Mám zrušiť špajzu?

ahojte, uz tu podobna tema je, ale moj podorys je trosku iny. http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... uvazujem o zruseni spajzi , pretoze sa mi zda kuchynska linka dost mala, z jednej stranyn 3 m, z druhej vsak len kusok pod oknom, cca 1 m. Barovy pult musime zavrhnut, nakolko by tam nebol priestor na prechod. No a kedze je ta linka mala, tak by som musela dat chladnicku do spajze. Spajza je dlha 2 m a uzka 90 cm, cize by sam i zapratala znacna cast spajze. Zrusenim by som ziskala velku kuchynu v tvare U. Aky je vas nazor?
Odpovedať
podla mna to mas dobre vymyslene, ja by som zrusila spajzu. Inac, aj ja som zrusila tu nasu a tiez som ziskala vacsi priestor pre linku a aj pracovnu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon vzhladom na to co ste napisala, ze od toho ocakavate, urcite doporucujem zrusit predmetnu priecku. Otvoria sa Vam viacere moznosti na krasne ale aj prakticke riesenia priestoru.
Odpovedať
@ikon ja som za zachovanie špajze, na špajzi som trvala, máš kam odložiť plno vecí ako pár zaváranín, košík na hríby, metlu apod.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon jednoznacne sa pridavam k @ss2, tiez sme rozmyslali, ze budeme bez spajze, ale popravde poviem, dobre, ze sme sa tak nerozhodli. Budem trosku osobny, podla fotky vyzeras mlado, neviem ci uz mate deti alebo este len chcete, ale jednoducho raz v tom dome budu. Kde si odlozis napr. mlieko, zavaraniny, konzervy, vyzivy, pre vas vino, nealko. Do kuchyne to nenarves, zarucujem. Mame 6 m kuchynsku linku a je MALAAAA (podla polovicky). Spajzka ma 2m2 a je MALAAA. Skus si pozriet foto, je to taka rychlovka, ale za zamyslenie to stoji. V skratke, zrusil som tu skrinu (ci co to je) na chodbicke (podla mna zbytocna) a o to posunul kuchynu, posunul dvere na spajzi = vacsia kuchyna (do U), vacsia spajza (aj na chladnicku).
Odpovedať
ja spajzu nemam... nepotrebujem k zivotu hromadit 10kilo z kazdej muky, 10kilo z kazdeho cukru, milion stolovych vod, zavaraniny od svokry beriem len na naplnenie 60x60kuch.skrinky....co v tej spajzi vlastne mam mat? nie sme pred vojnou, aby som tam mala minipotraviny :-| :-| ;-)
Odpovedať
Ja som tiez ZA spajzu. Cloveku sa to nezda, ale v dome sa fakt nazbiera kopu hovadin, ktore treba niekam odlozit. Urcite by bolo lepsie cele dispozicne riesenie odkonzultovat s odbornikom, ktory navrhne riesenia, ktore Vam budu vyhovovat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon ahoj, riesila som teraz rovnaku otazku - mame velmi podobne riesenu kuchynu so spajzou. Roznohodla som sa pre mensiu linku a zachovanie spajze kvoli vacsiemu uloznemu priestoru. A nie preto aby som tam skladovala za vagon konzerv a zavaranin, ale preto, aby mi v kuchyni nezaberal misto kuchynsky robot, aby som mala kam dat zemiaky a cibulu, nejaky ten kompot sa tiez najde. A dalsie veci, co tak casto nevyuzivam tortova forma, babovkova forma, formicky na medovniky, mega hrniec. V spajzi tiez mame prazdne plastove flase ktore z casu na cas potrebujem. Ja osobne nepotrebujem velku linku, lebo k vela veciam si sadnem za kuchynsky stol a robim si tam. Premysli si, co vsetko potrebujes uskladnit, kam to chces dat a kolko linky realne vyuzivas. Inac projekt je velmi pekny.
Odpovedať
@ikon Domček je malý-milý, takže každý kúsok miesta je potrebný, ja by som špajzu zrušila, má minimalistické rozmery bez okienka na vetranie a podarí sa tam krajšia väčšia kuchynská linka, v nej si vymyslíš šikovnú skrinku na všetko, dá sa to :-) a množstvo vecí uložíš v technickej miestnosti. Treba sa rozhodnúť čo potrebuješ, ja mám rada veci po ruke a v linke mám na všetko miesto.
Odpovedať
@mariand tá skriňa na chodbe, ktorú si zrušil by mi teda veľmi chýbala :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@malabiba a preco? kazda izba ma svoje skrine, ma tam technicku miestnost, spajzu. Uskladnovacich moznosti dostatok. Skor si myslim, ze tam to bolo planovane ako nejake nizke komody (podla mna) a nie velka skrina. Ale to uz je otazka na @ikon.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam tiez spajzu a som velmi rada!, mam v nej vsetko pekne usporiadane, ziadny bordel, dokonca som aj vrchnaky na flasiach zladila s kobercekom a vyzera milo :) kuchynska linka je tak vzdusnejsia
Odpovedať
Profilova fotka
mne by tiež chýbala tá skriňa na chodbe. je to skvelý úložný priestor podľa mňa. k otázke - zrušiť či nezrušiť špajzu - vychádzala by som asi zo zvyklostí. niekto je zvyknutý na malú kuchyňu ale potrebuje k tomu špajzu a inak si to nevie predstaviť a niekto iný práve naopak špajzu nepotrebuje... @ikon myslím, že na tú otázku si musíš odpovedať sama čo uprednostňuješ. inak si myslím, že tá kuchyňa by nebola nejak moc malá. keď sa to rozumne usporiada bude to fajn, ale naozaj záleží od toho čo ty od kuchyne očakávaš :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja si myslím že každy ma na svoj nazor-svoj dovod, ale priklanam sa k nazoru, ze špajza je dobrá vec! nie kvoli 10 kilo z kazdeho druhu muky, tak ale napr.uz len kvoli mineralke, zemiakom atd :D zeny tu podobne pisali aj s tym kuch.robotom a podobnymi vecami ktore proste upraces do špajze.my mame na špajzi okno a je to super, lebo aj v zime je tam potom chladnejsie a uschovame tam viac veci, nemusim ich pratat do chladničky....no proste ja som za špajzu všetkymi desiatimi ! podla mna ma vasa kuch slušne rozmery, spajzu by som teda nerušila a este by som do nej dala okienko ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon urcite spajzu by som nerusila
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon to co navrhuje marian je super !!!!
Odpovedať
@ikon návrh @mariand sa mi páči, je lepšie riešený ako orig. ja by som zrušila dvere z garaže a urobila tam úložny priestor čo by chýbal
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 dakujem za kompliment, uz sa cervenam :-) :-) :-) @majina.b to tiez bola varianta uprav, ale neviem ake maju predstavy domaci. Ja by som kompletne zrusil garaz (autu plne staci altanok). Garazovanie a hlavne v dome, moze byt niekedy kontraprudktivne. Add 1 vypary po nastartovani ostavaju v dome a add2 v zime je daleko vyssie riziko hrdzavenia karoserie z dovodu kondenzovania vlhkosti. A z druhej strany, auta pred panelakmi, nemaju garaz a dobre sluzia. :-D Spravil by som z nej spalňu (vchod ako su tie dve skrinky v obyvacke) a zo sucasnej spalne 1, bud hostovsku alebo pracovnu 2, otvorit obyvacku o ten priestor 3, "skromny" priestranny satnik (ulozisko). Tak auto ma mat 30m2 a ja sa mam tlacit v nejakych 11m2? Sucasnu technicku miestnost vymenit s kupelkou pri spalni (kupelna rodicia, kupelna deti) a mozeme byvat. No a nech neplace, autu urobit vonku pristresok :-D . Tak pridam aj @ikon (chrobaka do hlavy). :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand Ale Majo :) pozdrav MOniku :) a stou "malou" špajzou chapem....Ja tam mam kadeco. mixery, odstavovač, kuchynske utierky, ˇprirucne naradie, vysavač a zehliacu dosku :-D dokonca aj druhu chladnicku, takze miesta nie je nikdy dost :) Ale s tymi vyparmi auta nesuhlasim, kvalitne dvere zabrania tomu v pohode... nikdy sme vypare z garaže doma necitili.... to vacsinou pisu tí, co to ani nemaju, len si to niekde precitali :-D( teraz nemyslim teba, myslim vseobecne, ze sa to tu uz pisalo, ale nam sa nic take nepotvrdilo ani nahodou ). Ale garaž samozrejme nie je nutné mať..ale kto nema pivnicu, tak ta garaž dosť chýba - lebo sa vyuziva aj ako sklad :)( lyže, bicykle a pod)
Odpovedať
Dobrý den. Nakonec by se tam dalo vestavět i něco jiného, že :-D . Stačí přsunout někde nějakou příčku, něco přidat, něco vynechat atd. Osobně se mě nelíbí chodbička do ložnice, kolem sprchy. To je mrtvý prostor. Přesunutím do rohu ložnice by se zvětšil prostor ložnice o plochu chodbičky. Dále dvogaráž je pro dvě pidiauta, čili udělat pro jedno auto pořádnou a hned je několik metrů k dispozici. Ale, už to bude jiný dům. A to se musí řešit před projektem, ne za pochodu. Ta garáž v domě naprosto nevadí. Nevím, o čem mariand píše. Mám to tak 20 roků a je to v pohodě. :-p S pozdravemn Laďa
Odpovedať
@dominika147 @mariand @martina0404 no neprerobíte radšej celý projekt? :-) špajza je dobrá, ale autorka píše, že zmenší kuchyňu až tak, že tam nevojde chladnička a chladnička zaberie tretinu špajze, tak načo taký "kamrlík"? :-) , čo tam uložia?....zrušiť úložnú skriňu na chodbe, mám špajzu s kompótmi a pod. a nemám kde dať sezónne oblečenie a ešte pri rastúcich deťoch....a tá úzka chodba na 4 dverí, treba zvážiť, či by to bolo dobré
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon narychlo vizual @katrin21 suhlasim, nemame garaz, cital som. Ja parkujem auto na ceste pred domom. Kvalitne dvere, ale ... nekoncia tam povacsinou obycajne interierove dvere? Basnicka myslienka nie pre teba, ale ostatnych: "Ale ved aj v byte su obycajne interierove dvere, ano su, ale nechate vchodove dvere otvorene tak dlho ako garaz (a vchodove dvere nie su tak velky nasavaci priestor)" A co sa tyka ulozneho priestoru, preto som dal do vizualu ulozny priestor a tam uz by sa mohlo napratat vsetko (vratane vianocneho stromceka :-D :-D :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand priestor to nejako neprechladza, je to v pohode.. chodbicka do domu je este oddelena dalsimi dverami u nas :-)
Odpovedať
@mariand podla zmien ktore ste navrhli odporucam rovno kupit iny projekt. :) Ja osobne by som sa nezbavil jak garaze, tak ani spajze. Nic mi netrha viac srdce jak ked v peknej kuchyni je na pracovnej doske 10 roznych mixerov, robotov a neviem coho este, ktore vyuzijete asi tak raz do mesiaca. Spajza je presne pre tieto veci ako stvorena. Dalsia vec je garaz. Kto uz presiel suchou nohou z auta do domu, tak ten chape jej vyznam. Najme v obdobi nakupov ked vonku este napadne 30 cm snehu. V zime nesadate do auta kde vam nemrznu prsty na volante a ranna pohoda nie je hned prec jak tahate klucku zamrznutych dveri. :) @ikon inak tento projekt je taky typycky euroline. Strasne sa mi zda, ze u nich zastavil cas. :) Velkost toho bungalovu je super ale akoby nevyuzili ten priestor a ta izba zo samostatnou kupelnou je celkom zbytocne komplikovana dverami. Nasiel som podobny projekt ktory je podla mna sikovnejsie rieseny: http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
Jestli spíž nebo ne záleží opravdu na zvyku. Když je na ni místo proč ne, určitě je to fajn. Já ji třeba nemám, v kuchyni mám velkou potr. skříň s výsuvy, v rohu za roletkou mám zmiňovaný robot a ost. spotřebiče. Ale máme sklad (mrazák, minerálky, brambory, ovoce) a máme i velkou TM. Co mě osobně by vadilo na všech zde prezentovaných domech je: Ze zádveří se vejde rovnou do obýváku (jídelny, kuchyně) a přes tento prostor se jde do DP. Nešťasné řešení, počkejte, až si vaše pubertální děti budou domů vodit kamarády a přes obývák bude neustále někdo pendlovat. V bungalovu by to podle mě mělo být tak, že prostředkem je chodba, na jedné straně je klidová zóna (pokoje přístupné z chodby) a na druhé straně je společenská zóna.
Odpovedať
Mam chladnicku v spajzi a ziadny problem mi to nerobi. Tiez si myslim, ze cim dlhsia pracovna doska, tym zararozenejsia bude. Okrem toho otvorena do obyvacej casti. Vadilo by mi pozerat sa na to vsetko pri obede, takze aspon trocha oddelene barovym pultom by som to nechala. Tie 4m plochy sa mi zda postacujuce na pripravu.
Odpovedať
@ladajaskva @mariand takze tu garaz mame tak, ze sme dali garazovu branu pre jedno auto, pretoze bola naozaj pre mini auta, zvysok garaze bude pre bicykle, kosacky + nejaky kutil stolik pre manzela, dvere do technickej sme zamurovali.
Odpovedať
@mariand dik za vizual , takto nejako mi to vcera ustne navrhol moj znamy /architekt/, ale zase je to o prioritach, my sme chceli tu garaz na uz vyssie spominanae ucely, manzel je technicky kutil a do dvora sa nam uz nezmesti (samostatna garaz). Inak ulozny priestor mame pod strechou, bude keramicky strop, takze tak sa moze dat aj ten vianocny stromcek ;-)
Odpovedať
@idom vdaka za tip, uz je neskoro, okrem toho ina cenova relacia...no my sme praveze rozhodli,ze ten prechod z garaze zamurujeme (tento resp. buduci tyzden), pretoze sme zistili, ze nemame kam dat PC stol, takze z tech. miestnosti bude mala PC pracovna, aspon zatial tak zvazujeme. Z garaze je vychod a vchod do domu pokryty strechou, takze hadam nezmokneme.
Odpovedať
@idom ako si myslel,ze ta predna izba je komplikovana dverami?
Odpovedať
@ikon ja by som spajzu urcite nechala. tak ako pisali ostatni - okrem malych zasob potravin sa tam daju odlozit menej pouzivane spotrebice, vysavac, a kopec inych raroh. :-) akurat by som dvere do spajze posunula na kraj, tak ako mariand na prvom obrazku. KL by som nechala do U, ale bez baroveho pultu. dala by som tam len dolne skrinky, cim by sa mi zvacsil ulozny priestor aj pracovna plocha. a z malej kupelne by som vyhodila sprchu a dala ju do velkej kupelne vedla toalety. :-) kamosky co maju sprchu v hostovskom wc hovoria, ze sa tam aj tak nikto nikdy nesprchoval. :-N
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?