Náš idividi projekt

Ahojte, toto je náš amatérsky návrh dispozície domu 18,5 x 16,5. Nie je kompletný, okná ešte vôbec nie sú premyslené (myslím veľkosť -šírka, dĺžka, presné umiestnenie), Prosím vás o akúkoľvek kritiku, vaše názory na vylepšienie, zmenu a pod. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
už to bolo veľakrát pertraktované, ale riešenie prízemného domu je náročné aj pre dobrého architekta, jednoznačne stavba je investične aj prevádzkovo najmä do budúcna drahšia ako poschodová alebo podkrovná. spočítajte si plochy komunikácií a porovnajte s úžitkovými, porovnajte si plochy obvodových stien s domom jednoduchého tvaru, nehovorím už o prirodzenom osvetlení priestorov. Tento boom rozľahlých domov spľasne po zžití sa s myšlienkou, že dom je úžitkový predmet nie vrchol životnej tvorby a snaženia.
Odpovedať
@jan45 ďakujem za Váš názor, nechceme ísť do poschodového domu, aj keď sme nad tým rozmýšľali a chceli by sme štyri izby + obývačka, kuchyňa, terasa z kuchyne, dvojgaráž je podmienka manžela aj keď by mohla byť možno samostatne stojaca.. nevieme sa nejak pohnúť ďalej.. ale určite máte v mnohom pravdu a možno keď nám deti vyrastú to bude zbytočne veľký dom - možno aj nie práve najlepšie riešený.
Odpovedať
Neviete sa pohnut dalej,lebo nieste arhitekti, ani projekcna kancelaria by vas nezamestnala. Nechajte to na odbornikov.
Odpovedať
@sisull prepáč, ale zoberte projektanta na pozemok, povedzte mu vaše požiadavky, on zakreslí na papier predstavu a potom to uz len doladíte,,, ušetríš čas,,, ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Hrozne vela zlych veci tam je no to wc pri stole je asi najhorsie :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Hrozne luxusné chodby a do hosťovskej sa aj tak ide cez jedáleň
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko myslis, ze to je hostovska? ja ze to je normalna spalna, ci?
Odpovedať
@martosko preco luxusne chodby? @ninaclaudius je to normalna spalna
Odpovedať
@madein1974 s tym wckom to je tak ako pises.. hmm.. a ostatne zle veci?
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull Tak cca som tam narátal 28m2 chodieb a to je dosť na štvorizbový bungalov keď obývačka má 23m2 a to som nerátal také prechody v izbách kam nič nedáš napr v obývačke aby si sa dostala do tej rohovej izby.
Odpovedať
Profilova fotka
Architektúra sa študuje 6 rokov. Prečo tak asi.....? Ak máte na dom 18,5 x 16,5 m, to sa už nenájdu 2-3 tisicky na architekta....,? Ale nie - žartujem... Veď akokoľvek sa budete trápiť, aj tak to musí nakresliť nakoniec človek s pečiatkou. Tak šup-šup za ním, nech sa netrápite zbytočne... :-D
Odpovedať
by ma zaujimalo, ci aj zuby si najskor vrtate sama... Architekt je povolanie, ktore sa studuje, clovek sa architektom nerodi, a aj studium este nezarucuje kvalitu.ale tak to je vo vsetkom. pytate sa na nazor alebo chcete pocut, ze je to super ? ak chcete nazor tak je to podla mna cele katastrofa. ked budete stavat podla tohoto diela tak pridete o omnoho viac penazi ako by bol rozdiel ceny za dobreho architekta a "architekta", ktory len prekresli Vase vytvory. Nic v zlom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pozri Archon katalogy. Aj na youtube. A je dobre, ze si to kreslite. Architekt sa na to pozrie a uz "len" upravi do spravnej podoby aby vam to napr nespadlo :-) Alebo poradi co je pre vas lepsie. My ideme sravat prizemny dom 16x10 a vravia mi, ze bude velky. Ze deti odidu a ostaneme tam sami. Nuz, ked odidu, budem to riesit potom :-N Urobte si dom aky chcete vy. Tu a teraz. Ale zase nie bezhlavo a rychlo. Listuj katalogy, vsimaj si spolocne crty projektov a pod.
Odpovedať
@evica01 toto tu dobry architekt prekope od zakladov. truhlik,to prekresli ako je a zhrabne prachy.
Odpovedať
tak a dostala som pekne nalozene :) ale nie, preto som to sem vlozila, aby ste sa vyjadrili @leonardom asi sa ta architektura fakt studuje pre ´nieco´ :) bol to len moj chaby pokus - no nevysiel 8-) @august77 mozno aj zuby by som si najprv vrtala sama keby som mala na to nastroje resp. by som o tom urcite uvazovala :-D a pytala som sa na nazor, vobec som neocakavala ze tu niekto napise ze je to super.. len som nakreslila svoju pribliznu predstavu, myslela som ze tak sa ma zacat (teda pokracovat po tom co som presla dosť hotovych projektov) ale asi to tak aj konci a budeme sa musiet poobzerat po nejakom lepsom ´odbornikovi´ nez som ja ;-) @evica01 vdaka za nazor, @atlaska prave toho sa obavam ze ´architekt - truhlik´ to prekresli ako je.. preto som bola zvedava na reakcie.. asi to dam precitat aj manzelovi aby aj on pochopil ze original architekt bude lepsia volba :) ps: mne sa to az take hrozne nezda, ved je to moje dielo :-D (prosim brat s rezervou)
Odpovedať
Ahoj. Skús sa pozrieť nahttp://extradom.pl je tam toho dosť s dvojgarážami. Inšpiruj sa ☺
Odpovedať
@sisull hmm no ja sice beriem zarytych odporcov bungalovov dost s rezervou a sama idem stavat bungalov, ale to co chcete sa mi zda na bungalov naozaj privela. Ale ked uz na tom trvate a mate taky velky pozemok (co predpokladam z toho ze ste sa rozhodli pre tak velku zastavanu plochu), osobne by som zvazila ci naozaj vsetko musi byt sucastou domu. Preco si napriklad garaz nepostavit trochu obdalec? Garaz netreba tolko zateplovat, staci tam nizsi strop, usetrite naklady na vykurovanie domu a este sa vam moze aj zjednodusit tvar domu. A ak som spravne pochopila ze ta mala miestnost za spalnou je sklad, ten by som zas dala do zahradneho domceka.
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull aj ja sa pridám k názoru osloviť architekta. Dobrý architekt Ti odporúči najlepšie riešenia. Ja sám som príkladom. taktiež som išiel cestou ako Vy. Myslel som si, ako dobre som to naplánoval :-D A dosť nástojčovo som si trval na svojich nakreslených predstavách. No sovojimi nenásilnými odporučaniami, ma presvedčil o mnohých pravdách. A som nadmieru spokojný. PS: ten čas čo by ste investovali do náčrtov vášho domova, radšej investujte do hľadania dobrého architekta ktorý splní vaše očakávania ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?