Názor / cena projektu - PORADTE !

Dobry den prajem Ideme ( chceme ) s priatelokov stavat dom. Pozemok uz vlatsnime ( 25x35 rovina, Siete su vsetky pred pozemkom). Momentalne sme v stadiu hladania "projektu", ktory by sa nam lubil. Nasiel som na internete jedene projekt a trocha som ho upravil ( v Malovaní :) ) podla nasich predstav. Samozrejme je to len hruby nakres ! Chcem sa vas opytat co nato hovorite, zaujimaju ma negativa + pozitiva. V neposlednom rade by ma zaujimala cena takehoto domu , Chceli by sme stavat pomocou zivnostnikov, nieco samostatne ( voda, elektrika, ). Pri hrubej stavbe ja + partia kamaratov by robila " cigansku" robotu. Za akekolvek nazory vopred DAKUJEM.
Odpovedať
1
2
nechapem jednu vec. Najdete si projekt potom ho pozmenite podla svojich predstav a potom sa pytate na nazor. Takto sa daleko nedostanete, kazdy vam povie nieco ine, budete z toho na prasky akurat tak. Ja som projekt hladal tiez, nenasiel som vtedy podla mojich a manzelkinych predstav(lebo som malo hladal) oslovil som architekta a ten vytvoril projekt podla nasich predstav, co teraz by som viacej veci robil inac ako asi kazdy. Tak si djte tu pracu sadnite si a precitajte viac na forach, riesi sa to tu v jednom kuse, a citajte reakcie co clovek to iny nazor, :-p
Odpovedať
a na taku vseobecnu otazku aku odpoved cakate? pytajte sa konkretne.
Odpovedať
Ak mi najdete projektanta v Trnave, ktory vam zadarmo da nejake rady. Tak to Rad uvitam. Mna zaujima len orientacna cena, kolko by mohol stat taky dom. Nepotrebujem detaily. Ak tu ludia daju nazory na cenu, ktore budu v rámci odhadu """podobné""" tak potom pojdem za projektantom riesit dalsie - podrobnejsie veci. A myslim ze je normalne ze sme si pozmenili projekt - 100 ludi 100 chuti.
Odpovedať
@jano2007 Konkretna otazka : aky je Vas nazor na rozlozenie izieb ? nie su male resp. velke ? aka je podla vas cena takehoto domu ? :)
Odpovedať
a vy mate predstavu o cene za to co tu prezentujete?
Odpovedať
@jano2007 uprimne este sa v tom nevyznam. Mozno poviem vela alebo malo neviem, ale tak Holodom do 90000€.
Odpovedať
@jano2007 izby primerane, spalen velka, osobitny pristup na terasu +, cenu netusim
Odpovedať
@onats cena by mala sediet, ja som pri 100tis radsej prestal ratat, a velka chyba bola nezaratat aj cenu za exterier. setci len ze to sa bude riesit ''potom''. No ploty, terasy(ja mam svah 9%) brana, dlazba, garaz alebo carport daju zabrat.
Odpovedať
@jano2007 No sak ja ratam tak ze celkovo by sme sa mohli zmestit do 125000€. Uvidim dufam ze este ludia daju nejake nazory. Tebe dakujem za tvoj ! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my chceme tiez stavat dom do L ( momentalne v stadiu projektovania) pozemok mame vo svahu a podpivnicenie si ten pozemok priam pytal predpokladana cena je cca 150 000€ zastavana plocha je v porovnani stebou trosicka mensia a podpivnicenie predbezne bude stat okolo 20000 co sa tyka ceny zalezi z coho chces stavat aky standard dosiahnut UNED alebo EPD ake technologie chces mat v dome nehovoriac o obkladoch a podlahach to vsetko ovplivnuje vyslednu cenu takze aj priblizne odhady mozu byt uplne mimo k rozlozeniu a velkosti izieb sa nebudem vyjadrovat lebo to je podla mna kazdeho osobna vec nad ktorou musi popremyslat a zdvovodnit si ju kedze je ten co to vo vysledku plati ;) kazdopadne vela zdaru
Odpovedať
Priserne maly vstup bez poriadnych odkladacich priestoror, ja by som nechcela nosit spinave pradlo do tej pracovne uz vobec tam zehlit a zasa ciste roznasat po celom dome po spalniach. Ak ratas 90.000 za holodom, ten za tych 35.000 zariadis a na ostatok neostane nic, ako pise @jano2007 exterier je drahy a naozaj pekny funkcny exterier poriadne drahy.
Odpovedať
@atlaska AHoj. Dakujem za nazor, Co sa tyka vstupu - velkosti to mas pravdu na tom musime este popracovat ( hoci v rodicovskom dome mame rovnako velku vstupnu izbu, a 5 ludi nemalo problem). Co sa tyka pracovne - tak to je vec nazoru ( kazdy nazor repsektujem), ale nam to nevadi. A co sa tyka exterieru tak to s vami plne suhlasim. Neviem ci uvazujem nad tym dobre, ale vsetky izby nebudeme zariadovat, az kym pridu deti, tak snad nieco usetrime a investujeme do exterieru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sappa Ahoj. Dakujem za nazor. Neviem ci sa nemylim ale od tohto roka plati ze je mozne stavat domy len s certifikatom A ( jednoducho povedane). Co sa tyka pouzitych materialov niekde pouzijeme kvalitnejsie mat, niekde standart.
Odpovedať
@onats na zariadeni izieb usetrite zalostne malo, ked beriem do uvahy ceny za prace na exteriery. Podlaha, skrina, stolik, luster, postel, stolicka, co vas to cca vyjde? kopejky
Odpovedať
klobuk dolu ak si 5 ludi da do skrine 2bm vsetky bundy,topanky, sportove tasky, ciapky,saly,rukavice, snurky,baterky,pap.kapesniky, rozne vlozky do topanok papuce pre navstevy, prsiplaste,kabelky........... Nemate deti, este nezijete praktickym zivotom rodica deti 3+ /kolobezky,odrazadla..../ 10+ /rakety,lopty..../....................
Odpovedať
@atlaska Nie to sme sa zle pochopili. Na take veci je tam potom "satnik" v lavej spodnej casti domu. Plus na bicykle a hentake somarinky budeme (chceli by sme mat) v zahrade nieco. HH a my sme byvali 5 v jednom dome (ovela mensom) 2 rodicia + 3 synovia ( ja som jeden zo synov). A neboli nejake problémy s miestom. Vstupna mistnost je len na odlkadanie vetroviek + topanok,... na dobu urcitu :)
Odpovedať
@jano2007 Celu lavu cast domu teoreticky nepotrebujeme hned. Ale to polemizujem uz. SAmozrejme je to vsetko otazka penazi.
Odpovedať
jaj takto, to je potom ina vec
Odpovedať
hmmmm ten sa hodi, ked si obuta spomeniem na kapesniky, ci ist tam po dazdnik, kabelku,papuce.....alebo parkovat tam detsku kolobezku,chranice a prilby
Odpovedať
@atlaska neviem asi som vychovany inac, lebo mne take veci nerobia ziaden problem ;-)
Odpovedať
Este sa vas opytam co hovorite na otovreny strop v obývačke a z casti aj v kuchyni ?
Odpovedať
. Dostavali sme teraz dom kde to bolo v projekte a pán to zmenil.. Zvysilo mu to náklady , keďže musel všetko priznať a samozrejme únik tepla bol pádny dôvod to zrušiť..
Odpovedať
Profilova fotka
@onats ak nie ste milionár, zabudnite. Dom môže byť pekný, je dobre vyriešený, ale prevádzkovo drahý.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nemusi byt milionar :). Mame obyvaciu cast bez stropu s otvorenym stropom a priznanymi klestinami, nad zvyskom domu strop je. Teplovodnu podlahovku s elektrokotlom a ucty v pohode. Vypada to dobre, nedali by sme to inak ani keby sme sa mohli znova rozhodovat.
Odpovedať
podla mna je velmi zle rieseny dom ale velmi zle. oddychove casti rozdelene na jednej strane detske a na konci spalna. prechadza sa cez obyvackokuchynu. ja by som prehodil spalnu s obyvackokuchynou a vchod medzitym z boku ale to je uz uplna ina dispozicia.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb nemyslel som strop ale okná na spálni. Milovanie v daždi áno, ale na verejnosti? A pomer plášťa k podlahovej ploche je tiež veľký, Presahy strechy sú na 250m2 domu. teplú vodu ťahá po celom dome. Typologicky je navrhnutý správne, dokonca tá oddelená spálňa rodičov je veľmi zaujímavá, možno, keby boli dobre urobené inštalácie, dali by sa prevádzkové náklady neskôr znížiť na pravidelné používanie len časti domu, ale pochybujem, že projketant uvažuje takto. Som veľmi zvedavý, kam pôjdu bývať ľudia z domov 300m2 ak im klesnú príjmy a budú v nich dvaja alebo jeden.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 tak to ano,suhlasim so vsetkym az na tie okna. Som asi exhibicionista,mne by nevadili ;-) . Vecer zaves a cez den dnu nevidno ak je zaclona :). A tie velke domy...kazdy sa musi popalit sam, malokto si da poradit.
Odpovedať
@jan45 však D.dôchodcov to istí. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@onats kedze viem co mna stal moj daleko mensi dom, si myslim, ze 125k komplet je podla mna skor zbozne zelanie. Vsetko samozrejme zavisi od vela veci. Je rozdiel ci sa manzelke/priatelke paci podlaha za 10€ alebo za 50€ :)
Odpovedať
@onats rataj cenu 600€/m2 uzitkovej plochy... ale dost veci som si robil sam...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?