Mate podobny projekt ?

Chcela by som pocut vas nazor na projekt . Nechapem len tomu ze na prizemy mame terasu a na ppschodi je nad terasou izba. Este som to nevydela ze ako to bude vyzerat. Mate s tym niekto skusenost ?? A aj celkovo nazor na projekt. Dakujem .
Odpovedať
Pride mi energeticky trosku menej efektivny kvoli tym vyklenkom, ale zase clovek chce nie len byvat ale aj mat pekny dom, takze by som to len kvalitne izoloval. Inak pekny dom, klasika. Ked si si ho vybrala asi sa ti paci. Treba poznat cenu materialu, prace a vlastnosti domu: energeticke straty - kolko budes platit za kurenie cca atd. Mozno by bolo fajn vidiet aj nejaku vizualizaciu, lebo z tych fotiek sa to tazsie predstavuje.
Odpovedať
ako projekt nevyzerá zle, náhodou na v ňom všetko rozložené normálne a v dobrej mierke. no nechápem, však ste na projekte pracovali s architektom, nie? tak hádam je tento dom podľa vašich požiadaviek, či to je jeho vízia?
Odpovedať
@nikuska115 zly zastaraly, neefekrivny predrazeny dom - vikiere, 6 uhlonikovy zly vyklenok, skareda aj strecha s tou garazou, pozri si katalogy domov, bezne su tam izby nad terasou.
Odpovedať
napriklad http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
@nikuska115 pozri si Euroline Praktik 1215, je podobne rieseny zvonka, akurat bez tych nemodernych vyklenkov.
Odpovedať
@sysell mne sa paci vyklenok preto som si ho dala. A podla mna nezalezi na tom co je moderne to sa stale meni kazdy rok ale to co sa cloveku paci. Ale dakujem za as nazor.
Odpovedať
@nikuska115 6 uholnikovy vyklenok = drahsie zaklady, drahsia stavba, ked je hore balkon komplikovanesie riesenie izolacie, dlazby - bude ti stekat voda po stena z balkona .. vstky die detaily oplechovanei slazba vsetko somariny co su narocnesjie na pracu a stoja prachy,Je mozne ze tie stply vo vyklenku su z betonu - salovanie, armovanie = vela penazi - ked uz daj tam obdlzik, alebo zvacsi celu kuchynu bvudes mat vacsi dom za menej penazi. Tak isto hore nad nim byu malo byt dost izolacie, sa pzori kolko je v projekte, asi moc nebude..
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska115 Tieto výklenky (odborne apsidy) fičali tak 25 rokov nazad. A také je aj celkovo mentálne nastavenie parametrov tejto stavby. Pravdu má @sysell - je to neefektívny, zastaralý a najmä prekonaný pohľad na to, ako by mal vyzerať rodinný dom v roku 2018. To ako keby si na automobilovom fóre dala fotku Lady Niva a presviedčala všetkých, že toto je dobré, lebo sa Ti to páči. Éra Lady Nivy sa skončila a skončila sa aj éra takýchto stavieb. Alebo aj telefón máš spred 25 rokov.....? ;-)
Odpovedať
@nikuska115 Po vizuálnej stránke nevidím vôbec problém v tom, že izba bude nad terasou. Druhá vec ale je, že ak nebude terasa zasklená, izba na poschodí môže byť chladnejšia. To však môže ovplyvniť aj orientácia domu na svetové strany. Pôdorys vyzerá byť rozumne rozvrhnutý, izby dostatočne veľké, takže ak vám toto rozloženie vyhovuje, je to v poriadku. Akurát na prízemí by som ja pravdepodobne toaletu radšej umiestnila pod schodisko vedľa technickej miestnosti. Zväčší sa vám vstupná chodba, aj úložný priestor v nej a zároveň nebude zo sedačky vidieť rovno do toalety, keď sa na nej otvoria dvere. Na poschodí by som sprchový kút urobila rozhodne raz taký veľký ako je navrhnutý. Priestoru je tam dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska115 tak pokial sa tebe paci, tak naco sa pytas na nazory inych ludi? Ved oni ti chcu len dobre. Podla mna tento dom budes mat zbytocne predrazeny, lebo tam mas fakt vela vyklenkov. No pokial to tebe vyhovuje a paci sa ti, tak si ho tak nechaj.
Odpovedať
Akoto zenechaleszenad terasou meta izbu? S tebou sa architekt nerozprava? Inak suhkasim, ak mate 200.000€ mozete postavit do buducnosti uspornejsi dom.
Odpovedať
Dom takto na pohľad zle nevyzerá, aj rozmiestnenie fajn, ale podľa mňa tiež by bolo fajn myslieť trošku úspornejšie, v dnešnej dobe sa s tým už dá pekne vyhrať, len je potrebné sa s architektom aj rozprávať ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom @sysell Páči sa mi ako ste na seba zobrali úlohu miestnej módnej polície a diktujete ľuďom čo je v súčastnosti in a čo sa im môže páčiť, a samozrejme aj to ako dokážete vypočítať cenu stavby a dokonca aj budúce náklady bez akýchkoľvek potrebných informácií, keby ste podobný prístup použili aj pri iných domoch napríklad obdĺžnikových bungalovoch ktoré tiež nevyzerajú ako má vyzerať rodinný dom v roku 2018 čo sa architektonickej stránky týka moc fotoblogov by tu nezostalo.
Odpovedať
Urobila si chybu.Tu sú totiž iba zástanci bungalovu a nič iné sa tu nenosí.Kto má trošku iný vkus je nemoderný😂 @leonardom pred 25 rokmi frčali aj rovné strechy a hľa je to tu znovu. Ja už sa len teším keď odíde táto éra bungalovov. Ten dom je pekný a hodí sa do nášho prostredia. Niekto má výklenky a niekto má pracovňu,hosťovskú,2 kúpeľne a 2 záchody😁Na tom sa tiež budú naše deti chechtať za pár rokov
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa ten dom páči. Nie každý chce bývať v krabici od topánok a onanovať nad tým, že platí za energie o 30-40€ viac ako pri hypermodernom bungalové s pultovou strechou. Každému sa páči niečo iné.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako projekt sa da si myslim pochvalit. Nepovedal by som, ze nie je doba bungalovov, no clovek si premysli, aky velky dom si postavi, ci ho bude vediet splacat a podobne..
Odpovedať
@martosko ja som dal argumnety, najma cenove a ekonomicke, ak to chce zaplatit a paci sa jej to je mi to jedno, povedal som len ze je to tazsia a drashia vystavba pritom prinos je diskutabilny co sa tyka vnutorneho usporiadania skor ziadny.
Odpovedať
niekedy je viac na škodu a nie na osoh sa tu pýtať na názor, myslím, že ju by skôr zaujímalo rozmiestnenie miestností či je fajn, či to má z tohto pohľadu hlavu a pätu a nie, čo si myslíme o tých výklenkoch alebo o financiách, o cene domu a podobne :-)
Odpovedať
Architekt sa očividne dosť inšpiroval pre mňa vysnívaným domčekom https://www.promiprojekt.sk/projekty/... . Tiež s priateľom o ňom uvažujeme. Veľmi sa nám páči. Takže tie reči o nemodernosti by som nebrala vážne. Nie každý musí ako cez kopírak bývať v bungalove.
Odpovedať
@morciak no mi sme ten dom dali presne ze taky chceme len sme tam pridali garaz. Ale je to aj moj vysnivany dom. 😍 A uz staviate ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell A to sa ťa zadávatelka témy pýtala na také niečo, alebo prečo neodpovedáš na to čo chce vedieť a mimochodom nie som žiaden ekonóm ale keď z tvojho príspevku vyberiem slová opisujúce dom zly zastaraly, neefekrivny predrazeny dom - vikiere, 6 uhlonikovy zly vyklenok, skareda aj strecha, tak jediný ekonomický výraz tam podľa mňa je predrazeny dom, tak neviem alebo aj slová ako zlý a škaredý sú nejaké ekonomické výrazy čo používajú len ostrieľaný borci :-|.
Odpovedať
@martosko A co chela pocut? povedal som nazor, ak si si nevsimol mam tam aj dalsi prispevok tak pozri uvidis, ahoj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?