Mám kúpiť, alebo individuálne vytvoriť projekt Eko 104?

Profilova fotka
Dobry den! Chcem sa opytat niekoho kto ma skusenost s projektom EKO 104, mame svahovity pozemok a rozhodujeme sa ci si mame dat vyhotovit projekt projektantovi alebo kupit projekt hotovy a urobit v nom potrebne zmeny.Co je vyhodnejsie???
Odpovedať
Profilova fotka
@prachy21 individuálny projekt nedokáže v cene konkurovať typovému, ale aj ten musíte osadiť do terénu, to nie sú zmeny. Stačí Vám dozor s razítkom.
Odpovedať
Profilova fotka
Obavam sa toho ze ked kupime katalogovy projekt ze po vykonani miernych uprav plus nemam sajnu co vsetko este budeme musiet dolozit k stavbnemu (staticky posudok, pripojky el. plyn. voda, vykurovanie) neviem ci toto obsahuje aj katalogovy projekt. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@prachy21 opakujem, každý projekt treba osadiť do terénu, nechce sa mi rozpisovať detaily, dozor s razítkom je oprávnený urobiť potrebné zmeny, nezasahuje to do statiky vrchnej stavby ani inštalácií. Ak chcete riešiť aj pivnice, to je už individuálny projekt samo osebe, ale urobiť sa to dá. Nebojte sa podľa typového projektu inštalácie nikto nerobí, použije sa max. typ kotla alebo radiatory.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za radu. :-)
Odpovedať
zdravym my sme si dali robit idividualny projekt eko104 koli zvacseniu kotolne a vyslo nas to 900e .v cene sme mali el.pripojku,zumpu, studnu,osadenie na pozemok.budeme stavat 13,5x10m
Odpovedať
@jan45 Osadenie domu do svahu obnáša zmenu základových pomerov, to nie je statika?
Odpovedať
Profilova fotka
@mkvm áno, ale tá nie je riešená ani v typovom projekte, ten treba osadiť do terénu. Robí sa to tak, že sa požiada autor typového projektu, čo je ale určite drahšie ak má ísť niekto z Bratislavy do Hornej Dolnej, ako keď to nakreslí stav. dozor, ktorý aj tak má na stavbu dozerať. To, ako vyzerá zakladanie podľa príspevkov tu, nehovorí, že by si niekto dal námahu s posúdením podložia a počítal základy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@jan45 zdravím,rozhodol som sa pre projekt eko 104...dom by som chcel ale postaviť na mieste kde stojí ešte momentálne starý murovaný podpivničený dom,kde sú riadne betónové základy....dalo by sa to postaviť a doprojektovať tak,žeby to bolo možné?...myslím použiť tú staré základy a deku prípadne nové základy len zošíriť podla potreby a spojiť so starými?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@martin25 chcem sa spytat, ci uz to bol finalny projekt...teda projektantovi ste ukazali aky cca typ chcete a on vam ho upravil a vysledna cena je 900 €?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?