Montovaný dom SVOJPOMOCNE?

Profilova fotka
Ahojte, je tu niekto, kto si staval montovaný dom svojpomocne? aký, vyšiel Vás o dosť menej ako keby Vám ho stavala firma? Koľko Vám to trvalo, z akého materiálu... Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
@pepka66 Hmm asi nevies o stavani nic, vies ako vyzera montovany dom? Je z dreva tak preco sa pytas na material? Mas skusenosti s drevenymi konstrukciami - nemas tak stavaj z porobetonu alebo si ho daj postavit z dreva.
Odpovedať
@sysell nie tak zhurta, pise "montovany" co v zasade neznamena "montovany drevodom" ;-) @pepka66 no nie je to az take jednoduche, pokial nie ste z "fachu", vyzaduje si to isty "fortiel"
Odpovedať
@pepka66 http://www.montovanedomy.eu/montovany...
Odpovedať
@pemix Dobre ked su dake montovane na mieste zeriavom s dakych panelov to si svojpomocne asi nespravi doma ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell SIXO robí aj oceľové konštrukcie
Odpovedať
@topvideo Jo videl som aj taky, no to ale ozaj odporucam amatrerrom stavat z takychto veci, 100x horsie ako murovany, by som sa do toho nikdy nepustil.
Odpovedať
Profilova fotka
nie ja nemam...som ekonomka...a ja ho stavat nebudem...moj manzel vie toho viac...
Odpovedať
Profilova fotka
@pepka66 Tak ak nejaký montovaný svojpomocne tak určite z dreva, drevodomov existujú 4 druhy buď zrubový dom ten na svojpomoc moc neodporúčam, dom zo stĺpikovou konštrukciou tu majú všetky stĺpiky rovnaké rozmery a zvačša sa oplášťia osb doskami na svojpomoc sa hodí najviac aj vychádza najlacnejšie, potom je ešte dom z ťažkým skeletom kde sú nosné trámy a stĺpy hrubé a zbytok je vyplnený nenosnými stĺpikmi, nakoniec podľa mňa najlepšia ale aj najdrahšia konštrukcia je z clt panelov ani tu nieje svojpomoc problém lebo hotové paneli vám privezú na stavbu a stačí ich zmontovať chce to len žeriav pár chlapov a za deň dva je nosná časť hotová. Doba výstavby závisí od vás koľko času tomu budete schopný venovať firma by mala byť schopná taký dom postaviť do fázy holodomu za cca 4 mesiace
Odpovedať
Profilova fotka
@pepka66 my sme stavali svojpomocne tak, že sme si dali firmou postaviť "hrubú stavbu" (skelet a strechu) a následne sme pokračovali už sami.. jedná sa o stlpikovú konštrukciu ako píše @martosko vyššie.. osobne si myslím, že pri ostatných konštukciach sa nedá veľmi kde ušetriť.. sprvu som aj rátala, kde sme čo ušetrili oproti cenovým ponukám, ale potom už na to nebol čas.. taký môj odhad: podľa cenovej ponuky "na kľúč" by nás dom vyšiel cca 70tisíc.. my sme tak za 65tisíc už bývali (nedaj sa zmiasť, "dom na kľúč" spravidla neobsahuje aj prípojky, terénne úpravy a tak)
Odpovedať
Už by bolo načase aby tu začali mazať debilné pripomienky. Neviem ,kde sú kompetentný a nech si láskavo začnú mazať komentáre,ktoré nesúvisia so založenou témou alebo otázkou. Toto nie sú TOPKY a iný bulvár ale fórum o stavaní tak sa aj začnite správať. Keď nedokážete poradiť radšej nepíšte alebo ak už chcete tak hodte aspoň nejaký link ,kde by si dotyčná osoba mohla niečo o danej problematike niečo dočítať.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt x-) dakujem ...moje slova... jasne dnes reakcia....neda sa....co o tom vies....viem, ze ludia si stavaju aj ine domy svojpomocne nie iba murovane...
Odpovedať
@pepka66 Pozri toto aspoň sa zorientuješ. http://www.modrastrecha.sk/blog/black...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blackomt asi nerozoznas debilnu poznaku ale ok @pepka66 montovane domy su myslim tazsie ako murovane, ak to chces svojpomocne tak ti vyhopda ako rychla vystavba odpada nakolko sa s tym budete aj tak dlho bavit. K otazke svojpomocne usetris asj desiatky tisic. Trva to niekolkonasobne dlhsie. Co robi muz? trufa si na to? ked mu ukazes obrazok ako sa top robi spravi to sam? Pochybujem. Na drevodome je toho asi viac co pokazit pri hrubej stavbe ako pri murovanom. Preto by som to ako laikovi neodporucal. Alebo ked chces svojpomocne sprav si platnu zavolaj nech ti pozbijaju konstrukciu so stechou a so zvyskom sa mozete bavit sami.
Odpovedať
@topvideo SIXO uz nic nerobi, kedze uz nejestvuju...
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja to je jedno, nesledujem ich, ale v princípe je možné vyrobiť aj oceľovú konštrukciu na montovaný dom
Odpovedať
Profilova fotka
@pepka66 http://urobsisam.topky.sk/navody/ako-...
Odpovedať
@topvideo uvazoval som aj nad filigranovymi stenami, ale to by bolo este narocnejsie, nez VPC
Odpovedať
Profilova fotka
Filigán je na figu, lebo nie je z jedného kusa.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja to je čisto na tebe, osobne sa nepúšťam príliš do "experimentov", staval som skôr niečo z tradičných materiálov. http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... a sme spokojní...
Odpovedať
@topvideo vidis, ja som exot od prirody a radsej mam nieco netradicne, co mi dokaze dat rozne vyhody oproti standardu :-) ale netvrdim, ze co chcem ja, je to prave pre kazdeho. mozno si este poriadne zanadavam, nez sa dostavia :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?