Náš projekt -váš názor?

čo poviete na tento? vchod je západ, terasa a izby východ, obyvka, jedálen, kuchyna juh (viec okien na juh nemožno dať nakolko odstup máme len 6,5m) takže si nepomôžeme (pod garážou je povnica takže úložného je dosť) dom celkovo 13x12
Odpovedať
nepači sa mi že je kupelna, wc a špajza su bez okien. určite by sa dal navrhnuť aj lepší projekt
Odpovedať
Pre mňa chodby zaberajú moc veľa miesta a nechcel by som kúpeľňu bez okna. Do tej pôjde určite viackrát za deň ako do technickej + obývačka sa mi zdá na dom veľmi úzka ja mám v byte šírku 4,2m a do domu plánujem 5m lebo keď príde rodina tak sa tam momentálne ledva popraceme.
Odpovedať
prec z garazou, auto pod pristresok, v dome kupelna bez denneho svetla notok
Odpovedať
@cvoky8 taký klasický štandard... ale mojou podmienkou bolo dať do obidvoch kúpeľní a wc okná - dokonca máme jedno normálne a keby sa to technicky dalo, tak by som neváhala dať aj francúzske, čiže nechápem, ako si niekto môže v dome dobrovoľne zvoliť "panelákovú" kúpeľňu 8-) naozaj by som radšej vymenila technickú za kúpeľňu. a čert to ber, to wc a špajza nech zostanú bez okien. ale zase chápem, že to nebude po chuti nakoľko teraz je dobre vyriešený vstup do tých 4 miestností - technická z predsiene, nasleduje wc, kúpeľňa a z kuchyne špajza.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu hold rozmery nepustia a nám denné svetlo v kúpelke nechýba. 30 rokov to mám tak v paneláku a vôbec mi to nevadí. Vlhkosť tam nebude nakoľko to bude riešiť vzduchotechnika @jano2007 garáž bola takto podmienka tá je tam aj z iných dôvodov @jumt ved je tam len 1chodba do ,,L,, nieje to tak vela miesta a aspoň neleziem hned zo zádveria do obyvky
Odpovedať
@cvoky8 no obetovat 20m2 v dome s uzitkovou plochou 135m2 garazi, mate odvahu, ja mam 170m2 a auto aj tak pod pristreskom. 30 rokov v bytovke mi uplne stacilo, v kupelkach okno mame(v kazdej) byvat tam budete vy a ked si viete vsetko zdvovodnit len lepsie pre vas
Odpovedať
@cvoky8 ja by som už z garáže vchádzal rovno do predsiene a opačne. Nočnú časť by som viac izoloval presunutím kúpelne a vytvorením chodby medzi kúpelňou a špajzou a tiež deti budú mať viac súkromia a môžu vystrájať bez toho aby rušili ľudí v obývačke :-)
Odpovedať
@cvoky8 a teraz si predstav - je vecer, popili ste nieco so znamymi a vyprevadzas ich. su trochu hlucnejsi a tvoje deti maju lahky spanok... vonku prsi, deti sa hrali v blate a su smadne. kam si pojdu po pitie? a co myslis, vyzuju sa? nakupil si potraviny, tazke, velmi tazke, musis ich preniest az do spajze... chodba cez cely dom podla mna nie je dobry napad, ale byvat tam budes ty. skus porozmyslat o prechodnej technickej miestnosti, ked uz chces mat takyto dom.
Odpovedať
@cvoky8 aj zádverie je chodba čiže spolu obetujete prechodu niečo viac ako 15m2 a obývačka má 19,5m2 to mi príde nepomer. Neviem či treba aj špajzu pri kuchyni ktorá je do U kde môže byť pri tej strane od vstupu potravinová skriňa dlhá 3,6m. A tiež neviem či by sami chcelo od vstupu toľko obchádzať s nákupom. S tým denným svetlom ktoré vám nechýba 30r. Ja som býval 20r. v byte kde bolo okno v kúpeľni a teraz bývam 5r v byte kde ho nemám a každý deň mi chýba a práve preto ho chcem v dome mať lebo je to obrovská výhoda. Dom sa stavia preto aby sa tam bývalo lepšie ako v byte a nie rovnako. Keď je niečo zlé 30r tak si to rovnako predsa nepostavím len preto že som si na to zvykol. Keď potrebujte garáž v dome je to ok len si treba uvedomiť že vonkajšia stena je 300mm(predpokladám ešte dáke zatepľenie) a vnútorná stena k izbe+chodbe 250mm tam to bude chladiť keďže cez garážovú bránu prejde chlad ako nič ak garáž zateplíte z vnútra bude malá na to aby tam bolo auto a dáke bicykle
Odpovedať
Ta chodba so skrinou teda cast chodby, je vlastne akoby kumbal-odkladaci priestor akurat priechodny-to je fajn. Kupelna a spajzka bez okien by ani mne nevadila, mali sme a nikdy sme tam okna neotvarali, v spajzke sme ho este aj zatemnovali-vyhodene peniaze. teraz mame aj s oknom aj bez okna kupelne a je to uplne jedno, cez okno ked svieti slnko nic nevidno v zrkadle. Ja by som chcela vychod z kuchyne na terasu,nie z obyvacky a urcite vacsi vstup. tym ze z obchodu chodime autom ci bikom aj dvere garaz-dom by som uvitala. a do techn. wecko,aspon predpripravu, raz ho tam isto date,ak ste teraz proti.
Odpovedať
Z kupelne by som urobila satnik, resp. "odkladaren" vsetkeho mozneho a garaz by som vysunula dopredu. Kupelnu by som vsunula medzi garaz a detsku izbu -dala by som do nej okno a strechou z garaze by som prekryla vstup do domu. A urcite dat dvere z garaze do domu.
Odpovedať
@daskan a potom by bol dom takého tvaru aký necheme :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jumt dom je Ytong 250, nato zateplenie 250, vnútro garaáže je s 10cm izoláciou. miesto na auto je dost ako som povedal na všetko ostatné je pivnica pod garážou
Odpovedať
kadiaľ sa ide do tej pivnice?
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 Technicku by som zamenila za malu kupelnu: umyvadlo, WC a sprchac...WC s oknom je na nezaplatenie :-) Tam, kde je teraz WC a spajza, by som zrusila priecku medzi nimi a urobila technicku miestnost - spajza bez okna sa pokojne moze nahradit potravinovymi skrinkami v kuchyni... Do povodnej kupelne by som pridala este jedno WC, dve WC su pre rodinu lepsie...
Odpovedať
@fakteass cez garáž len je tam ten vlez zle zakreslený
Odpovedať
Paci sa mi mnozstvo odkladacich priestorov v chodbe aj izbach, spajza je fajn, ale podla mna by mala mat vetranie (ale to asi budete teda riesit vzduchotechnikou), chyba mi este jedno wc, na dom je jedno wc malo. Ak bude priechod z garaze do domu tak podla mna je to ok.
Odpovedať
Ten projekt sa mi páči. Má to hlavu aj pätu. Okná na kúpeľni a záchode pri riadenom vetraní by boli ako stierače na ponorke.... aké-také svetlo sa tam dá zaistiť podstropným pevným okienkom smerom do kuchyne alebo keď muruješ kúpeľňu, zabuduješ tam horné dva rady sklobetónových tvárnic. Inak, špajza sa mi zdá malilinká. No, ale keď máš pivnicu, asi to bude v pohode.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ja vaaaazne nerozumiem...niekto sem da svoj projekt a pyta sa na nazor ostatnych. A ked mu ti ostatni vytknu nedostatky domu, ohradi sa - sme zvyknuti/takto to chceme/takto to nechceme a racionalny argument- ziaden. Ked si nechces dat poradit a chces sa len pochvalit (aj podla mna zlym projektom), tak to jednoducho napis. Postavit dom je v dnesnej dobe velka vec a trosku samochvaly v tomto pripade nesmrdi... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
je to vas projekt vas dom :) na nasom nazore by vobec zalezat nemalo
Odpovedať
@cvoky8 neviem, ale do velkeho domu by sa mi pytala este jedna izba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?