Malilinká kúpeľňa

Strecháči, architekt nám takto navrhuje kúpeľňu a šatník. Je taká malá kúpeľne použiteľná? Dá sa taký úzky priestor spraviť tak, aby bol aj pekný aj praktický? Ešte mi oznámil, že tam plánuje dať úzky bojler. Tuším Ariston Evo. Záhadou mi je, že kde… Priečky ešte môžme poposúvať, okno už nie. Ďakujem za všetky tipy a podnety.
Odpovedať
@danaxi za mna uplne v pohode. 2 kupelku mame 1,5x 2,2 a je v nej vsetko co treba. Bojler da do horu medzi okno a wc. Hold to je tak ked nieje tech. miestnost. Len nerozumiem preco sa do nej ide cez satnik.
Odpovedať
@palo18 práve, že technická miestnosť je, ale architekt tvrdí, že takto je to elologickejšie a mám rýchlejšie teplú vodu. Ale skúsim ešte potlačiť na to umiestnenie v technickej. A ako by si inak riešil dvere, aby nešli cez šatník? Architekt sa snažil asi tam vtesnať čo najviac úložného priestoru a ak by dvere do kúpeľne boli zo strany spálne, stratili by sme ten priestor na sprchu.
Odpovedať
@danaxi a do tej druhej kupelne co tam vidim a do kuchyne tiez planuje dat bojler? Lebo ano, z isteho pohladu ma pravdu, budete mat hned teplu vodu, nemusite cakat kym dotecie z bojlera, ale tak isto budete cakat kym dotecie do druhej kupelne a aj do kuchyne. Poucila by som pana architekta o tom, ze uz davno vymysleli cirkulacne systemy na TUV, ktore toto plytvanie vodou riesia. A odkedy vymysleli inteligentne riadiace systemy da sa naprogramovat spinanie cirkulacie TUV v casoch ked je pouzivana, nemusi TUV cirkulovat v noci alebo cez den, ked ju nikto nepotrebuje mat okamzite k dispozicii. A ta kupelna kde je len WC, sprcha a umyvadlo je dostatocne velka. 130 x cca 90 cm sprchac je viac ako dostatocna velkost
Odpovedať
@zita19 jej, ty si poklad, idem hneď tú cirkulačnú možnosť pogoogliť. Super tip! Ďakujem. Lebo z tých bojlerov v každej kúpeľni vôbec nadšená nie som.
Odpovedať
@danaxi ked bojler do kazdej miestnosti kde je treba tepla voda, tak nie take hebedo ako pises ale nieco co schovas do skrinky pod umyvadlo, je to ozaj dobra alternatíva voci cirkulacii, hlavne ked mas rozvody potahane kade tade po dome, ku sprche treba tak ci tak vacsi zasobnik....to musi riesit projekt
Odpovedať
Profilova fotka
Mne hlavne vadí to, že sa do kúpeľne ide cez šatník, veľkosť nie je podľa mňa až takým problémom. To sa dá vyriešiť tak aby to bolo dobré 🙂
Odpovedať
Hej hej, ten pristup aj mne pride trochu odveci. Neda sa to vymysliet este nejake, aby tam bol samostatny vstup?
Odpovedať
@vstavki Poznám architekta, ktorého typickou črtou je, že navrhuje malú spálňu, akurát tak na posteľ a dva nočné stolíky. Zo spálne sa ide do šatníka a za šatníkom je kúpeľňa. Vo výsledku sa javí ako lepšia alternatíva urobiť si väčšiu spálňu s rolldoorom a za spálňou mať kúpeľňu. Teda bez šatníka. @danaxi 130x340 cm je na nejakú príručnú kúpeľňu dostatok miesta. Práve takýto rozmer je úplne ideálny. Vojdeš, máš pred sebou umývadlo, po jednej strane WC, na druhej strane sprchovací kút. Na ploche sprchovacieho kútu povedzme 130x100 cm sa dá tancovať. Inak cirkulačku mám v dome, je to perfektná vec, na nezaplatenie. Otočíš kohútikom a máš v momente teplú vodu. Treba ale rátať so stratami tepla. Proste tým že sa tá voda stále točí v trubkách po celom dome, vyhriata voda v bojleri omnoho rýchlejšie vychladne. Či je to vhodnejšie ako samostatný menší bojler v každej kúpeľni, neviem posúdiť.
Odpovedať
@zita19 @danaxi JA mám cirkulačku spravenú tak, že keď zažnem v kúpeľni svetlo, relé zopne cirkulačné čerpadlo na 2 minúty, čo stačí, aby sa teplá voda dostala do rozvodov a bola k dispozícii v kúpeľni behom pár sekúnd. Ak by si to riešila bez cirkulačky, tak potom nedávaj do kúpeľne bojler, ale prietokový ohrievač - ušetríš ešte viac miesta, lebo prietokový sa ti zmestí aj pod umývadlo. Bojler zbytočne zohrieva vodu počas dňa. Prietokový ohrievač ti zohreje len toľko vody, koľko práve použiješ. Môžeš mať prietokový ohrievač v oboch kúpeľniach. Treba zvažovať všetky okolnosti, ktoré sú k dispozícii. Napr. ak máš kúrenie plynom, tak je výhodnejšie zohrievať vodu v zásobníku - prietokový elektrický sa vtedy neoplatí dávať z ekonomických dôvodov. Ak vodu zohrievaš elektrinou, tak zvyčajne je lepší a hospodárnejší ten prietokový ohrievač, ako zásobníkový ohrievač.
Odpovedať
@dwh vchod do kúpeľne cez šatník mi nejako neprekáža. Vzhľadom na ten priestor vlastne ani nevidím, ako inak sa to dá vyriešiť. Mne by zase asi vadilo mať rolldor v spálni.
Odpovedať
tak vies ako sa hovori, clovek si zvykne na vsetko, tiez v tom nevidim problem ak je mala, da sa uplne v pohode do nej napchat vsetko co potrebujes.
Odpovedať
Profilova fotka
@niki266 Clovek si zvykne na vsetko to ano, to je fakt, ale teda chces si na nieco zvykat, ked proste si stavias dom? Ved ked idem do domu, tak sa snazim co najviac to urobit tak aby to mne a rodine vyhovovalo, nie? 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj. Ako bude vyrieseny vstup do sprchy? Ak si chcela sprchu walk in, len so zastenou, sprcha nie je dost dlha. I na zasuvacie dvere... Zostal by do nej prechod ~55cm. 3 zasuvacie dvere? Sprcha je presklena smerom do izby? Aby ste sa nerusili navzajom, ak nevstavate narovnako. Ako bude vykurovana? Kde maju byt zavesene osusky? Na stene pri wc snad nie a na dverach uz vobec... Velkost garderoby je vam postacujuca? Vstup cez satnik mi uplne vyhovuje, mame to tak.
Odpovedať
nebolo by lepšie keby sú tie dve miestnosti veľa seba a nie za sebou? Toto sa mi moc nezdá jak sa prechádza cez šatník.
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som priestor na skriňu zrušila,priečku o toľko posunula ,priestor oboch miestností by sa zväčšil a samozrejme dvere priamo zo spálne
Odpovedať
@matko101112 @dromitan @lenkito10 Na tejto fotke vidno lepšie, prečo je vchod cez šatník. To sklo ale v sprche nebude. To sa mi zdá trochu zvláštne. By sme sa v noci budili na svetlo.
Odpovedať
Profilova fotka
vidím že tam je ešte jedna kúpeľka,takže treba si zvoliť jednu izbu čo bude mať šatník a kúpeľku. vidím ,že táto prvá izba má do pravej kúpelne menšiu vzdialenosť ako ísť cez šatník a v tej druhej by som to riešila ako som to už napísala. 😴
Odpovedať
Na tu stenu oproti posteli chces dat potom aj nejaku skrinu??
Odpovedať
Profilova fotka
kedze je tam este hlavna kupelna a toto je asi len rodicovska, tak by som povedala, ze bude v pohode stacit
Odpovedať
@jakabu podľa potreby. Asi áno.
Odpovedať
@cumlicek2 hej. Toto je rodičovská.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?