Návrh kuchyňe

Profilova fotka
ahojte. prosim poradte mi, ako by sa dal upravit moj navrh kuchyne.. hlavne co sa tyka rozmiestneni skryniek a tak vseobecne...chcela by som, aby to vizeralo dobre, ale aby to bolo aj prakticke.. . prikladam podorys, rozmery, navrhy.. . Poznamky: 1. v navrhu su niektore steny znizene, aj krb, koli viditelnosti, niektore okna chybaju, takze to si nevsimajte... kuchyna ma okna presne tak, ako budu v reale. 2. farby a nabytok su len ilustracne, pretoze program bol obmedzeny a navyse este neviem, aku farebnu kombinaciu zvolim do celeho interieru.. ak mate radu aj k tomu, sem s nou :-D 3. co sa tyka varnej dosky pod oknom, nevadi mi tam, mam ju aj teraz na byte pod oknom, digestor nemam, a som spoko... ak budete mat ale iny navrh, nemusi byt pod oknom..kludne hoc kde... budem rada za kazdu radu a kritiku, cim viac napadov, tym lepsie pre vysledny navrh.. dakujem
Odpovedať
Ahoj, kde bude chladnička?
Odpovedať
Profilova fotka
@slonikpo v skryni uplne v pravo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
teraz som si vsimla... :-D ze kuchyňe.... no koneeeec... trubka... to ta horucka... :-D
Odpovedať
Len by som dal chladničku bližšie k pracovnej doske inač to je v pohode podľa mňa. A ešte ti chýba batéria :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slonikpo povodne bola chladnicka vymenena s tou druhou vysokou skrynou vedla linky...je to potravinova... ked som tak ale premyslala, do ktorej chodim castejsie pri vareni, vysla mi potravinova... ked si idem po nieco do chladnicky cez den (mimo varenia), tak je asi jedno, ci spravim krok navyse... pri vareni ale tak casto chladnicku nenavstevujem... neviem... stale je to otvorene... ide len o prehodenie... to nieje take podstatne... :-D no, bateriu nemam... nebudeme mat vodu... :-D :-D
Odpovedať
OK pohyb je zdravý
Odpovedať
Profilova fotka
@slonikpo dakujem za nazor.. ;-)
Odpovedať
@j_ank_a nezamýšľala si sa aj nad možnosťou dať jedálenský stôl tam, kde je teraz barový pult, a popri stene, kde je stôl teraz, potiahnuť linku? Neviem, koľko členov domáctnosti máte/budete mať, ale mne by to stolovanie v kuchyni nestačilo, hlavne ak si predstavím také Vianoce, sviatky, rodičov na návšteve. Stôl by mohol byť aj menší, s možnosťou roztiahnutia v prípade potreby. A bol by aj viac v kontakte s obývačkou.
Odpovedať
@j_ank_a suhlasim s vyssie napisanym, zrusit bar, urobit z toho klasika stol, ten pidi stolik zrusit a radsej tam potiahnut kuchynu, presunula by som tam vsetky tie vysoke skrinky a budes mat aj vacsiu pracovnu plochu. Mam niekolko kamosov, co maju bar pri linke a nikto ho nevyuziva.. Vyzera to efektne, ale nulove vyuzitie, vsetci tam maju len bordel na bare :-D A ti, co maju male deti, tak museli zrusit barove stolicky.
Odpovedať
tiez by som zrusila barove sedenie a dala tam stol, pre mna je jedalen alfaomega rodiny. tam kde mas nakresleny stol by som dala vysoke skrine po celej stene a pootm pokracovat prac plochou .......
Odpovedať
@j_ank_a digestor mať nebudeš ? Ja by som vymenil varnú platňu s drezom a celé varné centrum máš na jednej strane.
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a mne by najviac vadilo mat varnu dosku pod oknom, ale ked tebe nie..., odkvapkavaciu plochu drezu by som posunul do rohu, podla mna barovy pult nebude mat realne vyuzitie, kedze jedalensky stol je blizsie, a je to sedenie asi pri vstupnych dverach, a ten jedalensky stol by som urcite zvacsil... keby som takuto kuchynu robil pre seba, asi by som ju uplne otocil, cize medzi tie dvere a okno by som dal chladnicku, a ruru, neviem aky je tam realny rozmer, ale podla obrazkov to vyzera, ze aspon 1200mm by tam malo byt, potom kusok pracovnej plochy, drez, roh a na tej stene kde je teraz chladnicka tak varenie a mohol by tam byt aj digestor, tak narychlo som to nacmaral... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@j_ank_a no a vlastne tam potom môže ísť aj digestor s vyvodom von.
Odpovedať
Profilova fotka
@iva71 @akvi dakujem za nazor, povodny navrh bol presne taky, ako vravite, linka aj na tej stene kde je stol, a velky stol bol miesto baru, bar bol pod oknom.. Potom som premyslala, ako casto stol vyuzivame a vyuzivat budeme. Zatial sme dvaja, deticky snad budu coskoro, ale zatial niesu ziadne. Teraz v byte mame veliky stol, ktory je vyuzivany len na vianoce. Kym sme bez deti, jeme vacsinou v obyvacke. V sklade mame velky rozkladaci stol, pre viac ludi a vianoce. Nasa rodina je velka, cize pokial sa stretneme na nejakej oslave cela rodina, je nas aj 20 len ta najblizsia, cize ani vacsi stol v kuchyni nepomoze, aj tak sa musi doniest velky rozkladaci.. Pre 4 clennu rodinu mensi stol staci na bezne uzivanie.. Teda si aspon myslim. Vravim podla znamych, rodiny, na kolko je vyuzity ich stol.. Este to ale premyslim.. Navyse, ak by nam bol maly, stale sa vacsi pod to francuzske okno zmesti.. S tym barom je to tazke. Velmi by som ho chcela, jasne, obavam sa, ze bude nevyuzity.. Neviem.. To bude este na dlhe premyslanie.. Ale tak vela vymozenosti v dome je malo vyuzivanych.. :-D je to tazke zklbit funkcnost s prianim..
Odpovedať
@robinho s tými vysokými skriňami medzi okno a dvere zabiješ ten otvorený vzdušný priestor , bude to jak vchod do jaskyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@gb68 digestor nemam ani teraz.. nechyba mi, ked mas varnu pod oknom... pokial by nebola, digestor urcite dam... @robinho dakujem za nakres, je pekny, ale opticky mi na nom vadia prave tie velke skrynky medzi oknami...miesta by tam bolo dost, ale asi by mi rusili celkovy priestor..ale urcite to skusim tak spravit v navrhu, nikdy nevies... :-D mozno ma to ocari... jaj, mat tak talent za par minut takto nieco ,,nacmarat,, :-D a co sa tyka varnej dosky, mam taku teoriu (viem, ze nie kazdy sa s nou stotozni, je to moj nazor), ze by mala byt ,,v centre,, diania... pred kuchynou su schody, je tam vyhlad aj do obyvky a ked si predstavim, ze okolo mna behaju male deti a ja varim a divam sa do steny, pride mi to, ako by som sa im otacala chrbtom.. chcela by som vytvorit akusi ,,otvorenu komunikaciu,,... ked budem mat deti, urcite budem varit casto, v kuchyni celkovo budem casto, nechcem byt ,,chrbtom k rodine,, ...mozno banalita, mozno zbytocnost pre niekoho, ale pre mna je to dost podstatne... pri varici travim dost casu, rada varim aj peciem..manzel tiez... budem zapajat deti, takze chcem, aby bol v ,,centre,, ked ju nedat pod okno, mozno na ostrovcek, neviem... este to nejak premyslim.. dakujem za nazor
Odpovedať
@j_ank_a Mňa barové sedenie akosi obišlo, nikdy mi nechýbalo, ani som po ňom netúžila, takže v tomto neporadím. ;-) Ja mám radšej poriadny stôl a pohodlnú stoličku. Kým sme boli v byte, mali sme stôl v kuchyni aj v obývačke, obe miestnosti boli na byt nadštandardne veľké. V dome potom jeden rozťahovací, tiež sme sa zvykli stretávať vo väčšom počte. U nás sa na jedálenskom stole aj píšu úlohy, hrajú hry, kreslí, pracuje, a pod. takže je využívaný nielen na jedenie ;-) Ak by ste mali veľký stôl niekde v zálohe, treba mu aj násť miesto, kam sa v prípade potreby rozloží, a aj sa okolo neho pohodlne zmestia stoličky. A v tom vašom pôdoryse to miesto nejako nenachádzam...
Odpovedať
koly comu chces to bar sedenie? naco ma sluzit? prakticky je ti na nic, dizajnovo ? /mne sa to nepaci v domoch bytoch, obrovsky boom rokov 90tych/ stolicky len zavadzaju pri vysavani umyvani podlahy, a ten jed stol je tam taky zasity. ta spajzka tam je ci nieje?
Odpovedať
Profilova fotka
@iva71 s tym barom vaham... ja po nom tuzim, ale nastastie sa viem na vec pozriet aj realne, takze ak by tam nevychadzal, nebude tam... :-D je pravda, ze na kuchynskom stole sa bude aj kreslit, pisat ulohy, a tak porobne, ale to az o par rokov... rozkladaci stol v zalohe bude mat miesto v obyvke, mozno to tak nevizera, ale zmesti sa... kazdopadne sa cena pocetna rodina aj tak nemesti najest naraz...... ale zas na druhej strane, jar, jesen, aj leto bude cela rodina stale len vonku... vidim to u svagriny.. ma dvor, terasu, a kym nepada sneh, alebo nieje burka, vzdy sme vonku... cerstvy vzduch je na nezaplatenie... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a ak nemozes, alebo nechces nieco burat (mam na mysli tu kratku stenu za kozubom) tak tvoj navrh je idealny. nakreslil som nieco, ale to budes musiet zburat asi 40 cm z tej priecky. ber to ako navrhn, nie vnucovanie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska spaiza tam nieje, je to velka kupelka... barovy si viem predstavit koli navsteve, ktora pride akurat v case, ked varim, alebo peciem v kuchyni...sadne za bar a pije kafe, kym ja varim..... ked sa stretneme ako rodina, po celom dome ,,postavaju,, dvojice-trojice pri pohariku a rozoberaju sa rozne temy... :-D toto by mohla cast riesit pri bare... tiez si viem predstavit ranajky pri bare... neviem... kludne mi ho vyhovorte, ja sa len potesim, ale zatial si ho tam viem predstavit... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 takto som si to nacrtla ako prvy navrh ceruzkou... :-D celkom sa mi to pozdava, asi ani bar by mi nechybal.. ale na tu priecku by sme museli volat statika... teraz ma dlzku 1 meter, presne nad hranicou je hrada, na ktorej drzi cast strechy, takze tuto moznost kym nemusime, neriesime... ale zvazime to, ak bude treba dame to pozriet... ;-) kazdopadne, dakujem za navrh... je super... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 inak, od steny s oknami po tu priecku je teraz 250 cm , nestacilo by to aj na stol, keby sa nechala tak, ako je???
Odpovedať
ked tam ta spajzka nieje mne by chybali skrine na potraviny, takze by som dala ako som uz pisala vysoke skrine. mas tam jed. stol hned blizko preto mne pride ten bar uplne zbytocny, ale chapem ze kope ludi sa to paci. skor sa to ber ako uniformita ze tak ako drez tak aj bar patri do kuchyne. kazdy po nom bazi, pritom krasny jed stol a krasne stolicky uplne zmenia priestor zluxusneju ho. bar je ako v krcme.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska potravinova je ta vysoka skryna hned vedla linky.. za zakladne potreviny staci, na ostatne bude sklad o poschodie nizsie... no ten bar, to mas pravdu, je to len taky ,,spas,, :-D ved uvidime..
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tiez si myslim ze spajzka je zaklad
Odpovedať
ja mam spajzku aj potrv skrinu a mne by 1 nestacila. vrchna polica lieky obvazy, dalsia pudingy, sus.ovocie, prasky do peciva a podobne drobnosti, dalsia muky cukor vlocky, dalsia pukance ceralie, sladkosti, dalsia cestoviny ryza, dalsia caje, kakao, koreniny, sol... a dalsie balenia muky strukovin konzervy v spajzke. a oleje octy korenicky su v linke mimo potravinovej skrine.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pre mna zas lekarnicka ma byt v kupelni.... asi kazdy ako je zvyknuty... :-D vsetko co si vymenovala mam teraz v 40cm potravinovej skryni... mam tam aj mixer, miesac, dozy a vsetko sa mi tam pekne pomesti...korenicky mam v otvorenej policke, aby boli hned po ruke... v navrhu je tiez 40cm skryna... okrem toho je tam ale vela ulozneho, takze ked tak, mozem ako potravinovu vyuzivat aj tu hornu skrynku hned vedla nalavo... muky a mlieka kupujeme vo velkom, budu v ,,sklade,,... :-D :-D ulozneho miesta na potraviny si myslim, z je dost... sklad bude velky... :-D tam budu aj vsetky zavaraniny, konzervy a vsetko ostatne... taka mega spaiza... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a urcite by stacilo, aspon mne. len ked bude niekto sediet za stolom, a budes chciet ist okolo. mozno ti ta stena moze zavadzat. ale aj stol mozes dat uzsi, alebo ho podat viac k oknu atd. moznosti mas dost. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska @j_ank_a baby toto su veci ktore mame kazda niekde inde :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?