vás asi pochypil. to odstrihnutie by ste realizovali po sirke kuchyne z vychodnej strany kde je okno , tam by bola spajza s tym ze v predu by do nej bola zabudovana z casti aj kuchynska linka. To nieje zly napad aj ja som nad tym rozmyslal uz na zaciatku ale prisiel by som o to okno ktore tak je. Je tam sice ešte velke francuzske ale pred nim bude zastresena terasa čiže nieje aj tak slnka. :-)
Odpovedať
@predajcaeco Ja len k tomuto "výroku" :) "A ci dam peniaze na zaklady alebo do stropu tak ti je jedno este si myslim ze strop stoji viac kedze tak ide viac zeleza + prenajom debnenia." S tým si dovolím nesúhlasiť ... Napísal si fakty síce správne, ale zabudol si, že základy treba kopať (strop nemusíš), treba robiť hydroizoláciu (na strope nemusíš) a čo je najpodstatnejšie, keď chceš nejaký rozumný energetický štandard tak základy + podlahu musíš izolovať (strop opäť nemusíš) ... Rovnako aj z hľadiska strechy, je jednoduchšie spraviť strechu (rovnú, pultovú, áčkovú) na jednoduchý obdĺžnik (rovnaké m2 prízemkie - poschodie) ako urobiť strechu zvlášť na jeden pás prízemia, zvlášť na obdĺžnik hore - plus samozrejme izolácia a podobne :) Pre mňa osobne je tem dom tiež viac na machrovanie ako na úžitok ... Osobne by som sa snažil projekt domu maximálne zjednodušiť, obyčajný obdĺžnik (kocka) zo 4 rovnými stenami je snáď ideál ... Okrem samotných stien s oknamu, sú najväčši úniky tepla práve cez základy / strechu ... Preto oba tieto prvky je celkom rozumné poriadne izolovať a preto je výtané, ak je ich plocha "čo najmenšia" ... A má to kopec iných výhod, ako "blbuvzdorná stavba" kde nie je moc čo pokaziť atď ... Ale samozrejme, je to len a len môj názor, určite Vás na toto nepresviedčam :)
Odpovedať
@predajcaeco ved hýb ešte s oknami...môžeš zužiť francuzke...aj tak je to iba umývanie a chlad a dať nejaké užšie okno uplne do kuta linky na tej istej strane ako je francuzke....na terasu máš velké z jedálne ....
Odpovedať
@lubk0 základy budem mať vykopane zadarmo či v tom problem nevidim. Ale ked ste si vsimli mal som v projekte zadane ktoru miestnosti chcem dat na prizemi a nebudem ich presuvat na poschodie len kvoli tomu aby som mal rovnake prve a druhe poschodie. A clenity dom je preco lebo chcem mat zakryty vstup a nechcel som stavat striesku lebo sa mi to nepaci a terasu som chcel mat krytu zo severu. a izolovat sa chystam pozehnane. podlaha 15cm, strop 40cm, obvod 20cm grafit.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?