Marmoleum v kúpelni ?

Ahojte. Má niekto s takýmto riešením skúsenosť ?
Odpovedať
Marmoleum mœžete dať do exteriéru aj interiéru, väčšinou sa dáva na sokle (exteriér), lebo je odolný a neprepúšťa vodu. Preto sa do kùpelne nehodî-nedýcha. Ale ak si ho zvolîte, musíte mať veľmi dobre odvetranú miestnosť.
Odpovedať
@vtacikvtacik ďakujem za reakciu. Avšak pri slove "nedýcha" ma napadli kachličky, ktoré sú tak často používané. Takže, ak problém marmolea je len v nedýchaní materiálu, nemal by byť problém. V kúpelni bude okno.
Odpovedať
Kachličky sú porézne, glazúra je nastavená tak, aby "prefukovali". A nezabúdajte, že škáry plnia požadované parametre k dýchaniu steny. Kachličky obkladáte iba do v-2000 km. Strop je klasická interiérová omietka. Marmoleum (neviem, akú chcete dať zrnitosť, ich je veľa druhov) obsahuje "DUVILAX", ktorý je rezistentný k vode. Ak ho budete aplikovať do celej miestnosti, je nutné do dverî navŕtať vetracie otvory nad podlahou-okno nestačî, lebo fyzika nepustí. Cez dvere nad podlahou sa vzduch do miestnosti nasáva, a oknom pod stropom odsávač, čo je prirodzená cirkulácia a výmena vzduchu v miestnosti. Ideálne je, keď sú obidva otvory oproti sebe. Ak hore uvedené parametre zignorujete, o pár rokov budete mať plesne v kùtoch. Veľa šťastia k realizácii kúpeľne.
Odpovedať
Oprava-kachlicky do v-2000 mm.
Odpovedať
mam pocit, ze si tu niekto myli pojmy s dojmami :-D Bavime sa o marmoleu, alebo marmolite ?
Odpovedať
@vtacikvtacik Marmoleum na steny? To si myslíš, že bude lepiť linoleum na steny? Lebo marmoleum je trochu kvalitnejšie linoleum.
Odpovedať
@anamji Do vlhkého prostredia sa moc neodporúča.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi to by ma tiez zaujimalo, ci jedno ci druhe, lebo su to dve rozdielne veci, ale ani do jedneho by som v kupelni nesla :-)
Odpovedať
@ruren vsak nepise ci na steny alebo na podlahu...
Odpovedať
Hmm my ho máme normálne vonku na solki ale neviem si tak celkom predstaviť, že by som ho mala mať na podlahe v kúpelke aj keď som už niekde videla, že si to ľudia dávajú aj do interiéru, hlavne do chodby
Odpovedať
@zita19 Keby sa pýtala na dlažbu, tak tiež by mala špecifikovať, že na podlahu? Ty si videla, že by niekto lepil linoleum na stenu?
Odpovedať
@mumoo Ty máš sokel z linolea?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 , @mumoo Tak ako píše @akvi niekto si tu mýli pojmy s dojmami
Odpovedať
@ruren ano, videla. Ako celo postele, aj ako zastenu v kuchyni alebo za TV. No a dlazba sa tiez pouziva ako obklad na stenu, nie casto, ale pouziva...
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren hej ale @vtacikvtacik aky odbornik a on to zapricinil :D
Odpovedať
@mumoo ale vy mate marmolit, nie marmoleum
Odpovedať
@ruren a nie, nemylim si sezonu s fazonou, viem co je marmolit aj co je marmoleum
Odpovedať
@zita19 A hlavne za plynovým sporákom. Tam to najlepšie zapasuje.
Odpovedať
@ruren este nieco? Nech to tu zbytocne nespamujes, daj vsetko do jedneho komentu, nech ti odpoviem naraz
Odpovedať
@zita19 Neviem či vôbec ma ešte zaujíma tvoja odpoveď. Boli časy keď tvoje komentáre mali zmysel, ale poslednú dobu to ide s nimi dolu vodou.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 hej pouziva, uz som na stene dlazbu videla, niekomu sa to paci, niekomu to tak aj sedi, vsetko je to veci priorit :-)
Odpovedať
@anamji niekde som citala ze marmoleum je lahsie udrxiavatelne ako obklad v kupelni. My sme takto realizovali detsku nemocnicu kde sa daval na podlahy aj steny v kupelni a na chodbe. Tam sa mi to aj pacilo take farebne k detom. Ale neviem ci by som si dala domov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?