Myslite si ze je lepsi oblznik alebo 2x posunuty stvorec ?

Aktualne nam architekt doniesol projekt do ktoreho zakomponoval vsetko co sme chceli. Vedel to aj logicky vysvetlit. Dom ma 2x pultovu strechu. Manzelke sa projekt paci avsak ja som mal predstavu ze dom bude viac kompaktnejsi (napr. 11x13,5m) a nie roztahany po celkom pozemku. Problem je ze dom je cca 17x 11m a mam pocit ze bytocne "zabije" cely pozemok. Na druhej strane si myslim ze takyto projekt bude co sa tyka vystavby drahsi ako obdlznik / stvorec. rozmyslam ze asi aj projekt rekuperacie bude komlikovanejsi a navyse architekt chcel potiahnu pultovu strechu ako pristresok na 2x auto + dat sirsiu pultovku kvoli zakrytiu terasy. Zda sa mi to sice logicke ale drahe a malo ucelne riesenie. Myslite ze si to mame dat prerobit tak ako to vnimam alebo dat radsej na architekta ?
Odpovedať
jasne, ze obdlznik...
Odpovedať
Tiež si myslím, že obdĺžnik. A čo povedal architekt na tvoje pripomienky?
Odpovedať
@fricko dražší to bude hlavně o tu střechu a samozřejmě kompaktní tvar budovy bude jednodušší na výstavbu. Každopádně tohle řešení je určitě zajímavější než obyčejný obdélník. Jak se říká, každá sranda něco stojí ;-).
Odpovedať
@rabies netreba zabudat, ze v pripade obdlznika budu aj tepelne straty nizsie...
Odpovedať
@gashtaan s tím každopádně souhlasím, tam by bylo třeba spočítat rozdíl. Taky mám naprojektovaný obyčejný obdélník 9.6 x 14.5, ale tohle se mi líbí. Řekl bych, že architekt odskok zvolil zámrně, protože pozemek má nejpíš nepravidelný tvar, jak je vidět v pravém horním rohu.
Odpovedať
@fricko bude to takto drahsie, ale krajsie. Hlavne sa vyhni rieseniam, ktore neskor mozu ohrozit pohodlnost byvania /silnejsie prehrievanie domu a namahanie fasady a okien dazdom/. Terasu bude treba prekryt, Inak OK
Odpovedať
Profilova fotka
ide o to, ci ti ide o prakticku stranku alebo o to aby to dobre vyzeralo. Praktickejsi je urcite ovela viac obdlznik a hlavne aj lacnejsie vyjde.
Odpovedať
@rabies Odskok bol urobeny zamerne najme kvoli tomu ze sme chceli pred domom pristresok pre parkovanie dvoch aut. Na druhej strane odskoku bude terasa. Avsak zamerom architekta je ze predlzime strechu ktoru vyuzijeme na prekrytie aut + aj prekrytie terasy. Kedze budem davat vaznikovy krov tak sa mi to zda prilis drahy luxus. Osobne som mal uplne inu predstavu aj som mu ukazoval ako ma asi projekt vyzerat ale nejak sa dostal na inu vlnu. urcite to zmenim.
Odpovedať
@vladinec Kedze dom je podla mna na 23 m pozemok tvaru obdlznika podla mna prilis dlhy, navyse podobny projekt som videl nazivo vo vystavbe a mal som pocit ze napozemku nie je nic iba dom.
Odpovedať
@fricko mas dobreho architekta, tak nevymyslaj na fore. Prekrytie je ok
Odpovedať
@peto99 rozdiel je v tom ze ja to budem platit. Vzdy som si myslel ze ked nam urobi architekt projekt chyti nas to za srdce a poviem je to skvele. Teraz mam skor k projektu odpor
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko Dáš si na malí pozemok navrhnúť obrovský 5 izbový bungalov a čuduješ sa že je to na tesno a že sa nebude dať postaviť za 80-tisíc podľa mňa nieje chyba u architekta ale v požiadavkách. Mne sa ten návrh páči aj ten odskok kvôli parkovaniu a terase ak sa ti zdá pozemok zaprataný skús poschodový dom. PS: dúfam že pozemok je dlhý lebo väčšina úradov požaduje zastavanosť do 30% plochy parcely.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fricko jestli to cítíš takhle, tak to určitě nech předělat ...
Odpovedať
@fricko Ak si neni s projektom spokojný tak nad čím rozmýšľaš? Treba prerobiť, veď by mal byť podľa tvojich predstáv. Aj my sme s projektantom robili kompromisy a on vravel svoje prečo áno a prečo nie a ja zase viem čo chcem a čo nie, už máme jeden postavený. V niečom sme si dali poradiť, ale ty tam budeš bývať a platiť, takže zváž všetko...
Odpovedať
@fricko Ahoj...aj ja mám radšej jednoduchšie tvary, ale tu sa mi nezdá skôr tá dispozícia domu-nočná zóna.Nerozmýšlali ste o zádverí?Nemáte zádverie, kupelne sa otvárajú do vstupu...sú trošku ďaleko od izieb.Keď sa ináč nedá a rozhodnete sa pri tejto variante, ja by som prehodila tie dvere na kupelni, kde je sprcha na tú stranu, kde sú izby.Mala by som aspoň pocit, že nemusím isť v pyžamách cez vstup, hoci je to blizko...😉
Odpovedať
@fricko mne sa napríklad nepáči vstup do domu - ak tam teda odparkujete dve autá, bude sa ti návšteva trepať do domu pomedzi ne, to si neviem celkom dobre predstaviť
Odpovedať
@fidorka7 zámer bol taký že keď človek príde z nákupu tak nákup vyhadzuje hneď z auta do domu. Na druhej strane ani návšteva pôjde pomedzi auta. @matusovas ani zádverie sme chceli ale pri tomto návrhu ho architekt zamietol @martosko poschodový som už nechcel nakoľko som už v dvoch býval a nakoniec som zistil že schody si zbytočnosť. Dom nie je veľký ma 119m2 podlahovej plochy.
Odpovedať
@fricko tak to, že nákup odnesiem/neodnesiem cca 4-5 metrov je slabá daň za to, že si kompletne poser..m vizuálnu aj praktickú stránku vstupu do domu... , ani do obchodu nechodíš s autom dnu, aby si nákup hádzal rovno z regálov do kufra, nie?
Odpovedať
@fricko a dobre, nákup máš síce !hneď v dome" ale musíš s ním prejsť cez celý dom, aby si s ním prišiel do kuchyne resp. do špajze... čiže argument total o ničom.
Odpovedať
@fricko ak chcete zádverie, architekt Vám ho nemá čo ZAMIETNUŤ ale nájsť spôsob, ako Vám VYHOVIEŤ, to kde sme, ako keby som nakupovala v Tescu a po vyložení tovaru na pás by mi pokladníčka nákup pretriedila a podľa nej nepotrebné veci by mi odmietla predať. asi by ste mali vysvetliť Vášmu architektovi, kto je investor, pochopím, že by mal výhrady k nápadom, ktoré sú z hľadiska statiky prípadne technicky ťažko možné a nemožné, ale z hľadiska funkcionality???
Odpovedať
Mne sa to paci takto a vzhladom na tvar pozemku je to super. Akurat by som pouvazovala nad skratenim trasy izba-wc, ako tu uz niekto podotkol.
Odpovedať
Profilova fotka
neries pristresky spolu s domom,,,tie si dorobis neskor,,aspon zisits ci ti ich treba alebo nie, obldznik a hotovo :) dufam ze 50 cm stena je aj s izolaciou :P
Odpovedať
@fricko toto je uz akoze hotovy projekt, alebo len studia? Ako prva studia to beriem, my sme dostali k studii aj sketchup 3D grafiku, aby sme sa mohli poprechadzat po dome a vychytat muchy. K vasemu navrhu tolko-neviem posudit nakolko projektant pracoval samostatne, alebo ake podmienky ste si urcili vy. Co mi je vsak jasne pri letmom pohlade, tak ergonometria kuchyne je riesena na urovni americkeho policajta (nesmu mat IQ nad 115 http://abcnews.go.com/US/court-oks-ba... ) Chladnicka je takmer 5 metrov od drezu.. varna doska je priamo oproti barovemu pultu. Sedacka v obyvacke je orientovana tak, ze oddeluje kontakt k ludom v kuchyni a jedalni. V dome nie je ani jeden samostatny zachod! Spalna susedi s dvoma kupelnami (hluk). Vstup popri zaspinenych autach len kopiruje kvalitu projektu. Detske izby mate orientovane na vychod, mne pride spravnejsie na zapad, aby mali v izbach svetlo poobede, ked sa budu hrat, alebo ucit. Nezatepleny dom je prezitok, pochybujem, ze takto splnite vzhladom ku komplikovanemu tvaru aktualnu normu. Neviem, ci by nebolo lepsie to dat nabok a urobit nieco uplne nove od nuly.
Odpovedať
@fidorka7 stve ma ze architekt nema cas a ked mi napisem email alebo sms tak sa ani neunuva mi odpisat. O tyzden sa ozve ze mal vela prace a ze ci sa nemozeme stretnut. Vlastne nic neurobil (studia) a mam taky pocit ze ani sa moc nevyzna. On ma tlaci do hrubeho materialu a ja ked som mu spomenul ze chcem VPC tehly tak ani nevedel co to je. Steico nosniky som potom ani nespominal. @stowasser manzelka hovori to iste na tu kuchynu ze ju treba riesit
Odpovedať
@fricko No, ked toto robí, ani neviem nad čím ešte rozmýšlaš...treba nájsť lepšieho. Tento návrh nie je taký dobrý...To ti radim ako projektant/architekt, alebo čo som zač 😃 Nájdi takého, kto sa v tom vyzná, ale pritom akceptuje tvoje požiadavky. Netlači na teba, ale vie normálne poradiť. Normalne ma stve, že sú aj takyto....
Odpovedať
@fricko mozno VPC nepozna ale STEICO ovlada od A-Z :) ale nie... tiez myslim, ze uz davno si ho mal poslat doprec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?