Náš návrh domu

Ahojte, Riešime projekt domu.Je to zatiaľ len načrt. Čo na to poviete? Ako by sa to dalo ešte vylepšiť? Ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
Ako na prvý pohľad vyzerá podľa mňa celkom fajne. Rozloženie fajne, priechodnosť a veľkosť tiež. Toto je prvotný návrh, či ste už niečo upravovali?
Odpovedať
Profilova fotka
@14maro14 Ahoj, podľa mňa schopný návrh, je to fajn podelené. je dobré, že technická je ďalej od izieb nebude vás to rušiť :) Vlastná kúpeľňa čo máte vedľa spálne je praktická vec :) Tiež tak budeme mať :) Nedá sa mi to zväčšiť neviem čo je to v strede, jedno vidím, že asi teda wc, ale to vedľa neviem zaradiť :D
Odpovedať
@14maro14 Rozloženie prijateľné. Rozmery nevidím, sú to príliš malé blchy pre moje oči, takže veľkosť izieb a chodieb neviem posúdiť. Dal by som ešte dvere (možno posuvné do púzdra) tam hneď za zádverie naľavo, kde sa prechádza do nočnej časti, aby si to vedel úplne uzatvoriť tú nočnú časť. A tiež ešte jedny dvere medzi obývačku a tú chodbu hneď pri spálni. Jedny dvere medzi obývačkou (kde hučí telka a prípadne návštevy) a spálňou, kde niekto môže spať (napr. chorá manželka) je málo. Dvojo dverí už pekne tlmia hluk - viem z vlastnej skúsenosti, tiež sme dali medzi obývačku a spálňu dvojo dverí. Ak chceš mať krb iba na okrasu, tak jeho umiestnenie je prijateľné. Ale ak ho chceš mať ako alternatívu vykurovania, tak by som ho dal bližšie k spálňovej časti a urobil prieduchy do spálne a kúpeľne. Nevidím, čo sú to za miestnosti tie za telkou. Jedno je ako malé WC - to by som asi dal bližšie k zádveriu - aby slúžilo ako hosťovské WC pre návštevy.
Odpovedať
@cincila11 trosku sme ho upravovali :) este som chcel počut nazor ludi ci nieco by sa tam este nedalo doladiť
Odpovedať
@chrobak7 v strede je WC a komora. Nad tými dverami aj my rozmýšľame. Skúsim to zväčšiť aby bolo vidno aj rozmery a diky za rady ;-)
Odpovedať
@14maro14 podla mna dobre, akurat nevidno rozmery je to v zlej kvalite. Otvoreny priestor obyvacka, jedalen, kuchyna sto bodov. Ked pride navsteva tak hadam nebudete mat zapnutu telku alebo vyvarat v kuchyni nemyslim, si ze to nejako extra vadi :) Da sa vsetkemu prisposobit :)
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@14maro14 môj osobný názor: úzké zádverie, malá garáž (závisí od toho čo v nej ešte chcete mať), technická miestnosť ďaleko od kúpelní(bude treba cirkulačné potrubie), veľa chodieb (zaberajú vela miesta zbytočne), terasu by som dal na celú šírku domu (neskôr pochopíte) určite by som nedával užšie dvere ako 700, osobne by som pridal dvere do garáže aj z ext. (zo závetria napr.), keď bude sstrecha väzníková tak ok ale ak klasický krov tak pozor na nosné steny (chýbajú tam kdeby mali byť, dá sa to spraviť ale obrovskými prierezmi), chýba mi špajza (ak je dobrá gazdiná tak jej to bude chýbať)... možno len grafická blbosť ale aj do samostatného wc by som dal geberit, a este pozor na komín (v tejto polohe bude velká časť nad strešnou rovinou)
Odpovedať
@14maro14 do tej garaze sa bude zmestit jedno auto? lebo mi pride dost mala...okrem toho auta tam asi nic ine nedas...inak podorys domu celkom fajn, ine nemam co vytknut.
Odpovedať
Vyzera to dobre, len ta chodba je podla mna zbytocne dlha. Zabera zbytocne miesto, ktore by sa dalo vyuzit v prospech inych miestnosti, izieb. Toto by som este s architektom prekonzultovala :-)
Odpovedať
@14maro14 vstupna chodba ani nie problem ze je dlha, ale ze je uzka, trochu by som ju rozsirila na ukor izby aby tam v pohode vosla 60tka skrina / lavica/botnik po celej dlzke.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mojho nazoru uplne fajn navrh domu. velku vstupnu chodbu nepotrebujes, takze tu by som nechala tak. skor by som mozno popremyslala, ci su potrebne dve kupelne hned vedla seba. ale inak v pohodicke. kto vam navrh robil?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tá vstupná chodba je podľa mňa taká akurátna, no tiež som si všimol tie dve kúpelky vedľa seba. Ako majú svoje miesto celkom fajn, aj veľkosti, len je to také no do očí bijúce. Inak je to projekt tak akurátny
Odpovedať
@normicka návrh sme našli v katalógu a my sme v ňom spravili nejaké úpravy :)
Odpovedať
@14maro14 za man to je dobre, ale tu jedalen by som trosku nejako zvacsila, zmensit trosku obyvaci pristor nech si jedalen tiez trosku pristoru vezme, ak sa jedalen bude vyuzivat pravidelne tak mat miesto je fajn :) predsa len sa tam chodi s jedlom, vsetci sa odsuvaju na stolickach a tak :)
Odpovedať
Ja by som sa s tým osobne ešte pohrala. Vstupná chodba je podľa mňa úzka - min. 2 metre by som dala, je to miestnosť kde budete často viacerí tak aby ste sa pomestili. Tie chodby v dome zaberajú podľa mna vela m2 na úkor izieb. WC a komoru v strede by som zamenila za technickú. Záchod v kúpelnovej spálni by som otocila chrbtom k WC čo je v ďalšej kúpelni aby mali odpad spolu. Krb by som dala na tu strednu stenu medzi obyv. a jedálnou. Neviem koľkí ste v domácnosti ale podľa mna 3 wc je zbytočné. Spravila by som dve kúpelne obidve s WC s tým že jedna by bola so sprcháčom. Videla somj takú a vyzerá to fajn. Tá garáž sa mi tiež zdá malinká, ale keď budete mať na dvore ešte nejaký záhradný domček kde budete amt vsetky náradia, bicykle a pod. tak potom ok.
Odpovedať
@stereo_q aké rozmery garáže sú podľa Vás ideálne ?
Odpovedať
@en_em v hlavnej kúpeľni záchod neplánujeme mať, chceme ho mat samostatne. stými chodbami by sa trepalo pohrať určite len ma nič nenapáda, poradíš niečo ? a ten krb je na tej stene medzi jedálňou a obývačkou.
Odpovedať
@14maro14 Ten krb som myslela na tú vonkajšiu terasovú stranu. Možno by som komoru a samostatné WC prihodila na tú pravú stranu medzi kuchynou a technickou a tym padom by mohla byt jedálen v strede domu + by som sa nejak pohrala s priečkami resp s tým zádverím aby sa nedalo priamo vidieť do celého domu. a kuchynu by som potiahla po celej pravej strane. AKo máte prosím svetové strany?
Odpovedať
Profilova fotka
@14maro14 pekne, pekne ;-) sikovni ste teda :-) a teraz hor sa dat to prekreslit architektovi, co?
Odpovedať
@normicka ešte si to poriadne premyslieť a ideme nato :)
Odpovedať
Profilova fotka
@14maro14 tak drzim palce, aby vsetko pekne islo ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@14maro14 ja by som priestor jedáleň a obývačka zavrel alebo aspoň čiastočne oddelil viac sa mi to tam hodí neviem prečo, ale inak super, dobrá práca :)
Odpovedať
@fasox to by vobec nevyzeralo dobre, keby sa to uzavrelo.. teraz praveze je v mode mat otvorenu kuchynu, obyvacku a jedalen.. nemenil by som nic na tomto navrhu, fajnovy je...
Odpovedať
@14maro14 veľmi pekné. Len drobné pripomienky ku kuchyni: natiahla by som tu priečku pri chladničke tak, aby vedľa nej vošla ešte jedna 60cm široká skriňa so spotrebičmi. Zároveň by som cca o pol metra skrátila tu časť dlhu 2650mm, jednak je to už zbytočne veľa na kuchyňu, a na druhej strane tých pol metra navyse pri stole sa zíde, teraz sa mi to zdá natesno.
Odpovedať
@zltalienka presne nad tým sme uvažovali, že toto spravíme
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna ste sa s tym nakoniec velmi dobre popasovalia toto by podla mna mohol byt uz aj taky ten konecny navrh. akurat by som mozno ubrala trocha tej kuchyni a tym pridala do jedalne, ktorej sa to isto zide
Odpovedať
@fulmia Niekto má rád veľa priestoru v kuchyni, niekto potrebuje takú linku, to je na nej, že čo potrebuje ;-)
Odpovedať
@14maro14 z akeho pôvodneho projetku ste sa nechali inspirovať? Za mna je ten projekt fajn..
Odpovedať
@14maro14 podla mna vcelku dobry projekt az na male zadverie. Tiez by som zrusila otvor z obyvacky do izieb a zastavala tu stenu a krb nedavala do stredu obyvacky.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?