Náčrt domčeka

Profilova fotka
Ahojte, co by ste povedali na takéto niečo? Je to len laický nákres, presné údaje doladí architekt, zaujíma ma vas nazor na rozmiestnenie izieb a ci by neslo este inak umiestnit krb, aby pri otvorených dverách slo teplo aj inam, krb vsak bude na romantiku a v prechodnom obcdobí. Manzel velmi nechce prieduchy, ale ak iná moznost nebude, tak urobí kompromis. Okno na východnú stranu k susedovi 2 m, bude vo výške 1,8 m, teda dlhé a úzke, len pre viac svetla. Drué takéto úzke by bolo nad linkou, tak 40 cm nad úrovňou linky. Bude to dobre vyzerat? Dlhé úzke ešte v kúpelni, v spálni klasické okno. Plocha mi vychádza na cca 112 m2. Hm?
Odpovedať
Mohli ste pridať aj rozmer miestnosti resp.jedného štvorčeka. Ale v skratke : krb a francúzke okno sa moc v láske spolu nemajú....ale možno sú dostatočne vzdialené A stôl v strede kuchyne len ak by kuchyna mala minimálne 4metre na širku... Okno nie pod varnou doskou.... Šírka tej malej izby by mohla mať aspoň 2.5metra Vchod je komplikovane riešený z pohladu "špinavých topánok" a prechodu do izieb....
Odpovedať
http://www.projektydomov.com/projekty... Tu mate podobné L-ko s lepšou dispoziciou...a možno aj za lacnejší peniaz...(projektu)
Odpovedať
Profilova fotka
@dvorcidlo0 yes, to je ono!
Odpovedať
Architekt nic nedoladi,ten tvori nove projekt. kedze ste sa rozhodli ho oslovit, nekreslite nic, to jemu netreba. Potrebuje vediet predstavy CO chcete mat v dome a vidiet pozemok, poznat vase zvyklosti,potreby.
Odpovedať
@dvorcidlo0 podla tych 2 a 5 metrov od krajov pozemku je kazdemu snad jasne ze 1 stvorcek= 1 meter inak s Vami suhlasim prechod z dennej do nocnej zony cez zadverie je urcite nevhodny....
Odpovedať
@slavkapo @dvorcidlo0 trošku mi v tom katalogovom návrhu príde prehnané 3wc na 4 ľudí, asi by som zrušila to v tej najväčšej kúpelni a nechala tam priestor skôr na skrinku či už s uterákmi, čistiace prostriedky, kôš na prádlo, lebo na také veci nie je inde priestor. a čo práčka? s nou sa uvažuje v TM? lebo inak mi tam chýba aj tá. V oboch projektoch/návrhoch mi chýbajú nejaké skladovacie priestory, neviem či sa uvažuje s garážou, pivnicou, úložným priestorom pod strechou, ale v každom prípade neni kde dať kosačky, lyže, sezonne veci, kedže každá z izieb má ozaj malú skrinu, do ktorej sa nepomestia veci aj zimné aj letné. Kde bude odložený sušiť na prádlo, vysávač, metla, mop s vedrom a pod? Návrhy majú síce pekné čisté rozloženie dispozície ale treba si uvedomiť, že dom má slúžiť ľudom a nie opačne.
Odpovedať
@vanessa06 Podla mna je tam dost miesta, niektori ludia maju vsetko tebou vymenovane skryte v trojzibovom byte o rozlohe 60-70m2. Tento dom ma cca 100-110 m2. Maju navrhnutu komoru pri kuchyni, samostatny satnik a technicku miestnost. Neviem o akych malych skriniach to vravis, ja tam vidim nakreslene 3 metrove dlhe skrine v kazdej izbe. To sa mi zda uplne postacujuce.
Odpovedať
Profilova fotka
@vanessa06 Rodičovskú kupelnu nepotrebujeme, preto dvere do tej kutice pojdu z chodby a v spálni tak ostane este miesto na komodu na bileizen oproti posteli, ktorá bude opretá čelom o severnú stranu( a teda okno na západ- ostanú k susedovi 4 m- bude stacit?) A v tej kuticke bude práve susiak a vysvac, mop atd. V kupelni by som nedala dvojumývadlo, len klasika obycajne, teraz mame len jedno a sme 4 a nezazivame tlacenice pri nom ;-) Takze pri vstupe do kupelne na lavo v rohu prácka a vedla umývadlo. Hm? Este chceme pod strechou ulozný priestor, ak by vysiel aspon 4x4 m, len na sezonne veci- bundy, overaly, ci skladacie matrace pre pripadne navstevy :-) Vedla domu pristresok ako v povodnom nacrte. Kosacka bude v zahradnom domceku niekde smerom na juh pri plote.... Skor ma laka nezastresit terasu, kedze chceme okná hlavne na juh a trocha zapad, aby sme dosiahli v drevodome nizkoenerg. Bolo by pohodlne mat to zakryte a neriesit navstevu a nabytok ked zacne prsat, ale zas aby tam v zime nebola tma...Co poviete aj ostatní?
Odpovedať
Profilova fotka
@clt skrin a satnikov je tam podla mna dost, teraz mame tak polku z toho a zijeme ;-)
Odpovedať
@clt ja som ohľadom tých skladovacích priestorov reagovala hlavne na ten katalogový projekt, ktorý sem niekto dal a @slavkapo reagoval štýlom, že to sa mu páči. Len som chcela vyzdvihnúť, že tam tieto veci mne osobne chýbajú. Myslím si, že ak by sa urobili nejaké zmeny v jeho návrhu, tak je určite lepší ako ten katalogový.
Odpovedať
Myslim ze take nieco podobne som zacala skreslovat,mala som nejake 3navrhy. Mohla by som Vam to preposlat. Ten vstup by som poriesila zo zadverim a vstup do wc urcite nie z neho ale z chodby...
Odpovedať
mne sa ten projekt celkom páči - iba dvere do kúpelky by som posunul do chodby - ten výklenok je tam zbytočný - inak veľmi dobré uvažovanie, aj orientovanie na juh - všetky francúzske okná. Treba aby sa ten projekt páčil Vám, je to Váš dom a vy v ňom budete bývať - vy najlepšie viete aké máte predstavy a požiadavky, projektant to doladí a možno vám poradí zopár vecí -ale dom si platíte z Vašich peňazí tak trvajte aj na svojich požiadavkách, tie ktoré sa Vám budú zdať zbytočné - hodte za hlavu a aj názory iných ľudí - je to Váš dom. Podľa mňa je dom v poriadku, aj keď má iný vkus ale je aj tento pekný. Veľa šťastia pri stavbe, držím palce a nenechajte sa znechutiť názormi iných ľudí, niektorí Vám poriadia dobre, iných nepočúvajte :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?