Nas projekt. kazda rada / nazor vitany

Ahojte, potrebujem objektivny nazor na tento podorys. Robila som ho sama, a mozno som nieco prehliadla resp. sa nieco moze vylepsit. Dom by mal byt 13x13m a pozemok mame 20x40m. vopred dakujem za vase postrehy a rady! :-)
Odpovedať
Ako sa ide do obyvacky? Ci nevidim tam dvere, ci cierna ciara medzi obyvackou a kuchynou nie je stena? Krbe je podla mna tak troska zarohom. Sedis na gauci a nevidis nan. Ten Botnik je riadne velky, na chodbe ale este ai budes mat miesto na vesiaky na vetrovky a podobne. Inac sa mi to velmi paci.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne by sa páčilo,keby sa išlo z obyvačky na terasu.Ale neviem ak by si vymenila obyvačku a kuchyňu ako by si riešila špajzu?
Odpovedať
@comika Naopak, terasa musi byt pri kuchyni, to je ovela praktickejsie. Nie su tam svetove strany, to je dolezite.
Odpovedať
Profilova fotka
Mnnnnnnooooooo..... 8-) Kukám sa na to, kukám.... a pýtam sa, čože sa to študuje 6 rokov na architektúre, keď je to také jednoduché nakresliť si dom...???? :-D :-D :-D Veď dnes je tu každý architektom.... Sorry, ale snáď by som to nechal na niekoho, kto to robiť vie... Čo Ty na to....? ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, mne sa to zda troska chaoticke, neviem ci si sa niecoho pridrziavala, ale aj ja som si na papier nacrtla podorys, no projektant mi ho upravil do pozadovaneho tvaru...No tak narychlo, sa mi zdaju tie chodby dost dlhe (aby si tam nemala tmu) Skus nam viac priblizit aj svetove strany a tak... :)
Odpovedať
@reni1512 @leonardom @moratibru @stewko @kuratko22222 dakujem za nazory a vas cas. pojdem radom 1. obyvacka a kuchyna je jeden priestor, to iba podlaha je ina (cisto len opticky nech sa vidi rozdiel). ide sa z chodby 2. krb bude zarovno so stenou, len nemali v tom programe inu fotku 3. botnik je vacsi, ale je to take nieco aj na bundy, kabaty, dazdnik.. proste vsetko co potrebuje clovek von a nech nie je na chodbe 4. terasu by som chcela mat pri kuchyni, to je moja skryta tuzba :) 5. jasne ze si projekt a vsetko nechame nakreslit profesionalom, nehram sa na to ze zvladnem sama, toto je len nejaka moja predstava a chcela som pocut aj ine nazory, ci vobec idem v spravnom smere, ci su izby dobre rozlozene a pod... 6. svetove strany tam su, medzi kuchynou a obyvackou este pripajam fotku v 3d... som sa hrala trosku
Odpovedať
@comika Ak dovolis, tu su moje postrehy: 1. technicka miestnost by mala byt pristupna aj z garaze (idealne garaz by mala +- susedit s kuchynou kvoli vykladke nakupov z auta) 2. izbu (asi hostovsku) pri vchode by som vymenila s chodbou. Garaz je studena, chodba sa tiez extra nevykuruje, teda izba by sa musela viac vykurovat, pritom by mohla byt vedla obyvacky a z krbu by si vedela zaviest teplovod (kurenie) do tejto izby 3. taky velky botnik nechapem, naco? Zrusit, stacia 2 skrinky botniky (ak je viac topanok, sezonne topanky sa daju ulozit do krabic do satnika - usetris priestor) 4. WC pri prehodit ku garazi, kvoli rozvodomu vody a odpadu. V garazi treba mat ak nie male umyvadlo, tak aspon ventil s vodou na hadicu na umyvanie, resp. polievanie kvetov pred domom 5. spajza cela zle, ries ju na opacnej strane kuchyne, aby susedila s chladnejsim obvodovym murom 6. velmi zly pristup na terasu, hostia ti budu obchadzat celu kuchynu? Vstup na terasu ries cez priestor po zrusenej spajzi, priamo z chodby, resp. z kraja obyvacky 7. vobec ta hostovska izba pri vchode je velmi zle riesenie, tam by mal byt satnik 8. chodby ti beru vela m2 na ukor izieb Urcite to daj urobit architektovi, domyslela si vobec orientaciu miestnosti podla svetovych stran? Myslim, ze by si sem mala dat na posudenie uz profesionalny navrh, tieto tvoje omalovanky su prakticky strata casu.
Odpovedať
Nepaci sa mi este orientacia terasy na severovychod, ale zalezi na type podnebia, ak si z BA alebo juhu Slovenska, tak aj SV je v pohode, najma v lete, traba brat do uvahy aj tienenie okolitych domov, plotov a stromov. Inak by som na terasu preferovala juh alebo juhozapad kvoli slnku a kvetom. Pritienit si terasu vies vzdy markizou alebo slnecnikom, ale ked tam poobede nemas slnko, tak smola.
Odpovedať
Suhlasim s @morning, tiez mi to pride chaoticke, chodby moc velke, izby dost male a ta izba medzi garazou a chodbou je podla mna najhorsie riesenie celeho domu. Priestor pre kuch. linku je velmi maly, 4 ci 5 skriniek dole plus nieco hore je zalostne malo, hlavne na tak velky dom. Podla mna ti ponukne architekt ovela lepsie, kompaktnejsie a praktickejsie riesenie. Pripadne pohladaj v katalogovych domoch, urcite najdes nieco vhodne
Odpovedať
Podla mna ovela praktickejsie riesenie http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
Ked vidis ine projekty, musis vidiet,ze toto je chaos. Je tolko hotovych projektov,da sa vybrat, ak nechcete architekta.
Odpovedať
prepáč, ale ak toto videl architekt tak to nemohol byť pri zmysloch. o dispozícii radšej pomlčím, pre tvoje dobro :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@comika Tie izby budu tmave a studene, kedze su na sever, pokial je takato orientacia, tak by som to cele prerobila.
Odpovedať
nevidel to architekt, to je moj vymysel. hladam vhodny projekt ale nic som nenasla. tak som to skusila sama. a preto som to sem "vyhodila" lebo presne toto som chcela pocut. co je zle a co nebude fungovat. v kazdom pripade dakujem za nazor. rodicovsky dom je takto orientovany. a preto som sa nejak chcela vyhnut "chybam" toho domu. terasu maju na juh a to sa tam v lete neda sediet. iba doobeda do 9 a potom az po 20.00. @patt431 @moratibru @atlaska @cannella @morning
Odpovedať
Pri projekte domu nejde iba o to kde bude aka izba,kupelna.......riesi kopu inych pre laika "neviditelnych" veci ,ktore mozu stat kopu penazi navyse,alebo mozes zasa kopu usetrit,ak je dom dobre navrhnuty. A nato potrebujes projektanta ci architekta.
Odpovedať
@comika Ešte napíš kde je cesta a kde majú susedia domy a záhrady. Alebo radšej nejaký náčrt pozemkov a stavieb, alebo fotku katastrálnej mapy. Dispozícia domu sa rieši aj s ohľadom na súkromie, takže ten náčrt je pre nás potrebný aby sme sa vyjadrili. Súhlasím s ostatnými že dom je chaotický, nepáči sa mi a existuje kopa vecí ktoré treba doriešiť. Ja by som ešte doplnil že kóty nie sú čitateľné, garáž a izby sú úzke, miestnosť "botník" je zbytočná lebo sa dá nahradiť skriňou, chýbajú tam miestnosti ako špajz, domu chýba koncept.
Odpovedať
@comika tazko tu radit. Odporucam toto odlozit a zacat nanovo. Tento ,,navrh,, nemaziadnu logiku, popiera zakladne dispozicne riesenia. Vela zbytocneho a nevyuziteho priestoru a celkovo je to velmi nefektivny a urcite neekonomicky navrh. Snaha sa ceni, no skus si pre zaciatok nastudovat nieco o orientacii miestnosti, ich ulozeni v ramci celeho podorysu atd..
Odpovedať
ja iba pridám názor, že síce teraz možno ušetríte pár korun na architektovi, ale v budúcnosti to trpko oľutujete. Cudujem sa, že za svoje možno ťažko nadobudnuté prachy si chcete postaviť nepraktické a nelogické domovy. Už to tu bolo popísané v X témach, že na tomto kroku by sa nemalo šetriť.....Za mna je to hrozný návrh..... ;-(
Odpovedať
14m 2 na garáž? ked tam zaparkuješ, nemáš šancu ani dvere na aute otvoriť. Radšej ju dať mimo domu. Detská izba pri terase tiež nieje dobré, veľmi úzka vstupná chodba, kašli na šatník, radšej pridaj na izbách a tam vymedz miesto na vstavané skrine... začni ešte raz... držím palce my sme projekt vyberali rok
Odpovedať
@polystyren ulica je tam kde je vchod do domu a dvor je z juznej strany, cize kuchyna a obyvacka su do dvora
Odpovedať
@comika Nechápem. Obývačka a kuchyňa majú stenu na juhovýchod, vchod do domu je z juhozápadu. Takže máte záhradu pri ceste? Nejaký náčrt by nebol?
Odpovedať
@polystyren cesta / ulica je tam kde su vstupne dvere a garaz. a dvor ide tak do l cize ta strana kde je obyvacka a za domom. cca 20 m
Odpovedať
@polystyren asi takto
Odpovedať

Odpovedať
@comika Dalo by sa tám dopísať kde je cesta, susedia (len napísať cesta alebo sused) a sever (šípka a znak S)? Pozerám že je to stranovo obrátené oproti úvodnej dispozícii.
Odpovedať
@polystyren no uz teraz mozem kreslit... to som len na rychlo v ipade nieco nacrtla. teraz pekne :) 8-)
Odpovedať
@comika Ok, teraz je to už jasné. Pravý sused má okolo pozemku murovaný vysoký plot?
Odpovedať
@polystyren oba susedske pozemky su prazdne
Odpovedať
@cannella Garaz v strede domu? To je uz co za blbost?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?