Nas projekt

Projekt je este vo faze riesenia, vyberame z tychto dvoch, na ktorych su este mozne akekolvek zmeny. Sme 5clenna rodina. Vstup je z ulice - zo zapadu. V prvom pripade je celkova sirka cca 21m (aj s garazou), sirka je 9,4 na strane izieb a 9,9 na strane garaze. V druhom pripade je to dom do L, dlzka je cca17m, sirka 9,4 na strane izieb a 14,8 na strane garaze. Aky je vas nazor? Pripadne co by ste zmenili, zlepsili, doplnili, zrusili? Ďakujem
Odpovedať
Dobrý deň. Ak v prvom projekte idete z garáže cez technickú miestnosť/komoru do kuchyne, vybrala by som asi ten. Kvôli noseniu nákupov. U oboch projektov mi trochu vadí, že z predsiene akoby narazíte na jedálenskú časť. No opätovne by mi vyhovovala asi prvá dispozícia, tam ten stôl sa dá viac posunúť k stene a nebude to tak rušivé. A predpokladám, že z jedálenskej časti je aj výstup na terasu alebo aspoň okno aby to presvetlilo.
Odpovedať
@janci77 Ano, z garaze by sa dalo prejst rovno do komory. Mne tam skor vadi ze sa neda prejst z garaze rovno do predsiene. A vystup na terasu samozrejme bude, asi aj priamo z kuchyne. Svetla v prvom pripade bude dost, kedze obyvacka je na zapad. Dakujem za nazor :)
Odpovedať
určite druhá varianta to L-ko s nejakými úpravami :)
Odpovedať
@xr22 napr. akymi?
Odpovedať
@sisull okno v obývke -to dlhé na S strane by som asi vynechal - zbytočné tepelné straty na S strane ... moc svetla z neho tak-či-tak nedostanete. pridal by som asi ešte jedno WC do kúpelne, a to čo je pri kúpelke by bolo iba pre návštevy a pohotovostné...
Odpovedať
@sisull no a terasu by som ja nezastrešoval - radšej exteriérové žalúzie... Ale to je moja preferencia, každý máme tie svoje :)
Odpovedať
@jan45 @atlaska @jankazb @madein1974 @leonardom @jano2007 @iigor @marta2610 @slavoslav @lenka_21 @majkoj chcela by som vas poprosit o nazor na nas projekt, kedze som presla par diskusii a vase pripomienky sa mi zdali celkom ´k veci´ :) aby som upresnila, pozemok mame siroky cca 25m, zo severu zatial ziadny sused, z juhu je medzi nasim pozemkom a susednym domom cesta - velmi malo vyuzivana.
Odpovedať
Preco sa zo spajzky chodi von ? Pre 5 ludi maly vstup, ako v kazdom dome,my by sme sa tam 4 nezmestili. Chyba mi kumbal na rozne veci ako kufre, vianocne ozdoby, rozne baliace materialy, ziarovky, predlzovacky....... Druhy variant sa mi paci, to okno z kuchyne by som urobila ako dvere na terasu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull nie som prívrženec "bungalovov"
Odpovedať
@atlaska dvere zo spajzky pravdepodobne nebudu - podla mna je to tiez zbytocne, vstup som chcela co najvacsi, rozmerovo je to cca 2,7 x 2,4m - je to malo? Na take rozne veci som si myslela ze bude stacit garaz resp. technicka (1,7x3,5) a chceli by sme vyuzit aj priestor na povale. Ak sa rozhodneme pre druhy variant, z kuchyne budu urcite dvere na terasu.
Odpovedať
@jan45 ok :)
Odpovedať
Profilova fotka
V 1 sa mi nepaci kuchyna. Je prilis mala a taka zastrcena. Najprv som myslel ze to je pračovna az ked som nenasiel kuchynu tak som pochopil ze toto je kuchyna.... 2 sa mi pozdava. Chvalim rodicovsky apartman so satnikom a kupelnou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sisull ten druhý má 212m2 obytnej plochy,či?aké veľké máš deti,myslím? majú rokov?
Odpovedať
@jan45 prečo ak smiem vedieť?ja ináč tiež preferujem poschodový dom,pretože čím ideš vyššie po schodoch tým je tam teplejšie :-)
Odpovedať
@marta2610 212m2 je cela plocha aj s garazou. mam male deti do 5 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull :-D Hneď ako som tu tento projekt zbadal, som si začal brúsiť svoje spisovateľské pero... Žiaľ, musím sebakriticky povedať, že akosi som (ako glosátor) zlyhal. Nič ma akosi nenapadá. 8-) Špajza pri kuchyni je skvelá vec. Ale mne tam táto vadí v oboch variantoch. Nie je tam dobre vymyslená. A viac sa mi (neviem prečo) páči variant č.2.
Odpovedať
Vgarazi su bicykle,kolobezky, nafukovacky, rozne hry raketove, naradie-vrtacka,brusky, lyze,sanky,boby, kvetinace.Urcite nie kufre, baliaci material,nahradne ziarovky,predlzovaky, nepouzivane knihy, spolocenske hry, ozdoby, toaletaky, kuch.utierky, metly, cist.prostriedky....... pridete piati na priestor 1,4 /skrine zaberu ten 1m, sirky vyzuvate sa , vyzliekate + nakup - zmestis sa?
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull dopises prosim ta este rozmery izieb...
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull nestihla som napisat...konecne niekto stavia 4 izbovy bungalov (ja standardne neratam obyvacku ako izbu :-D :-D :-D Asi tiez hlasujem za variantu c.2 i ked aj ta prva by sa dala upravit (ak chces trosku clenitejsi dom ;-). Pisem pripomienky k c.2: 1. Urcite by som dala vychod z kuchyne na terasu - vela domov co vidim to tak nemaju (beha sa na terasu cez dalsiu izbu, obyvku a pod.) 2. Chvalim spajzu - na to vela ludi zabuda. Je tiez spravne navrhnuta na obvode domu, lebo senvicove spajze (myslim vlozene medzi miestnostami) su vacsinou velmi teple. Podla velkosti spajze by som riesila ci dam vychod von na terasu - inac nemusi to byt zly napad, lebo ja casto nachystam veci na grilovacku a pod a skladujem v spajzi... A v druhom dome co budeme stavat chcem mat chladnicku aj v spajzi (jedna bude v kuchyni) a mne sa mrazak spajzi osvedcil a mam vacsiu chladnicku v kuchyni. Ked kupis kombinovanu (mrazak a chladnicka), tak tym padom chladnicka je mensia... 3. Neviem rozmer kuchyne - nakreslene sa mi to zda male, ale ak dopises rozmer viem ti povedat. Ja som to tu pisala uz viackrat, ale ja by som obyvku spojenu z kuchynou nerobila, ale toto nemusi vyhovovat kazdemu. Vyhoda tohto projektu je ta, ze ak by si to raz chcela oddelit tak sa to dat... Ja tam budem mat stenu a vchod velky viac ako meter, ale aj tak tam dam este posuvne dvere, aby som to vedela uzavriet. Vcera som krajala medvedi cesnak a v dome sa nedalo dychat... :-D 4. Paci sa mi oddelenie dennej a nocnej casti. 5. Vychod na terasu z tej poslednej izby by som nerobila. My mame tiez velmi male deti a izby chceme mat umiestnene tak, aby nebol hluk z terasy do izby. Mam kamosku co to takto ma a stale nadava, lebo ked vecer zo znamymi sedia na terase tak musia sepkat, aby nebudili deti... Ta spalna a terasa je Ok, ale tiez poznam malo ludi co takyto vychod na terasu vyuzivaju aj ked ho maju... Kazdy mi vzdy povie, ze o tom snivali, ale nevyuzivaju... ;-) 6. Garaz - ak by bol priestor dam urcite dvojgaraz...
Odpovedať
@lenka_21 1. z kuchyne bude urcite vychod na terasu - bola to tiez jedna z mojich podmienok, nejakym omylom je tam nakreslene okno. Tiez sa mi zda odruky keby sa malo chodit na terasu cez nejaku izbu (obyvacku) a az tak do kuchyne. 2. to s tou samostatnou chladnickou v kuchyni je dobry napad, to ma ani nenapadlo a jedna velka mraznicka bude urcite v spajzi. 3. Rozmer kuchyne je 3,6 x 2.6, podla mna by to malo stacit, ale v podstate mozme este zmensit spajzku a zvacsit kuchynu. Ja som chcela spojenu kuchynu s obyvackou ale uvazujem aj nad tym ze by sa to mozno casom dalo zatvorit ak by mi vadili ´vone´ kuchyne. 5. do poslednej izby planujeme okno a pri umiestnovani izieb som tiez pozerala na to aby boli od terasy co najdalej :) v spalni zvazujeme ci dat dvere, alebo bude stacit okno 6. povodny zamer bol dvojgaraz - upustili sme od toho. Chceli by sme to vyriesit tak, ze natiahneme striesku nad garazou az k hranici pozemku (na sever a na zapad), nebude tam oplotenie a tam by mohli zaparkovat dve auta (nie zeby sme mali az tolko aut :-D) ale napr. navsteva, rodicia... 7. rozery izieb nie su extra velke cca 3,3 x 3,8 - dve detske (v jednej este + satnikova skrina), potom 3,3x3,5 + satnikova skrina- tretia detska, spalna 3x 3,5, tam mam este dilemu lebo kupelna je 1,4x2,1 - to sa mi zda male ak tam bude takto umiestnena sprcha wcko a umyvadlo, bojim sa ze to bude natesno - tam zvazujem bud aspon o 20 cm natiahnut tu kupelnu, alebo ju mensit na stvorec cca 1,7x1,8 a umiestnit tam rohovy sprchac. 8.v tejto Lkovej variante mne trosku vadi ze nevidim z tej dennej casti na ulicu Na prvy pohlad ako nestranny clovek by som si tiez vybrala Lko, ale cim dalej tym viac zvazujem prvy variant - tam ale treba urcite doriesit cast kuchyna obyvacka - nepaci sa mi toto riesenie. Vyhodu vidim - ze som viac spojena s dianim na ulici , (vidim kto prichadza) - bude tam viac svetla (zo zapadu z obyvacky) - zmizne mi hluchy priestor - chodba do dennej casti - vacsia cast pre zahradu za domom nevyhoda - nie je vstup z garaze priamo do domu do predsiene - neviem ako vyriesit kuchynu s obyvackou A dakujem za koment ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull 2. Mrazak by som nedavala extremne velky ak nemas rodinu co chova zvierata a mate zabijacky. Mam teraz 4 suflikovy mrazak, do noveho domu planujem max o 1-2 sufliky viac. Ked mas velmi velku tak tam skladujes vela zbytocnosti...moj nazor... 3. premeriam moju kuchynu, ale zda sa mi tento rozmer ako dobry... 5. Do tej poslednej izby by som dala len jedno okno. Nezabudni, ze ak mas v malej izbe 2 okna budes mat problem s umiestnenim nabytku... 6. Dvojgaraz - my mame 2 auta a tiez potrebujem vyriesit este parkovanie, lebo ku nam chodia navstevy - najcastejsie rodicia, kt.mi pomahaju so starostlivostou o deti. My chceme v garazi skladovat bycikle, kosacku, zahradne veci a pod... Ak robite len jednu tak aspon ju urobte dostatocne velku, lebo inac budes musiet riesit zahradny domcek na odkladanie takychto veci - a tych bude pri dome kopa :-D 7. Asi by som trosku natiahla tie izby - podla mna 3.5x4 je ideal (ak pocitam, ze tam bude 1 postel, skrina, stol) - v pripade detskej. Spalna by mala stacit, kedze tam mas satnik. Mne na terajsom dome straaasne chyba satnik... My mame teraz mensiu kupelku 1,5x2,5 (umyvadlo, sprchovy kut, Wcko) a bohate staci. Sprchac mame 1.5x0.9... 8. Nuz uprimne vobec nechapem naco potrebujes vidiet na ulicu? Ved si das jedneho elektrickeho vratnika, ak velmi tuzis vidiet co sa deje tak si ho daj s kamerou a je to vybavene. Casto tu takuto pripomienku citam (hlavne od ludi z vychodu - neber to v zlom, ja som tiez krvou aj dusou vychodnarka :-D :-D :-D , akurat len nechapem naco chcu ludia vidiet na ulicu... Ved tam sa nic nedeje...ci??? Uprimne kolko tak ludi za den ti pride cez ulicu... U mna sme to my ako rodina a max.moji rodicia, kt.sa mi staraju o deti ked som v praci. V piatok je to upratovacka a cez vikend zijeme, lenze to viem, ze niekto ma prist a je vybavene. Postara, ludi co hadzu letaky, smetiarov nepotrebujem vidiet :-p :-p :-p A sused tiez moze preklznut domov bez mojho vedomia :-D Ja som si to zatial rozkreslila takto, ale potrebujem to zmensit, aby sme sa vmestili do 200-210 m2 :-D
Odpovedať
@sisull pomaly nie je čo dodať :-) určite nezabudnite oddilatovať od domu garáž (aspoň tepelne) a špajzu (keď má byť chladná), ale v tom prípade by som sa snažil ich prepojiť (zemiaky z auta rovno do špajze). ináč dvere zo špajze von z domu sú fajn ale len ak za nimi je špinavá kuchyňa, je to pre taký permakultúrny typ bývania alebo pre samozásobovateľa (raz, až to tu konečne pochopíme tak skončíme všetci :-) ) ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?