Moj dalsi project tak prosim okometovat

Dnes som dokoncila moj dalsi project. Myslim ze je to finalny. Ma 2 kupelne, satnik v hlavnej spalni, oddelenu kuchynu co som vzdy chcela, velku technicku kde sa da pracka a susicka a tiez asi nejaky vacsi botnik. Spalne su dozadu aby sme nepoculi hluk z ulice. a z obyvacky sa da dostat do dvora.
Odpovedať
1
2
http://home.by.me/en/project/Petra782...
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam len par pripomienok, neber ich zle ale: dojdem z chodby a sups som v strede obyvacky a odtial sa ide do spalne - to sa este da, ale kde je spolocna kupelna? Ak ta mala medzi dvoma spalnami tak mi to pride divne, mate spolocnu kupelnu malinku len so sprchovym kutom a potom v hlavnej spalni pre seba s velkou vanou?, ja by som to vymenila a velku kupelnu by som nechala pre vsetkych a malu len ako taku vedlajsiu. Inak to bude pekne :-)
Odpovedať
Takže, čo by mne prekážalo :) Vadila by mi vzdialenosť kuchyne od terasy - reálne vynášanie potravín, jedla, malinoviek, piva atď na terasu cez "pol" domu, rovnako ako odkladanie špinavého riadu a podobne. Rovnako sa mi moc nepáči to WC so sprchovým kútom ktoré je na druhej strane domu (od vstupu) na konci nočnej časti ... Tým troška stráca delenie na "dennú" a "nočnú" časť troška zmysel keď všetci, vrátane návštev budú musieť ísť na WC tam. Rovnako ak budete mať doma nejakú grilovačku / opekačku, proste návštevu na terase tak musí prejsť celý dom do nočnej časti, aby prišiel na WC. Okná z detských izieb na terasu = opäť, jedna dlhšia grilovačka, návšteva a budete rušiť deti, hlavne ak budú spať pri otvorenom okne / zároveň budú počuť všetko ... Napriek tomu, že je dom veľký nemá ani komoru. A nakoniec, tech miestnosť s kotlom je na úplne opačnej strane domu ako sú odberné miesta.
Odpovedať
Keď tak na to rýchlo pozerám, moc som sa nad tým nezamýšlal, ale skúsil by som niečo "týmto" smerom: 1. technickú miestnosť na pôvodnom miest zrušiť, prípadne trocha upraviť jej veľkosť a umiestniť tam kúpeľňu s WC (vyrieši sa tým umiestnenie takejto kupelne v dennej časti, zjednodušený prístup hostí / návštev aj z terasy) 2. Z garáže by som spravil dvere priamo do úvodnej vstupnej chodby a rovnako pridal aj dvere do záhrady. 3. Izbu číslo 2 by som zmenil na kuchyňu - stále by bola vedľa obývacej izby, okno smerom na terasu, možno by som aj do nej osadil rovno výstup na terasu resp. k terase. 4. Na konci chodby je teraz aktuálne kúpelňa, tú by som samozrejme zrušil a koniec chodby rozdelil v prospech aktuálne pomenovaných Izba 1 a spálňa - spálňu by som prerobil na Izbu číslo 2. 5. Na mieste starého šatníka a kúpelne by som umiestnil tech. miestnosť, samozrejme, nie ať tak veľkú :) 6. Zo zvyškom priestoru bývalej kuchyne / šatníka / rodičovskej kúpelne máte priestor na vytvorenie spálne so šatníkom a kúpelňou :) To je fakt len tak narýchlo, bolo by dobré to nakresliť ... Potencionálne by sa dalo následne okno na Izbe číslo 1 otočiť smerom do záhrady. Prípadne alternatívne by ste mohli ponechať technickú tam kde je a spraviť jednu väčšiu hlavnú kúpeľnu na mieste, kde som navrhoval novú technickú.
Odpovedať
Môžem vedieť v akom programe je to robené? Ďakujem. Mne udrelo do očí asi len to, že tá kúpelňa so spálne je veľká a spoločná je nejako malá, aspoň tak to vyzerá, a tiež tá tech. miestnosť, nejako my to tam nesedí. Ale ak to vám tak vyhovuje, nie je čo meniť. :)
Odpovedať
Mňa najviac zaujali tie palmy. Aby sa im darilo, plný plot by som nedával. Skôr pletivo.
Odpovedať
@zuzanak89 Dobry den je to robene v programe Home by Me. Da sa to stiahnut zadarmo a vsetky projekty su potom online. Ta technicka miestonst je potrebna koli centralnemu vysavacu, pracku a susicku nechcem urcite uz v kupelni a tiez to bude sluzit ako sklad a tiez tam chcem mat vsetky topanky. Mne sa zda ta miestnost velmi prakticka. Tiez sa z nej da prechadzat do garaze. Ja som vyrastala v dome a teraz byvame v byte takze som sa snazila riesit dom prakticky pre nas ako zijeme. http://home.by.me/en/
Odpovedať
@petra7825 to je to čo som písala, ak vám to vyhovuje a viete aj prečo tak potom je to ťažko okomentovať, ja si robím tiež vlastný projekt akoby som to chcela, nakoľko už máme jeden postavený a ideme do druhého a teraz viem ako čo chcem a čo chcem zmeniť. Vzhladom na svet. strany a aj dispozičné riešenie. Takže potom budem chcieť len pripomienky ale určite dispozíciu meniť nebudem. Ak to vám takto vyhovuje je to vaše rozhodnutie a vy tam budete bývať, nikto z nás. Vždy bude niekto komu sa to nebude páčiť vôbec a sú aj taký ktorím sa to páči. A ďakujem za program, už som ho našla podľa predchádzajúceho odkazu :). Už sa len naučiť v tom robiť.
Odpovedať
Kotol nebude? Ta technicka je na vsetko co pises mala, kam das podsedaky z terasy, kufre, vianocne ozdoby, cistiace veci,mopy, hadicu od vysavaca, krabice s predlzovackami, roznymi kablami, ziarovkami, ....................... a este tam musis presusit nejake to pradlo, niekde mat spinave pradlo-tam sa ho nikomu nebude chciet nosit. trojo dveri je tam uplne zbytocnych,stacia jedny. Vstup-tam zavesis max. 8 nejakych kabatov. Tiez by som nedala detsku k terase ale kuchynu s vychodom na terasu.
Odpovedať
@atlaska mozno ste si nevsimli ale ta technicka miestnost bude mat skoro 10m2. A tiez budeme mat podkrovie prisposobene na odkladanie, + garaz. Terez sme v byte kotry ma 62m2 a vobec nemam problem sa tu pomestit. treba hlavne nedrzat zbytocnosti a co je nepotrebne treba vyhodit. Dolezite je mat dobre organizacne schopnosti. Vesat nemusim kedze mam susicku. K tomu sa uz nikdy nevratim. Sucicka mi setri cas a zabranuje prasnosti. Detske izby su orienotvane tak aby v nich bolo teplo. a nebol hluk z ulice. po ulici prejde viac aut ako my budeme mat grilovacich partii ak nejake nocne vobec budu.
Odpovedať
Zo susicky je prasno, susis spodne pradlo ponozky? handry?a vsetko sa ani susit neda. Ani cela pracka sa nevysusi dobre,takze ju treba delit V byte nemas kopu veci,ktore v dome potrebujes. Ale ved zistis casom. Techn. je uzka ma kopu dveri a chces tam dat vela veci. behat po kufor, ruksak, cestovnu chladnicku a kopu inych veci na povalu je neprakticke,ale ak sa inak neda i "tak še da" kazdy hovori teraz nam to v byte staci,bude aj v dome a potom zisti ze nestaci. Rastom deti sa zvysuju potreby, neskladujemzbytocnosti /okrem knih po detoch a po mne/ aj ak toho mame vela na sport-plavanie,tenis,korcule, biky.... veci do zahrady,ktore nesmu mrznut v zime....
Odpovedať
Profilova fotka
Preco si nevyberies nejaky projekt, ktory robil projektant a vyzna sa do toho a ten si len jemne upravis ? ved mas tam zakladne chyby, ktore nikto kto sa vyzna nespravi - boli popisane v prispevkoch vyssie ... Ja osobne nechapem ako mozes chciet mat WC tak daleko od vchodu ... v podstate na 2.konci domu ... hociaka navsteva pojde cikat a bude prechadzat cez cely dom ... a tvoje dieta sa tam bude vtedy sprchovat .... wtf? Rovnako ta hlavna kupelka malicka, len s kutom a opacne kupena pre spalnu velikanska s vanou, wtf??? terasa ku kuchyni, rovnako pri kuchybi nejaku spajzku, nevidim tam nic take ... takze cele zle :-S
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dulius takze nevybrala som si project pretoze sa mi ziadny nepacil. Vsade mi chybali dve kupelne + technicka miestnost dostatocne velka. Kupelna je pre deti iba so sprchou Deti sa kupu iba raz do tyzdna a sprchuju sa kazdy den. Dispozicia tohoto domu mi presne vyhovuje mojmu zivntnemu stylu a potrebam nasej rodiny preto nevidim co je tam cele zle. Vela projektov ma velke spalne a male obyvacky alebo prepojene obyvacky s kuchynou a to som tiez nechcela. Navstevi mavame viacmenej iba starych rodicov takze neviem preco by som mala dom prisposobovat potrebam navstev ked z vlastnejskusenosti viem co vyhovuje hlavne nam. Zila som uz v niekolkych domoch aj v bytoch. mat velku kupelnu v spalni sa mi vzdy pacilo. Bolo to tak riesene v US a ma to svoje vyhody. jenda z podmienok je tiez 30% zastavanosti takze ak chcem mat garaz na dve auta musim neikde ubrat. Toto riesenie je vyhodne lebo nema skoro ziadne chodby a to tiez je chyba vo vela projektoch. Mas dom ktory ma 150 m2 a ztoho 30m2 su iba chodby.
Odpovedať
@petra7825 Mimo výše uvedených připomínek ještě: norma pro ložnici dvou osob je 12 m2, máte to jen tak tak (taková paneláková velikost), také garáž je pro 2 auta malá. Za mě zbytečně velká kuchyň. Taktéž chodit do všech pokojů přes obývák je nešťastné řešení. Neber to zle (chtěla ji znát názory ostatních), ale mě se prostě projekt vůbec nelíbí.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 ved v pohode, hlavne ze sa to Tebe bude pacit, aj ked kazdy tam tie chyby vidi. P.S. len k toalete: na nu bude chodit len navsteva? preco? a ty nie? napr. ked budes vonku, tak pre teba je uplne v pohode, ze Ti treba cikat a musis cez cely dom prejst. Pre mna by to v pohode nebolo, preto sa dava wecko niekde blizko vchodu a nie preto, ze navsteva na neho pojde len, ale aj obyvatelia domu. P.S.2: verim, ze si nechas aspon v tomto poradit a minimalne v technickej miestnosti si wecko das :-) k ostatnemu sa nevyjadrujem, uz sa stalo :) @aneri53 mozno bude mat nejake mensie auta v garazi, vtedy 5.4m by mohlo byt OK, ale inak to bude natesno naozaj, minimalne 6m sirka by mala byt na 2 auta podla mna
Odpovedať
@atlaska "Zo susicky je prasno, susis spodne pradlo ponozky? handry?a vsetko sa ani susit neda. Ani cela pracka sa nevysusi dobre,takze ju treba delit" - to co mas za susicku, prosim Ta? Ake prasno a preco by si nemohla celu pracku vysusit naraz??? Inak v podstate suhlas...
Odpovedať
Ani nie, ze cele zle, ale take... oravske... Nieco ok, nieco nie... Tiez by som navrhla to trosku prekopat. Nebudem rozpisovat preco, v podstate vsetky pripomienky uz boli uvedene.
Odpovedať
@lubinkag. Ked som susila pradlo vnutri na susiaku tak som mala vsade stale prach. Ja susim 99% pradla. Spodne pradlo a ponoskyu sa daju dat do specialneho mieska. Je to najelpsia vec aku som kedy mala. Mam LG samostatnu nie spojenu s prackou. Treba aby mala velky bubon. Dala som tam aj paplony a su krasne nafuknute. Pradlo skladam ked je teple takze vacsinu veci numusim ani zehlit. uteraky su konecne jemucke ako z obchodu. Stane sa mi ze mam spracy 1 az dve veci ktore treba zavesit a na to mi staci aj rebrikovy radiator v kupelni. Takze susiak urcite nepotrebujem.
Odpovedať
@petra7825 mne na tom najviac vadi ta kupelna, pride mi uplne zbytocne mat "svoju" kupelnu v spalni a malinku kupelnu niekde opodial , ktora sa bude vyuzivat podstatne viac, ved nebudes behat na WC cez spalnu, do "svojej" kupelne.. To iste satnik. Mne pride max. neprakticke chodit tam cez izbu, sa nabehas s pradlom 100km.. Ved to nie je len o tom, ze rano a vecer sa prezleciem a sup z/do postele.. Ale toto si malokto uvedomuje.. Tam by sa to dalo vyriesit aj vstupom z chodby, resp. mozno by som vymenila satnik a kupelnu a urobila dvere aj z chodby..Chyba mi komora a technicka je velmi mala, ak tam ma byt kotol, bojler, pracka, susicka, umyvadlo (a to odporucam poriadne velke, my sme dorabali dodatocne,aby bolo kde napr. zablatene cizmy umyt) To si tiez ludia z panelaku neuvedomuju, ze zit v dome znamena aj mat viac spiny, uz len take decka ked vybehnu 5x za den v zime von a dnu, tak blato vsade.. A to, co tu uz niekto pisal, ta dlzka rozvodov z tej technickej, to su zbytocne naklady, plus potrebujes zariadenie, co ti bude cirkulovat vodu, lebo to kym by si sa dockala teplej vody v tej dalekej kupelni, tak ta aj chut na sprchu prejde.. :-)
Odpovedať
@petra7825 Presne, ja to tiez tak so susickou robim, preto je mi divne, ze zo susicky ma byt prasno... Ja susim okrem par veci uplne vsetko aj bez specialneho vrecka :-)
Odpovedať
@lubinkag. mam uz druhu susicku, uz 16 rokov, viem porovnat prasnost tam kde je susicka a tam kde nieje, mame 4 kupelne. Predtym sme mali 3. Skusala som 3 susicky aj v USA. z tych filtrov ked s avyberaju je dost prachu asi, lebo vidim to na dlazke, na radiatoroch ako su zaprasene. Momentalne mamSiemensku z radu idosiek, 8kg pracku ked tam dam pradlo nieje vhodne ulozit do skrine, ked ho dam polovicu je krasne rovne. @akvi ja beham na wecko do svojej kupelne aj ked mam na vyber este 4ks inde, ale do detskej by som u nas navstevu nepustila /moji su prasiatka :-D aj ked uz velke/
Odpovedať
@atlaska Ja mam prvu susicku a prasnost ziadna. Filter je vzdy plny, vycistim ho po kazdom jednom suseni, ale nikde inde nevidim prach. Mam bubon na 7 kg pradla, vzdy sa mi zmesti cela pracka oprateho pradla. Ze by som mala stastie, alebo sa az tak nevenujem tejto zalezitosti?
Odpovedať
@atlaska ono tieto "toaletne" :-D veci su niekedy velmi zvlastne, my napr. mame jedno WC v kupelni, plus jedno samostatne, oba su zhruba rovnako vzdialene od obyvky, napriek tomu vsetci bez vynimky chodime radsej do toho v kupelni.. To samostatne sa pouziva ozaj len v pripade obsadenosti toho kupelnoveho.. Pritom ja som sa snazila mojich dvoch chlapov zmanipulovat tak, aby chodli na to samostatne, nech mam v kupelni "pekne" :-D (moj syn tiez neda pozor a zaspini WC-ko, neuprace po sebe a max. ma tym vytaca ]-( )
Odpovedať
@akvi ja som sa snazila dat jedno samostatne ale nevyslo mi to tam. Ja som chcela valstnu kupelnu do ktorej nebudu chodit hostia. A ta spolocna je sice mala ale synom bude stacit. a tiez mozu pouzit v pripade potrebu tu v spalni. Tiez ju budu pozuzivat na kupanie ale s tym problem nemam. Ak budem mat hosti na spanie tak nemusia sa u nas predsa kupat. a mala kupelna im musi stacit. Ta velka je iba pre nasu rodinu preto je v spalni. Ako som povedal vyrastala som v dome a dnes su nase detske izby prazdne a vacsinu casu travime iba v spolocnych pristoroch.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne stačilo vidieť že "keď som chcela mať garáž pre dve autá musela som niekde ubrať " to by som musel byť automechanik a mať v tej garáži dielňu aby som uberal z domu kvoli tomu a aj tak je tá garáž úzka keď tam bude jedno auto stáť a zaparkuješ tam druhé tak neotvorýš dvere bežné parkovacie miesto má min 2,5 metra tak su niekde nájdi dva vedla seba to je 5 metrov zaparkuj tam a uvidíš. Moja rada keď na to nemáte pozemok prečo chcete bungalov radšej by som išiel do poschodového
Odpovedať
@petra7825 Celkom nechápem tvoje reakcie :) Prišla si si sem pýtať názor, nie je tu jedného človeka, čo by ti niečo nevytkol napriek tomu si to stále obhajuješ s tým,. že pre teba je to tak najelpšie, vieš čo chceš a podobne. NA ČO SA POTOM PYTAS NA NAZOR DRUHYCH ? Keď aj tak chceš robiť podla seba ? Môj názor som spísal hore. Chcete tam všetko, no bohužiaľ sa to do tých rozmerov bungalovu a ani pozemku nezmestí. Zvážte poschodový dom ...
Odpovedať
aj sa bojim napisat :) Al mne vadi orientacia - svetove strany. Spalna je dobre. Detske izby su vsak na zapad - cele popoludnie svieti slnko, idu spat do vyhriatych a esete im rodicia buntosia na terase. Vymenila by som polohu s kuchynou - spojena s obyvackou by mohla zostat. Zostal by taky spolocensky priestor s dvorom a spacia cast by bola na druhej strane. Tu druhu kupelku by si mohla dat vedla tej velkej - usetrili by ste aj dalsie rozvody tym ze by ste ich mali sustredene na jednom iste.
Odpovedať
súhlasím s názormi hore. podla mna malý pozemok a velmi komplikovaný a neprehladný bungalov. necítila by som sa v nom asi dobre. poschodový by bol asi lepší aby ste tam dali všetko čo potrebujete
Odpovedať
Profilova fotka
Aj na tomto projekte vidno,ako sa zmenila doba....Garaz pre 2 auta- aby sme hned z garaze vstupili do domu...len preboha ziadne schody;aby sme sa nenachodili...rastie nam generacia obeznych deti bez pohybu @petra7825 ak ti podorys vyhovuje,tak si sprav podla seba...zbytocne sa pytas diskutujucich; kazdy ma ine preferencie. ;-)
Odpovedať
@anica tak to já zrovna považuju za velkou výhodu, nemuset běhat z auta domů v dešti, když zrovna prší ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?