Nápady a kritika na pôdorys

Poprosil by som o nápady a kritiku na uvedený pôdorys. Pozemok je rovinatý, rozmery 17,5 od prístupovej komunikacie, dlhý 30 metrov. Parkovanie chcem riešiť len zastrešeným pred domom. Technická miestnosť nie je preto na severe, lebo chcem mať v nej obojstranný krb, aby som nemusel prikladať z obytnej časti. Chcem využiť malej výmery pozemku, preto chcem mať širšiu časť domu k ulici, aby som mal čo najviac priestoru za domom. Za všetky reakcie ďakujem
Odpovedať
@andrej_kollar Nepáči sa mi, že vchod je ďaleko od obývačky s kuchňou, návštevu musíš tak previesť celou dlhou chodbou. Potom sa mi nepáči WC, ktoré je vsadené do izby. Technická je väčšia ako destká izba oproti. Ja by som to spravila takto:
Odpovedať
@kabba Takto to je vyborne. Vela ludi robi zakladnu chybu pri projekte a to je ked neoddelia obyvaciu cast od spiacej. Nedaju si poradit a potom to tak aj dopadne:-) @andrej_kollar Tu je velmi vela sikovnych ludi a urcite ti dobre poradia.
Odpovedať
@andrej_kollar tiez mi vadi, ze musis prejst popri vsetkych izbach, chyba sukromie, oddelenie nocnej a dennej casti.. Celkovo mi vadi, ze slabo vyuzivas juznu stranu, nebolo by lepsie urobit radsej dlhsi dom a mat viac okien na juh?
Odpovedať
@smindo Teraz neviem... si ma pochválil, alebo? :-D
Odpovedať
@kabba Jasne ze ANO. Dobra praca :-)
Odpovedať
@smindo Len som moc asi nepomohla, lebo som si dobre neprečítala zadanie :) Chcel na druhej strane krbu technickú, aby odtiaľ mohol prihadzovať :)
Odpovedať
MaTiez som chcela taky krb, nastastie muz ma zrusil, dnes by sa mi nechcelo chodit prikladat do technickej,ked sedim 2kroky od krbu. navyse to pojdes v zime von,obujes sa obleces a pojdes zvonka do techn.m. prilozit? predtym spred nej odhrnies samozrejme kopu snehu. Vstup-priserne maly, kam das kabaty,rukavice,topanky....... Male izbietky, vsetko take "slizovite" preco nenavstivite architekta,alebo nevyberete hotovy projekt,ved ich je tolko na trhu.
Odpovedať
Odporucam kontaktovat architekta, urcite poradi lepsie ako svojpomocne projektovanie (bohuzial vacsina ludi si mysli, ze navrhnut dispozicne dom je v ich silach) NIE JE !!!! 8-)
Odpovedať
@andrej_kollar A čo niečo takéto? Využiješ pekne južnú stranu, terasu budeš mať zo severnej strany chránenú, technickú miestnosť prístupnú z obývačky. Rozmery cca 13,5 x 11 m :)
Odpovedať
Kabba, toto je lepsie, avsak na vsetkych navrhoch mi vadi, ze terasa nie je pri kuchyni. Neviem ako vznikol zvyk davat terasu pri obyvacku, to je uplna hlupost, terasa ma byt po ruke, najlepsie len par krokov od kuchyne. A mimo to moja klasicka pripomienka, na taky maly pozemok by patril poschodovy dom :)
Odpovedať
@moratibru je výhoda mať terasu priamo pri kuchyni, ale ak to nie je priorita, žiť sa s tým dá :) A tu zas nie je tak ďaleko, však je rovno za jedálenským stolom :) Ako človek sa nabehá pri oslavách, to je pravda, no sú aj horšie veci :) A s poschodovým domčekom súhlasím aj ja, no trend je momentálne iný a obľúbené sú bungalovi.
Odpovedať
Presne to behanie v lete na terasu vam poleze na nervy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andrej_kollar Mne sa nepáčia tie dlhé úzke chodby. Aj my sme dlho vymýšlali aby sme nemali chodbu, napokon sa to ale podarilo.
Odpovedať
@niedermayer Tu vidiet presne, kolko ludi - tolko chuti. Lebo toto je pre mna panelakovy byt. Samozrejme akceptujem, ze su ludia, ktori su radi aj za maly domcek ale zas tu nastupuje vec priorit - pre mna ak takyto domcek niekde v Hornej dolnej, tak radsej pekny byt v centre :) Mimochodom, v bungalovoch chodba nemusi byt len dlhy sliz. Mame bungalov a chodba ma rozmery 4x2 metre a je fantasticka, hrame v nej futbal, decka tam cvicia, robia mlynske kola, skacu na svihadle, jednoducho ma vyuzitie.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru Samozrejme, máš pravdu. Všetko sa dá využiť.
Odpovedať
@moratibru aj v nasej 1,3 x 12m hraju decka futbal.
Odpovedať
@kabba Super, ďakujem, vyzera to už o ničo lepšie. Doteraz som sa s L-kovým pôdorysom ani moc nepohrával, ale vyzera že vzhľadom na pozemok by to mohlo byt dobré riešenie.
Odpovedať
@andrej_kollar Máš celkom fajn pozemok :) L-kový pôdorys v tvojom prípade zaistí chránenú terasu od severu a orientovanú na juh, čo je výhoda :) A zároveň ti ju oddelí od komunikácie, nikto ti na ňu nebude vidieť :) Keď budeš plánovať pôdorys, tak technickú izbu, kúpeľňu, špajzu orientuj na sever a čo najviac izieb na juh a západ :) Prajem veľa šťastia pri plánovaní a stavaní :)
Odpovedať
A čo takéto niečo?
Odpovedať
wc so vstupom z jedalne? asi nie.....
Odpovedať
Profilova fotka
@andrej_kollar chod za architektom, lebo zatial to nie je ono....ako pisala finis- wc a kupelna priamo z jedalne? to robia iba masochisti :)) a este jedna otazka- preco nejdes do poschodoveho?
Odpovedať
@andrej_kollar V prvom rade musis tvar domu prisposobit pozemku a orientacii. Ten tvoj uvodny nastrel je nezmysel. Ak sa chces vyhnut poschodovemu, tak potrebujes obdlznik nalepeny na severnu stranu, 2 metre od plota. Vacsinu izieb, hlavne obyvacku a terasu orientovanu na juh. Tam potrebujes 5m od plota - co zaroven vyuzijes na terasu. Cize maximalna sirka tvojho domu moze byt tych 10,5 metra, co je v pohode este. Tvar do L ma tiez zmysel, lebo pre terasu ziskas zavetrie od zapadu a sukromie od ulice. Chyba mi tam znazorene miesto na auto. Mysli na to dopredu.
Odpovedať
@andrej_kollar Zas nemáš na juh orientované žiadne okná, prečo? Nemáš oddelenú dennú časť od nočnej, v noci bude veľký hluk z obývačky budiť deti v izbách, nehovoriac o tom, že ak sú malé a potrebujú ešte mať otvorené dvere v noci. Nemáš vstup do technickej z obývačky, to chceš v zime chodiť prikladať cez dvor? A to WC fakt nemôžeš mať z jedálne. Nebude to príjemné ani tebe, nie to ešte návštevám.
Odpovedať
Profilova fotka
@kabba tento je super pekne orientovany:)
Odpovedať
@andrej_kollar tvoje navrhy uplne diskvalifikovali juznu stranu. Pokial je to mozne, co najviac okien by som orientoval prave na juh.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?