Moj projekt - prosim o pomoc

Co hovorite na takyto domcek? Kolko by asi stal murovany? Dakujem za kazdy prispevok. pozemok ma rozlohu 16,7x36 m Budeme stavat v ciernej vode, panonsky haj 3 tak ho budeme musiet troska navysit. 10x13 je vnutorny priestor iba
Odpovedať
Este som zabudol, stavat chceme tak, ze si zozenieme partiu zivnostnikov a material si budeme zhanat sami, aby to vyslo co najlacnejsie. Ale nie na ukor kvality zase, rozhodnuty este nie sme, ci tehla alebo Ytong, urcite nie montovany dom.
Odpovedať
Projekt: Kde je sever (orientacia na svetove strany)? Preco ma kupelna s WC len 6m2 a technicka miestnost 12m2? Riesenie sa mi nepaci. Prechod celym domom, aby sa clovek dostal do kuchyne/obyvacky - vsetky navstevy budu prechadzat okolo vsetkych ostatnych izieb. Zachod za obyvackou (predpokladam na spolocnej stene pohovku), ked by mal byt skor medzi hostovskou a izbou. Rozpocet: Tazko povedat, bez upresnenia. Murovat sa da z mnozstva materialov. Striech je mnozstvo typov, krytin, sklonov, ... Zaklady, okna, izolacia, rozvody, .... Radsej by som to nechal na profika.
Odpovedať
Profilova fotka
Väčšinou sa ľuďom neodporúča katalógoví dom ale individuálny projekt v tvojom prípade by som si pozrel nejaké katalógy a bude to lepšie ako takéto niečo a cenu ti nikto z tohto nepovie.
Odpovedať
@misekcs Je to dom bez ducha , bez nápadu , úplne o ničom ...jedna chodba s milión dverami a naokolo poukladané izby 8-( škoda sa tým aj zaoberať. Pozri katalógové projekty radšej, ako keby ich nebolo dostatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@misekcs - žiaľ, musím len zopakovať, čo povedali predrečníci nado mnou. Nemôžeš kresliť dom, keď o tom nič nevieš. Pozri si nejaký typový projekt. Ale toto NIE. Veď keby si to hneď aj dobre urobil, nemáš okrúhlu pečiatku na projektovanie. Treba k takému domu projekty sanity, krovu, strechy, elektroinštalácií, vykurovania..... statiku.... - si myslíš, že Ti to spravia k Tvojmu nákresu...? :-D Veď to je priam veda. Alebo si zožeň mladého architekta - ukáž mu v existujúcich projektoch, o čo Ti ide, čo by si chcel ináč, čo sa Ti páči a čo nie a on Ti to urobí v zmysle všetkých regulí.... Ale toto nie. Mne sa tiež nepáči nejaký spevák - ale nevycapím na web môj spev, lebo ja spievam hrozne...
Odpovedať
Mate pravdu, tentokrat som sa inspiroval bungalovom 1074, http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro..., len problem je v tom, ze potrebujem mat 2 oddelene kupelne so zachodom, jednu samostatnu s vchodom z manzelskej izby a druhu spolocnu a inak ako som to spravil neviem, samozrejme sa este budem radit aj s architektom, ktory tomu doda celkovu hlavu a patu. Technicka miestnost, tam by mala byt aj taka mala posilnovna. Kupelna je preto mala, lebo ina sa nezmesti, ak chceme dve samostatne. Umiestnenie je vychod, mierne juh.
Odpovedať
Este ta orientacia
Odpovedať
spravna orientacia
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Naozaj by to chcelo upratať a zjednodušiť. Bolo by fajn ešte vedieť rozmery pozemku a podľa toho prispôsobit aj dispozíciu domu. Ideálne mať prirodzene odvetrané obe kúpeľne a tiež WC. Chodba postačí 1,2-1,3 m široká. Ak by ste mal záujem pošlite mi pôdorys pozemku s vyznačením ulice, susedov a orientácie na svetové strany a niečo skúsime nezáväzne vymyslieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@misekcs nič v zlom...aj zuby si opravuješ sám? :-)
Odpovedať
tak ja uz to necham na ludi co tomu rozumeju, som zvedavy co vymyslia zaujimave, urobil som iny projekt s prirodzene odvetravanymi kupelnami, ale uz ho tu nebudem davat, lebo aj tak daco bude zle. Ale dakujem vsetkym za kritiku, aj ta pomaha, finalny projekt vam urcite ukazem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@misekcs Vzhľadom na veľkosť pozemku a orientáciu voči svetovým stranám odporúčam približne takéto riešenie: VSTUP - orientácia na sever IZBY - orientácia na západ OBÝVAČKA a KUCHYŇA - orientácia na juhovýchod - smerom do záhrady Správne orientované okná zabezpečia do izieb dostatok slnka a príjemnej energie najmä v zimných mesiacoch, kedy sú vhodné pasívne energetické zisky... Podotýkam, že sú to koncepty a pre vypracovanie lepších návrhov spĺňajúcich dokonale Vaše požiadavky je vhodné dohodnúť osobné stretnutie. Architektonický návrh a celkovo rodinný dom by mal spĺňať požiadavky členov rodiny a tiež odzrkadlovať životný štýl. Vďaka tomu indivudiálny architektonický návrh zaručuje ergonomické a príjemné bývanie s prihliadnutím aj na budúce zariadenie interiéru.
Odpovedať
Profilova fotka
@misekcs Vidíš, alebo nevidíš rozdiel kámo.......? 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
dobrý večer, tak po dlhšej dobe, opäť prichádzam s návrhom domu, čo vy na to? Izba 2 je len hosťovská keby náhodou niekto prišiel
Odpovedať
@architekt_mikulec hmmm no niečo take by sa mi pačilo len ešte docielit východ na terasu medzi kuchynu a obyvačku a na tej dlhšej strane..každy povie že sú tisice projektov ale to čo chcem ja nejak neviem najst....teda mám svoj vysnivany na ktorom by som nič nemenila až do času kupi pozemka... :(
Odpovedať
Profilova fotka
@gani suhlasim bolo by to fajn ten vychod na terasu nejako este vyriesit
Odpovedať
Profilova fotka
@gani všetko sa dá vyriešiť. Preto odporúčam robiť projekt s architektom ktorý aj poradí aj pripraví podklady na stavebne povolenie. Vyvarujte sa stavu kedy projektant len bezmyslienkovo prekreslí Váš návrh. Ak by ste chceli poradiť tak mi napíšte do správy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?