Moderny, ci klasicky styl

Profilova fotka
oba domceky maju rovnaky podorys 14,5m x 9,4m.
Odpovedať
1
2
to je hlasovanie? :)tak 1
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 ano hlasovanie :-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
1 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ten s plochou strechou
Odpovedať
1 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 pred tým ako budeš riešiť vzhľad by som ešte skúsil doladiť dispozíciu lebo tá nieje žiaden zázrak Ja by som ten vzhľad trocha prispôsobil okolitej zástavbe preto ťažko vyberať či 1 alebo 2
Odpovedať
exterier c.1., ale interier upravit, aspon prehodit vstup medzi kuchynu a tu izbu
Odpovedať
Profilova fotka
Presne aj mna to hned napadlo, ze je to zle riesenie, daleko je vchod od kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s @stowasser
Odpovedať
Profilova fotka
interier sa da prehodit hocijak, teraz mi ide o styl. dakujem za rady
Odpovedať
Za mne moderna - sám s plochou stavbou stavím!!!!
Odpovedať
dom čislo dva je daleko rozumnejši, na dom čislo jedna sa bude za par rokov vravit "tie krabičky na topanky"
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martinmatko mne sa pacia obydva styly, sam sa neviem rozhodnut, len ci mi ten ulozny priestor bude zato stat, myslim si, no mozno sa mylim, ale sikma strecha ma bude stat viac? a o kolko. ak o 4000 eur, to radsej kupim za 1800eur 12 metrovy lodny kontajner...ale ako pisaly uz druhy, moznoze nebudem moct stavat s rovnou strechou.
Odpovedať
Osobne by som robil "modernu" v tomto prípade s pultovou strechou :)
Odpovedať
@martin153 Máš jednoduchý dom, žiadne zložité tvary, takže klasická Áčková strecha vyjde na +- rovnaké prachy, ako tá rovná :) Veď si to skús dať naceniť a podľa mňa budeš prekvapený :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 putova, sedlova, valbova..dilema dilema :) aku dat
Odpovedať
Profilova fotka
Som za 2. riešenie. Ale, keď už strecha - tak aj s podkrovím. Na rovnakom pôdoryse bude väčší priestor, za nie veľkého navýšenia financií. A spätne - môžeš zmenšiť pôdorys. Hlavne čo sa páči tvojej manželke a potom tebe.
Odpovedať
@martinmatko tak ty si asi kus architekta :-D @martin153 za mna urcite 1. Plocha strecha bude urcite jednoduchisia aj financne, energeticky tiez lepsia.. Keby si chcel kompromis, tak pultovu...
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko @stowasser @skorica05 @madein1974 ako by ste to dali vy, pri rovnakych rozmeroch? uz som skusal vymenit tu izbu s vchodom, ale to by som musel predlzit chodbu doprava a tym by som stratil satnik. prejst o 4 metre viac, je to vela? ale poradte.
Odpovedať
prepač, neber to osobne, ale moj nazor je že projektanti čo projektuju taketo akože moderne domy(skatulky) musia byt asi tak jedine mlade horuce hlavy bez skusenosti. plocha strecha to su len problemy do buducna a spolahliva stoji kopu prachov, bral by som ju jedine vtedy keby som tu plochu využival ako terasu. kvalitna plocha strecha ta može stat viac ako šikma. presahy strechy su dobra vec : - chrania omietku , chodiš suchou nohou okolo domu, ked stojiš pred dveramy neprši ti za golier , chrania okna, ked vetraš nenaprši ti do izby atd.
Odpovedať
@lubomird takych chytrych architektov sme tu už mali aj za socializmu na tieto škatulky
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 zmensi, ale tahat elektriku a vodu na poschodie robit deku atd uz sa eura minaju. nemusim mat podkrovie, ked sa rozhodneme pre sedlovu, valnikovu strechu, tak urcite bude vaznikova. ale mas pravdu, co manzelka nakaze :-)
Odpovedať
Plochá střecha stojí ve většině případů vždy více než sedlová, vazníková s neobytným podkrovím.
Odpovedať
@rebut a to si kde nabral?
Odpovedať
@martinmatko Vidis, a stale su vzormi aj pre modernych architektov, to je co? Hovori ti nieco vila Thungendhat?
Odpovedať
Profilova fotka
Nesedi mi vstup okolo izieb.... Cize prehodit tu pracovnu s chodbou.... Lenze to by bol potom problem s dverami do detskej... Hmmm.... Takze asi sa to neda....
Odpovedať
@lubomird jedna vec je rodinny domček a druha vec je velka vila alebo stavby s vysokymi murmi kde už strecha s presahom potom nema vyznam.
Odpovedať
@martin153 preco by ste prisli o satnik? len zrkadlovo otocit vstupnu cast a posunut priecku satniku kvoli vstupu do izby. Ale v tom navrhu je toho viacej. Chladnicka samostatne stojaca? Nezabudnite na odkladaciu plochu vedla nej. Drez v kuchyni je dost daleko od zdroja teplej vody-nutna spiatocka? Vstup do druhej kupelne len zo spalne? Ak uz rodicovska kupelna, tak je praktickejsie mat do nej vstup zo satniku (ak jeden z manzelov odide zo spalne do satniku/kupelne skor, tak sa tam uz nemusi vracat). Technicka miestnost je dost velkorysa, radsej premysliet, ubrat z nej a urobit zvlast wc.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 Práve ten rozmer domu je problém, na to všetko čo tam chceš mať mi to príde malé hlavne zádverie, izba s dvomi posteľami (a iba jedným stolom ) kúpelňa v dnešnej dobe do novostavby by sa hodilo mať samostatné WC, rodičovská spálňa ale keby si zrušil tú zástenu a tie 4 skrinky oprel o hociktorú inú stenu tak by jej to dosť pomohlo. Kde by sa dalo získať pár m2 asi zmenšiť technickú vyzerá to na kúrenie elektrinou tak tam by sa dalo niečo priestoru ušetriť ( pri šikmej streche by mohli byť niektoré technológie v podkroví ) a dosť metrov by sa dalo vyťažiť z jedálne keď zrušíš ten mega stôl a nahradíš ho stolom pre štyroch prípadne aby sa dal roztiahnuť ušetríš priestor skoro jednej izby a do obývačky ti možno vojdu aj kreslá nie len gauč. Asi by to chcelo začať od znova alebo navštíviť architekta prípadne projektanta
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ako sa bude vstupovať do tej rožnej detskej izby? @martin153 ja som za rovnú strechu
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?