Nazor k projektu

Prosim vas o vase nazory a pripomienky k nasmu projektu, potesi ma kazdy nazor. Navrhol nam to projektant a nad opravami perom uvazujem ja.
Odpovedať
1
2
@kajkakojka nevidno ho
Odpovedať
No nechce mi natiahnut fotku... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@kajkakojka mne v telefone tiez nechce natiahnut z galerie,musim cez subor Fotky :) Vyskusaj...
Odpovedať
no uz je tu cez PC...
Odpovedať
Do zadveria sa dvaja ludia nezmestia ak sa maju vyzuvat , vyzliekat a niekam dat kabaty,vybrat papuce,odlozit tasky.... Kuchyna je zbytocne daleko od terasy. Obyvacku chces ako zariadit? Vchod do WC u z obyvacky? Preco tolko rohov, radsej dom pekne zarovnajte do obdlznika. Prepac, ale ktoru skolu projektant vystudoval?
Odpovedať
@kajkakojka zmenila by som projektanta, bez urážky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajkakojka .... nie je to žiadna tragédia... 8-) Veď ten projektant asi realizoval Vaše želania, predpokladám, či...? Určite by som ale nerušil tú priečku v obývačke. Ani nemenil projektanta. Ani si nemyslím, že by sa dom mal zarovnať do obdĺžnika. Ak správne čítam nákres, bude aj podkrovie a hmota domu môže krajšie vyniknúť, ak bude trochu členitejšia... Zádverie je tak na hranici. Návštevu nebudete jednoducho vítať medzi dverami ale až v predsieni... :-D Nebudem polemizovať s tým, že kuchyňa, jedáleň a obývačka netvoria 1 spoločnú otvorenú dispozíciu. Ak ste to tak chceli, je to Vaša predstava o bývaní.
Odpovedať
moja predstava bola takato....cca rovnaka zastavana plocha, ale vraj schody mi tam nevojdu kde som ich umiestnila a vraj by to vyslo o dost drahsie
Odpovedať
A este mam otazocku: musim mat na prizemi samostatne wc s umyvadlom a samostatnu kupelnu?
Odpovedať
Profilova fotka
@kajkakojka - sorry, asi ma nebudeš mať rada, ale toto, čo si tu dala akože z Tvojej tvorby, je straaaaaašne amatérsky.... paškvil. 8-) Drž sa radšej projektanta, čo to vyštudoval. Veď môže urobiť ďalšiu verziu, ale sú isté zásady a postupy, ktoré jednoducho nepustia... A k tej otázočke: Nemusíš.
Odpovedať
@leonardom diki za nazor, to som len teraz tak narychlo a jednoducho nakreslila :-) ide o to, ze chceme mat na prizemi v jednej miestnosti wc, umyvadlo, pracku a sprchovy kut a on nas presvedca, ze wc s umyvadlom musi byt samostatne od kupelne.... ;-(
Odpovedať
Je to lepsie osobitne, ale nieje to podmienka. Nechcela by som aby navstevy chodili na wecko,kde mam pradlo A ani pracku mimo spalni-na inom poschodi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kajkakojka - no mne pred polrokom kreslili domček a mám wecko v kúpeľni. A potom ešte 1 samostatné (na prízemí pri vchode), lebo je to bungalov. Žeby sa za 1/2 roka zmenili predpisy...? Vieš, poznám zarytých nepriateľov wecka v kúpeľni. Možno, že toto je jeden z nich... 8-) Ale Tebe sa to tam v tom jeho nákrese pomestilo do 2 samostatnýchmalých miestností - tam by si už nevpratala nič... :-p
Odpovedať
@kajkakojka Na prizemi ti staci mala kupelna s wc, umyvadlom a sprchovym kutom a pracku mozes dat do kotolne.
Odpovedať
@luck4 no tak by sme to chceli....a tu pracku niekde hodime, mozno aj do tej kotolni.. Ale projektant nas presvedca ze to tak nemoze byt
Odpovedať
@kajkakojka A preco by nemohlo? Mam podozrenie ze mu to skratka nepasuje do nacrtku ;)
Odpovedať
@kajkakojka A este nieco - ak chces spojenu kuchynu s obyvkou nenechaj sa nahovorit na oddelenu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@luck4 - sväté slová, dávam Ti zdvihnutý palec. 8-) My sme 3 x prekresľovali... :-D
Odpovedať
@luck4 Dôvod? Alebo jedna pani povedala?
Odpovedať
@kajkakojka V prvom rade uveď rozmery a orientáciu pozemku. Potom môžeš niečo navrhovať. Chceš stavať svojpomocne, lacno, rýchlo, kvalitne a aby bol dom dostatočne veľký? Alebo chceš podnikateľské baroko s výklenkami, nepraktickými konštrukciami a ozdobami?
Odpovedať
@radopp Rada odpoviem ale neviem na co sa pytas :-) Dovod coho?
Odpovedať
@luck4 Dôvod prečo musí byť spojená obývačka a kuchyňa do haly, a prečo sa nemá nahovoriť na oddelené. Nemá vlastný rozum?
Odpovedať
@radopp Lebo na jej nacrtku to bolo spojene, tak som predpokladala ze to aj spojene chcela ;-) Tak som to aj napisala - ak to chces mat spojene, nenechaj sa nahovorit na oddelene. Treba pozornejsie citat.
Odpovedať
@luck4 Ja viem "pozorne" čítať, ale nechápem prečo by sa nemohla dať nahovoriť na iné riešenie. Aké sú výhody a nevýhody haly? Je to fajn veľký priestor, ale všetok hluk a výpary z varenia cítiť v obývačkovej časti. Počúvať televízor pri hluku z varenia sa nedá.
Odpovedať
@radopp Jasne ze sa da pozerat televizor ked niekto vari, len musis mat tichy digestor, to je jediny hluk co pri vareni vznika. A vypary v dome kde mas kopu okien alebo idealne rekuperaciu nie su problem. A spojena kuchyna je na nezaplatenie ked mas navstevu a chces sa jej venovat a zaroven pripravovat obcerstvenie. Alebo ked chces byt pri vareni "sucastou diania" v dome a nie zavreta v kuchyni ako v samotke. Ale ja som tu nechcela presadzovat spojenu kuchynu s obyvackou. Ja som len reagovala na to, ze to cele vyzera ze sa ju ten projektant snazi dotlacit do riesenia uplne ineho ako chcela ona a poradila som jej aby trvala na tom ako to chce, lebo z hladiska projektu to nie je problem, len ho treba prekreslit.
Odpovedať
@luck4 Jasne, treba trvať na svojich požiadavkách. Dom sa dá navrhnúť podľa požiadaviek majiteľa, nie je problém poprehadzovať miestnosti. Hluk v kuchyni spôsobuje aj tečúca voda, mixér, búchanie. Osobne som zvolil halu, subjektívne prevládajú výhody.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajkakojka @atlaska atlaska supper postrehy, skúsim ťa ešte doplniť... 1. terasa má byť od kuchynskej linky vzdialená max na 8 krokov... inak sa nachodíš, naj lepšie je priamo z kuchyne.. 2. čím viac členitý dom, tým viac peňazí, tým viac obvod. plášťa, tým vyššie náklady na kúrenie.. 3. schody priamo v obývačke únik tepla a strata súkromia, skús si predstaviť ako ležíš na sedačke tvoj manžel v trenírkach a deti si dovedú kamarátov a krásne sa zdravíte zo sedačky- nedajbože, že vrzúkajú hore, dole .. 4.veľký problém nekrytá terasa ( oslavy keď začne pršať tak nič, ešte horšie keď začne pršať cez oslavu... :) keď to dodatočne zastrešíš, tak urobiť to aby to pasovalo veľký problém, ak to urobíš a prekryješ lexanom uvaríš sa, ak iným nebudeš mať svetlo v obývačke.bude tieniť terasa, ak tá terasa bude na strane kde dosť fúka, tak si tam moc neposedíš, a bude z toho časom zimná záhrada.. :) a ak bude odkrytá z troch strán a nedostatočne prekrytá strechou, tak keď bude šikmo pršať budeš ju mať mokrúúú.. ( najlepšie je mať terasu krytú z dvoch strán) ..20 rokov sa zaoberám logistikou rodinných domov ako koníček, ale za trest by som nechal toho projektanta v tom dome bývať, pokiaľ to vymyslel on... :-) to čo napísala atlaska -úplny súhlas
Odpovedať
@kajkakojka K tomu samostatnemu WC od kupelne. Nie, nemusis ho mat. My mame 2 kupelne (hore aj dole) a tym padom nepotrebujeme odclenovat WC od sprchaca na prizemi. Chapem, ak je len jedna kupelna v dome, ale ak su 2, tak myslim, ze to nejaky obzvlast velky vyznam nema. Skor je to o tom, ze v dnesnej dobe ludia niektore veci dost prehanaju a potrebuju silou mocou dokazovat, ze maju aj na veci, ktore nepotrebuju.
Odpovedať
@kajkakojka Vies ja som takeho nazoru, ze ak sa ti to tak paci tak si to tak daj spravit za kazdu cenu. A ked sa to robi uz raz za zivot tak nech je to tak ako to chces ty. Niekedy tie prispevky tu na modrej streche nechaju opytajuceho viacej domotaneho a este sprostejsieho ako pred tym nez si sa vobec nieco opytala. Hlavne aby sa to pacilo tebe a to co tu piseme my je jednym uchom dnu a druhym von. :-) Vela stastia pri dalsich tvojich krokoch
Odpovedať
@peka26 @kajkakojka Je dôležité zdôvodňovať svoje rady. Nie len čo, ale aj prečo treba spraviť. A rovnako si vyberať z rád zdôvodnenia, nie to že jedna pani povedala. Potom človeka nič nedomotá a rozhodne sa sám, subjektívne, sebecky... teda v rámci informácii správne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?