Maxim prerobeny projekt

Profilova fotka
Náš podorys druhy a definitívny pokus 😁 Nejake napady alebo pripomienky prijimam
Odpovedať
Profilova fotka
Miska, vyzerá to super. Jedine výhrady by som mala na kuchyňu, lebo budeš mať malo pracovného miesta na linke, keďže je dosť malinká. Stena má 2.6 m a máš tam chladničku - 60cm priestor - varna doska - cca. 80cm priestor v rohu. Ja by som skôr posunula dvere do špajze bližšie ku krbu, pod okno v špajzi dala ten bojler a kotol a oproti dverám policky. A potom na tú stenu v kuchyni by som dala stenu s vysokými skrinkami vrátane chladnicky , rúry, mikrovlnky ...
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka na tu stenu chcem opriet stolik a kuch.linku posunut max ako sa bude dat k terasovym dveram, teda tam bude ta veza s rurou, mikrovlnkou. V pohode mi to bude stacit, ved teraz mam ovela mensiu klasicku panelakovu a staci mi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@messue :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@miska01nr super mate aj pozemok dost dlhy my mame len 30m. A tiez ste si domcek rozsirili... aj my tak planujeme.. 🙂
Odpovedať
Nerouzumiem co je to za spajza, kde je aj pracka a predpokladam, ze aj bojler. Je to nezmyel. Preco je hajzlik pristupny zo zadveria? Namiesto dvoch samostatnych hajzlikov, kebolo by lepsie urobit 2 kupelne (1. vanou a s WC, druhu len so sprchovym kutom) a samostatny hajzlik, ked uz to musi byt. To hajzlikove okienko vedla vstupnych dveri je taky slovensky folklor. Hajzli pod oknom tiez nie je najlepsi napad. Svetove strany boli uvazovane?
Odpovedať
Satnik bez okna - to tiez nie je najlepsie. Nabytok v zadveri ma na obrazku hlbku 60cm. Ale praktickejsie je 70cm.
Odpovedať
okna v obytnej casti su na moj vkus a dnesnu dobu dost minimalisticke
Odpovedať
@miska01nr pekne to je. Zopár veci nie je podľa môjho "vkusu", napr. nevidím zmysel tej špajze. Namiesto nej by som dala zopár vysokých potravinovych skríň a techniku tiež podobne "zatvorila" a máte o 60cm širšiu kuchyňu.
Odpovedať
Zrusili sme wc z predsiene a namiesto toho sme natiahli izbu malemu o cca 1.2m. Okno v obyvacke na kratkej strane sme dali normalne. Vsetky okna sme dali 175x150 s/v Terasu sme zvacsili. Na terase sme vymenili 2 stlpy za 3x beton nakolko strechari odmietli stavat tetasu na tak trapnej konštrukcií a nedali by záruku. Kupelna je mensia ale postavujuca, kto potrebuje obrovsku nech si kupy vacsi dom. Lava izba / spalna sa zvacsila do šírky na ukor strednej izby o cca 25cm. Priecky sme robili z 120mm. Zvacsili sme okna v kupelni a wc. Špajz som zrusil a vytvoril mensiu technickú, voslo tam cerpadlo, práčka aj police na haraburdy aj rozvod podlahovky. Vznikol tak pekny priestor na krb a nezmensil sa opticky vstup do obyvacej zony. Poriadne si pozrite projekt ak budete zvacsovat terasu je nutne urobit aj zmeny v dlzke dreva. Stropné tramy si nedavajte do venca je to blud ale na neho, treba ale pocitat s mensou povalou, prioadne zvazit zmenu konszrukcie nakolko spojnice su vo vyske ze ani podliest ani prekrocit. Dali sme jedno okno ku kominu. Vylez je v strednej chodbe a otvara sa smerom na obyvacku. Nezabudnite na externy privod vzduchu do krbu este pod platnu.
Odpovedať
Byvame uz par tyzdnov a sme spokojny. Osobne by som nemenil nic. Do kupelne vosiel aj sprchovy. Tu sme natiahli na 3m na ukor šatníka. Satnik postacujuci. Sme z vychodu ked tak...
Odpovedať
@truly a uz staviate ci mate hotove? Ja som zasa za aby bolo wc vo zadveri. Kvoli návšteve aby mi nechodili po dome , a pre nas ked sme von aby sme nebehali po dome a trebárs len obuti vbehneme narychlo. Jedna kupelna mi stačí ved tam travim minimum casu len kvoli umytiu a kto by tolko upratoval , a okienka mate celkom slusne velke. To je sravebny otvor tak siroky alebo uz od ramov okien? Prosim ake velke okna su na original projekte ? Diky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@messue bývame. Wc by som nedával prec od kupelne. Tie maniere typu su v tak relativne velkom ale dostuonostou malom dome zbytocne a rovit wc pre návštevy? Tak jedine v dvojposchodovom. Pripadne zrusit wc a zvacsit spalnu. Tak navsteva ktoru sa bojis nechat chodit po dome, nema co robit v dome. No obuta nevbehnes garantujem ze po tej capanici conje vonku sa radsej vyzujes. Stavebný otvor je tych 175x150. 175x150 tuším ale videl som projekt kde boli 150x150 a bolo to iste. Je uz dost vela tych úprav. 175 je postačujúce
Odpovedať
@miska01nr dieťa v detskej izbe bude počuť radovánky rodičov. Kúpeľňa ďaleko od spálne rodičov. Inak ok.
Odpovedať
@truly okno je teda postacujuce a mne sa pacia vacsie ako mensie a terasove mate ake velke? No my máme take navstevy ze su tu min.pol dna:grin: a casto takze zachod treba ja viem ze to je vhodne pre poschodový dom aj ja som z domu. Ale to wc sme proste chceli ponechat pri vchode. 2m stvorcove nie je strasny problem . A ideme zvacsovat dom na 11m. Takze izby budú celkom velke, 13m štvorcových..... ako sa vam byva? Je nieco co by si vylepsil? A mate striešku nad vchodom?
Odpovedať
@truly Aj si zvacsoval rozmery domu oproti povodnemu projektu? Alebo len posunul priecku medzi spalnou a strednou izbou?
Odpovedať
@messue to už je na vás no. Tak hlavne nech dobre spravia projekt strechy ostatne je ralativne prkotina pri tom zväčšení. Tiez by som zväčšil ale nebolo kam... 13.5 sirka pozemku Striešku nemame ale oresah strechy nam dali strechari ocosi dlhsi cize na 0.5m mi nepri a nesnezi. Ale možno tam nieco vyspekulujem. Ak môžete dajte si. Asi ani nie. Ak date sirsie a Striešku tak asi ani nieje co vyleosovat. Teda kazdemu nieco ine vyhovuje beriem svoj pohľad. Ak natahujete dom a je vam to jedno tak pridajte meter aj na dĺžku. Zvacsite o pol metra kúpeľňu a o pol metra špajz. Nieje to nutné ale dosiahli by ste ideal
Odpovedať
@citadelka nic sme nezvacsovali z dovodu maleho pozemku a neskusenosti. Teraz by som uz robik inac nakolko aj pozemoj je vacsi ale to som vediet nemohol. Ano posunula sa priečka na ukor szrednej izby. Ale ako olnihodnotna izba pre dieta alebo hostovska je to postačujuce. Detsku sme dali na pravo ako som pisal a zvacsili ju o ten zachod
Odpovedať
Ta technická na vykrese sjresluje je zvacsena asi o 30cm.
Odpovedať
@truly ano, uz som sa docitala. Vysli ti pekne 2 velke izby a ta stredna necelych 12m2 je tiez este uplne fajn. Ja som mala detsku pre seba 8m2 :) A kde mate postaveny domcek? Spokojni s lokalitou?
Odpovedať
@citadelka KS ano, novostavby, mladí ľudia, zatial ano. Uvidíme ked sa to zahusti ale mame taku ulicu ze tu nikdy milion domov nebude. Max do 20
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa kde začat? takže špajzu s technickou mame aj na byte a je to dost prakticke,nechcem potravinove skrine.su veci ktore musiš nechať pri otvorenom okne-myslim potraviny a lepsie nam to vyhovuje takto. Šatnik s oknom? načo? potrebujes vetrat ulozene veci v skrini? ktora skrina je s oknom? ale je to vec vkusu a na kazdom.Nabytok a rozmery nechavam na muža-je stolar. @truly mate to velmi pekne spravene,len každemu niečo ine vyhovuje. chcem sa opytať aku mate strechu a strop? @megdesign radovanky rodičov :-D a mysliš,že v panelaku to je lepšie? tak vieme sa ovladať a ked treba-deti chodia aj na vikendy k starym rodičom.
Odpovedať
@miska01nr ale nestavias panelák, stavias RD.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign vážne? a toto ti príde ako panelakova dispozícia?
Odpovedať
@miska01nr nepride ti to byt male ? Keby to malo o 12x15, alebo, 12x13, alebo 10x15. Takto su tie izbycky uzulinke sliziky pri 12x15 by ti v kazdej izbe vedel vzniknut za dverami 66cm roldor a ostava ti rovnaky priestor ako v povodnom projekte, obyvacka a kuchyna by by bola tiez vzdusnejsia, v tomto priestore clovek travi vacsinu rodinneho casu.
Odpovedať
@miska01nr Ved mi to tiez ako panelakova dispozicia nepride... A je to vec vkusu, kazdemu sa paci nieco ine a keby sa nam pacilo vsetko rovnaké tak by sme mali vsetci rovnake domy a vybavenie. A vôbec, toto forum je sice o vyjadrovani nazorov ale nesmie clovek zasahovat do vole cloveka ,spochybnovat jeho nápady a sprznit mu vsetko. Mame sa inšpirovať a brat napady a nie sa poucovat.😉😉 @megdesign A tie radovánky :rofl::rofl::rofl::relaxed: nie som taka hlucna zasa ked deti chcu a su zvedavé, tak zacuju aj ked budete mat 100m daleko izbu od nich:hugging::kissing_smiling_eyes::stuck_out_tongue_winking_eye:
Odpovedať
Profilova fotka
@quakdafak male mi to nepride.izby maju 13m2 nedalo sa nam viac rozšíriť,koli domu na pravej strane.maju okno z kuchyni spojenej s obyvačkou a to sa rata ako obytna miestnost a musime dodržat vzdialenosti.najprv sme chceli bungalov s garažou v dome13x14,ale koli tomu ich oknu sme museli pristupiť na takuto alternatívu.
Odpovedať
@miska01nr este jeden napad pri 12x15 by som zo satniku spravil technicku a spajzu uplne vyhodil a rozsiril kuchynu.
Odpovedať
Profilova fotka
@messue a izieb s dverami je tam dosť,však kde je napísané,že musia byť radovanky akurat v spalni? :-D :-D :-D
Odpovedať
@miska01nr dobre tak zruste to prave okno z obyvacky a spravte vacsie okna na terasu a to okno co je na pravej strane presunte na lavu do kuchyne a mate pokoj. Neni dovod aby ste nedostali SP. Mne ta velkost a rozmer izieb evokuje panelakove rozmery.. proste kamrliky kde sa ledva pohnes a nemas si ani kde poriadne veci odlozit... ale to je moj pohlad ty ho mas iny.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?