Náš projekt a váš názor

Čo poviete na takýto projekt, rozloženie izieb? Okná ešte neviem presne ako budú.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
chýba mi hosťovské wc... takto ti návštevy budú chodiť cez celý byt... :-/
Odpovedať
@katarinas o akom chodeni cez cely byt hovoris? ved pristup do WC je z kazdej izby cca rovnaky...
Odpovedať
@ollynda ahoj, rozmiestnenie mi velmi pripomina nas projekt:)...s oknami sa pohras, podla slniecka, my sme zvladli medzi tie dve spalne na pravej strane supnut samostany satnik s oknom a kuchynu a jedalen mame viac oddelenu, inak je to velmi podobne.....nas rozmer je 12x15
Odpovedať
Profilova fotka
Mne chyba technicka miestnost tu. Ako bude riesene kurenie? Kde kotol, bojler? Kopec inych veci treba v dome ulozit...
Odpovedať
pri vstupe mas miesto na kabaty, topanky........?
Odpovedať
Profilova fotka
V spalni malo miesta na skrinu.
Odpovedať
nesprav chybu ako milion ludi, ze budete mat malo ulozneho priestoru... rozmyslaj uz teraz, kde co date a ze postupne tych veci bude len pribudat, tak radsej kazdy ulozny priestor vynasob 2... kde planujete ukladat oblecenie v spalni? detsku postielku?oblecenie, hracky, knihy v izbach? vysavac? vianocny stromcek cez rok? metly? vedra? kladiva, vrtacku a podobne somariny? ...ta spajzka pri kuchyni bude len na jedlo, predpokladam... Ale rozlozenie izieb inak pekne :)
Odpovedať
všade chýbajú skrine , či šatník....
Odpovedať
pre porovnanie - staviame podobny prizemny dom 13,5x15 a mame na odkladanie: satnik pri vstupe, technicka s práčovnou, spajza, velky satnik. A planujeme este pivnicu samostatne vonku. Odkladacie preiestory su velmi dolezite.
Odpovedať
podla mna super rozlozenie izieb, ak bude technicka miestnost aj so spajzou a nejaka povala na veci, tak staci aj ulozny priestor. Samozrejme otazke je ake su rozmery toho domu. to tam nevidim. a samozrejme rozmery izieb
Odpovedať
ahojte.Ďakujem za postrehy. Dom má 9,5x14. Kotol a bojler sme dali do špajze. Pod schody na povalu pôjde skriňa. Povala bude slúžiť ako úložný priestor. Plánujeme ešte podpivničiť terasu a neskôr postaviť aj garáž. Tak hádam bude dosť úložného priestoru. Určite budú aj skrine v izbách, tie sme tam zatiaľ nekreslili.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetka6 myslím návšteva... keď bude chcieť ísť na wc, tak buď bude musieť ísť do kúpeľne alebo až dozadu k izbám... Mne osobne by to narúšalo oddychovú zónu. Ja som napr.pri projektovaní myslela aj na to, že keď sa budú deti hrať na dvore, alebo budeme vonku niečo robiť, aby sme nemuseli ísť na wc až k izbám... Malé hosťovské sme dali k vstupným dverám, takže ak tam deti vbehnú aj obuté, neroznosia mi neporiadok po byte... 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katarinas nad tým WC som uvažovala aj ja, že by nebolo zlé ho mať v blízkosti vchodu. Len som to tam nejak nevedela napasovať.
Odpovedať
@ollynda skús si všade dokresliť tie skrine a všetko, čo má v dome byť...či sa Ti to tam pomestí...
Odpovedať
Profilova fotka
@ollynda mne sa zdá zbytočne veľká kúpeľňa - vyzerá byť väčšia ako sú niektoré izby - nie je to zbytočné? Kotol a bojler by som do špajze nedával - bude ti tam vytvárať teplo, ktoré v špajzi vôbec nepotrebuješ.
Odpovedať
ja by som trochu ubrala z kúpelne a rozšírila by som chodbu. Nemám rada také slíže chodby ako v panelákoch.
Odpovedať
Profilova fotka
schody na povalu? len kvôli sezónnym veciam stačia sklápacie a tie radšej do stredovej chodby. Vznikne ti mieto na vstavanú skriňu.
Odpovedať
Hlavne samú seba nepresviedčaj, že ti to stačí. Viem človek chce stlačiť investíciu na minimum, ale izby sú dosť malé na kompletné zariadenie spolu so šatníkmi. Veľmi mi tam chýba technická miestnosť, nevidím dôvod mať v kúpeľni wc a hneď vedľa je ďalšie samostatné. Kúpeľňa sa mi zdá väčšia ako detská izba čo mi príde dosť zbytočné. Kúpeľňu by som dala na miesto detskej, dvere prístupné zo zádveria a vyriešila by si tým aj lepší prístup na wc pre hostí alebo zvonka. Na mieste samostatného wc by som volila zväčšenie oboch detských aby sa tam vošiel určitý odkladací priestor. Zo zadu domu na rohu kuchyne by som pristavila menšiu technickú miestnosť na kotol, bojler, príp. čerpadlo, nejaký ponk pre domáceho majstra, práčku, regál, vedrá, mopy,... prístupnú cez terasové dvere z kuchyne. Taká miestnosť je pri rodinnom dome neskutočne potrebná, čo odceníš až keď budeš bývať. ;-)
Odpovedať
ešte ma napadlo iné rozmiestnenie kupalne-je to rozhádzané a nepraktické.....cestou na wc obchádzať dva rohy /sprch.kút+vana/
Odpovedať
@staronova a kde by si to WC dala?
Odpovedať
@ollynda asi by som to dala prerobiť, samozrejme aj vzhladom na odpady. A tie ja neviem ako budete riešiť a či môžete posúvať. Už len tá vana v strede steny je rozšafná.Vznikaju ti dva kúty. Co je ten roh vpravodole v tej kupelni? Skrinka,komín-neviem....?
Odpovedať
@staronova tam je práčka, nakoľko ju chcem mať v kúpelni
Odpovedať
povala a pivnica su dobre tak na vianocne ozdoby,ktore vyberas raz do roka, ake su rozmery detskych a spalne? vyzeraju malinke, ale rozmer domu nieje a tak mini. Ulozn priestori fakt ziadne. technicka uzka, kazdy technik ti ju ofrfle-okolo kotla potrebuje pri kazdorocnej prehliadke priestor,ked tam este narves nejaky regal,nebude tam k pohnutiu.
Odpovedať
@ollynda príde mi ten pôdorys kúpelne ako ked sa prerába a nevieš zmeniť rozmiestnenie. Nie ako nový projekt.....
Odpovedať
@atlaska tak to je teda pravda----slíž a na konci niečo,k čomu treba stále prístup....Tak načo je dlhá ta technická cca 3m?
Odpovedať
dvere do obývačky by som riešila ako zasuvacie,do kuchyne tak isto. Ak by techn.miestnost bola iná,prácka by bola vhodnejšia tam...trebárs urobit z tech.miestn. niku do kupelne a pračku dat do tech.miestnosti Nad tým pôdorysom treba ešte sedieť...Nenáhlite sa...dobre zvážte....
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade mi prídu úplne nezmyselné tie schody v zádverí. Navrhla by som schody zrušiť, urobiť len výsuvný rebrík. Pod strechou určite nebudete skladovať bundy, topánky, čiapky, rukavice a všetko čo budete používať. Budete tam odkladať max. vianočný stromček, ozdoby, malé veci po svojich deťoch, staré hračky. Namiesto investície do schodiska, rozšírte dom o nejaký meter a hneď budete mať viac úložného a oveľa praktického priestoru. Alebo ak chcete mať schodisko, postavte si dvojpodlažný dom, nie bungalov. Do Vami navrhovanej skrine pod tie schody by Vám vošlo aj tak iba pár búnd a niekoľko párov topánok. Podľa miestností ste 4-členná rodina. A preto je taká skriňa veľmi málo. Máme 3-izbový 70m2 byt a máme v ňom viac úložných priestorov, ako vy plánujete na 130 m2. Technická miestnosť je nutnosť. Vtesnať ju do špajze nie je podľa môjho názoru správne riešenie. Súhlasím aj s vyššie uvedenými názormi o chaotickom rozmiestnení sanity a nábytku v kúpeľni. V spálni by som otočila manželskú posteľ oproti dverám a v pravej časti by vznikol priestor na pekný šatník, alebo rodičovskú kúpeľňu. Vtedy by nemusel byť sprchový kút v spoločnej kúpeľni a stačila by menšia a praktickejšie vyriešená. Riešenie kuchyne a obývačky sa mi však veľmi páči :-) . Držím palce pri stavaní :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je náš projekt, neviem či nepotrebuje ešte zmeny navrhli sme si ho sami. Architektka nam dala na výber. Tento nám sedí i na pozemok, budem rada za postrehy a rady :-)
Odpovedať
@salichat22 kazdemu sa hodi ine, ale ja radsej ostanem v byte ako v takom kamrliku. ziaden ulozny priestor, male izby, iba jedno wc, zadverie male, chodba velka. ale ako pisem, neber v zlom, kazdy ma svoje priority ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 ako som Vám písala už vo Vašom albume na rovnakú otázku - tak malé zádverie, iba jedno WC. MInimálny úložný priestor na úkor veľkých nevyužitých priestorov. Súhlasím s názorom @manilla , že zbytočne veľká chodba. A kuchyňo-obývačka veľmi neprakticky riešená. Nevidím miesto na umiestnenie TV. Pravá horná časť úplne zbytočný a nevyužitý priestor. Zbytočná veľká plocha pre jedálenský stôl. Skúste ešte popracovať na Vašom projekte, na rovnakej ploche sa to dá vyriešiť oveľa lepšie. Alebo zmeniť projektantku :-) . Aj to by bola možnosť :-) . Ale tisíc ľudí, tisíc chutí ako sa vraví.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?