Návrh domu, bungalov

tak sa nám podarilo predať 3izbový byt, už máme aj pozemok. Cez týždeň riešim návrh domu ešte pred tým, než to posuniem projektantovi. Dom bude bungalov, väzníkový krov, asi ytong h300 + 20h zateplenie detskú izbu chcem riešiť bez priečky ( na návrhu je zakreslená) ktorá by izby oddeľovala, deti sú ešte malé a chcel by som aby mali priestor na hranie a boli spolu. Keď vyrastú, tak by sa domurovala stena ( ytong, resp. sadrokartonova priečka ) a v každej izbe by sa spravila vstavaná skriňa. čo si myslíte o návrhu domu? pripomienky? budem rád každej pripomienke, návrhu...
Odpovedať
1
2
@nesnivaj ahoj Toto je taka dispozicia standartneho vzoroveho bungalovu. Niekomu to tak vyhovuje. Mna odradza to, ze cez oddychovu, nocnu cast (spalna, detske izby) sa vchadza od vchodu do spolocenskeho priestoru (obyvacka, kuchyna) Vela ludi ma takto dispozicne riesene domy, mne osobne to takto nevyhovuje. Ale kazdy mame ine priority :-) Taktiez nevieme, ako je dom orientovany na svetove strany. Podla tohto riesenia su okna na vsetky 4 smery
Odpovedať
Minotaurus by mal radosť. Načo chodiť na Krétu, keď bludisko môže mať na Slovensku...
Odpovedať
Profilova fotka
@nesnivaj Predal si troj izbový byt aby si si postavil štvorizbový zo záhradkou, vykašli sa na takéto mrhanie času a rovno zájdi za tým projektantom už teraz si stratil týždeň pre nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@nesnivaj nie sú uvedené rozmery ani situácia v okolí tak sa ťažko komentuje....ja by som ako prvé nespravil to zapustenie hlavných dverí lebo to bude zbytočne komplikovať základy, murovanie aj veniec ...dvere stačí osadiť do stredu muriva a bude aj presah strechy.....potom sa aj chodba predľži čo umožní osadiť všetky dvere rovno z chodby. Technická ak len kotol tak dosť veľká....vchod do nej neumožňuje zavrieť obývačku ....tam by som tiež dal dvere trebárs posuvné....a ten čudný výklenok na technickej by som tiež zrušil....okno na spálni určite nie do ulice ak je to možné....
Odpovedať
Dakujem za vsetky postrehy a prispevky. Uz prerabam znova. Tyzdna nelutujem. Dom robim pre seba tak ako chcem ja, cize najprv chcem aby presiel cez moju hlavu, neskor to pojde projektantovy a ten povie co a ako. Neskor sem hodim co sa pomenilo, samozrejme s informaciami o sv.stranach, rozmery a pod.
Odpovedať
@daralbajda :D :D
Odpovedať
Dom robis pre seba ako chces ty, tak naco sa pytas ostatnych na nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
Bavis sa kreslením ako asi každý z nás pred stavbou ;-). Sam uvidíš ze zbytočne zabitý čas, hoci s veľkou radosti a plánmi... Jednoduchšie riešenie je spísať po bodoch co určite chceš, čo nechceš a dat to projektantovi. Ak je skúsený dostatočne, nakresli tvoj dom snov.
Odpovedať
Ked ste predali byt,ako ste vyriesili byvanie pocas stavby.Ja viem,nieje to k teme,ale aj my to budeme riesit,tak sa zaujimam.Inak drzim palce,nech to vide podla predstav a nech je to hlavne prakticke riesenie.
Odpovedať
@saminka7 bývanie budeme mat vyriešené zatiaľ u svokry, prenechá nám 2 izby. Nieje to výhra ale je to aj finančná pomoc nakoľko nemusím platiť medzitým podnájom... avšak nieje napísané že do mesiaca nepôjdem do podnájmu... Predsa len viac hláv v dome nieje vždy výhra. našťastie si so svokrou dobre rozumiem. :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@milos35 pýtam sa ostatných na názor preto, lebo asi riešili podobné veci pri stavbe domu a prevažne sú tu ľudia ktorý už dom majú tak vedia poradiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Tych "vyklenkov" v chodbe je tam privela. Kuk EKO 120 a inspiruj sa. Do obyvacky este jedno okno, naj francuzke. Samozrejme vela robi orientacia svetovych stran- prisposobit. Technicka/ komora co najtensiu priecku. Chyba ti tam nejaka nosna priecka, ked nebude vaznikovy krov... Urcite druhe wc. Som zastanca "bytov so zahradkou". Drzim palce
Odpovedať
Článok sa načítava...
@saminka7 byt sa dá predať a dohodnúť s kupujúcimi,že byt sa uvoľní príkl.4.4..2020,všetko na papier dať,nájdeš takých len to možno bude trvať dlhšie.
Odpovedať
@nesnivaj my máme bungalov a nemáme garáž veľmi chýba,rieš rovno zastrešenie terasy,zadaj m2 orientáciu domu,uličnú čiaru,počet izieb,lepšie ti poradia,nakresli pozemok a za mňa to je iba môj názor kuch-obyv.aspoň 1 okno na juhu,ešte daj predprípravu na klimatizáciu,vonk.rolety,bidet respektíve 2 in 1,a postupne podorábaš,ja viem nedá sa všetko hned.
Odpovedať
Ak môžem poradiť, zmenšiť kúpeľňu, a k spálni pridať kúpeľňu samostatnú :)
Odpovedať
@marta2610 už to všetko kreslím.... pozemok mame 10 arov ( 20 metrov šírka, 50 dlžka ) pekný rovinatý garáž nebude súčasťou domu ale bude na konci pozemku, nakoľko bude spojená s dielňou ( vyrábam kuch. linky a nábytky ) strecha bude vaznikový krov tech miestnosť riešim troška väčšiu s výklenkom nakoľko v tom výklenku chcem pračku aj sušičku... druhé WC nebudem dávať necháme jedno terasa bude to ano.... v nákrese ktorý robím teraz už bude naznačená aj terasa ako aj komplet rozmery izieb atd.. potom to sem hodím nech sa ľudia vyjadria.. chcem to najprv riešiť takto a ak si poviem teraz je to dobre tak to posuniem projektantovi nech sa s tým pohrá chcem vyjadrenia ľudí ktorý žijú v domoch a ich postrehy
Odpovedať
Vyrábaš nábytky, tak už si rozmýšľal pri takomto pôdoryse ako ich tam dáš cez tie výklenky? Či ich budeš všetky skladať vždy v izbách? :) Vstupné dvere daj tak ako ti radili zarovno s priečelím, závetrie vieš vytvoriť aj jednoduchšie. Posuň zádverie tak aby sa dalo ísť z chodby do všetkých miestností bez tých výklenkov. Tie zruš úplne - to je fakt blbosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@saminka7 my sme predavali byt s tak nastavenou cenou aby kupujuci akceptoval ze tam budeme byvat 7. Mesiacov. Nasa predstava bola nech vyplati polovicu a potom neskor druhu. Nakoniec pani vyplatila celu sumu zevak pomoze s rychlostou bude rada ak sa to o par dni urychli.
Odpovedať
@wyrky no ja som potreboval predat cim skor, nepytal som malo 125 tis. Za 3 izbovy byt 67 metrov stvorcovych. Nakoniec prisiel chalanisko ze ho berie. Predavat sa bude v maji, to hned vyplacam pozemok a ideme svokre. Uz ho chcel skor ale kvoli daniam som nemohol predat skor.
Odpovedať
@nesnivaj ked sa chce,tak sa da.To zvladnete a ked vam bude tesno,tak podnajom.dik za odpoved
Odpovedať
@wyrky dobry napad..len to malokto suhlasi s takymi podmienkami.Dom ste postavili do 7mesiacov?
Odpovedať
no tak som sa s tým troška hral... dl som na niektoré rady čo robiť čo nerobiť... zatiaľ si to predstavujem asi takto... jeden obrázok je dom druhy je veľkosť domu voči pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
@nesnivaj prilis siroka chodba. Inak omnoho lepsie ako povodne. Treba ist za projektantom nech ucese toto a nech navrhne vlastnr. Potom sa rozhodnes.
Odpovedať
Profilova fotka
@saminka7 1.5.ano cez sviatok zavali kopat pivnicu a 8.11 sme sa stahovali. Krby nemam svahovity pozemok bavam a viac ako mesiac skor. Snad sa dokepem spravit album. Islo o drevodom a fakt super super chlapika co to organizoval.
Odpovedať
Klasicky bungalov,aky ma v ponuke kazda firma predavajuca hotove projekty. Kup si jeden a zacni stavat.
Odpovedať
@nesnivaj musim povedat, ze super, oproti tomu prvotnemu navrhlu, projektu ma toto vacsi zmysel, nie je to bludisko, ale je to prehladne, len este je mozne zuzit chodbu a pridas tym na izbach ;-)
Odpovedať
@nesnivaj ako su svetove strany? Kde je pristupova cesta? Na takomto pozemku by som riesil uplne inak umiestnenie domu. Pises, ze este budes dozadu davat garaz s dielnou. Ja by som to riesil presne naopak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je povedal by som fakt taka klasika, ktorou sa neda nic pokazit. Lepsie jak ten prvy navrh. Tam je tolko zakuti, ze sam by som sa tam asi stratil :D
Odpovedať
@nesnivaj jednoduché, pekné, mne sa to páči. Budem mať podobné :)
Odpovedať
@nesnivaj nie je to dobré. Na takom pozemku a pri dome takých rozmerov sa dá urobiť omnoho viac. Kopec katalógových projektov je lepšie riešených ako tento tvoj návrh. Treba najskôr niečo naštudovať a potom skúsiť navrhovať alebo dať si vypracovať individuálny návrh domu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?