Navrhovana cena projektu + cena za vybavovanie

Ahojte. Chcel by som vas poprosit o odhad ceny resp. o kontrolu ci su sumy v projekte porovnatelne s ponukou na trhu. Ide o bungalov ARD Maxim + nacenenie oatatnych projektov od projektanta k tomu. Novy nosný systém strechy koli podkroviu navrhnem a statik to odborne staticky posúdi - vyhotoví statický posudok, ktorý je k stavebnému povoleniu nutnou časťou projektovej dokumentácie (cena 100,-).   Stavebná časť (situácia osadenia stavby, základy, pôdorys prízemia, rezy s detailami, výkres ukladania drevených stropných trámov s výpisom reziva, krov s výpisom reziva, pohľady, sprievodná a technická správa): cena 800,- €) + Energetické projektové hodnotenie stavby: 100,- € Ďalšia povinná časť projektovej dokumentácie: -Protipožiarna správa: (cena: 80,-). -Vnútorná elektroinštalácia + prípojka ELI + bleskozvod (cena: 180 - 200 eur) -Vnútorný vodovod + kanalizácia (v základoch, na prízemí, technická správa): 150,- € -Projekt studne: 80,- €. Projekt žumpy: 80,- € (táto cena platí pre Vás - ak vypracovávam projekt domu) -Projekt vjazdu na parcelu: 100,- Je možné, že nebude potrebný - záleží od stavebného úradu Rozpočet: 150,- Projekt vykurovania: 200,- € + vypocet potreby tepla- táto časť nie je povinná k stavebnému konaniu. Vybavenie stavebného povolenia - komunikácia so všetkými účastníkmi spojeného územného a stavebného konania: vyňatie z pôdneho fondu, VVS, VSE, SPP, T-com, OÚ - odpady, OÚ - životné prostredie, Hasiči, Obecný úrad - povolenie na zriadenie studne, žumpy, napojenia na obecnú komunikáciu atď, - cena: 450,- € plus poplatky, za vyjadrenia a stavebné konanie (tie zdokladujem a vyúčtujem na konci konania.) Viete mi tento cenovy navrh posudit + odhadnut vysku poplatkov za vyjadrenie uradov, kolky atd?
Odpovedať
Pre porovnanie tento obrázok v mojom albume ;-) http://www.modrastrecha.sk/blog/roboz...
Odpovedať
@roboza teoreticky ak to pripocitam este cenu za vybavovacky aby som tam nebehal ja + energ.certifikat a vyssiu cenu projektu tak je to skoro na eovnako. Nieco vyssie a nieco nizsie. Len ja nemam cas behat po uradoch skoda. Ale nemam to nejako premrstene nie?
Odpovedať
A možno to máme obidvaja predražené :-) Ale tak vážne, sú tu ľudia čo sú spokojný s cenou projektu na úrovni 3-4% ceny rozpočtu stavby. Máš podobne ceny ako ja, tak je to asi normálna cena... ešte nám to isto niekto okomentuje vydrž :-)
Odpovedať
cakaaam :) Tak ono clovek sa namota na zaciatku nevedomoati na sumu projektu a potom casom ziatuje dodatocne bonusy :)
Odpovedať
pani, ako ste si zistovali co vsetko je obsahom jednotlivych casti projektov a na akej urovni tieto casti su?
Odpovedať
tak to ti povie projektant ze do akeho stadia tonchces
Odpovedať
Profilova fotka
@truly tak to Vás informoval nesprávne, ide o dve povolenia, niektoré časti netreba, niečo chýba
Odpovedať
tak nieco isto preriedim ake kludne mi napiste co netreba a co naopak chyba budem rad isto to pomoze vdaka @jan45
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?