Ma niekto projekt tohoto domu?

Hľadám projekt na tento dom, chcela by som vedieť rozmery...či vôbec vojde na pozemok. Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
úplne presne tento nie, ale asi to bude odtiaľ - http://www.dalealcock.com.au/home-des... po rozkliknutí sú tam aj nejaké pôdorysy.
Odpovedať
Nechcem byt OT ale co je prosim na tomto dome dobre, este k tomu s podotazkou, ze ci sa dopytujucej zmesti na pozemok. Pani Petra, vy co sa pytate, uvedomujete si, ze toto je dom, ktory sa hodi do tzv. GATED COMMUNITIES, to znamena, ze ide o uzemie, kde je nejaka zastavba (povacsinou luxusnejsiej klientely) ktora je oplotena vysokym murom alebo plotom, ma vlastnu security, pripadne i infrastrukturu, Tento dom je na taky ucel aj rieseny. Ze sa k nemu neda len tak dostat z hlavnej cesty, ze sa k domu ide cez vratnika pri hlavnej brane, ze prijazdove cesty su v ramci takychto komplexov velkoryso riesene aj s dostatocnym priestorom neoplotenych predzahradiek, co vytvara iluziu takej jednotnosti, ale v skutocnosti uzivatelmi takychto "verejnych" priestorov su len exkluzivne ludia co maju v takychto komplexoch byvanie. Navstevy sa zapisuju na vratnici. Dom je zrejme ze sa pocita ze lezi na velkorysom pozemku, velkoryso riesene okna do ulice, kde je zaruka, ze je minimalny dopravny ruch a ze vyhlad z takychto okien je esteticky, nicim nerusi a neirituje. Pri najlepsej voli, Vy takyto dom na SK na beznych pozemkoch v obciach ci v developerskych ponukach idealne neuplacirujete, jedine, ze by ste dom umiestnili od ulice s odstupom aspon 15 metrov a riesili nejakou velmi dobre urobenou predzahradkou s vysokou zelenou. Slovak si v beznych podmienkach vyhlad z obyvacky a hlavnych izieb umiestnuje z opacnej strany, do zahrady, kde vytvorit ake take sukromie si este dokaze.
Odpovedať
Suhlasim so @snowy66 U nás v meste sú takéto domy postavené na pozemku o rozlohe minimale 30arov , niekde v strede pozemku, v súkromnej uličke , ... Myslim ze na obyčajný malý pozemok niekde len tak hocikam do ulici sa tento typ domu nehodí..
Odpovedať
Profilova fotka
Podorys
Odpovedať
Profilova fotka
Nejak sa mi nechce veriť slovám od @snowy66 a vidím že jeho komentáre majú pri každom projekte iné priority, bežne tvrdieva že podľa neho by mali mať izby aspoň 20 m2 kúpeľňa pod 18 m2 podlahovej plochy sa u neho ani neráta a podobné šialené rozmery a pri tomto projekte zasa povie že to je dom pre luxusnú klientelu a pritom spálne majú tak 12 m2 možno menej ani to že terasa je priamo vedľa spální alebo to že do súkromnej časti sa ide cez obývačku a ani to že rodičovská spálňa je priamo pri vchodových dverách alebo čo je najčastejšie asi kritizované že špajza a wc v rodičovskej spálni nemajú okno ale chápem že ho mohla zmiasť knižnica a podobné priestory ktoré sa bežne na Slovensku v bungalovoch za 70-tisíc nevyskytujú. Čo sa týka projektu určite si nevyberajte projekt podľa jedného obrázku čelnej fasády ale skôr by vám mala vyhovovať dispozícia. Ak ste toto však brali len ako inšpiráciu ktorú ukážete architektovi musíte si uvedomiť že takéto riešenia vôbec nie sú lacné a ľudia hlavne tu na MS vás budú od toho odhovárať budú vám radiť zarovnať odskoky na fasáde alebo že vchod stačí prekryť presahom strechy. musíte sami vedieť či to na dome chcete a či si to môžete dovoliť
Odpovedať
Ten projekt je tak ci tak zahranicny, cize by ho musel prepracovat slovensky projektant. Najdite si architekta, odneste mu podorys a fotku a povedzte, ze chcete nieco take na vas konkretny pozemok..
Odpovedať
Profilova fotka
Je to projekt Casablanca http://www.dalealcock.com.au/home-des... . Zastavaná plocha 295.49m2, minimálna šírka pozemku17.00 m, platí pre Rakúske normy, neviem aké tam musia byť odstupy
Odpovedať
Ked máte k dispozícií aspoň 500 tisíc eur a mesačný plat aspoň 5 tisíc tak hurá do toho :-D je to pekné mať velké domy aby vás každý obdivoval ale na druhej strane treba rátať aj z nákladmi na údržbu a na Slovensku je toto nereálne pre večšinu ludí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?