Náš návrh DOM projekt. č.2

Zdravím, trošku sme to prerobili prehodnotili možnosti, túžby :D a vyšlo ním toto..čo poviete ? Ďakujeme za objektivnú kritiku, za rady, postrehy a pochvaly (ak sa nejaké nájdu :D) kreslili sme sami
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna krasny projekt. Mne sa to paci. Aj to oddelenie, aj rozdelenie izieb, aj velkosti. Podla mna super :-)
Odpovedať
Podľa ma veľmi vydarený projekt. Je vidno, že ste moc nevymýšlali a povedzme, že táto jednoduchosť, sa vám aj vyplatila. Všetko má svoje miesto, dostatočnú rozlohu a usporiadanie. Isto sa vám v ňom bude dobre bývať.
Odpovedať
Profilova fotka
@zusi369 dve kúpeľne vedľa seba, nie je to zbytočné? Inak v pohode návrh, nie je čo vytknúť. Taký normálny bungalow ;-) :-)
Odpovedať
Chceli sme dve kupelne v dome a jednu pri spalni, tak sa aspon rury nebudu musiet tahat kade tade. Je to iba nasa kupelna nikto nemusi vediet, ze je tam : D
Odpovedať
Profilova fotka
@zusi369 Veľmi pekný projekt, páči sa mi :) Šikovný ste, už len vymyslieť zariadenie a urobiť vizualizáciu alebo si ju dať urobiť a super :) Rozložené to máte fajn :)
Odpovedať
@zusi369 Trochu by som pridal na šírku, aby tam nemusel byť ten odskok v detskej izbe a aj chodbu by to rozšírilo. Širšiu chodbu oceníš pri sťahovaní.
Odpovedať
všetko ok, len nedávajte do tej detskej izby dve okná. Nepodriadte sa architekture. Smeruje na juh a bude tam aj tak horko ako v peci. Dala by som ich na vzdialenejšiu stranu od dverí. Inak fajn, pozdravujem
Odpovedať
@a247 v tej detskej izbe kde su dve okná nám to vychádza tak, že to jedno bude často v tieni, pretože tam budeme mať tieň od susedovej letnej kuchyne (aj keď bude 6,5 metra ďaleko). Takže tam preto dve okná. A v tej druhej presné umiestnenie budeme musieť ešte premysieť, pretože ak chceme do neho čo najviac svetla treba ho dať čo najviac vpravo (kvôli tieňu od suseda), ale zase necheme, aby sme tam tienili strieškou pri vchode, ak tam nejakú dáme.
Odpovedať
@zusi369 je to dobre, robili ste si to samy, super, jasne, ze realny projekt date vypracovat a detaily sa dolania, uz by som sa s tym viac netrapila. Dobry architekt poradi a pomoze doladit tie malickosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zusi369 Čudujem sa že pri dome ktorého stavba by cez živnostníkov stála odhadom viac ako 150 tisíc si robíte návrh sami, neviem či to je miesto kde sa oplatí šetriť, ale ok s podobným pôdorysom začínal asi každý ak chcel dom tvaru obdĺžnika tam nieje čo pokaziť.
Odpovedať
@martosko Viete, na tom pozemku čo máme toho veľa na vymýšľanie nie je, je pomerne úzky, nevidíme tam možnosť, že by sa tam architekt mohol nejak zázračne realizovať. Do svojho návrhu projektu sme vložili, to čo by sme chceli, plánujeme to samozrejme konzultovať aj s architektom, aby sme sa vyvarovali hlúpym chybám. Ak máte nejaké výhrady proti tomuto konkrétnemu návrhu dajte prosím vecnú kritiku. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom dobre. Ozaj ti vychadzaju okna do vsetkych stran? Co je ten vyrez v komore? Komin? Nie moc dobre. Ja by son sol wc presunul do technickej. Staci oddelit malym murikom. Ocenis v nej potom umyvadlo, usetris dvere a zvacsis kupelku. dvere do spajze ak bude kuchyna do u by som zrusil a spravil prechod cez linku. Usetris jeden roh linky a zvacsis si spajzu. A cena za linku sa ti nebude zdat taka vysoka ked si odratas prasule za zarubnu a dvere.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zusi369 ahoj, zakreslite si aj rozlozenie nabytku, kuchynskej linky, sedacky, posteli v izbe, dispoziciu kupeliek. To velmi pomoze ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zusi369 Vecná kritika je tu to že na to idete od lesa. Najskôr píšete že si myslíte že na vašom pozemku by sa architekt nedokázal realizovať a potom že za ním aj tak pôjdete aby ste sa vyvarovali chybám. Ako si predstavujete tú konzultáciu, sú tri možnosti čo sa môže stať keď s týmto niečím oslovíte architekta 1. Nejakým slušným spôsobom vás pošlú do preč, aspoň tak to bolo v kancelárii kde som pracoval keď niekto prišiel s nejakým nákresom, lebo za to je platený ten architekt aby kreslil. 2. Povie vám že OK ale nakoniec sa aj tak urobí nový projekt za plnú cenu. 3. Povie vám čo chcete počuť aby mal od vás pokoj Čiže taká rada stavba domu nieje lacný špás tak by som k nej pristupoval trocha zodpovedne a profesionálne.
Odpovedať
Mne sa to paci, len ako tu uz zaznelo skus si aj nabytok zakreslit. To bdues mat aspon lepsiu predstavu o tom ako to pojde. Aj skrz okna, aby si potom nemala problemy s rozmiestnovanim ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stanii75 ako keby si mi čítala myšlienky. Takto to vyzerá fajn, no asi každý z nás vie, že samotný nábytok vie celkom zatočiť so samotným pôdorysom a potom to nemusí skončiť najlepšie
Odpovedať
Ano @jan6872 lebo potom prideme na to, ze nemame kam dat gauc, telku, vitrinku a kopu inych veci ;-)
Odpovedať
@stanii75 no tak sme to mali aj my, projekt sa zdal byt vzdusny az pokial sme tam nezakraslili linku a jedalenky stol a dosli sme na to, ze sa tam nebude ani kde otocit
Odpovedať
@dasena82 preto si myslim, ze kvalitna studia alebo projekt je uz aj so zakreslenym nabytkom. Inak je to len take hranie sa a carovanie s priestorom.
Odpovedať
@martosko Architekt ich možno pošle preč, ale projektant nemá dôvod. A toto je asi jedna z najrozumnejších dispozícií, aké tu sú, bez nejakých extra vymýšľaní. Samozrejme úpravy otvorov, prípadne miestností sa doladia pri rozmiestňovaní nábytku a aj celkovom vonkajšom vzhľade, ale základný dispozičný koncept, pokiaľ tam nie sú nejaké nezmysly, nie je dôvodom aby ich aj architekt posielal preč.
Odpovedať
@zusi369 ja by som povedal, ze jedna z vydarenejsich dispozicii. My sme sice na vacsie izby a oddelenu kuchynu ale ok. Dajte pozor na predsien, ktora sa javi dost velka, ale skuste si tam umiestnit nejaky vesiak, botnik a tak. Detto si spravte aj v izbach.
Odpovedať
@zusi369 mne sa vobec nepozdava ta cast kupelna-wc-technicka. Kupelna: m2 su dobre, ale ... kde das sprchovy kut? Mas tam okno, cize tam das akurat tak vanu. Vedla vane umyvadlo a koniec. Na tom vyklenku tak akurat uzsiu policku na uteraky. Technicka: dvere z interieru a dvere zvonku, no na tom useku nic neodlozis, aby si tadial vedela prejst. Vedla dveri okno, takze ani tam nedas nejake vyzsie regale na odkladanie, ci zavesit boiler. Na tej stene s wc mas nieco ako "okno", tipujem, ze chcete svetlo do wc-ka. Ked na stenu zavesis boiler, tak ti tam moc svetla nepreide. Takze mi to pride rozlohou ako slusna technicka, len s odkladacim priestorom to je uz horsie. Kupelna pri spalni: Vyzera to tak, ze mate sprchovy kut pod oknom. Potom treba posunut tie dvere do spalne, aby ste si s nimi sprchac nahodou nerozbili. Satnik: nedavala by som ten vylenok do detskej izby. Zrusila by som okno do satnika a radsej mala plnohodnotu stenu na police a dala radsej miesto okna poriadne svetlo. Tiez som mala naprojektovane okno v satniku a teraz pri zariadovani som rada, ze som ho nedala urobit a mozem si tam dat police. A aj tak cca pol roka, ked idem rano do prace je tma, takze musim svietit. Ako radili vyzsie, skus si ponarkeslovat nabytok, regale, pracku, vysavace. vedra na zmyvanie, atd. Nezabudni na police do komory, ci tam vobec budes mat miesto na pohyb.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?