Máte nejaké rady pre tento domček??

tento domček som prekreslil podľa projektu na obrázku. Urobili sme v ňom niekoľko zmien a chcel by som vedieť váš názor na tento domček..bude mať aj podkrovie ale na ňom mi až tak nezáleží..dom je kreslený podľa rozmerov izieb takže v skutočnosti sa ešte zväčší. Zaujímalo by ma čo by ste zmenili alebo vylepšili na ňom Vy (viac hláv viac rozumu). Ďakujem za Vaše názory.
Odpovedať
Nábytok a zariadenie je tam len orientačne kvôli predstave
Odpovedať
@matok272 prvé čo ma napadlo je veľmi koplikované /dvere/ a miniatúrne zádverie, tam sa asi viacerí naraz nevyzujú, a to ešte riskujú, že ich niekto prichádzajúci z oboch strán prizabije dverami.
Odpovedať
@fidorka7 Ano zádverie je maličké vstup do chodby bude riešený zásuvnými dverami ... možno dvere presunúť na spodnú časť predsiene.
Odpovedať
Profilova fotka
Velmi klenute, vela vycnelkov, rohov atd. Bude to megadrahe. Preco nevyberiete nieco do obdlznika max Lko ? Do kolko €€ si predstavujete investovat ?
Odpovedať
@mato666222 Tento projekt sme si vybrali lebo prave to sme nechceli len obdlznik. nas asi ako jediny zaujal a sedi na pozemok...cena no je to zhruba 90 000- 110 000€ a to ratám s tým že dom idem stavať svojpomocne okrem elektriky, kurenia a omietok. Sme veľká stavbárska rodina :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 V tom pripade nieje co riesit. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
za mna fakt malicke zadverie
Odpovedať
Terasu by som potiahla az pod kuchynske okno, de facto az po koniec domu. Ked budete sediet vonku, cez okno podas vsetko, nemusis to vlacit cez obyvacku. A takisto treba okno do spajze.
Odpovedať
@lubinkag. terasa dobrý nápad, ale okno do špajze?? špajza ma byť chladna a tmava či?
Odpovedať
@matok272 Ved male okno na vetranie postaci.
Odpovedať
@lubinkag. To mi je lepšie použiť obyčajný kúpeľňový odsávač vzduchu ušetrím tým miesto na regále. (kde je okno nemôže byť regál)
Odpovedať
@matok272 Tak neviem, ked Tvoja zena upecie narodeninovu tortu a bude ju chciet do zajtra udrzat v chlade na polici, ci jej ako kupelnovy odsavac ako alternativa bude stacit. Okno 60x40 uplne staci a nezaberie vela miesta.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubinkag. ved práve to že v lete jari a jesini vďaka tomu oknu bude do spajze vchadzat teplo okno prepusti aj odost viac tepla ako 50cm hruba stena
Odpovedať
@matok272 Ako povies. Ja by som spajzu bez okna nechcela. Najma ked ta moznost existuje.
Odpovedať
Profilova fotka
v spajze okno som este nevidel
Odpovedať
Profilova fotka
V tej špajzke bude bez okna teplo ako v kuchyni a v spálni. Som za okno. Dal by som na ňu zasúvacie dvere a regál na celú stenu proti dverám. Mne sa ešte nepozdáva to, že keď donesieš nákup musíš ho preniesť cez celý dom až do kuchyne.
Odpovedať
je len jedno wc aj to spoločne s kupelkou... a zarovnala by som stenu za spalňou s garažou.. 4x4m .. mne by osobne prekažalo aby pri vstupe do domu zarovno čumel do obyvačky..
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som tiez nedal do spajze okno to je uplne zbytocne
Odpovedať
@majina.b druhe WC pre hosti tam je pod schodami :-) a potom by z toho vznikal zas len obdlznik a pozor tento dom ma este jedno poschodie takže zarovnanie tej steny nerobi pekný efekt... Okno do špajze určite nedám cez to okno by tam prichádzalo teplo a pri zemi možem urobiť prísun vzduchu z vonku len obyčajný vetrací otvor
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 & @dudrosho & @ferdinandf :-D Okno na špajzu jednoznačne patrí! Také malé - vetracie! Ale to tá špajza musí byť na sever, pripúšťa sa ešte východ, ale sever je super. Komora má byť vetraná a tmavá. @mirooslav Zasúvačky do špajzy....? Veď do špajzy nosím potraviny, nesiem kastról, nákup, zemiaky, prepravku s minerálkou... A to mám akože položiť na zem, aby som 2 rukami odšuchtal dvere do strany...? Do špajzy jednoznačne klasické krídlové dvere, aby som kľučku stlačil aj lakťom resp. 1 prstom. A jedným prstom aj otvoril.Dokonca sa ani nemusia otvárať dnu... - páni bytoví architekti... 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
@leonardom Vážený Pán bytový architekt neviem ako to funguje u Vás ale keď ja idem s nákupom nejdem s igelitkami rovno do špajze. Ved snáď si ho najprv vyložím v kuchyni a roztriedim čo ide do špajze čo do kuchyne a čo do chladničky. A zasuvačky tam mám namyslené a otvorím ich ľahšie ako obyčajne dvere ;-) A kebyže krídlovky tak samozrejme že otvárané do vonka v prípade tejto malej spajze
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 Tak si predstav, že nákup vyložíš a do špajzy nesieš kartón vajec. Alebo rovno 2. Alebo tortu. Alebo plný 5-litrový hrniec polievky.... Krídlovky otvoríš 1 prstom.... A sorrrrry, že som sa vyjadril. :-) Myslel som si, že stojíš o názory, keď si sa už aj vopred poďakoval, či.....? 8-) 8-) 8-)
Odpovedať
Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom @matok272 mozno je riesenie niekde inde. tak napriklad, naco sluzi komora-spajz...alebo sluzila. v dnesnej dobe nepotrebujes nieco dlhodobo uskladnovat. V kazdom meste (banska bystrica, poprad, nove zamky atd ), sa da kupit, to co prave potrebujes,...niesme vevericky, ktore potrebuju holdy orechov na prezimovanie, ved teraz sa daju kupit jahody aj v decembri...teraz uz chapem, preco sa rozpravka o 12 tich mesiacikoch az tak necita. V dnesnej dobe...same deti ti povedia, ze preco neide snehulienka do tesca...tam maju.... zober si to tak, ak si kazdy druhy-treti-stvrty den v meste, tak komoru ti netreba. skor sa nauc pouzivat to, co prave kupis...alebo si zrob tyzdenny plan (to robim ja)...dnes chilli con carne, zajtra pizza, potom halusky, potom enchiladas, alebo steak, gulas, kapustica, rybie file, zemiakovy salat....atd.....to je cesta....aspon ja si to myslim...mozem sa mylit...som clovek.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 a zavaraniny das kde? niekto rad domace uhorky,leco,kompoty atd... mineralky pod stol, ci denne koli tomu do obchodu.?
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 ked som mal asi 20 rokov, tak som svojich rodicov presvedcil, aby sme na jeden rok vsetky role, kde sadime zemiaky dali niekomu do podnajmu. kupil som (z vlastneho) asi 15 vriec zemiakov z druzstva a dali do pivnice, to bolo ako nahrada zato, ze nebudeme mat vlastne. takze sme zemiaky uz mali a im to bolo jedno co bude s rolami. co sa ale dialo potom...peniaze za role sme dostali hned na zaciatku.(bolo to +- to iste co som dal za tie zemiaky z druzstva), ale zaujimave to zacalo byt, ked sme uz nemuseli ist na rolu, sadit, varit pre pomocnikov, plait furmanovy najskor za vyoranie, potom branenie, potom riadkovanie a nakoniec za vyoravanie.. potom okopavat, potom zbierat mandolinky atd atd...naklady stupali, a aj casovo to nebolo ok.... uz je tomu 15 rokov, co nasi zemiaky nepestuju. a to nehovorim o tom, ze sa stalo aj to, ze sme vykopali menej zemiakov, ako sme zasadili....no podnajomne bolo urcene, cize ziadne riziko. (a ver mi aj tak sme kupovali viac cestovin a ryzu ako zemiaky) takze ak si chces robit vlastne zavaraniny, mozes a ano budes potrebovat miesto na ich uskladnenie...no musi to byt spajz?....nemoze to byt pivnica na dvore, alebo obchod ;) ano chcem pestovat na svojej zahrade (cca 23 arov) zeleninu a ovocie, ale urcite ju budem hned predavat, nie sa s nou babrat ( v dedine, kde mam kupeny pozemok je firma, ktora vykupuje OZ)...a za peniaze si budem kupovat to, co prave chcem a potrebujem. i ked priznavam, ze nie vsetci maju moznost predat to co vypestuju. ber to tak. ty chces mat spajz, daj si ho .ja budem mat asi pivnicu na dvore a extra mraznicku trebars v garazi. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153- zemiaky sa dlhodobo uskladnuju v pivnici, -nebudem predavat doma vypestovane veci a potom nasledne kupovat v obchode -a bavime sa o okne pre matok272 spajzu nie o tvojej spajzi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 ak vypestujes 100 kil paradajok, 20 kil papriky, 100 kil jablk.....atd...nechas si vsetko? ked mas moznost to predat a neriskovat, ze sa ti to pokazi?!....pochybujem! a naozaj sa bavime o jeho okne v spajzi?....( co tak dat rekuperaciu?) ked citam tvoju predoslu spravu, tak sa o okne v spajzi nezmienujes...ci? a o mojej spajzi sa bavit nemozme, to je pravda...ja ju mat nebudem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 pise niekde ze ci bude ci nebude mat rekuperaciu?, ked nie tak okno dobra vec, ma tam spajzu zakreslenu,tak asi ju tam chce, ci ? a o urode sa nejdeme bavit, lebo kazdy asi nema hektare ako ty a kazdemu hned nedozreje 100kil paradajok ako tebe ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 keď ja budem mať helikoptéru, nepostavím si heliport veď načo , budem pristávať na okolitých letiskách . Asi tak nie ? Inak keď som bol malý ,vravel som ,že budem mať tank :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?