Maly bungalov za 200 000€? !!

Ľudia poraďte, od včera mám hlavu v smútku. Prisiel nám výkaz výmer k nášmu bungalovu,ktorý má 110 m už. plochy a cena 200 000 € a to sme nedávali žiadne kolektory, tep. čerpadlo, rekuperaciu. Akurát sme zvýšili sklon strechy kvôli uložnemu priestoru a a tým pádom sa upravovala hrúbka základov. Ale to bolo všetko. Je to normálne takáto cena? Tento katalogovy projekt je na stránke za 98 000. Tak že cena ktorá prišla má dorazila. Neviem ako to ďalej riešiť ale nepríde mi to normálne. Čo by ste robili na mojom mieste vy? Mám chut celý pr
Odpovedať
Co chces poradit? Za tu cenu sa daju postavit 2 a nie male.
Odpovedať
Čo znamená malý a s pozemkom alebo bez?
Odpovedať
Proste mám chuť celý projekt zrušiť a hladat inde.
Odpovedať
@ankasek Ahoj doplnila som celý problém,zblbol mi telefón.
Odpovedať
@jumt Pozemok máme a jednalo sa o bungalov o110 s upravenou strechou a základmi kvôli statike. zvyšovali sme sklon strechy z 22 na 30 stupňov,kvôli odkladaciemu priestoru.
Odpovedať
Toto je ten náš projekt, len ako som písala zvysovali sme sklon strechy a spevňovali sa základy. Nič iné tam nie je navyše vymyslené.
Odpovedať
@amedeofelisa kto ti vypočítal takú cenu? Firma?
Odpovedať
@amedeofelisa čo všetko zahŕňa ten výkaz výmer? Holodom? Hrubá stavba? Alebo tam sú už aj konečné úpravy, ako svietidlá, dlažby, plávajúce alebo iné podlahy, sanita, interiérové dvere atď?
Odpovedať
@amedeofelisa určite sú položky kde sa bude dať ušetriť, najmä keď sa do nich pustite sami. Cena závisí aj od lokality, iná bude pri BA a iná na východe. Aj nás šokoval výkaz výmer, ale napokon tá suma nebola až tak mimo, no použili sme kvalitnejšie materiály ako boli nacenené. Naopak, ušetrili sme tým že sme si stavbu manažovali sami. Predpokladám že cena je za výstavbu na kľúč a zahŕňa už aj úpravu pozemku, oplotenie, spevnené plochy, prípojky, interiér do štandardu, žalúzie, možno krb/klimatizáciu, kuchyňu atď... A to spevňovanie základov, máte tam zlé podložie? Budete stavať vo svahu? Všetky IS sú na pozemku? To všetko sa prejaví na cene
Odpovedať
Za tie peniaze už musíš mať komplet dom so všetkým, prípravný len na bývanie a zariadené izby. Plus ešte s chodníkom a plotom by som sa možno zmestil.
Odpovedať
@pepo344 Áno, dali sme to robiť projektantovu a ten dal výkaz výmer nejakej externej firme a prišlo mi to v takej sume. Ja neviem či sa vôbec oplatí ten výmer posielať na nacenenie nejakým stavebninam, lebo ja sa v tých položkách nevyznám a nemám ani financie na takýto predražený dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@amedeofelisa čo majú spoločné základy a zmena uhlu strechy? Celé je to odrb, nájdite si inú firmu aj projektanta, je to typový projekt, tam Váš projektant robil len osadenie a ak to nevie, tak nech sa aspoň poradí. Už rozpočet typového projektu je pri troche skromnosti nadsadený. A nešetrite na rekuperácii a Tˇ, to sú len drobné, ale dosah na komfort a vôbec úžitkovosť majú vysoký. Čo zbytočne dávate do základov dajte do technického vybavenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kamajabo Sú tam zahrnuté podlahy lamino,plastové okná omietky vnútorné. Myslím že je to komplet nacenena stavba, len neviem ako to prišli,nemám tam žiadne vonkajšie žalúzie, HS portály,všetko malo byť také lacnejšie materialy, neviem ako prišli na tie ceny.
Odpovedať
@jan45 No tým že nemáme pivnicu,tak sme mali požiadavku na to aby nám urobil pod strechou úložný priestor, menil sa sklon, zvýšila sa váha strechy. Bude tam povala ale s dreveným stropom, nie betón a menil sa krov z vaznikoveho na tradičný. No a celý problém je ten že projekt u máme doma a VV prišiel včera dodatočné. Chceli sme stavebné povolenie stihnúť ešte do konca roka aby sme nemuseli riešiť pasív od 2021,ktorý má byť povinný a pre nás finančne nezvládnuteľné.
Odpovedať
@miroslav33 Stavať sa má na rovine, východ Slovenska. Nemáme tam žiaden krb, klimatizáciu, garáž , vonkajšie rolety a pod. Vybrala som ten dom,kvôli jednoduchému tvaru a s tým že nan aj budeme mať. Cena bola na kľúč na stránke 98 000. VV nám s upravenou strechou a základmi prišiel na 200 000. Určite nechcem ísť do domu ktorý je dvojnásobne drahší než má byť, proste na taký dom nemám financie.
Odpovedať
Myslíte že môžem projekt vrátiť projektantovi, ak nie som spokojná s tým čo mi prišlo? Dá sa to vôbec? Ja neviem čo ďalej s tým.
Odpovedať
@amedeofelisa Dajte si to naceniť ešte inde, získate lepšiu predstavu. Tá cena sa zdá byť prehnaná
Odpovedať
@miroslav33 Dakujem za info, skúsim to bez tých cien poslať nejakej firme ešte. Len neviem či sa ísť hádať s projektantom alebo pokračovať v tom čo máme rozrobené. Schválne sme šli do bungalovu, aby sme to mali v normálnej cene. Nábytok svoj mám, plot si budem riešiť postupne priebežne a aj úpravy pozemku. Tak isto obklady nechcem žiadne talianske a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@amedeofelisa postup je :kúpite si typový projekt, ten musí obsahovať výkaz výmer na hrubú stavbu bez základov, nájdete domáceho,alebo projektanta, čo je ochotný z podkladov stavbu osadiť. &Tieto podklady (miroslav33) si dajte oceniť u viac firiem So stavebným povolením to nemá nič, to vybavujte priebežne, keby ste aj niečo zmenili, je to len zmena rozostavanej stavby,.
Odpovedať
@amedeofelisa 110m2 bungalov nemôže stáť 200 tisíc ak v tom nie sú luxusné prvky vybavenia ako klíma, krb, exteriérové žalúzie, drevohliníkové okná, vstavané nábytky a drevené podlahy. Nemá zmysel sa s ním hádať, peniaze za projekt vám aj tak nevráti. Pošlite projekt 2-3 firmám v okoli a pýtajte si naceniť len hrubú stavbu. Potom si môžte zháňať partie a materiál po vlastnom a ušetriť tak nemalé financie
Odpovedať
@jan45 Tak to to robil aj ten náš projektant.Zapacil sa nám projekt inej spoločnosti a on vravel že nám to urobí ako katalogovy projekt. Lenže potom vysvitlo,že celý projekt musel spracovat odznova a teda urobil ho ako individuálny s tým že výkaz výmer teda treba riešiť zvlášť, čo sme nevedeli. VV nám prišiel len včera a takto naceneny.
Odpovedať
@miroslav33 Ďakujem za info, ešte nie zaplatený, faktúru nám ešte neposlal. Máme doma len stos papierov. No veď toto žiadne nábytku,klímu a špeciálne okná tam nie sú. Uvedené sú plastove okná s trojsklom. Žiadne drevené podlahy, normal lamino a atď.
Odpovedať
@amedeofelisa uprimne? Preco si nekupite novostavbu? Ocividne o stavbe domu viete nic. Cize aj tak to vsetko date stavat externe a ked uz mate teraz problem ze vam to niekto nacenil draho? A co ako? Ved to mate v excel tabulke. Tyzden guglenia, posielania emailov do stavebnin a mate doma rozpocet na material. Praca? Rovnako dalsi tyzden a mate aj cenu na pracu. Pripadne poslat cele x firmam za kolko mi to postavite. Domcek podla prilozeneho podorysu svojpomocne 80k s prstom v nose.
Odpovedať
@amedeofelisa ako píšu ostatný dajte si to nacenit inde alebo najskôr ukážte pôvodný a nový projekt niekomu kto sa vyzná ten dom nemôže stáť viac ako 120 000€ ak tam niesu zlaté kľučky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
najviac práce na projekte, je návrh dispozície, potom je to kresličská práca. Pre nadmerný počet to dnes robia autorizovaní inžinieri, aj keď zákon to umožňuje robiť aj maturantom. A použiť typový projekt a vydávať zmeny za nový projket, je doť neseriózne.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 Presne tak. 1. Kupte si radsej novostavbu kedze evidentne o stavbe moc neviete 2. Nechapem preco to riesite ako zena a nie muz 3. Projektant pekne asi chce zarobit prerobit katalogovy na ind. skoro pri ziadnych zmenach program mu sam prepocita od materialu az po statiku 🙂 4. Postavte si katalógový a vedla prístavbu ako odkladací priestor
Odpovedať
@palo18 Ďakujem za odpoveď, teraz už viem že spoľahnúť sa musím sama na seba. Budem zisťovať a hľadať. Len včera som sedela nad tým tri hodiny. Bola som však sprostá že som si myslela že projektant je tu od toho zaplatený aby tieto veci poriesila za mňa,nakoľko bude mať za to pekne zaplatené. Ale máte pravdu človek sa už nemôže spoľahnúť na nikoho len na seba samého,bo ho chcú oklamať na každom rohu, smutné.
Odpovedať
Take stavby tu predavaju na kluc s pozemkom holodom za 140tis. Teda realna cena bez pozemku s dokoncenym domom bude cca 140tis. Ale ono to bude tak ci tak stat 200😄 ploty zahrada terasa garaz bazen atd atd... ked zaratas aj pozemok mozno aj malo bude 200 😄
Odpovedať
@palmen No riešim to ja a aj manžel, ale obidvaja sa do toho význame asi ako cap do kapusty. Pozemok nám darovali rodičia a tak sme chceli využiť a postaviť si tam jednoduchý dom,netušila som že ešte sa ani nezacalo a už sú tu také problémy. Všetky info o stavbe študujem tu na MS a čítam reálne skúsenosti ľudí.
Odpovedať
Taky dom musi byt za 150 komplet postaveny, vybaveny a este aj s oplotenim a terennymi upravami
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?