Nápady a pripomienky k pôdorysu

Poprosim Vas o akekolvek komentare k tomuto podorysu. Rozmer : 16,5x9,3 m, sirka pozemku 16 m, orientacia - vstup na pozemok z vychodu - sever je tam, kde je kuchyna, tech, kupelna... terasa orientovana na zapad z kuchyne a obyvacky. Vchod planujeme viac vsunuty do domu, len neviem dobre kreslit v programe. Dakujem :-)
Odpovedať
1
2
Nocna cast je super, predelila by somju od dennej casti posuvnymi dverami. Dena cast - mini vstup, terasu by som nerobila zapustenu,ale zvacsila by som obyvku a tym aj vstup. Na zapanu cast francuzske okna, kuchynu do pismena U /mas tam malo prac.plochy, vstup do spajzky z kuchyne /ak sa bude dat/ a Krb niekam inam, nie tam do stredu, je to maly priestor na take umiestnenie krbu.
Odpovedať
@katka888 Som tu teraz nad tym dumala. Suhlasim s atlaskou, co sa tyka vstupu, naozaj je malicky. Celkovo sa mi tam zda velky podiel chodieb - kedze tam nie su uvedene rozmery, tak neviem co sa realne bude dat pomenit. Napr. by som zuzila tu hlavnu chodbu. Okno do detskej by som dala z juhu, ale je mi jasne, ze potom ta vychodna fasada by vyzerala uz inak, takto ide o symetriu. Vstup do spajze a technickej by som zjednotila, pokial v technickej nebudete skladovat haldy uhlia, ale len klasicke kotle a pod. tak nie je problem to mat spojene, pripadne vnutri ciastocne predelene nejakymi regalmi. Obyvacka sa mi zda mala - resp. ak tam ma vojst len jeden taky gauc, tak je to malo. Pravdupovediac som nevyhutala co s tou kuchynou a obyvkou, ale takto je tam podla mna vela nevyuziteho priestoru. Nie je to velky dom, preto treba vsetko vyhutat dobre, aby chodby nezaberali tolko miesta. Mozno by bolo riesenim ta klasika, aka pri takychto bungalovoch najcastejsie byva - velky obdlznik hore kuchyna, dole obyvka a iba jeden vstup.
Odpovedať
vyzera to celkom OK. Ja by som mozno skusil urobit domcek trosku uzsi a trosku dlhsi. Vstup do domu by som prehodil na sever. Terasu by som nespravil zapustenu a spalnu by som presunul na juh. Zaroven aj tu vychodnu detsku izbu by som orientoval na juh. Tymto by sa vsetky obytne miestnosti dostali na dobru svetovu stranu. K vychodnej fasade mozes dat pristresok pre auta.....a potom sa uz len pohrat s izbami, ked bude dany hlavny koncept :-)
Odpovedať
druha verzia
Odpovedať
@atlaska dakujem za nazor, samozrejme porozmyslam, kuchynu chcem predsunutu, pod oknom bude stol .. kedze v programe neviem narabat, tak to vyzera s nabytkom vselijako., kuchyna ma 4x 3,5, linka je dostatocna, taku som si navrhla na byte a uplne mi stacila / tu bude o pol metra este dlhsia / . obyvacka ma 5na 4,5 , krb chceme co najblizsie k TM kvoli tomu, ze bude ohrievat vodu ci co, ja sa nevyznam .
Odpovedať
@moratibru rozmery nie cu, lebo ich neviem dat do programu :-) vstup by mal byt 2 m sirka / na obrazku to nie je vidno, lebo sa mi neda presne presunut tie priecky a hlbka by som chcela naplanovat aspon na 2,5 m Ktoru hlavnu chodbu myslis? k izbam? vnutornu sirku mame 8,3 m, cize ak dam izbam po 3,3 m plus priecka, tak ostane cca 1,3 m sirka, co je dost malo, takze toto este musime prehodnotit. ja by som brala aspon 1,5 m. spajza s technickou to este nemam doriesene, musim si to premysliet ci spolu ci zvlast.. Obyvacka ma 5x4,5 , len ten nabytok v programe je nestastne navoleny, no som antitalent. Osobne nepreferujem kuchynu s obyvackou kvoli zapachu a hluku, takze to sa budem snazit ako tak odclenit.. ten prechod do kuchyne z obyvacky by mal byt cca 2 m, na obrazku to tak nevydalo pri kresleni
Odpovedať
Dobrý den. 16,5 m široký bungalov se na pozemek široký 16 m těžko umisťuje. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D PS Co Vás pořád nutí dělat u terasy ten nesmyslný výklenek. Udělejte normální obdélník, zvětší se Vám obývák, zlevní a zjednoduší se stavba. PPS V tom vchodě se ušlapete sama, když tam bude více osob, tak to jsou sardinky. PPPS Když už to kreslíte, tak nakreslete i umístění na pozemku a napište, co na sousedních pozemcích je. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@janvirostko dakujem, vstup zo severu sme zavrhli, lebo dom chceme dat co najblizsie k hranici pozemku, cize zo severu budu 2 m, pokusime sa o meter a pol. spalnu na juh nam daval aj projektant, ale nakolko na juh mame od domu 7m uz susedov dom, tak odmietam zo spalne pozerat na stenu susedovho domu :-) ale pouvazujem nad tou myslienkou mat pristresok z vychodnej strany a este sa s tym pohrat, mozno pre auta by som sa obetovala
Odpovedať
@ladajaskva p. Lada ... ked stojim pred pozemkom, tj od vstupu na pozemok, tak je siroky 16m , dlhy je az do het, cize bungalov moze byt uzky a dlhy az k Vam na zapad :-) Vstup by mal byt cca 2m na 3 m , ano, na obrazku to tak nevyznie, nie som akademicky maliar, ani pocitacovy expert, moja prvotina s programom, mam sa co ucit. Vyklenok ma nuti robit jedine to, ze sa mi to paci, ziadnu inu logiku za tym nehladajte, kazdopadne, dakujem za nazor :-)
Odpovedať
@ladajaskva ja som to pochopil tak, ze vstup na pozemok je z vychodu a vstup do domu je na juznej fasade.
Odpovedať
@katka888 Dobrý den. Já jsem starý šprýmař. To umístění je mě jasné. Ale už mlčím. A stejně se jedu projet na kole někam do přírody. :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva :-) ano, ano, Vase prispevky su mi zname :-) o.i. je nedela a vonku krasne, treba sa nadychat cerstveho vzduchu, objat par stromcekov, a hned bude svet krajsi :-) prijemny den
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nakreslila som alternativu podorysu. :)
Odpovedať
@ivetaba dakujem, paci sa mi, urcite si z toho nieco vezmem, jedine co mne osobne vadi, je kuchyno-obyvacka, mne to nijak nereze , ale urcite sa aj s tym da nieco robit.
Odpovedať
@ivetaba este som uvayovala aj nad takou alternativou, kde je obyvacka akoby spolu s jedalnou, obyvacka pri vstupe, jedal. stol pri stene na terasu a nad jedalnou kuchyna, nebola by priamo v obyvacke, alebo aspon z casti akoby skryta za rohom. / tie tri miestnosti by tvrili Lko / ... jedine co .. je otazka usporiadania nabytku v obyvacke, kedze tam chcem aj krb. ale v podstate by to mohlo byt ako teraz, iba za gaucom by nebola stena, ale ten jedal sto. ale kreslit to budem asi uz iba rucne, z tych programov na tvorbu podorysov ma ide porazit :D :D :D
Odpovedať
@ivetaba a co povies na tu druhu alternativu? tam su inac rozmiestnene izby, aj velkostne. na prvom obrazku je spalna 3.3x 5 m a detske 3,3x4 a na druhom spalna 3,5x4,5 m , jedna detska 4,5x3 a druha 3,5x3
Odpovedať
@katka888 Len pozor na rozmery - ked ma dom mat sirku 9,3 metra, tak ti meter zoberu steny s izolaciou a 8,3 m nie je moc, ked tam chces mat priecku, aj sedenie aj stolovanie aj kuchynu a este aj prechod na terasu. Ja mam to iste na 11m otvorene a nepovedala by si, ze tie metre v pohode uberies. Preto som to zbytocne nedelila na male izbicky. Obyvacka 4x4 metre v dome nevyzera moc dobre. Este mysli na terasu na zapad, nizke slnko dost lezie do oci a prehrieva interier. Bude treba riesit tienenie. Pergola nepomaha, musi stahovat velmi nizko. Pomohla by mozno zelena stena - napr. vinic na vysoko, cca 5 m od kuchynskeho okna, pripadne tahany az hore na pergolu. V zime opada a nebudete mat tmu.
Odpovedať
@ivetaba praveze nechcem mat na tych 8,3 aj kuchznu aj jedalen aj obyvacku, myslela som tak, ked pozries na tu prvu alternativu, ze tam kde je zelena trava, tak tam jedalensky kut. :) co sa tyka tienenia, ja preto sme chceli ten vyklenok, nakolko strecha by bola rovna, aj nad tym vyklenkom, tahala by sa v podstate nad terasu.velmi si nepomozeme, nakolko pozemok je uzky a dlhy, takze vela moznosti nemame :)
Odpovedať
@ivetaba este co sa tyka tienenia, zamyslam sa nad tym, zeby sme sa pohrali so stromami. ono trva kym dorastu, ale bude aj trvat, kym dostaviame
Odpovedať
@katka888 K tvojej druhej alternative: Z obyvacky by som ten kus neuberala, to si tam radsej daj 1m priecky, ked ti vadi pohlad do kuchyne. V reali sa ti to moze zdat male. Ja som planovala stenu medzi kuchynou a obyvackou, potom posuvnu sklenenu a potom som to oddelila nabytkom (takym vysokym pultom) :). Bala som sa to nadelit na male kutice. Lebo nabytok posunies, ale stena sa posuva tazsie. Velmi maly mas ten vstup, minimalne trojmetrovu skrinu si tam naplanuj na kabaty a topanky aj aby to nebolo ako prechodova komora. Uz ten na mojom navrhu je maly (vsimni si velkost postele - ta ma 2x1m). Inak na skrinu sa rata hlbka 70 cm, lebo posuvne dvere zaberaju miesto. Izby som dala obe na juh, lebo na vychod moze byt tmavsia a deti su v izbe cely den. V spalni to je v pohode. Radsej rovnake detske, deti si taketo veci vsimaju kto ma mensiu a kto vacsiu. Jeden prakticky clovek mi raz povedal, ze podorys je vtedy vyladeny, ked ma vnutri minimum vybezkov a vyklenkov, proste je "cisty".
Odpovedať
@ivetaba ktory kus obyvacky v alt myslis? tam som zrusila prechod dom kuchyne, obyvacka by mala byt taka ista ako v . alt-. kuchynu chcem mat co najmenej spojenu s obyvackou kvoli pachom a hluku, uz som si take zazila a nechcem druhykrat :) v detskej som dala okno na vychod kvoli pohladu z vychodbej strany, ak by tam bolo len spalnove okno. vstup este porozmyslam ako urbit, prilis do domu s nim ist nemozem a ak pojdem do sirky, tak aj horna cast domu sa rozsiri, takze este je co menit :)
Odpovedať
@katka888 Tu som obetovala komoru a vznikla kuchyna vedla jedalne. Alebo sa zmensi technologicka cast. Viac uvidis, ked ti to projektant hodi do realnych rozmerov. Takto to klame.
Odpovedať
@ivetaba Ked tak na to pozeram, technicka a mala kupelna by sa dali spojit. Dnes su kotle pomerne male a daju sa aj strcit za dvierka. Spolu to bude vzdusnejsie.Tu sa daju dat posuvne sklenene dvere na oddelenie kuchyne a obyvacky.
Odpovedať
@ivetaba Ja by som asi obetovala ten vsunuty vchod - ubera to miesto a chladi dom. Radsej prestresila z juhu vsetky okna a dvere previsom strechy alebo slnolamom (nad vchodom moze byt preskleny. Tolko odo mna na dnes. :)
Odpovedať
super @ivetaba
Odpovedať
@ivetaba my musime mat velku technicku kvoli sposobu kurenia plus asi tam dame aj pracku, susicku, manzel naradie a este kopec inych veci :) dakujem za napady, urcite mi pomohli :)
Odpovedať
Cele je to o prioritach, nieco si clovek dopraje, ine obetuje. Tak spekulujte, nech to mate nakoniec pre vas super.
Odpovedať
@ivetaba tu nocnu cast si myslim, ze uz mame tak, ze budem spokojna, uz len tu dennu doriesime, pouvazujem nad vsetkymi pripomienkami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja to mam takto, staci vymenit prvu kupelnu za satnik (to das ako technicku) :-) ahoj
Odpovedať
Profilova fotka
este mi nepridalo obrazok :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?