Máte typový projekt alebo projekt od architekta?

Ahojte, rada by som vedela ci mate projekt navrhnuty architektom - projektantom, alebo ste boli spokojne s typovymi projektmi. Zaujimalo by ma tiez, pokial ste si dali vykonat zmeny v typovom, kto vam ich upravil? Priamo firma alebo ste to nechali uz na vami vybraneho architekta?
Odpovedať
1
2
5
katalogovy ta vyjde lacnejsie, lebo naklady na jeho vyrobu sa rozpocitaju na viac osob. projekt od architekta je drahsi, ale mal by splnat vsetky tvoje predstavy do najmensich detajlov aj bez kompromisov. my sme si vybrali tiez "usitie projektu na mieru" a zatial sme spokojni :-)
Odpovedať
Luciferova a ak by si mohla napisat kolko vas stal projekt navrhnuty architektom? A podla coho si vedela ze si nasla toho "praveho" architekta? Ked ja naozaj neviem...ani jeden typovy nie je to co presne chcem, a ak by som v nom aj dala urobit zmeny tak si za to musim priplatit..takze to si uz mozem zrovna dat navrhnut architektovi. Ale neviem na koho sa obratit...ako najst toho "praveho"...podla coho ste si zvolili toho vasho?
Odpovedať
napisem ti radsej do IP, dobre?
Odpovedať
bianka, my mame katalogovy projekt a priamo v prodome nam robili zmeny, ale aj tak konecne upravy nam budu robit architekti, ktori nam vybavuju aj stavebne povolenie. Znama si dala robit individualny projekt a vyslo ich to okolo 70 tisic, co sa nam zdalo strasne vela...
Odpovedať
pridavam sa k luciferovej, aj my sme si dali robit projek architektovi a sme maximalne spokojni :-) mali sme svoju predstavu, ako ma dom vyzerat a co vsetko ma splnat. cena projektu bola v zavislosti od velkosti domu, teda od m2. ale aj tak to bolo niekolkonasobne viac ako katalogovy projekt.
Odpovedať
vsetko zalezi od stavitela...ak stavia sam a svoj pomocne...a dokaze si urobit zmeny sam...kupte si katalogovy projekt. Na stavebne povolenie vam staci. Ale ak to chcete dat stavat firme a mate jasnu predstavu co chcete...dajte si urobit poriadny projekt..pri investicii cca2mega za dom + 1mega za pozemok je 100tis nic na projket. S pozdravom stavebny inzinier :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak by som mala na to peniaze, dala by som si urobit dom "na mieru", teda architektovi. Cena sa podla mojich informalcii, pohybuje v zavislosti od pribliznej ceny stavby, ale urcite sa da aj dohodnut. Architekt zohladni vase potreby, ale je pravda, ze upravit sa da aj katalogovy domcek. Ale niektori architekti ti urobia servis az kym nie je dom postaveny, pripadne poradia so zariadenim, vybavia urady a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som taktiez za architekta. Ale vlastne zavisi co sa ti naozaj paci a aky domcek by si chcela. U nas to bolo jasne pretoze, chceli sme nieco modernejsie, jednoduchsie, take "šik"...a co sme prezerali katalogy RD, tak boli tam peknucke domy, ale nechytilo nas to tak za srdce no a teraz mame projekt od arch. a sme total happy :-) Takze podla mna zavisi od toho, co sa ti naozaj paci a co ti vyhovuje a tak.
Odpovedať
Ahojte.My sme tiez za projekt do architekta.Prave sme v stadiu hladania toho praveho, nevedeli by ste mi niekoho odporucit.Presla som uz vela stranok, ale z takeho mnozstva sa tazko vybera.Preto privitam vase typy a skusenosti.Najlepsie v zapadoslovenskom kraji.Velmi pekne vam dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
vall, moj manzel je architekt :-) Sme ale z RBK...ale chodi aj do Blavy robit
Odpovedať
My sme to skombinovali, vybrali sme si katalogový, ale tam sa nam nepacil typ krovu a samozrejme chceli sme aj nejake upravy, tak sme si nechali ten katalogový projekt prekresliť a prepočítať. A teraz sme tiež maximalne spokojny, pricom nas to vyslo drahsie zhruba o 20 %.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. tak my sme si vybrali domcek z katalogu. architekt nam poskytol viacej variacii, lebo uz nejake robil a z toho sme si vybrali, co nam najviac pasovalo. a budeme to dalej riesit ako pisal michal165. zmeny, ktore budeme robit pri stavbe budu robene cez dalsieho architekta (znameho). ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte,máte niektorá skúsenosti aj s bytovými architektmi alebo návrhármi?A nepoznáte nejakého z okolia Senice?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
monika.c • Včera o 17:07 Dobry den,chcela by som sa opytat,odkial mate projekty rodinnych domov,ci z katalogov alebo ste si dali projekt robit projektantovi.My sme uvazovali nad projektom rodinneho domu z prodomu,len nam bolo povedne projektantom,ze osadenie do terenu nam ani jeden projektant neurobi za 5-10 tisic a tak teraz riesime dilemu,co dalej.Kolko vas vysiel projekt domu od projektanta alebo ked ste si kupili projekt hotovy,kolko vas vyslo osadenie rodinneho domu do terenu?Bolo nam povedane,ze komplet projekt rodinneho domu robeneho projektantom stoji cca 60 000 tisic.Ake mate skusenosti?Pripadne poradte nejakych dobrych projektantov zo Zvolena alebo Banskej Bystrici. :-) mpeto • Včera o 18:07 nas stala situacia 4000 Sk, projekt sme brali od projektanta, ktory robil zastupenie pre prodom gani • Včera o 21:31 ahoj tak toto by aj mna zaujimalo,nakolko som ešte nenašla projekt ktory by splnal moje požiadavky a ked tak najradsej projektant z PN,TOaleboNR sandrea • Dnes o 09:27 My sme dlho špekulovali, lebo sme chceli podľa svojich predstáv. Nakoniec sme v Eurolines našli niečo podobné, spravili sme pár zmien a je ideálny. Treba veľa listovať, určite sa nájde čosi. Z Eurolines nás stál 27tis a osadenie 2tis. Ja by som 60tis. za projekt nedala, fakt je lepšie nájsť nejaký podobný a dať spraviť zmeny. luciac • Dnes o 11:42 Aj my sme chceli projekt podla svojich predstav, ale jeden projektant nam povedal ze 70tis. a potom nam znamy odporucili jedneho ktory to iste spravi za 25tis. ale z ineho kraja, no ale sme uz mali objednany z katalogu s tym, ze urobime vacsie zmeny, rozmer a tvar inak by sme si dali spravit unho, no ale aspon sme to mali rychlejsie a mozme pomalit vybavovat papiere. Tak sme si objednali z katalogu vysiel nas 27tis. a o tyzden ideme za projektantom ktory nam spravi zmeny za 7-8 tis., jeden tu od nas nam to iste ponukol, ze tie zmeny spravi za 25tis. nakolko su dost velke, aj tu plati treba hladat, pytat sa a ist aj do ineho mesta, lebo tie ceny su naozaj velmi nadhodnotene, kazde mesto ine ceny, ale urcite sa oplati radsej za nim cestovat a usetrit aj 15tis. ;-) ;-) gani • Dnes o 14:37 luciac a ked možem vedieť ten lacny projektant odkial je? :-) mitinka • Dnes o 14:41 ja som sa bola pytat na eurolines a povedala nam cenu 35tisic ale ked som povedala ze chceme zmeny tak kazda jedna zmena 1500sk tak sme zistili,ze by nas to vyslo na nejakych 90t,... tak som si zohnala jednu super pani ktora je sice z prievidze a ja z tt ale robime to po tel. a cez e mai a bude nas stat 48t aj so zivotnym prostredim urobenym co podla noveho zakona musi byt aj s poziarnym,.... a v cene mame to ze si to kolko krat chceme mozme prerobit a ja som narocna tak prerabame a prerabame,....l :-D a vobec mi tych penazi neni luto lebo za kazdu hlupost by sme inak platili este viac,.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak po case som tu opat,som rada,ze ste poskytli zopar informacii,a vidim to tak,ze asi si dame projekt spravit u projektanta.Sice sme nasli celkom pekny domcek od prodomu,len by sme tam tiez museli robit zmeny nas a nas pozemok je mierne svahovity,takze neviem ako by to dopadlo s tym osadenim do terenu.Dufam,ze nam to vyjde a ze na jar zacneme stavat.A naozaj nepoznate nejakych projektantov zo Zvolena alebo B.Bystrice?Momentalne zijeme v zahranici a aj ked som pozerala na nete nejake stranky,nasla som toho len velmi malo.Alebo ak poznate nejaku stranku na nete,napiste. :-) Luciac a neporadis mi toho projektatnta.co by to spravil za tych 25 tis.? ;-)
Odpovedať
ahojte, nabuduci stvrtok ideme za nim a spytam sa ci mozem dat nanho kontakt, nakolko nas berie na zaklade znamosti, lebo ma toho vela bodaj by aj nie lebo je velmi lacny, ale ak dovoli, poslem vam cez IP kontakt na neho, a je z okolia PP. Pekny vecer.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Aký projekt záleži od dvoch podstatných vecí: Vyhovuje Vám projekt z kataógu a sú potrebné malé zmeny tak by som si ho objednal, má to výhodu cena nižšia a pri zachovanej kvalite jeden projekt je predaný viacerým zákazníkom, má to výhodu že si to viete aj pozriet zrealizované ak niekto nemá predstavivost teda ak je to často používaný projekt. Ak chcete niečo podla svojho gusta a treba vela úprav radšej bysom si objednal individuálny projekt u architekta, niekedy nie je dobré robit vela zmien v projekte lebo sa moze stratit súlad niektorých parametrov. Skuste najst architekta ktorý sa zameriava na rodinne domy a nesnazte sa najst najlacnejsi projekt zalezi od zlozitosti domu ale cena takychto projektov je 70 -100 tisic a moze byt aj viac. Taktiez treba pri upravach pamatat na to autorske prava. Treba to vziat aj tak ze kvalitny projekt stoji vela casu a nekupuje sa pokresleny papier ale skusenosti a rozum.
Odpovedať
Profilova fotka
No my mame projekt od architekta,je to pani,ktora sa tomu venuje a je fakt super,mila,vzdy ochotna a sme s nou velmi spokojni.Plati to,ze architekti ktori su vo velkych mestach beru velke peniaze,my mame projekt bungalovu 3izby obyvacka kuchyna dve kupelne a vsetky ciastkove projekty ako je plyn,voda,kanalizacia,elektrina,...plus osadenie na pozemok a 4 krat situaciu za 17tic.Takze ja som velmi velmi spokonjna a vam drzim palce. ;-)
Odpovedať
ahojte a nermohli by ste mi poslat kontakty na tych lacnejsich architektov, potrebujeme si dat zmeny v projekte a zda sa nam draha ponuka... po pripade aj docestujem, ale som povodne z KE.... diky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takze nasa projektantka je z Kuzmic a vola sa Ing.Maria Janoková.
Odpovedať
Profilova fotka
moj brat maj tiež tuto projektantku a je s nou spokojný... :-)
Odpovedať
Jeeeeeeeej, ved to ani je daleko. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja mam projekt individualny za 850 eur. Komplet statika, oasdenie, vykaz atd. Je sice pravda, ze je od znameho, ale urcite je normalne cena do 1200eur. Co je vlastne porovnatelna s katalogovym projektom, ked tam este treba osadenie atd. Som za individualny projekt, budete to mat podla vlastnych predstav. Urcite sa vsade najdu projektanti, ktori maju aj normalne ceny.
Odpovedať
prosim Vas chcem sa spytat tych co tu pisali ze maju projekt od architekta, ze v akom rozsahu to maju? lebo ked si spocitam, ze na taku novostavbu treba minimalne 2 mesiace od studie, cez stavebne povolenie az po realizacny projekt, tak 25 tisic mi nevychadza ani len na profesie, nieto este na celu stavbu, ja som zo stredneho slovenska a u nas statik:8000 sk, voda kanalizacia kurenie 5000 sk, rozpocet min. 6000 sk, elektrika 6000 sk, to potom na dva mesiace prace na projektanta ani nevychadza a to este nehovorim, ze len na odvodoch za tie dva mesiace musi zaplatit 10 000 sk zo svojej cinnosti, ja toto nepochopim ako si zarobi na zivobitie, mozte mi prosim objasnit co ten projet obsahuje a za ako dlho bol hotovy? dakujem :-)
Odpovedať
My mame individualny projekt, stal nas 2000 euro. A je v nom uplne vsetko, aj vybavenie stavebneho povolenia. Nemuseli sme urobit absolutne nic.. Nam to cele trvalo aj s tym stavebnym povolenim (kde nam trochu robili problemy) 8 mesiacov. Ak by nerobili problem na SU, tak by to bolo za 5 mesiacov hotove... A ak by som ja "nevymyslala", tak aj skor.. Lebo my sme povodny navrh menili asi 3x, z toho raz velmi vyrazne, potom uz len take prkotiny....
Odpovedať
Profilova fotka
essme Individuálny projekt u mňa stojí od 1200 eur so všetkým. Čas – 2 mesiace.
Odpovedať
Aj s vybavenim stavebneho povolenia?? ZAZRAK
Odpovedať
Profilova fotka
Iba projekt so situáciou osadenia a prípojkami. Vyjadrenia k stavebnému povoleniu cca 300 eur, ale iba západné slovensko - viac by som precestoval ako zarobil.
Odpovedať
ahojte, chcela by som vedieť, či je veľký rozdiel v cene, ak v katalógovom projekte niečo ruším ako keď niečo pridávam. :-D ide konkrétne o zrušenie dvoch strešných okien a pridanie krbu. máte s tým niekto skúsenosť? ďakujem ;-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?