Návrhy k zmene projektu

Zdravím. Uvítal by som vaše rady a názory k prípadným zmenám dispozičného riešenia projektu moderného poschodového rodinného domu. Vstup a orientácia pozemku juhovýchod. Umiestnenie RD na pozemku je nemenné. Ďakujem za rady a postrehy.
Odpovedať
@majo8229 Pár postrehov - t.j. toho čo by vadilo mne: MÍNUSY: 1. veľmi maličká vstupná chodba, do ktorej sa horko-ťažko zmestí jedna osoba. navyše sú tam aj dvere do garáže -t.j. je ju nutné zväčšiť. 2. obrovská a tmavá chodba - nevyužiteľná - tam nedáte žiadnu šatníkovú skriňu, 3. zbytočne členitý dom, 4. Detská izba v porovnaní s izbou pre dve autá - tu je vidieť že máte radšej autá ako vlastné deti, ktoré sa budú tlačiť v maličkej izbe, naproti tomu autám doprajete dostatok priestoru, 5. WC na poschodí bez okna? 6. technická miestnosť prístupná len z garáže? - neviem toto by mi vadilo... PLUS: Pekný priestor obývačko-kuchyne. Dom má potenciál - vzhľadom na veľkosť, ale je zle navrhnutý, ja by som sa s tým ešte dlho hral. Mne by takýto dom nevyhovoval v žiadnom prípade - až na tú dennú časť. Na takýto veľký dom - veľmi malá kúpelňa, malá detská izba, vstupná chodba. Ten nakreslený krb je totálny nezmysel - bude to tam moc natesno...Spálňa na prízemí - celé zle ten šatník - ledva sa tam zmestí osoba aby si vybrala v tom tmavom kumbále nejaké veci.. Treba sa stým vážne ešte pohrať.. pošlite to znovu projektantovi nech to prerobí.
Odpovedať
@xr22 Dík za rady, ale vydedukovať z veľkosti garáže aký mám vzťah k deťom je pri všetkej úcte fakt "odvážne". Poprosím odpustiť si komentáre v tomto zmysle vo fóre všeobecne . Ďakujem.
Odpovedať
@majo8229 Dala by som si to celé prerobiť :o, To vám robil odborník??
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to páči Dole spálňa Hore detská izba , kde sú deti predpokladám ešte malé , spolu v jednej izbe a rodičia môžu byť v spálni hore pri nich V dolnej spálni hosťovská Až raz deti vyrastú budú mať hore dve detské izby a rodičia môžu byť v dolnej spálni Velkostne detské izby tiež ok Len ten vstup je malý Aj my máme malý vstup a fakt mohol byť väčší
Odpovedať
@majo8229 mne sa to tiež páči. Aj názor kuriatka22222. Ja som za garáž v dome, nie za búdy po pozemku. Luxusom domu je práve teplá garáž. Možno by som pridala 1-1,5m nosného múru rovnobežného s pravým nosným garážovým, aby vznikol väčší vstup. Na poschodí by WC potrebovalo okno, ako to tu niekto písal. Mne osobne 2 okná v spálni a detskej izbe prídu úplne zbytočné. V spálni nič nerobíš celý deň, v detskej budú mať deti nad stolom lampy. Ale to je môj názor. Terasu máš na poschodí dosť veľkú. Mám skúsenosť, že na poschodí sa vôbec nevyužíva, ak máš na prízemí + dvor.
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine, co by som zmenila je ten vyklenok v jedalni, ten by som zarovnala a tym aj ziskate kusok priestoru, ktory sa vam zide. Neviem, jednoliatost je podla mna krajsia,inak rozdelenie sa vam podarilo
Odpovedať
Ďakujem za postrehy a rady. Orientácia pozemku je južný svah s výhľadom na panorámu mesta a Nízkych Tatier. To bolo podmienkou pri výberu pozemku. Rozmiestnenie izieb a záhrady orientované hlavne kvôli výhľadom na mesto a hory na juhovýchod . Viem, že záhrada s obývačkou je viac menej u väčšiny domov orientovaná na západ. Čo už. Keďže cesta je z južnej strany /teda nič moc/ veľmi sa s rozmiestnením a orientáciou prízemia robiť nedalo. Poschodie je s orientáciou izieb na tom už fajn.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?