Náš pôdorys - váš názor?

Profilova fotka
pozemok = 20 x 60 m vstup do domu = východ
Odpovedať
1
2
@frenky191 pôdorys je fajn. Minimálne na západné okná v spálni a obývačke treba dať vonkajšie tienenie. A všetky priečky medzi obývačkou a spálňou by som postavil z materiálu s vyššou vzduchovou nepriezvučnosťou
Odpovedať
Len tak narychlo dvere do detskych si umiestnite viac ku priecke, nech vam tam nevznika zbytocne hluche miesto. Projektant by mal vediet, ze dvere z technickej by mali ist von a nie dnu.
Odpovedať
@rkorba koli comu musia byt dvere na technickej otvarave smerom z technickej? =-)
Odpovedať
@frenky191 uplna fantazia, mat taky pozemok tak tento projekt nan sedi jak serbel. Držím palce
Odpovedať
@megdesign mne hovoril projektant, keby daco vybuchlo v technickej, aby ich pretlacilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ak tam mas npr plynovy kotol, neviem ci by si vobec skolaudoval.
Odpovedať
@rkorba nemám to naštudované, ale podľa mňa by bolo pre obyvateľov bezpečnejšie, keby ten výbuch dvere vydržali a vyletelo by okno
Odpovedať
@jakino no to by tie dvere nemohli byt papierove ako dnesna vacsina, lebo to okno by viac vydrzalo :-) Skor by to odniesol na tu plochu lahky plafon, ale asi tie dvere urcuje daka norma.
Odpovedať
Jedine, co by mne vadilo su dvere do technickej ako keby z obyvacky, mozno by sa to dalo vyriesit nejakou drevenou prieckou, co by trochu oddelila obyvacku od chodby a od tych dveri, nemusela by byt ani plna, viem si tam predstavit zopar drevenych "stlpikov" par cm od seba v dlzke tej technickej. Alebo dat tie dvere zo zachoda/ zo satnika, neviem, co by bolo "menej bolestive" a praktickejsie, ale ja by som to takto nechcela. Inak vsetko ostatne ok.
Odpovedať
@tanija a este taky detail, porozmyslala by som nad tou rodicovskou kupelnou, ci by nebolo lepsie presunut dvere z toho rohu spalne, pretoze ten roh je teraz kvôli tym dveram nevyuzitelny. Keby sa dvere posunu, dalo by sa do neho este nieco dat. Ale to zalezi od toho, ako to chcete zariadit.
Odpovedať
Profilova fotka
Hm... cosi mi to pripomina... http://www.modrastrecha.sk/blog/madei...
Odpovedať
@frenky191 možno by som ešte vstupné dvere do spálne presunul o meter doprava, aby sa nekrižovali s vchodom do šatníka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@madein1974 podoba tam je, ale vsak takto, s roznymi obmenami, su riesene vsetky L- bungalovi...
Odpovedať
@majkoj uvadza niekde zadavatel temy, aky tam ma kotol? =-)
Odpovedať
@megdesign neprud, chcela vediet nase nazory, tak sme jej jeden postreh dali, naco sa ma spytat projektanta.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign nechapes vyznam "ak tam mas npr plynovy kotol" ? Pytal si sa preco dvere smerom von, dostal si odpoved a ja som to doplnil, ze s plynovym kotlom mozno bude problem to vobec skolaudovat. s dverami do vnutra.
Odpovedať
podorys ako taky sa mi paci, aj celkovo rozmiestnenie izieb aj vsetko, akurat nad tou technickou treba pouvazovat, ale osobne by som tam nejake zasadne zmeny nerobil ;-)
Odpovedať
@frenky191 mne sa to cele paci, velmi rozumne urobene, ocenujem dost uloznych priestorov a velku chodbu a technicku miestnost... Jedine, co by som ja urobila inak je satnik. Urcite by som nechcela satnik s jedinym vstupom zo spalne, bo je dost neprakticke bezat po zabudnutu vec cez cely dom aj cez spalnu.. Ja to tu pisem kazdemu, lebo my sme mali dilemu, ci dat dvere do satnika zo spalne a teraz sa tesim, ze sme nedali, bo ja hocikedy bezim od vchodu po nieco, casto aj v topankach :-x No nadavala by som, ak by som cez spalnu mala chodit.
Odpovedať
@majkoj ale chapem. Len tu bolo pisane, ze: "Projektant by mal vediet, ze dvere z technickej by mali ist von a nie dnu." Preto som sa pytal z akeho dovodu, ked ani nevieme, ci tam bude plyn... Mimochodom, aj dvere do baraku by mali v pripade plynu v dome byt otvarave do vonka, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign nuz v principe v Tm by to tak amlo byt vzdy. Aj ked nemas plyn, vo vacsine pripadov tam mas tlakovu nadobu, ktora v katastrofickom pripade moze zlyhat. V pripade baraku je to ine, pretoze ma vacsi objem a plno okien ktore zlyhaju ako prve. V technickej miestnosti je malinke okno, vacsinou ziadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@frenky191 fajn projekt, nemenil by som nic. mal si sikorneho architekta! 8-)
Odpovedať
@majkoj je na to aj nejaka norma? Lebo ja teda mam dvere na TM otvarave do TM...
Odpovedať
Profilova fotka
@frenky191 mne by vadilo mat obyvacku v chodbe , ale inac fajn, da sa tam vylepsit urcite vela veci ale to by trebalo cele prerobit :)
Odpovedať
@rkorba @majkoj @megdesign Dvere z technickej nemusia byť otváravé von ani keď tam je plynový kotol. Ani s kolaudáciou či revíziou kotla nie je problém. Ja mám dvere v TM otváravé dnu s plynovým kotlom a všetko v poriadku. Počas stavby som si zisťoval, ako to je. O tých otváravých dverách von je iba mýtus - niekto to vypustil a potom sa to už šírilo. Nie je na to nijaký predpis, nič som nenašiel, čo by to predpisovalo. Všetko je lej v rovine JPP alebo "malo by byť" - ako aj Majko napísal. Osobne si myslím, že to celé vzišlo z vyhlášky č. 94/2004 o požiarnej bezpečnosti, ktorá pojednáva o tom, že kotolne nad 100 kW sú samostatné požiarne úseky a v inej časti stanovuje, že únikové dvere z požiarneho úseku sa musia otvárať smerom von. Rodinný dom je ale celý jeden požiarny úsek (vrátane garáže) a preto sa to nevzťahuje na miestnosť, kde je umiestnený kotol (či už sa to nazýva kotolňa či technická miestnosť) Kotol v rodinnom dome asi nikdy nebude o výkone 100 kW. Takže dvere z TM sa môžu otvárať aj dnu a myslím, že to vedia aj projektanti. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@frenky191 Za mňa, neviem či to je správny typ domu na takýto pozemok, neviem aký výhľad by musel byť na tú južnú stranu aby tam smerovali prakticky všetky okná a ešte aby boli až po zem. Ešte pri týchto oknách ma napadá že by bolo dobré všetky okná na juh tieniť tak ako tie tienené terasou. Vo vnútri by som prehodil sklad prístupný zo zádveria s technickou miestnosťou, vstup do šatníka a spálne by bolo treba nejak preriešiť a v pôdoryse je nakreslená jedna stena hrubšia aj je to nosná stena bude cez spálňu potrebný prievlak čo nemusí vyzerať dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nie, nie je to mytus, urcite je na to vyhlaska, akurat nie som si isty ci sa nutne tyka aj malych kotolni aku su v dome.
Odpovedať
Podla mna v pohode, dennu cast mate oddelenu od nocnej, navsteva nemusi prechdzat okolo vasich spalni, teraz sa okay len bude treba nejake tienenie na niektore okna :)
Odpovedať
@chrobak7 tiez som toho nazoru, ze je to v rovine JPP... Kazdy projekt SP ma mat aj cast Poziarna bezpecnost, mam otvarave dvere do kotolne a cez poziarneho to preslo v pohode...
Odpovedať
@majkoj Však som písal - týka sa to kotolní s výkonom nad 100 kW, čo domáca kotolňa nikdy nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nuz neviem https://www.asb.sk/tzb/energie/plynov... "Dvere do týchto priestorov sa musia otvárať smerom von a opatriť otvormi na prívod vzduchu (v dolnej časti dverí) a jeho odvod (v hornej časti dverí) [1]."
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?