Môžeme zväčšiť dom z projektu?

Zdravim. Chcem sa opýtať či nebude vadiť ak dom, ktorý už máme naprojektovaný, zväčšíme o nejakých 80cm? Stavať začíname v máji, tak sa to už nestihne prerobiť, tak chceme vedieť či s tým nebudú problémy. Mal už niekto takýto problém. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@emkanelka detail ktory by som neriesil ;-)
Odpovedať
no veď my sa to ani nechystáme nikomu hovoriť :-) len že či nebude potom problém,ked bude dom postavený a bude sa robiť to zakresľovanie domu do geom. plan. ..... či si to nebudú overovať podľa projektu.
Odpovedať
Takže- budete sa po zistení tváriť strašne rozhorčene a nadávať na firmu,alebo majstrov ako to odflákli a bez vášho vedomia nedodržali plány. :-) :-) :-)
Odpovedať
ja vam neviem, ale pri kolaudacii je potrebne, aby dom sedel s planom. aj my sme rozsirili sa o meter, ale dali sme si to zakreslit do planov = projektu. Ved to neni ziadna robota, to vam tam projektant zakresli cervenou, sotempluje a je to.
Odpovedať
@emkanelka my sme dom o par cisel zmesovali oproti projektu, pani zo stavbneho na to kukla a povedala, ze to urobi tak, "aby dobre bolo" :-D Viac som sa nestarala a nepytala 8-) Ale my sme to povodne chceli zakreslit, len sme nevedli, ze ako a ona na to ze netreba, ze dako to spravime. :-) Ak by sme to nepovedali, vobec si to nevsimne, urcite neporovnavala GP s projektom. U nas sa jednalo o meter sirky.. Jedine ak by ste porusili normu vzdialenosti tym zvacsenim, tak to by mozno len tak nepreslo. Poznam pripady, ze na kolaudacii dotycny behal s metrom a meral uplne vsetko..
Odpovedať
Pri kolaudacii sa odovzdava aj zoznam zmien oproti projektu, tak to tam mozte uviest. Ale uprimne - este som nevidela, aby pri kolaudacii niekto premeriaval miestnosti. My sme mali milion zmien (okna, dvere, velkosti a pod.) a teta zo stavebneho pozrela kotol, revizne spravy a bolo. Zalezi na uradnikovi. Ak je normalny, tak to nebude vadit. A ak bude detailista, odporucam radu od @dodok. ;-)
Odpovedať
Ja som zväčšoval o 1m do šírky pri kúpe typového projektu a bez problémov....aj na stavebnom mi to schválili ako dodatočné zmeny v projekte. Stačilo mi doniesť prerobený pôdoris domu so zmenami a ten mi oštemplovali.
Odpovedať
tema sa zvrhla do vseobecnej roviny. Ci uz kolaudovanie a stavebko bude ok je vec papierovacky, dom vam zburat nedaju, prinajhorsom dostanete pokutu. Dal by som si pozor na rozmery domu, rozsirenie o 1m je z pohladu niektorych konstrukcnych prvkov dost vela, napr. ak mate zb.dosku 6m a chcete 7, je problem, ak mate hanbalkovy krov 6m a bude 7, je problem........treba sa aspon poradit s projektantom, ci je to mozne.nechcem samozrejme strasit, ale tu vas ubezpecia, ze teta si da pri kolaudacii kolacik a bude fajn a vam potom dalsich 50 rokov bude dom praskat. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?