Mohli by ste sa vyjadriť k tomuto projektu?

Ahojte mohli by ste sa prosím pozrieť na projekt ktorý nám dodal projektant k nášmu bungalovu? Zaujímal by má váš názor a hlavne vyjadrenie k použitým materiálom, ide o bungalov na kľúč. Nevyznám sa v stavebníctve, toto nieje finálny projekt len by som bola rada keby ste mi vysvetlili hlavne veci ohľadom hrubej stavby, základov, muriva a či to takto postačuje. Ďakujem krásne M.
Odpovedať
@monkulik 1 WC na 5 ludio hmm, male izby vsetky v podstate z obyvacky, neviem aku ma vyhodu satnik kde su na jednej stene policky alebo co voci vstavanej skrini okrem toho e zabera kvantum miesta, keby tam bola radsej daka mini kuelna so sprchov sa fajny šuk ako ta zbytocna miestnost na handry.... pracku by som dal do techickej, v kupelni to co je ta mini miestnost? K materialom sa asi skor ma vyjadrit projektant, one je tod toho plateny a ma vediet co a ako, ty mas riesit najme dispoziciu. Vidilm ale ze elektrokotol a solar .. podla mna radsej dake TC ako solar na tuv.
Odpovedať
ako pise @sysell 1wc je malo, satnik je uplne zbytocny v tejto velkosti a tvare, vo vstupe treba k vstavanej skrini pridat este aspon 10cm, takto do nej nezavesis ramienko s kabatom. Vsetky spalne so vstupom z obyvacky, to je velmi rusive a ta cast 1.02 je uplne hlucha. Vychod na terasu posun ku kuch.linke,bude to pohodlnejsie ako pri stole. Spalna pre dvoch 10m2?
Odpovedať
Profilova fotka
@monkulik neviem prečo ste si vybrali práve tento projekt ale nepríde mi moc praktický začnem vstupom ako bolo povedané vyššie výklenok je úzky na skriňu vôjde tam akurát vešiaková stena. izba pri vstupe má strašne malé okno len 900 mm na špajzy máte 600 mm, keď som už pri špajzy ten by som rovno zrušil je to to isté čo šatník vytvárať miestnosť kvôli policiam na jeden stene je mrhanie miestom špajzu kľudne nahraď potravinovou skrinkou, keď zrušíš priečku šatníka aspoň sa trocha zväčší spálňa, mimochodom neviem či to bol zámer ale v spálni vôbec nemáte okno. Najhoršie dopadla tá izba z dvomi posteľami ak je to naozaj myslené pre dvoch nechcel by som tam bývať dve postele iba jeden stôl, jedna stolička a žiadna skriňa, neviem či to vyváži ten východ na terasu, ak v dome naozaj plánujete žiť piati tak potrebujete väčší stôl ako pre štyroch a jedno wc a jedna kúpeľňa je málo aj pre tých štyroch. Ak by som mal niečo poradiť tak vybrať iný projekt alebo tento urobiť užší ( okolo krbu je aj tak veľa nevyužitého miesta ) a radšej dom natiahnuť do dĺžky.
Odpovedať
Domček bude pre 4 osoby, jedna spálňa a dve detské izby, sú tam zle zakreslene postele, v šatníku by som chcela z oboch strán miesto na veci, kúpeľňa pri spalni mne osobne príde úplne zbytočná. Mini miestnosť v kúpeľni myslíte sprchovací kút? Spálne je pre dvoch a chceme tam len posteľ a nočné stolíky. @atlaska @sysell
Odpovedať
@martosko Zatiaľ je to všetko v štádiu návrhu, povedali sme projektantovi ako by sme si to zhruba predstavovali a toto je prvý náčrt. A zrušenie špajze bola prvá vec ktorá má napadla
Odpovedať
Profilova fotka
Ten krb chcete určite tam? Ja by som ho tam zrušila a potiahla tu priečku medzi miestnosťami 1.07 a 1.06 a ty vytvorila chodbu. Na vnútornej stene by mohli byť veľké vstavané skrine a tým pádom by nebol potrebný ten šatník pri vstupe. A miesto neho mohla byť mala kúpeľní so sprchovým kútom a wc. A tie dve izby by mali súkromie a neboli by rusene napríklad návštevami.
Odpovedať
spajzku nechaj, vstup daj skryty vo vysokych kuch.skriniach vedla chladnicky. preco je rodicovska kupelna zbytocna? Deti vecne male nebudu a budu chciet ako oni aj vy svoje sukromie. V satniku paralelne vesanie neurobis je uzky. Postel a nocne stoliky OK, ale vzduch tam vydychate velmi rychlo. V panelakoch maju splane 13 m2 a su to kamrliky.
Odpovedať
@monkulik Odrezať kus z malej spálne bez okna a spraviť tam šatník s oknom je nezmysel. Riešte to ako jednu miestnosť so skriňami. Za to, čo projektant dokázal načarbať medzi spálňou a detskou, by mal vrátiť diplom! Na elektrokotol, expanzku a bojler stačí miestnosť 1x1m bez okna a bez dverí von. Pre 4 osoby treba dve kúpeľne. Jednu by som dal so vstupom zo spálne a bola by tam sprcha, WC a umývadlo. Druhá by mala vstup z chodby a bola by tam vaňa, umývadlo, práčka a WC. Na obvodové steny by som dal 20 cm sivého polystyrénu namiesto 15 cm EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska osobne som tiez toho nazoru, ze kupelna pristupna vylucne z jednej izby je zbytocna. Taka "amerika v noci" v zmysle mame to, lebo je to moderne. Dve samostatne spolocne kupelne OK, ale predsa nebudem posielat navstevu do kupelne/wc cez spalnu, pretoze to spolocne mi prave okupuje dieta. Mne by to prislo divne, fakt len ako sukromny priestor na trtkanie ako niekto spominal vyssie. @monkulik a tiez som nepochopila, na co je niekomu vana a sprchovaci kut v jednej miestnosti. Naraz to vyuzivat nebudes. Technicku zmensi a urob 2 kupelne s wc, jednu so sprchacom a druhu s vanou so zastenou.
Odpovedať
@maslenka47 neviem ci je to prave moderne, ja to tak mam 17 rokov a nechodia mi tam ani deti nieto navstevy. Preco by som do svojej kupelne behala cez chodbu? Ak navsteva ma zaujem vidiet moju tapetu v spalni v pohode iim ju ukazem. Mavame vela navstev,niesu to pre mna cudzi ludia, vidia aj "bordel" v kuchyni (to je u nas rozlozene krajanie zeleniny do salatu napr. , nemame plesnive paradajky pohadzane po linke- to k nazorom ze treba zakryt kuchynu aby navsteva nevidela bordel :-D) Navsteva ma u nas svoju kupelnu,a ak by nebola pojdu sa umyt do detskej kupelne az ked deti uz vacsinou spia.
Odpovedať
@atlaska mate tri kupelne?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacklady každá spálňa by mala mať kúpelňu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska @jan45 @maslenka47 Ani ja nie som zastanca kupelne v spalni. Rusilo by ma sprchovanie manzela v noci, alebo splachovanie WC. Medzi kupelnu a spalnu sme dali satnik, aby sa takto odhlucnil trosku priestor a nikomu to nevadilo. Kupelna je pritom pristupna bez potreby vojst do spalne. Aj umyvanie a obliekanie, ked jeden z nas ide velmi skoro rano prec a druhy chce spat, tak sa aspon nebudeme rusit :-).
Odpovedať
@blacklady nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?