Montovaný dom (kombinácia tehla - drevo )

Profilova fotka
Ahojte. Rád by som sa spýtal odborníkov na staviteľstvo, ako vidia použitie vnútorných murovaných priečok (pálená 115 mm) v drevodome difúzne otvoreného typu. T.j. iba obvodové múry sú montované dielce. Vopred vďaka za názory podložené skúsenosťami :)
Odpovedať
Profilova fotka
@wi5hmaster A čo je dôvod takej kombinácie lacne si zariadil nejaké priečkovki, najhoršie je prepojenie s obvodovou stenou a rôzne rozťažnosti týchto materiálov práve v tomto mieste ale keď sa chce všetko sa dá akurát ja nevidím dôvod prečo to takto riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som takto este nic neriesil, iba som objavil jeden projekt, ktory to ma takto riesene
Odpovedať
Profilova fotka
@wi5hmaster & @martosko Nemusí to byť až taká "blbosť". :-) Videl som na vlastné oči podobné priečky v montovaných objektoch a ich zmyslom mala byť o.i. zväčšená tepelná akumulácia interiéru. Dokonca v pasívnych domoch som videl dávať minimálne 1 priečku z nepálenej tehly - ako protiklad k prefabrokátom. Takáto priečka pomáhala regulovať nielen teplotu, ale dokonca aj vlhkosť v interiéri... 8-)
Odpovedať
@wi5hmaster vidím to ako rozumné riešenie (ak nie je problém doba výstavby. Nie je v tom ani veľký kumšt, len si naštuduj (keď to budeš robiť sám) napojenie stien rôznych materiálov veľa ti to napovie (napr. SDK, murivo alebo betón), je viacero možností, niektorú si vyber. @martosko ako píše @leonardom vyrovnáva to nevýhody drevostavieb, hlavne tep. akumuláciu tepla.
Odpovedať
@wi5hmaster taky si myslím, že to není žádný problém. Já to budu mít akorát úplně opačně ;-) . Nosné zdivo bungalovu z cihly Aku 17.5cm a vnitřní příčky SDK. SDK je nepřekonatelná v poměru šířka/neprůžvučnost, zvlášť u dvojitě zaklopené. Tam je už i pevnost a akumulace na celkem dobré úrovni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?