Náš návrh , čo na to poviete?

nakreslili sme si vlastný návrh projektu tak by sme chceli počuť názor aj niekoho iného, ešte sme rozmýšľali ako to usporiadať aby z tej pravej strany neboli obytné miestnosti a tým pádom nemusela byť medzera od susedovho plotu tri a pol metra. Ďakujem za každý názor ;-)
Odpovedať
1
2
@daniela87sk tie dve izby vlozit medzi spalnua kupelnu. Nieco podobne mame aj my. Od susedov co je aj severna stena mame samostatne wc, komoru, práčovňu a dlhy pas vstavane skrine. Este my mame kde vy kupelnu tak my kuchynu a mame vychod z obyvacky aj kuchyne na jednu terasu.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk do spajzy vchod z chodby, vies ako sa nabehas? ale ostatne vcelku ok, iba toto mi udrelo do oci.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk A chceš počuť pravdu alebo len pochvalu, mne to príde ako keby ste zobrali nejaký katalógový projekt a trocha ho "vylepšili". Za mňa žiadna sláva ale hlavne aby vyhovoval vám. @wivik príde mi že máte niečo podobné akurát že úplne iné 😉.
Odpovedať
@martosko ano inšpirovali sme sa katalogovym projektom samozrejme nakoľko nie sme architekti
Odpovedať
@martosko asi som sa zle vyjadrila. Ze keby mala vsetky spalne na jednej strane tak taketo usporiadenie mame my. A v uvode ma poziadavku zrusit izby kvoli odstupom. Tak som dala navrh presunut k spalni.
Odpovedať
@cumlicek2 mne by viac vadilo chodit do kupelne cez topanky. Umiestnenie spajze si myslim ze zalezi aj od toho co planujes mat tam ulozene. Velkost kuch. linky je pre ulozenie beznych veci dostacujuca. Mne napr. v byte chyba chladne miesto takze aj komoru v dome sme orientovali na sever s oknom kde planujem ulozit zeleninu ovocie ked kupim do zasoby, flasky, vody a pristroje ktore pouzijem raz za uhorsky rok. Takze mne vobec nevadi ze bude dalej od kuchyne.
Odpovedať
@daniela87sk este sem pridaj situaciu, pozemok s cestou a svetovymi stranami.
Odpovedať
@wivik ako myslíte chodiť do kúpeľne cez topabky?
Odpovedať
Nedá sa mi to ináč na mobile spraviť takže len takto.
Odpovedať
@daniela87sk ta kupelna co je vo vstupe ma dvere hned pri vstupnych. A viem ako to u nas vyzera ze prideme domov a topanky sa nechavaju na zemi, neodkladame ich hned do skrinky. A niekedy je tam aj mokro sneh sa topi..... tak si v ponozkach neviem predstsvit ist na wc ked druhe je obsadene
Odpovedať
@wivik aha. No to máte pravdu..
Odpovedať
@wivik existuju take odkvapkavace na topanky. Vyzujes sa a tie mokre topanky polozis na to, v tom sa roztopi voda z topanok a postupne vyschne :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jurkoboss lenze to by ich tam aj dotycni museli polozit a este pred tym sa neprechadzat po chodbe kym sa vyzuju :-D
Odpovedať
@daniela87sk trosku obmedzujuci pozemok takze to moje riesenie presunut izby asi nebude realne. Co je este na tej strane ako 28,7 m?
Odpovedať
Profilova fotka
My mame postaveny dom na pozemku ako vy. A mame takyto projekt. Mame tam este mensie upravy, ale takto mate stranu od suseda bez okien v obytnych miestnostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk No možno by nebolo na škodu obetovať nejaký peniaz a zaplatiť aj tomu architektovi, a to nehovorím pre to že ním som. Na prvý pohľad to nevyzerá zle ale keď sa na to človek pozrie lepšie, kuchyňa je zbytočne veľká, čo chceš robiť na tej dlhočiznej linke kde je drez, alebo tá časť zo sedením pri sporáku, to si ako japonci každý sadne a sám si pripraví čerstné jedlo, ak nie tak tie stoličky budú akurát zavadzať pri chodení hore dole, obývačka je naproti tomu maličký a ešte sa aj cez ňu bude chodiť na terasu, v tej technickej miestnosti sa to určite nevyrieši jednou krabicou tepelného čerpadla, budeš potrebovať zásobník na vodu pravdepodobne niekam umiestniť rekuperáciu a všeliaké čerpadlá a rozvádzače, budeš rada že ti tam vlezie tá práčka nie to ešte pol kúpeľne, potom k izbám ti vychádza celkom dlhá a tmavá chodba ale to je údel domov do L. Kúpelňa je zbytočne veľká a iba jedna radšej by som mal dve menšie a v dnešnej dobe určite do novostavby samostatné WC, vykašlal by som sa na bidet to sa dá dnes riešiť bidetovou sprškou na WC, a to okno v kúpeľni je tiež katastrofa tipujem že má tak pol metra šírku, s toho rátaj tak po 2 cm na osadenie 10-12 cm šírka rámu a zistíš že tam bude 25 cm široké sklo a ešte je okno rovno nad vaňou čiže je k nemu nie najľahší prístup. Na koniec ma ešte napadá že okno zo spálne na terasu nieje moc dobrý nápad a ten špajz je možno až moc malý v kľudne by ho nahradili dve potravinové skrine alebo ho zväčšiť na úkor kuchyne. A to som sa nejak nepozeral na umiestnenie na pozemok a orientáciu na svetové strany, ak ti to čo som písal nevadí tak smelo do toho.
Odpovedať
@daniela87sk
Odpovedať
@wivik tam zatiaľ nie je nič veľký voľný priestor
Odpovedať
@martosko ďakujem za postrehy, nebude tam taká linka len je to tak nakreslené samozrejme ani tie stoličky barové tam nebudu. 20m ovyvacka myslíte že je malo? Samostatné wc nechceme preto sme to riešili tým, že wc bude v technickej, o tom okne zo spálne na terasu, tam by malo byť francúzske okno. Budeme mať aj potravinovú skriňu ta ale bude v kuchyni takže špajza bude len na také kompóty a zaváraniny.
Odpovedať
@daniela87sk tiez sa priklanam k @martosko ze zvazit oslovenie architekta. A dalsia vec. Ked si ides vytvarat pre seba priestor tak si vymaz cele zariadenie a navrhni si svoje. Podla toho zistis ci nejaky priestor je dostacujuci alebo nie. Nic v zlom ale neverim ze mas az taku predstavivost ze ked sa pozries na zariadeny priestor tak si vies predstavit ako to nakoniec budes chciet mat.
Odpovedať
A takto?
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je teda omnoho lepsie, ako ten prvotny navrh. Fajn sa tak trocha oddelili izby od spalne a proste to vyzera uz tak menej chaotickejsie, ako to bolo
Odpovedať
@daniela87sk tiez si myslim ze je to lepsie. Este jedna vec neorientuj sa iba na stvoraky pre izby ale rozmery su dolezitejsie aby si to vedela aj zariadit. Ja som v tej pociatocnej faze projektu behala s metrom po byte a vsetko merala. Potom ked uz som mala predstavu o priestore tak dost pomohlo nakreslit si vsetko v programe aj so zariadenim a kde sa vies prepnut do 3D a ako keby poprechadzat. Ale najprv stvorcekovy papier, ceruzku, gumu a meter do ruky a kreslit si v mierke.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk akoze co sa tyka rozlozenia miestnosti, tak toto sa mi paci viac. To, ze izby su od spalne oddelene to je velmi fajn, to podla mna ocenite. Technicka pri vchode, to je tiez super ;-)
Odpovedať
@daniela87sk to druhé sa mi páči viac, je to oveľa lepšie a myslím, že rozumnejšie rozdelené, samozrejme si dajte poradit ešte od architetkta, budete mať v spálni súkromie to je dôležité :)
Odpovedať
Ešte potom som našla tento pôdorys
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk trosku sa stracam, ale tento posledny sa mi paci najmenej, nepaci sa mi ta spalna hned pri vstupe do domu napriek chodbe, skus si to sama rozvrhnut detske a spalna v jednej casti naj na strane kde nebude plestat slnko stale a nejako na strane s obyvackou, zbytok do druhej casti domu, kuplkou rozdelit spalnu od detskych :)
Odpovedať
Profilova fotka
Deti vyletia z hniezda dozadu si daj isto spálňu pekne s výstupom na terasu. Nech si v pyžame hneď v záhrade. Deti môžu byť aj do ulice aspoň vidia na kamarátov, kto sa po ulici bicykluje aspoň u nás je to tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk toto je fajn, tento sa mi paci po pravde, este mozno by som technicku miestnost vymenil s wc pri vchode, aby ta technicka nebola pri izbe, predsa aby nebolo pocut pracku a kotol a neviem co ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?