Názor na Domček

Ahojte prosím o radu.Chceme tento domček na pozemok široký 16mb dlhý aj jaj jaj :) Chcel by som spálňu na východe aby nás budilo slniečko ( pozemok v prírode ) ide mi hlavne o radu ako zmeniť dispozíciu na severnej strane kde je zaznačená kupeľka a sauna plus wc plus technicka miestnosť.Saunu nebudeme riešiť ta može isť preč plus wc kludne spolu s kúpeľnou plus by sa tam zišiel šatník .Viete poradiť prosím alebo nejaky architekt ? Dumame aj nad tým že spraviť domček čisty obdĺžnik bez bočných terás a pozdĺž domu terasu?
Odpovedať
1
2
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ja by som tie terasy zrusila a urobila obdlznik. Ziskate viac priestory i na obyvacku i na kuchynu a i na izby, takto je to natesnane kvoli terase, ktoru vyuzijete iba par mesiacov v roku a kludne moze byt pozdlz domu, alebo vedla neho
Odpovedať
Profilova fotka
@filipfilip21 Na 16 m širokú parcelu vpracete dom, široký 14,75 m...? Možno áno, ak by bol natočený o 90°. Asi aj bude.....(?)
Odpovedať
izba 7m2, hlavna spalna 11m2, rozmer tretej nevidno, ale sudiac podla jednociferneho cisla do 9 m2...? WTF? Odporucam Vam navstivit nejake vzorove domy a zamerat sa na velkost izieb...dispoziciu neriesim.
Odpovedať
Širka domu je 7mb takže na 16mb pozemok je ešte vela placu :) Tiež uvažujem o domčeku radšej obdĺžnik a po celej dĺžke terasu ktorá bude prekritá strechou. Len žiadny taký domček neviem najsť ako inspiráciu.
Odpovedať
Pride mi zbytocne mat tri terasy. Dajte si iba jednu a spravte radsej vacsi dom. A tvar domu jednoznacne obdlznik tak ako si to napisal v tomto poslednom komentari
Odpovedať
Profilova fotka
Toto bude on !❤️ akurad troška poznenený ;))
Odpovedať
Z tých veľkostí izieb a dispozície mi to príde skôr chata než dom. Ak to má byť dom tak by som určite zväčšil tie izby 7 a 8 m2. Ponechal by som tie dve terasy dole. Dom (chata) bude vyzerať zaujímavejšie (ako je na tej fotke). Hornú zrušiť a vstup premiestniť k tej terase naľavo. S tým súvisí preorganizovanie priestorov pri severnej fasáde, ale dá sa s tým pracovať.
Odpovedať
miniizby, ako pre zvierata, nie ludi preco si nedate nejaky klasicky 10m siroky dom? napr v tejto teme je jeden: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... podla mna staci vymenit pri spalni technicku s kupelnou a bude to fajn ...
Odpovedať
:) niečo som nakreslil amater :D neviem ako kuchynu umiestnit
Odpovedať
@filipfilip21 hm .... kolki budete v tom domceku byvat? 2 alebo 5?
Odpovedať
Asi to bude asi lepšie otočiť zrkadlovo ten domček aby ta terasa vlastne bola do dvora a nie ku plotu ..teda mozno raz bude ku plotu ked sa rozhodneme predať....ale dvor chcem zariadovať isto na zapad teda do lava.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zltalienka no sme dvaja mladý 28-25...aktivny sportovci domček bude v zahradkarskej oblasti samota priroda.nehovorim ze nechceme deti ..musi sa mysliet aj na izby pre deti max dve
Odpovedať
@filipfilip21 takze ste limitovani max. zastavanou plochou? Lebo toto je male pre 4 ludi ... do buducna.
Odpovedať
@filipfilip21 podľa toho čo si sem dala ( divný dom s malými izbami ) hľadáš niečo lacné, dlhé , úzke a bez terás.... http://prodom.sk/?p=projekty&project=...
Odpovedať
http://prodom.sk/?p=projekty&project=...
Odpovedať
Nemôže to byt malé ked to ma 90m2 to nám stačí ... neni sme limitovaný pozemkom 16x100m
Odpovedať
@filipfilip21 natiahol by som ho do dlzky v prospech spalne a detskych izieb. Dalej tam chyba kumbal, spajza a satnik, ak nechcete mat oblecenie iba v skriniach (ktore zaberaju dost miesta). Otazka je ake by bolo kurenie a ci treba ratat s technickou miestnostou. Inak sa mi ten vas "amatersky" nakres celkom pozdava a dizajn domu podla fotiek aj s tymi terasami je velmi prijemny a do zahradkarskej oblasti by celkom zapadol.
Odpovedať

Odpovedať
Kde si naratal 90 m2? mas tam 4izby a rozlohu mensiu ako 3i panelak a to ten ma este plus kuchynu a ty tam mas v tych metroch este saunu a TM. Su to mini izby. Ak zrusis TM nemas ziaden odkladaci priestor. V zahradkarskej osade ti povolia taky dom postavit? Mas zistenu povolenu zastavanost?
Odpovedať
Áno povolia všetko je zistené :) už tam jeden dom stojí :) je to celé BRD a od mesta mám vyjadrenie.Nemusí to byt ten dom čo sme poslali ked tak zistujem ozaj malé...treba sa s tým len pohrať a zmeniť dispoziciu.@jr4
Odpovedať
Kurenie drevom plus infrapanely ..velké okna na juh kde bude svietit cely den slnko.Skrine by sme chceli vstavane
Odpovedať
@filipfilip21 na akukolvek konstruktivnu a dobre mienenu kritiku ste ako vidim 100 percentne rezistentni, takze smelo dalej, len aby ste potom trpko neprecitli a zistili ze ste postavili haraburdu ktora sice chutnucko vyzera prvy rok kym je vsetko nove, potom to vyzera ako opustena ubikacia v ktorej prespavaju bezdomovci. Bez ohladu na to vsetko sa tam vlastne ani neda pohodlne byvat, co je najpodstatnejsie. 7 m2 izba to uz je skutocne silne kafe pre tie najtvrdsie povahy. Gratulujem k tomu originalnemu blbnutiu ale predsa zelam skore vytriezvenie.
Odpovedať
@snowy66 tak zmenil som izby na vacsie ako ste vsetci radili a ozaj by to bolo na izby pre deti ozaj malo...keď tak posunieme ešte dom do dĺžky s 15na 17m.Plus som zmenil dom a dispoziciu ... Dnešná doba je taká že človek ide hlavne domov večer spať takže sa uskromníme :) a hlavne asi peniažky nebudú na niečo veľké .
Odpovedať
V tejto kuchyni ledva pripravis ranajky pre dvoch. Nieje tam ziadna pracovna plocha, na ten kusok na kraji das konvicu,kavovar a nejake to ovcie a nic viac. Vstup do satnika daj zo vstupu. nie z obyvacky, nebudes do nej predsa chodit v topankach.
Odpovedať
My staviame dom ktorý bude mať 95m2 a snáď nám to tiež bude stačiť. Nikdy sme nechceli veľký dom a som toho názoru že menší dom je lepšie mať
Odpovedať
@filipfilip21 je to stale zle.
Odpovedať
Heh dajte čosi vy ;) čo je dobre a neni veľké moc a neni moc malé plus spálňa na východe plus dvere na terasu ... obývačka plus kuchyňa smer juh ! Dik ;)
Odpovedať
Vstup je zo severu !!! Z obývačky sa ide na terasu.A dakujem za názory :-D sú na nič aj tak nebudem žiť podľa Vás :) .... pre inšpiráciu kukajte na http://lifereset.sk/mobilny-dom-2015/ pár a dve deti
Odpovedať
Vies citat po sebe? Pytas nazor na domcek, naco ak on nestojis? Ved postav si. aninie 80m2 dom mensi nez standard byt v panelaku ak chces,ale nepytaj sa na nazor inych.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?