Názor na dispozi RD (jednopodlažní bungalov)

Ahoj, přidávám návrh našeho RD, budu rád za jakékoliv postřehy k této dispozici. Příjezd na pozemek a vchod do RD je ze severu, terasa je na jih. Moc děkuji
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja bez výhrad. Mám skoro rovnako otočený pozemok. Ja som si niečo navrhol a projektant dal druhý návrh niečo podobné. Toto má všetko čo ja požadujem od domu. Páči sa mi veľká technická miestnosť, oddelenie kuchyne a vyriešenie chodby v nočnej časti.
Odpovedať
Ja osobne by som vymenila poradie wc a kupelne. Wc by som dala blizsie ku vchodu
Odpovedať
Dala by som dve wc.
Odpovedať
@happik zaujímavé, len by som pridal viac prirodzeného svetla do spálne a do detských izieb
Odpovedať
Velmi pekne. Nemenila by som nic.
Odpovedať
aj mne sa to paci, zvlast ocenujem vyriesenie vstupu do technickej miestnosti cez satnik
Odpovedať
@happik Super, konečně pěkný, promyšlený projekt. :-)
Odpovedať
Pekna, premyslena dispozicia. Chyba mi iba nejake denne WC a vacsie okna pre detske izby. Ako vysoko bude okno nad varnou doskou?
Odpovedať
Určite pridať aspoň jedno WC a zväčšíť alebo dať viac okien.
Odpovedať
Profilova fotka
Klobúk dole lepší projekt som tu ešte nevidel ale súhlasím že je to dom min pre 4 ľudí a z jedným WC by to mohol byť problém a tak isto by som zrušil tie dvere z vonku do izieb a dal tam normálne okná viem že architektovi to pokazí vizuál ale je to hlúposť, a zrušil by som aj dvere z obývačky na terasu veď tie z kuchyne sú hneť vedľa ak chceš maď do domu ešte nejaké dvere tak by som nechal tie na konci chodby ale prestrešil by som ich alebo trocha zasunul alebo ich urobiť len ako víklopné neotváravé ináč fakt super projekt. ešte teraz som si všimol zmenšil by som okno do kúpelne je to dosť blízko vchodu a rovno do sprchy
Odpovedať
Vsetky rozmery vynasobit aspon 1,25 lepsie 1,33. Preco stavat dom s izbami "bytovej" velkosti ...
Odpovedať
@peter57 hahaha .... cena za bungalov 100 tis.....potom ju vynásob 1,25 alebo 1,33 ..... Zastavaná plocha bez terasy je ale 170 m 2 a ty chceš ešte násobiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@happik ahoj prosim ta ake su rozmery domceka? dakujem
Odpovedať
@wyrky @aneri53 @luck4 @sintias Děkuji!
Odpovedať
@mon84 To udělat bohužel nejde, nešla by pak oddělit noční zóna dveřmi, navíc by dveře do záchodu byly v obývacím pokoji, což nechceme. Ale nápad je to dobrej, leč nerealizovatelnej.
Odpovedať
@happik....tiež sa mi to páči, ale pre mna je velmi roztiahnutá kuchynská linka. Gazdinka sa velmi nachodí. Pre mna je toto velmi dôležité, mať všetko poruke. Ak si dáte presklenné interiérové dvere, vyhodila by som okno v chodbe v spálnovej časti. Ale inak fakt praktické usporiadanie.
Odpovedať
@atlaska @frederika446 O druhém WC jsme přemýšleli, ale nakonec jsme usoudili, ze bude zbytečné - když bude nějaká akce v létě na terase, pak budou chlapi chodit na záchod někde v rohu pozemku (udelame tam nejaky kompost na travu ze zahrady). A pro 4 členou rodinu jeden interní WC stačí, máme vyzkoušeno (i když o nějaké spory pak samozrejme neni nouze :) )
Odpovedať
@happik Tipicka odpoved cloveka z bytu, tu nam staci,bude aj v dome. Ved vase to bude byvanie. Dnes je trend aj do novych bytov davat 2 toalety. Dom staviam hlavne pre moje pohodlie a aj koly tomu,ze sa nemusim prisposobovat hotovemu bytu.
Odpovedať
@jaro113 v detskych pokojicich, loznici i v chodbe pro nocni zonu budou francouzka okna od podlahy ke stropu. Pokojiky jsou na jih, takze svetla dost po cely den. V loznici svetla vice netreba - je na vychod, takze ranni slunicko jistota. Pres den tam nikdo nebude a vecer uz jsou vetdi okna zbytecna. Tady si myslim vse OK, ale dekuji za nazor.
Odpovedať
@atlaska Vyrustal jsem v dome o 4 lidech s jednim WC - uznavam, ze za tech 20 let to nekdy byl boj, ale to same se pak da rici o koupelne, to je asi podobne. A dve koupelny se taky moc nedelaji. I kdyz proc ne, kdyz nekdo chce predejit tem par "hadkam" o zachod ci koupelnu. Ale asi zvazime ten druhy WC, dost lidi to radi a tak asi na tom neco bude :) Dekuji za nazor, beru to konstruktivne :)
Odpovedať
@happik dve kupelne - pri minidomoch ich ludia nedavaju,po rokoch premyslaju ako dalsiu kupelnu dorobit. Vacsina domov ma aspon 2 kupelne.
Odpovedať
@happik Jedna mala kupelna by sa teoreticky mohla zmestit na miesto, kde mate okno v chodbe. Zmestil by sa tam sprchac + umyvadlo. Ako alternativu k dennemu svetlu by mohli byt presklenne dvere do izieb, odkial sa da pomerne dost svetla dostat aj do tmavej chodby.
Odpovedať
Pekny projekt. Ako uz spominali, dve wc by boli lepsie. Ja by som este vyuzila hluche miesto na konci chodby. Dvere do detskej izby by som dala blizsie k vchodu a tu by mohol vzniknut satnik pre spalnu, pripadne pidi pracovnicka. Svetlo v chodbe by som potom poriesila svetlovodom.
Odpovedať
Profilova fotka
...no neviem, ale mne by vadilo, aby kamaráti mojich detí chodili cez obývačku do detskej izby, keď ležím v trenírkach na gauči..... :)
Odpovedať
@iigor nemas na domaci ubor :-D u nas sa bezne navstevy mojich deti pridu pozdravit, ci uz idu do detskej izby cez obyvacku,alebo priamo zo schodiska do herne, alebo som na zahrade. Compra dobre radi s tym satnikom,kedze mate pri vstupe dost velky satnik a odkl.priestor, volila by som satnik rodicov,alebo este lepsie rodicovsku kupelnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska mám ale ja proste rád chodím v trenkách..mám aj s takými srdiečkami proste tip -top :) ale súkromie si nenechám narúšať... a keby ma aj pozdravili, tak manželku by zobudili, nakoľko spí rada pri televízore.. :-)
Odpovedať
@iigor je ti uplne jedno koho mas v dome? Mne je inak sumafuk ja aj na zahradu idem v pyzame, aj po noviny - zakyvam susede a idem si dat kavu na terasu a citat. Ci ma vidi dospelak,ci nejake decko ma netrapi.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska v pyžame by som aj ja prešiel, ale ja chodím v trenírkach .. a to je, ako keby si Ty behala v podprsenke a to by Ti asi šum a fuk nebolo :)
Odpovedať
@happik ano, wc v obyvacke nepatri:-D ...este mi na tej dispozicii vadi, ze je vstup priamo do obyvacky, teda, kazdy kto pride, musi prejst cez obyvacku, co ja pokladam za rusive
Odpovedať
@iigor Tak behaj bez trenírok :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?