Navrh rozmiestnenia miestnosti

Ahojte, chcela by som Vas velmi poprosit, hlavne tych co mate uz skusenosti, co by ste navrhovali zmenit v nasom projekte. Mne osobne sa zda byt kuchyna mala, a tiez dve detske izby hore nie su uplne idealne, no kedze je vchod zo severovychodu, chceli sme vyuzit vyhody slnecnej strany. Tiez sme obmedzeny rozmermi pozemku. Velka vdaka za kazdy hodnotny prispevok
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Kuchyna je mala, to suhlasim. S tym treba nieco spravit. Lebo prijemne sa ti v takom malom priestore varit nebude. Taktiez satnik by som vymenil s technickou miestnostou ;-) Na poschodi tie izby nie su idealne, ale ked ste obmedzeny rozmerom, tak s tym moc nespravis. S cim by som, ale bezpochyb nieco urobil tak to je spalna, zbytocne velky satnik, podla mna skor by ste doma odcenili dalsiu kupelnu ;-)
Odpovedať
sprchovy kut aj vana v jednej kupelni je zbytocna, osobne by som tiez rozmyslala nad druhou minikupelnou zo spalne (sprcha, wc a umyvadlo). mas v spalni prilis vela “priechodneho” priestoru a satnik, v ktorom je tiez nie prave idealne vyuzity priestor. tuto cast by som celu prerobila. kuchyna je v pomere k velkosti domu mala, ale staci. to ci budes stacit vam, zalezi na tom, ako casto varite, kolko spotrebicov realne vyuzivate (hriankovac, toastovac, kanvica, aky velky kavovar, aky mixer atd.) plus ake su vase navyky, co sa nakupov tyka (ci chodite do obchodu casto na mensie nakupy, alebo mate doma vacsie zasoby trvanlivych potravin). spajza navrhnuta nie je, takze so vsetkym vyssie spomenutym musis ratat pri velkosti kuchyne a odkladacieho priestoru. ak nechcete prerabat dispoziciu v kuchyni, tak to treba trochu prekopat. osobne by som navrhla vysoke skrine na celu tu stranu, kde je teraz navrhnuta chladnicka a rura. zrusit priechod pri pulte a pracovnu plochu presunut prave na toto novovzniknute miesto. p.s. pracka a susicka v spodnej kupelni su fajn, ale sprav si pripravu aj v tej hornej kupelni (napr. namiesto toho sprchoveho kuta hore si vytvor malu pracovnovu miestnost. vysvetlim. spinave pradlo by si musela na prizemie nosit z hora po schodoch, ciste zase naopak hore schodami. a teda ak neplanujes susit veci vonku na terase ale v susicke, je takato behacka dole/hore zbytocna. plus, ak peries 1-2 tyzdenn, viac varok a hlavne cez vikend, veci na pranie si musis roztriedit. takze behaciek by bolo viac a mne by sa teda nechcelo mat nachystane kopky v spodnej kupelni, kam ma chodit na wc aj navsteva. radsej v hornej kupelni, tam to zavadzat nikomu nebude.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Stĺp tam netreba, šatník zrušiť, dať skriňu na chodbu za krb, je to praktické, skrine pod schodisko, kuchyňu zväčšiť. Či máte všetci s tými satnikmi? To máte toľko nepotrebných handier? Určite je praktickejšie poriadna skriňa v každej izbe, a ten núdzový šatník na chodbe. Ináč celkom dobrý dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucik822 Ja by som tiež zvážila tie rohové okná pri sprche a WC. A hlavne je komplikované to, že keď máte rohové okno a 1. dáte si tam vnútorné žalúzie, tak Vám tam bude vidieť cez škárky, 2. ak si dáte okno nepriehľadné, tak keď bude večer tma a vnútri svetlo bude vidieť aj napriek tomu siluetu človeka v sprche 3. ak by ste sa rozhodli pre exteriérové žalúzie, tak musíte myslieť, že riešenie na náveternej strane je naozaj komplikované, aby sa vám žalúzie nezničili. A neviem si predstaviť, že sa osprchujem a bude celé okno zakvapkané a že z neho budem čistiť vodný kameň. A kuchyňa je naozaj malá, s pracovný priestor by asi aj stačil, ale úložný zrejme nie, pretože nemáte špajzu a navyše možno len 3 horné skrinky, čo sa mi zdá málo. A do detských izieb si nakreslite zariaďovacie predmety, aj keď sú vyriešené ako sú, dôležité je si uvedomiť, či sa tam reálne zmestí posteľ, stolík, stolička, nejaká skriňa na hračky, resp. šaty :) A v obývačke by napr. nám taký gauč nestačil, ale to je individuálne :) Inak je dom naozaj zaujímavý :)
Odpovedať
Ja Vám tie rohové okná schvalujem, dajte si ich vysoké 60cm-90 cm ,240vrch preklad,20 cm výška miestnosti 260 cm.urcite to bude super..
Odpovedať
mne sa prizemie nahodou paci, az na ten stlp.. Kuchyna sa mne nezda mala, akurat mne by spajza chybala, ale to asi zalezi od potrieb kazdej rodiny, ja by som nemala kam dat zavaraniny :-) Aj ked napr. v tej technickej pod schodami by sa urcite vopchali nejake police aj na zavaraniny, aj na nejake "potrebnosti", co nechcem mat stale na ociach.. Satnik vedla predsiene je super, toto by som urcite nemenila, zmestia sa tam aj sezonne veci, mame nieco podobne hned v predsieni a je to velmi prakticke. Poschodie - paci sa mi kupelna, nemenila by som..aj to okno je podla mna ok.. Co by som ale prekopala uplne, je ten zvysny priestor.. Spalna je zbytocne velka, ocenis to mozno teraz, ak mate male babatko (usudzujem podla tej postielky a prebalovaku), ale neskor uz nie.. Na to, ze sa tam clovek ide vyspat je zbytocne velka a naopak - detske izby su velmi zle vyriesene, bude tazke ich zariadit.. Takze toto urcite cele prekopat.. Mne napr. kupelna zo spalne sa zda zbytocna a satnik by som ja sprvila jeden velky pre vsetkych.. Ale asi aj to zalezi od zivotneho stylu, mozno je to neprakticke v rokoch, ked su deti uz pubertalne a chodite vsetci v jednom case do skoly a prace.. Ale kym su deti male, alebo ked mate rozny prac. cas, tak je to uplne ok, mat to v jednom..
Odpovedať
Špajza chýba, hore jednoznačne chýba ešte jedna kúpeľňa. Aspoň menšia ku spálni, radšej šatník oželieť, ale kúpeľna by tam bola potrebná.
Odpovedať
Dakujem za super postrehy, navrhy, velmi si to cenim a niektore uz postupne aj zapracovávame. @martin107 Posunuli sme pravu stenu(rozsirili) o 30 cm, t.j. teraz by kuchyna mala mat 3 metre, ked ju dame do ucka a celu lavu stranu skrinky, myslim ze by to mohlo stacit, co myslite? Skusim pripojit moj velmi rychly nastrel kuchyne. Preco vymenit satnik s technickou? Spajza nebude, dame par policiek do technickej miestnosti, snad to bude stacit @a247 Stlp som uz polozila otazku projektantovi, co sa s tym da robit, piatok mi to osobne vysvetli tak uvidíme :) Tiez mi tam vadi. Nad tretou kupelnou sme tiez uvazovali, no kedze sme dali aj dole sprchovy kut, zavrhli sme to aj vzhladom na upratovanie. @bibi137 Okna urcite este ideme menit, v kupelni zrusime rohove okna, hlavne v sprche je to velmi neprakticke, para kvapky atd. Tiez v spalni je ich vela, a dole pri jedalni clenite, viac sa mi paci ked su vacsie a menej ramov. Detske izby, tam sme posunuli priecku a uz to vyzera ovela lepsie. @kkl82 A este jedna otazocka, padli tu aj navrhy na pracku susicku hore, a nie dole, vzhladom na behacky. Je to v celku dobry postreh, to ma nenapadlo. V zime budem susit v susicke v lete von. Co myslite, mala by som dat hore miesto toho malého satnika pracku so susickou? Este raz velka vdaka za kazdy jeden nazor.
Odpovedať
Velmi rychly laicky zakres kuchyne, ktora by sa tam zmestila.
Odpovedať
@daralbajda skrinu myslite na chodbu za krb z opacnej strany? chodba by bola potom moc uzka, skusim zakreslit kazdopadne.. Satnik do spalne z prosteho dovodu, kedze jeden z nas rano vstava o 5 do prace, nech ma zakazdym nebudi svetlom ;-) Dakujem
Odpovedať
@lucik822 Este moje postrehy, len to co este nikto nespomenul. 1. uzatvorte si zadverie - takto vam bude v zime pri otvoreni vchodovych dveri fukat do celej kuchyne, obyvacky, dokonca i na poschodie, kedze schody su hned vedla vchodu 2. satniky - pokial sa da vyuzit na odkladanie iba jedna strana satnika, je to zbytocne mrhanie priestorom. Bud satnik rozsirit aby sa dali vyuzit obe strany (ale zas rozumne, nemusi byt medzi policami dvojmetrova vzdialenost), alebo zakomponovat do izby (chodby) ako vst. skrinu 3. technicku miestnost si nechajte pri kupelniach, je to super podla mna. 4. okna - ubrala by som a vela (ved uz pisali ini) ale minimalne 1 by som pridala a to do satnika v spalni, nech sa to tam da prevetrat a schladit, ked nebudete moct cez leto ani odtiahnut zaluzie na oknach v spalni na juznu stranu 5. ja by som kuchynu upravila tak, ze by som zamurovala ten prechod do kuchyne, dala tam vysoke skrinky a linku potiahla do U s tym, ze barove sedenie by som nedala - kuchyna by bola uzavreta pred zvedavymi pohladmi od vchodu, bolo by v nej viac miesta a lahsie by sa nosili taniere k stolu. 6. obyvacka - zvacsila by som prechod do obyvacky tak, aby ked sa pojde z poschodia do obyvacky, nemusela sa stena obchadzat. Nabytok a krb inak, aj to okno s "divne zalomenou stenou" by som min. upravila, alebo celkom dala prec ved okien tam mate dost. 7. Velmi sa mi paci, ze si chystate miesto pre postielku a pod. Moja skusenost - postielku radsej do rohu, nie do stredu izby, preb. pult tiez radsej blizsie k postielke - ale ved to uvidite nazivo, ako vam bude viac vyhovovat. 8. horna kupelka - mne sa teda vobec nepaci, vana v prostriedku? to bude vsetko mokre okolo ....prerobit ... a oddelit wc, nech je samostatne. Tesim sa na upraveny navrh
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lucik822 hej,tam by som dal preklad, do obývačky vyklenok a nič by z chodby neubralo -mám to tak doma, a nebude niekto stále vstávať o 5 tej, hádam vstanete a nachystate mu raňajky,či?Ja mam doma v každej izbe skriňu min.240cm a v chodbe ešte dolu120, hore 300 cm,žiadne šatníky, radšej poriadnu izbu.Vazim si ze ste nepodlahli bungalovu 15x20 m,ešte tie šatníky a máte skvelý dom.zruste šatníky,urobte poriadne izby,miesto múrov prievlak, zapustte to do vyklenkov a máte jeden z mála slušných domov. Aj tie kupelky sú pekné, má to šmrnc, to kreslil architekt však?
Odpovedať
@lucik822 mozem sa spytat, v akom programe ste kreslili nacrt kuchyne? Dakujem.
Odpovedať
@daralbajda aha jasne dakujem uz chapem, akurát ten výklenok by ubral na obyvacke ale zas nie vela :) ja by som skor ocenila keby ranajky uz cakali na stole na mna ale to by som bola uz privelmi narocna :D Ano bungalov sme vôbec nechceli, susedia z oboch stran este nepostavili, tak snad nebudeme nakoniec vytrcat. a ak ano, nevadi.. Priznam sa, "prievlak" som si musela googlit, pri stretnuti s projektantom sa na to urcite spytam, stlp zrusime :) Architekt uz len zakreslil nami navrhnuty dom, kedze ziadny z tej hromady projektov nam uplne nevyhoval, nakoniec sme aj tak sklbili dva projekty dokopy. Inspirovali sme sa v Blaue Lagune vo Viedni, vela domov vela moznosti a jedna vec je vidiet na papieri, druha naozaj byt v tom dome realne, nacitit si..
Odpovedať
@zltalienka Dakujem za postrehy :) program sa vola Sweet Home, velmi velmi jednoduchy, za chvilku pochopite princip ako na to, vcera vecer som si ho nainstalovala a behom chvilky spravila kuchynu aj jedno cele poschodie. Okna urcite budeme skrtat, bol to navrh architekta ale tiez sa mi to zda vela, no do satnika dame s tym suhlasim, dakujem to som si ani nevsimla. Dole to divne okno je vlastne take to okno siroke na sedenie kde sa da sediet, citat, vyhlad je priamo do prirody a zvacsi sa nam tak moznost sedenia ak by aj prisla velka navsteva, kedze obyvacka nam vychadza mensia a teda aj sedacka. Kuchynu, ano napadla ma aj tato moznost, uzavriet z jednej strany a dat U. S cim ja mam velky problem su rohy v kuchyni, mam taky roh teraz na byte a nervujem vzdy ked nieco vyberam. Tymto by vznikli take rohy dva :) Ked to necham ako to je, do toho jedneho sa dostanem z druhej strany. Ale idem to skusit tiez zakreslit, lebo tu moznost som rychlo vylucila, mozno prirychlo.
Odpovedať
@lucik822 musím ale pochváliť. Úsporný dom ktorý má v sebe iskru osobitosť, to okno s tým sedením je super, aj to otvorene schodisko., možno nejakú strieška na vstup... Ale fakt jednoduchý,úsporný,elegantný a hlavne originálny domček
Odpovedať
@lucik822 Dakujem, program Sweet Home poznam, ale pracovala som so starsou verziou (2012) musim si naistalovat novu, potrebujem kuchynu doriesit :-) To okno so sedenim je vyborny napad, aj mne sa to velmi paci. Akurat, ci sa to neda poriesit aj jednoduchsie ... ked sa pozriete na to okno, hrubou ciernou su vyznacene steny, ta sa bude musiet zateplit uplne dookola (aj z juznej strany), nemoze takto trcat zo zateplenia mur. Pozeram, ze kvoli tomu bude musiet byt aj strieska navyse. To okno bude az po podlahu? Alebo ho date len do vysky sedenia? Lebo v tom pripade by sa mozno dalo namiesto vnutornej parapety umiestnit sedenie. Ten druhy roh v kuchyni co bude "pristupny" popod barove sedenie aj tak nebude ktovieako vyuzitelny pre bezne pomocky do kuchyne. Pre rohy v kuch. linke su dnes rozne vysuvy, aby boli lepsie pristupne. Aj ja mam v bytovej kuchyni 1 roh, uplne dole mam veeelky hrniec, ktory vyberam 2-3x do roka a nad nim mam panvice, rucky z nich su "priparkovane" k dvierkam, uz len chytim a taham panvicu von. Aj do kuchyne do domu sa mi podarilo dat len 1 roh, v druhom rohu (teda nie celkom v rohu) je vychod na terasu. Ozaj to budete so vsetkym jedlom na terasu obiehat okolo polky kuchyne? Uz len 1 vec: ak planujete miesto pre postielku naplanujte si aj miesto pre kocik do zadveria :-) Inak, my mame projekt na v principe podobny poschodovy domcek, len 85m2 zastavana plocha, vchod tiez SV a hlavna orientacia na JZ slniecko. Takze mne sa vas projekt automaticky zapacil. Ale, aj ked mate o 10m2 zastavanej plochy viac, vyslo vam menej m2 na kuchyno obyvacku, mensia izba na prizemi .... kde vam tie m2 zmizli? Urcite sa to da este lepsie spravit.
Odpovedať
Je to rozumne vyrieseny dom, ma to hlavu aj patu. Nejake mensie musky to ma, ale podla mna nejako netreba z toho robit vedu. Jedine, co mi bije do oci je chybajuca kupelna pri spalni, ale tak niektori ludia si to zvazuju a nepotrebuju :-)
Odpovedať
@zltalienka hlúposti píšete, bežné sa používalo okno ktoré trčí zo steny,ešte za komunistov. Robiť niečo že budem mať kočík v zadveri 1- 2 roky a potom nie, je blbosť. Ten dom je tu jeden z najlepších aké som pozeral, snáď ten vstup nejako trosku niečo vysunut vonku ako to okno a strieška,keď budem mať čas nakreslim moje nápady. S tie kupelky sú originálne. Super domček..
Odpovedať
@daralbajda slušne si žiadam napísať, akú presne "hlúposť" som napísala.
Odpovedať
@daralbajda Ak narazate na to okno, pokial dobre vidim, strieska je zakreslena aj navrhu. A zateplovat to samozrejme budu. Ak narazate na miesto v zadveri na kocik, da sa to vymysliet aj tak, aby sa to miesto potom ako uz kocik nebude potrebny vyuzilo inak. Pokial chcu klasicky 2 deti a kazde sa povozi v kociari 2 az 3 roky, spolu je to mozno aj 6 rokov nepohodlneho preskakovania, presuvania, nebodaj skladania kocika, lebo zavadzia. Prepacte ale som uz "mama" nejaky ten cas a uz som pocula toooolko pribehov, ze pri stavani domceka, pripadne zariadovani vtedy este bezdetny par nemyslel na to, ze raz budu mat deti a teraz ked uz deti maju, tak "mamicka" nadava na svoj vysneny domcek a domacnost, lebo na to, ze dieta bude potrebovat priestor, nemysleli. (1 priklad za vsetky: znama zakazdym kocik dava az do detskej izby, lebo v zadveri im zavadzia. A ked kocik necha "stopy" tak ich chytro utrie. Zda sa Vam to ako lepsie riesenie?) Aj moja poziadavka pri navrhu domceka bola, ze chcem mat pre deti "vlastny kutik" v kuchyni. Architekt na to, ze deti sa predsa budu ucit a hrat vo svojich izbach. No, poznam si svoje det a ich vek a viem, ze ked varim chcu byt pri mne v kuchyni, idu si kreslit, alebo vystrihovat ...a veruze ich odhanat nebudem.
Odpovedať
@zltalienka kočík, základ dispozície domu....m
Odpovedať
@daralbajda "kočík, základ dispozície domu....m" ??? Do akych zakladov dispozicie domu som mala kritiku? Ved sama mam podobne narhnuty dom. Okno uz nevadi?
Odpovedať
@daralbajda zrejme to mozem brat ako ospravedlnenie :-) kedze uz nic nepisete
Odpovedať
Každý máme iný názor na veľkosť kuchyne, moja je podobná ak nie menšia... A som spokojná, dva kroky doľava, dva doprava, dva dopredu a dva dozadu a mam všetko poruke ;-)
Odpovedať
@zltalienka mám 4 deti a nikdy sme kočík v dome nemali vždy bol vonku.... Aj deti teraz keď prídu vždy je kočík na podsteni.. Vnuci,vnúčatá...
Odpovedať
@tatiana1978 tak to ma byť a ak sa žena objaví v obývačke treba jej skrátiť reťaz....
Odpovedať
@zltalienka ja len čo máte starosti z jedným kočíkom. Kočík patrí vonku...mám 3 dcéry, jedného syna. Dcéry sú vychovane-kociky vonku,len nevesta je drbnuta a má také nápady že kočík dnu, ale rýchlo som jej vysvetlil že u nej doma možno u mňa nie... Chvíľu sa fucala a potom pochopila kto je pánom domu...
Odpovedať
@daralbajda fuuha, to teda deti isli v zime do riadne studeneho kocika :-( Ani ten kocik nezasnezilo, nebol mokry od dazda? To sa mi teda nezda ako prakticke riesenie...Ale budis, niekomu to moze vyhovovat. V dnesnej dobe, ked ludia este aj autam stavaju vykurovane garaze, kocik pre vlastne malinke dieta nechavat vonku ....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?