Návrh projektu

tak máme prvotný návrh domu od projektanta návrh som robil ja, neskor sme dali projektantovi čo na to poviete ? máme povedať pripomienky návrhy a po schválení začne na tom pracovať
Odpovedať

Odpovedať
@nesnivaj svetove strany su ako prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
Vymenil by som tu jednu detsku izbu hned pri vstupe s kupelnou. Nejako mi to nesedi, ze hned pri vstupnych dverach aj detska izba, tam byva zvacsia najvacsi ruch.
Odpovedať
Ako celkom pekne akurat mi nesedi, ze denna cast domu je az na konci obyvacka a je potrebne prejst cez celu "nocnu" cast (vsetky "spacie" izby). Podobne ako jan84, postel v detskej vedla zadveria? hm..by som aspon prehodila. A garaz pri spalni? i ked pravda je, ze v spalni clovek je v podstate len vecer, ked spi. Ale predpokladam, ze rozmery a aj dispozicia RD je prisposobena pozemku. Kazdopadne dolezite je, aby sa tam Vam dobre byvalo a dom bol podla Vasich predstav. :-)
Odpovedať
@nesnivaj tiez mi pride rozmiestnenie izieb take nerozumne. Nebudem sa opakovat, super to tu napisala @babi32 a plne s nou suhlasim. Hlavne tie detske izby trochu zvaz!
Odpovedať
@nesnivaj keby je to opacne otocene tak sa mi to paci, takto velmi nie :/
Odpovedať
Zaraz za dvere by som dal kupelku, nezmyselný šatník špajzu by som zrušil, nahradil skriňami a veľkou chladničkou. No a ze je garáž najväčšia miestnosť v dome je riadna hovadina. To nie je rodinný dom, ale garazovy dom..nevidím rozdiel medzi panelakovym bytom a týmto návrhom, akurát že ďalší člen rodiny he auto 🚛.
Odpovedať
Profilova fotka
Projektant nemal robotu, iba prekreslil. Nič nekomentoval. Asi potrebuje rýchlo a bez zbytočných komplikácií zarobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@nesnivaj Máte nakreslené čo ste chceli, čo nie ste spokojný. Kto vie aká by musela byť predpokladaná cena domu aby ste si povedali že sa vám oplatí minúť pár tisíc na architekta, taká aká je cena tohoto domu zjavne nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda nie vždy sa mi páčia tvoje komentáre, ale dnes si týmto vystihol podstatu tohto domu ... Žiaľ je to naozaj "garážový dom" alebo automototechna 😧 Je smutné, že ľudia uprednostnia pohodlie auta pred tým svojim. Obývačku s kuchyňou máš len o pár m2 väčšiu než miestnosť pre auto, kde sa štandardne nikto nezdržiava/nehrá/nevarí/nestretáva rodinu a priateľov. Taktiež sa mi nepáči absencia súkromnej a spoločenskej časti. To je že návšteva musí prepochodovat celým domom, kým sa dostane do obývačky. Nehovoriac o rušení detí počas večera keď niekto z domu odchádza či prichádza.
Odpovedať
Profilova fotka
@nesnivaj garáž je príliš veľká, šatník a komora ok, ale špajza vie byť aj menšia a urobená inak, šatník ak je nutný a chcete to mať oddelené dobre, detská izba hneď za dverami divné, obývacia časť na opačnej strane domu, neviem otočil by som to,ale to to už písal niekto.
Odpovedať
@daralbajda aj mne sa trosku rozum pozastavil, ked som zbadal tu velku garaz a zbytok domu taky natrapany. no ocividne si niektori potrpia na velku garaz ako pozeram :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gastan11 na co je nutný šatník?
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda preboha ak ho chcú mať nech majú ak na tom netrvajú vie sa zväčšiť spálňa a môžu tam mať napr. vstavanú skriňu :D Prosím vás nechytajte sa tu za slovíčka ako malé deti :D
Odpovedať
orientácia pozemku na foto... čo sa týka garáže, s kým kolvek som sa stretol tak povedal ak chceš garáž na 2 auta tak minimálne 7 metrov dlha a 6 metrov široká... netreba zabúdať na to že garáž neslúži iba pre autá, ale budú tam aj bicykle a podobne.... za ďalšie garáž mi bude slúžiť na začiatku, prvý rok dva na prácu, čiže si nahrádzam dielňu garážou ( neskor vzadu na pozemku pribudne dielňa a z garáže sa stane garáž ) ( jedná sa o prácu s drevom a nie žiadne hlučné mašiny ) čo sa týka orientácie domu tak izby sú orientované na slnečnú stranu ( na ľavo ) a spálňa garáž ( na pravo ) s kuchyne chcem vidieť na celý pozemok na terasu preto je situovaná na koniec domu aj s obývačkou
Odpovedať
Suhlasim s tym,co tu bolo spomenute + kupelna vedla detskej - wc,sprcha,umyvadla na stenehned vedla postele..uz ked tam ma.byt kupelna,tak to vsetko daj na opacnu stenu stenu,nech to dieta chuda nemusi kazde jedno sprchovanie,splachovanie,umyvanie tak pocut 😉 Taktiez by som dala posuvne dvere medzi zadverie a chodbu alebo ak to nevychadza tak nech sa otvaraju smerom do chodby...takto ako to je nakreslene s dverami,vam pri vacsom pocte ludi v zadveri bude velmi prekazat Do garaze sa bude dat chodit len zvonku?
Odpovedať
@gastan11 som to nemyslel tak, ja len keď počujem slovo šatník tak si predstavím Mojsejovcov z Peresa... Podľa mňa to je najväčšia blbosť aká v dome môže byť..
Odpovedať
@nesnivaj niet nič horšie ako dielňa v dome. V dome sa ma bývať....
Odpovedať
@nesnivaj na takomto pozemku by som riesil uplne inu dispoziciu a ine polozenie na pozemku. Vpredu si daj samostatnu dvojgaraz aj s dielnou. A do zadnej casti pozemku situuj dom, aby si ho mal natoceny na juh. Nie ako teraz na sever.
Odpovedať
@nesnivaj len v skratke. Na 20m širokom pozemku sa dá vymyslieť niečo lepšie. Hlavne oddeliť dennú a nočnú časť domu a hlavne nevstupovať do domu cez nočnú / oddychovú časť. Potom sa dá ďalej riešiť.
Odpovedať
Nechcem stavat dom v zadu na pozemku to urcite nie. Dalsia vec bude sa jednat o svojpomocnu stavbu domu cize budem najprv riesit domov a az neskor dielnu, preto bude provizorna dielna zatial v garazi. Net...kam bankarku :D Ak by som chcel oddelit nocnu cast od dennej a vstupovat do dennej casti, tak by som musel vsetky izby porozhadzovat na koniec domu, v predu riesit kuchynu aj s obyvackou. Nepotrebujem sa pozerat z kuchyne von na ulicu ale na pozemok. Teraz je navrh spraveny tak ze deti budu mat dostatok svetla cely den tak isto bude svetlo aj v kuchynskej casti. V spalni bude okno iba vyklapacie uzke dlhe garaz napodobne.
Odpovedať
@spiderhst da sa vymysliet nieco lepsie ked musis dodrzat metre? 5 metrov jedna strana druha 2 metre ostava uz iba 13...
Odpovedať
@spiderhst prikláňam sa k tebe, k tomu čo si napísal. Tu je to rozhádzané neni jasné kde je denná a nočná časť, lebo to vôbec neni oddelené a to je podľa mňa veľmi podstatné pri dobrom projekte!
Odpovedať
Od projektanta by som čakal niečo iné, niečo prepracovanejšie, možno niekomu by to sedelo, ale ja si neviem predstaviť fungovať v takomto dome. Aby návšteva prešla najskôr celý dom kým sa vôbec dostane do obývačky, to mne teda je trochu proti srsti ;-)
Odpovedať
@nesnivaj prečítala som si tu všetky komentáre. prepac ale na čo sa pýtaš na názor keď potom v tvojom komentári vyvrátiš vsetko co sa ti ludia snazia pomoct? Podľa teba je ten dom asi perfektný, tak si ho tak postav. A to nemyslím v zlom. Nemáš peniaze na výstavbu dielnicky ale na garáž o velkosti jeden-dvoj izbového bytu máš. Predpokladám že terasu budes mat na severnej strane. pozemok je pekný, vyspi sa na to a prehodnoť to ešte raz celé.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?